Slutpunkteringen på illusionen

Kommer börja alla nya blogginlägg med att hänvisa till bloggboken:

”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

Kom gärna med förslag till ändringar och tillägg.

——————————–

Återanvänder lite text så de som läst det kan ju skumma igenom första biten.

Tänk att socker är pengar och du stoppar in 1 miljon sockerbitar på banken och säg att detta är de enda sockerbitarna som finns i hela samhället. Antag att banken lånar ut alla dina sockerbitar till någon annan. På ditt konto står det lite kludd på att banken är skyldig dig 1 miljon sockerbitar – några sockerbitar=pengar finns ju inte på kontot. Men banken fixar sedan så att bankens skuld på sockerbitar går lika bra att handla med som de riktiga sockerbitarna. Kan man då säga att det finns 2 miljoner sockerbitar? Nä, det finns fortfarande bara 1 miljon sockerbitar – den andra 1 miljonen som banken är skyldig dig är ickeexisterande sockerbitar som banken (med statens hjälp) gjort som substitut för de riktiga sockerbitarna så att dessa ickeexisterande sockerbitar går att använda som sockerbitar.

För banken är mängden pengar (=socker) som bilden illustrera nedan:

För en bank kan ju inte gärna gå till en annan bank och kräva att den andra banken ska ta över deras skulder på socker (=krediter). Den andra banken har ju redan en massa skulder på socker som den inte har och vill givetvis inte ha ändå mer skulder på socker den inte har. Mao bankerna kan inte se sina egna krediter som pengar och giltigt betalmedel.

Men vad kräver bankerna med statens hjälp att företag, folk, stat och kommuner ska se som pengar? Jo den mängden betalmedel ser ut så här:

Om banken får fortsätta hitta på ickesockerbitar så blir det till slut en djävla massa bankskulder på sockerbitar (=ickepengar=ickesocker=krediter) som bankerna “lånar ut” istället för riktiga pengar (=sockerbitar). Så till slut består penningmängden nästan uteslutande av bankernas skulder på sockerbitar (=krediter) som bankerna inbillar folk ÄR sockerbitar och lika gångbara som sockerbitar medan bankerna internt inte alls ser sina skulder på sockerbitar=krediter som pengar.

Bankerna skulle givetvis vara tvärskraja för att folk ska kräva ut sina sockerbitar då bankerna knappt några har. Därför skulle de sprida skräckpropaganda om att använda sockerbitar(=kontanter) som betalmedel – om du använder socker är du terrorist, skurk, svartjobbare, du riskerar att bli rånad, kontanter är skyldiga till växthuseffekten osv . De skulle på alla sätt försöka få folk att sluta använda sockerbitar (folk kan ju få hål i tänderna) och istället använda deras ickesocker(=skulder på sockerbitar=krediter) som pengar.

Slutsats:

Vad bankerna ser som pengar och betalmedel är inte samma sak som vad de lurar i folk är pengar.

Om vi istället för sockerbitar använder begreppen Svenska kronor och och krediter (icke Svenska kronor) så blir bilden ovan:

Vilka egenskaper har då de två olika systemem – staligt utgivna centralbankspengar (=Svenska kronor) och bankernas krediter (=bankernas skulder på Svenska kronor som bankerna ”lånar ut”). Nedan listar jag, såsom jag ser det,  upp de olika egenskaperna på de två olika penningsorterna Svenska kronor (sockerbitar) och krediter (bankernas skulder på sockerbitar=icke sockerbitar).

Om folk demokratiskt fick välja hur pengar ska skapas så skulle de flesta, enligt mig, välja att staten skapar pengarna och att bankerna inte får hitta på krediter. De flesta tror faktiskt att det är staten som skapar pengarna till samhället. Men i verkligheten består penningmängden numer till runt 4% av Svenska kronor (sockerbitar) och 96% av krediter (ickesockerbitar=bankernas skulder på sockerbitar som de ”lånat ut”).

Så vi har två konkurrerande system som skapar pengar i vårt samhälle. Bankerna vill givetvis ha kvar sitt privilegium att få ”låna ut” sina skulder på sockerbitar (=krediter) och är, som redan nämnts, livrädda för att folk ska gå till banken och syna bluffen genom s.k bankrusning. Bankerna har därför skapat en rad tekniker för att förhindra att staten skapar Svenska kronor:

Bankerna gör allt för att dimma ut gränserna mellan dessa två distinkt skilda former av pengar (där bankernas ”pengar”, krediter” egentligen bara är skulder på pengar, dvs skulder på sockerbitar som de ”lånar ut”). Bankerna har givetvis som mål att maximera mängden krediter i samhället och har fått människor att tro att deras välfärd bygger på den ”marknad” som bankerna pumpar upp med sina påhittade krediter. En hel drös av ”finansexperter” lever t.o.m på att tyda ”signalerna” från dessa ”marknader” som är helt och hållet styrd av bankernas kredituppblåsande. Det har gått så långt att dessa ”finansexperter” har fått en riktigt hög social status fastän de egentligen bara är parasiter som kan rida på andras arbeten genom att skutta från den ena finansbubblan till den andra som bankerna blåser upp med sina krediter.

Men som synes bygger alltihop på en illusion i grunden – att ickesockerbitar är sockerbitar. Och hela tiden måste illusionen bli större för att folk ska fortsätta hålla sina pengar i form av ickesocker på bankerna (krediter) och inte kräva ut dem. För om folk upptäckte att de faktiskt kunde få större avkastning på sina kontanter (t.ex genom att i sin tur kanske låna ut kontanterna) skulle ju folk syna bluffen och hämta ut sina sockerbitar (kontanter).

För att kunna fortsätta underhålla illusionen och göra den STÖRRE (vilket, som sagt, är ett måste) har bankerna därför skapat allehanda tilläggsillusioner så att de kan skapa än mer ickesocker som de ”lånar ut”. Bland annat har de ”försäkrat” sitt ickesocker (krediterna) så att någon annan ska betala sockret som bankerna inte har – sk CDS – om motparten sedan kan betala ut sockret eller inte har banken skitigt i. Banken har på så sätt kunnat skapa än mer ickesocker (krediter) för att upprätthålla illusionen. Finns andra liknande illusions”derivat” där lager på lager av illusioner byggs på för att inte hela bedrägeriet ska punkteras men principen är den samma – att underhålla stora kredituppblåsnings-illusionen.

Men till slut blir bubblan så stor att berget av ickesocker imploderar och illusionen blir omöjlig längre att uppehålla. Det är detta som händer i Grekland men det är inte ett lokal Grekiskt haveri – det är hela systemet som är sammankopplat som håller på att punkteras. Att allt skylls på Grekerna är för att försöka isolera punkteringen till ett ställe. Men bl.a CDS ovan gör att haveriet blir svårt att isolera – för i CDS-avtalet  har någon part sagt att de ska betala sockerbitar för de sockerbitar som Grekerna inte kan betala – och då de som försäkrat att betala om Grekerna inte kan betala inte heller kan betala – detta då de inte heller  har några sockerbitar – kommer kraven på sockerbitar hamna i något annat land vars stat kommer ”rädda” dessa staters banker osv. Och då hela system är uppbyggt på att banker fått skapa penningsurrogat genom att låna ut sina skulder på sockerbitar (krediter) så nystas ickekläderna på Kejsaren upp i accelererande fart. Det finns ingen chans att de ska kunna fortsätta upprätthålla illusionerna så länge till.

Vad ska vi då göra åt eländet? Vi ska börja med att nationalisera bankerna och ska de någonsin bli privata igen ska de göra vad folk tror att de gör – låna ut pengar som finns och inte få hitta på ickesockerbitar (krediter) som de lånar ut.

Samtidigt ska även totala skuldavskrivningar genomföras då det skuldslaveri som bankerna satt människor och stater i är byggt på ett gigantiskt bedrägeri.

Annonser

9 thoughts on “Slutpunkteringen på illusionen

 1. Cornucopia pratar om att boskuldslavarna ska sluta klaga och börja amortera ner de krediter bankerna skapat värda 1,8 biljoner kr (75%) av penningmängnden. Är detta möjligt? Hur amorterar Svenska boskuldslavar 75% av penningmängden, skulle inte det innebära en total kollaps av ekonomin?

  Det skulle kanske vara möjligt att göra detta om bankerna pumpade in lika mycket krediter någon annan stans, men var då? Vilken marknad kan absorbera 1,8 biljoner kr utan att det blir hyperinflation där?

  Är detta ett ytterligare tecken på hur korkad Cornucopia är? Eller tänker jag fel? 🙂

 2. Antingen spelar han korkad eller så är han. Den bobubbla bestående av boskuldslavar som bankerna byggd upp med sina påhittade krediter är enorm! Och när smygpunkan övergår i panik kommer det bli en djävla urblåsning av den här varbölden och bankerna har fördärvat massa människors liv (mestadels unga – och häri ligger ett hopp – unga är oftast mindre rädda för att göra revolt och förhoppningsvis sätta bedragarna bakom lås och bom).

  Kollade lite snabbt in Hemnets hemsida om fritidshus:
  ”De dyraste fritidshusen ligger i Stockholms län, därefter kommer Västra Götaland och Gotlands län. I Stockholms län är det genomsnittligt begärda priset strax under 3 miljoner kronor och i Västra Götaland 2 miljoner kronor.”
  http://www.hemnet.se/artiklar/bostadsmarknaden/2012/03/05/m%C3%A5nga-fritidshus-till-salu

  3 miljoner för ett fritidshus! Ett extraboende! Just fritidshusen är väl det som kommer rasa i pris och utbudet på denna kredituppblåsta ”marknad” (mao totaldopad av bankerna) är det som först ryker då det är förstaboendet som prioriteras.

  Som sagt, hoppas boskuldslavarna blir riktigt, riktigt förbannade och klär bedragarna med tjära och fjädrar. Om de går förbi Cornu kan de spy på honom och hans arroganta överlägsenhet.

  • Låter lite väl otrevligt att spy på någon för att man uttrycker en åsikt? I alla fall, vad är prognosen för upplösningen av denna varböld och varför skulle det drabba dom unga?

   • Beror på om du menar spy på bokstavligt eller bildligt. Cornu spyr sin arrogans och överlägsenhet (som saknar all för av bäraktighet) på alla som inte knäfaller åt hans nonsens så att spy tillbaka ser jag inget omoraliskt i.
    Framför allt unga kommer drabbas då de är de som kommit in sist i bankernas pyramidspel och har lagt högre insatser på sitt eget skuldslaveri i potten.

  • Utöver fritidshus, båtmarknaden har tydligen helt kollapsat sedan bolånetaket infördes. Inte så konstigt, båtmarknaden har nog varit 100% driven av kreditbubblan på bostadsmarknaden, när kranen dras åt börjar folk med att sälja/eller sluta köpa lyxprylar som båtar och fritidshus.

   Problemet med boskuldslavarna är att de tror att skuldsättningen skapades av dem och inte bankerna eftersom de inte förstår hur kreditsystemet fungerar. När bostadsbubblan spricker kommer inte bankerna få skulden. Däremot om man lyckas få folk att förstå att det var bankernas uppgift att avgöra risken innan de beviljar lånet och att det är lånen (som skapade helt nya pengar) som pushat upp priserna så att folk hela tiden behöver låna mer för att kunna bo så kommer de förhoppningsvis bli riktigt förbannade, det är nog vad som behövs för att dagens kreditsystem ska avskaffas.

   F.ö är det rätt intressant att 75% av penningmängden i Sverige kom till genom bostadslån.

   • Jo, 75% är inte bara intressant – det är helt absurt! Hur någon kan påstå att kreditpåhittandet är neutralt och inte påverkar prissättningen på bostäder är ju fullkomligt barockt! Då 75% av HELA penningmängden gått till att pumpa upp bostadsbubblan är det ju givet att det är bankerna, såsom parasitär mellanhand, som satt priserna på bostäder och inte någon ”marknad”. Sedan har parasiterna haft mage att döpa om bostadsinflationen till ”värdeökningar” och fått människor att gå med i spekulationspyramiden i tron på att priserna är resultatet av ”marknadens värdering” – när den som sagt helt är uppblåst av bankernas påhittade krediter.

    75% av hela penningmängden! Det är så sjukt att man fan inte tror att det är sant! Hoppas som sagt att boskuldslavarna vaknar någon gång och slutar piska sig själva – det är dags att leta reda på tjära och fjädrar och fånga in de som är de riktiga skurkarna istället!

 3. Kan du Lincoln svara på ”dave1bs” fråga om vad som händer vid en sådan situation när 1,8 biljoner kr försvinner ur systemet eller är det alls möjligt att föreställa sig följderna eller är det ens i praktiken möjlig att det kan ske?

 4. Nja…. Läser kommentarer om ”eller ” mer då där kända skriver politiskt. Och i utgångs punkt från det kan jag lungt säga att folk är helt mentalt kidnappade (stockholmsyndromet) och det är beklämmande.
  Så beklämmande att vissa får nog säka politiskt asyl ifrån detta land till slut säkert är jag en av dem du med…Vet inte om jag skämtar eller inte bara min syn påt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s