76% av hela penningmängden består av boskuldslavar!

Kommer börja alla nya blogginlägg med att hänvisa till bloggboken:

”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

Kom gärna med förslag till ändringar och tillägg.

——————————–

Jag snor från Dave1bs utmärkta blogginlägg:

Penningmängd i Sverige (källa M3) = 2 440 miljarder
Bostadslån (källa e24): 1857 miljarder

1857/2440 = 0,76 = 76%

—————————

Uppdatering:

Faktiskt verkar det vara än värre. Enligt SCB:s finansmarknadsstatistik för Januari 2012 är M3 2 440 miljarder och bostads”lån” 2 130 miljarder. 2130/2440≈87%.

http://www.scb.se/Pages/PressRelease____329535.aspx

Lite roligt är att SCB inte skriver kronor efter miljarder. Detta då de kanske är medvetna om att det inte är Svenska kronor utan endast bankernas skulder på Svenska kronor(=krediter)?

———————-

76% av hela penningmängden (alla ”pengar” som finns i samhället) består av påhittade krediter som bankerna lurat på sina ”kunder” att ”låna” – det är helt absurt! Hur någon kan påstå att kreditpåhittandet är neutralt och inte påverkar prissättningen på bostäder är ju fullkomligt barockt! Då 76% av HELA penningmängden gått till att pumpa upp bostadsbubblan är det ju givet att det är bankerna, såsom parasitär mellanhand, som satt priserna på bostäder och inte någon “marknad”. Det är en boskuldslavsauktion där den som är villig att sätta sig i djupast skuld till banken får hyra bostaden och ”låna” bankernas krediter som bankerna hittar på i samma stund som skuldslavskontraktet skrivs på (bankerna föredrar att kalla det ”lånehandlingar”). Sedan har parasiterna haft mage att döpa om bostadsinflationen till “värdeökningar” och fått människor att gå med i spekulationspyramiden i tron på att priserna är resultatet av “marknadens värdering” – när den som sagt helt är uppblåst av bankernas påhittade krediter och folks ökande skuldslaveri.

76% av hela penningmängden! Det är så sjukt att man fan inte tror att det är sant! Hoppas att boskuldslavarna vaknar någon gång och slutar piska sig själva – det är dags att leta reda på tjära och fjädrar och fånga in de som är de riktiga skurkarna istället! Har man blivit blåst har man all djävla rätt att vara förbannad!

Tillägg:

Jag är inte själv en boskuldslav – tvärtom hoppade jag av pyramidspelet och har tjänat obefogat mycket på detta bedrägeri. Men ett bedrägeri ska kallas vid sitt namn och inte döpas om för att man själv gynnats av det.

———–

Slänger även med en lite torr men väldigt bra och pedagogisk föreläsning om hur penningsystemet fungerar som BLT hänvisade till. Föreläsaren tar bl.a upp varför bankerna inbördes inte ens ser sina krediter som pengar:

Annonser

22 thoughts on “76% av hela penningmängden består av boskuldslavar!

 1. Intressant läsning på följande blogg: http://vidrebel.wordpress.com/2012/03/16/steve-keen-predicting-a-london-credit-crisis-as-an-introduction-to-modern-economics/
  Klipper in lite text från inlägget:

  ”Modern Monetary Theory (Michael Hudson) and Modern Circuit Theory (Steve Keen) differ on the creation of money. Keen describes how money is created by our fractional reserve banking system. Keen is funded by a well known and controversial billionaire who has given nothing to Hudson. Hudson describes what ought to be. He would have the government create credit without interest so there would be no national debt and no interest on that debt which is currently 500 billion dollars a year. I would favor a law making all state, local and federal debt illegal as soon as it has been cancelled. One source of money to pay for dent cancellation would be found in restitution made by bankers and their co-conspirators in civil and criminal trials to be held in military courts. Another source would be the money held by government agencies in accounts not normally disclosed to the general public. (See http://www.cafr1.com).

  If the total money supply were 10 trillion dollars and we needed to grow 5% a year, we could create 500 billion dollars a year and spend it into circulation without inflation. This is a permanent 500 billion dollar a year tax cut. Prices are a ratio of the total of goods and services to the total money supply. If both grow at the same rate, then the ratio or price level will be constant. By cutting 500 billion dollars a year in interest payments and by spending 500 billion dollars a year into circulation, we will be changing the budget in out favor by a trillion dollars. This is far better than cutting a trillion dollars from schools, hospitals, the polcce and pensions as the IMF and the bankers would have us do.”

  • Å fan! Så Keen är sponsrad av en miljardär! Du vet inte vem det är?

   Jag gillar Keen men det där att han håller fast vid att banker ska få skapa krediter tycker jag han är ute och cyklar.

   • Bloggförfattaren nämner följande i en kommentar:

    ”Yes. I did not say because it would turn people off before they finished reading. I like Keen. But I think his theories should be integrated with those of Hudson and MMT to eliminate fractional reserve banking. I want to put together a coherent system that actually works for that day when the government collapses.

    George Soros paid for it.”

    Det verkar finnas sanning i det:
    http://www.debtdeflation.com/blogs/2011/09/26/inet-and-my-minsky-model/

   • Ja det verkar inte bättre. Jag är lika chockad som ni. Min konspiratoriska hjärna går på högvarv nu. Fn det här ju snubben som blev ökänd för gemene man när han -92 spekulerade i att vår krona var övervärderad och alla vet vi ju hur det slutade. Soros rik som ett troll och Sverige lämnade i ruiner.

    Sitter och läser in mig mer om denne Soros nu… Får se vad för skit man lyckas gräva fram…

   • Jo, han sänkte de asiatiska tigrarna med och har genom NED sparkat igång en massa färgrevolutioner. Att han inte vill att kreditsystemet ska dör är ju ganska givet och kanske förklarar varför jag inte fattat Steve Keens hållning i att bevara kredit/skuld-systemet.

 2. Det intressanta blir ju räntan på dessa 1857 miljarder, om vi antar att medelräntan är 4% så blir ju intäktsräntorna 74 miljarder delat på 5 – 6 banker.
  Undrar hur sora kostnader de har i utgiftsräntor?

  • Jo, det är intressant och beroende på vilka pengar du menar, För om banken ”betalar” kunden i bankens egna krediter är det ju ingen kostnad på ”utgiftsräntan” – det är ju bara lite ytterligare kludd på bankens balansräkning i form av mer påhittad kredit. Kostnaden i Svenska kronor (centralbankspengarna på bankens konto hos riksbanken och/eller kontanter i form av sedlar och mynt) är nog minimal.

 3. Det är ju fredag, så jag måste bara sprida denna:

  Den tankspridde professorn kom via krogen hem och såg en okänd man i sängen jämte frun.
  “Å fan, har jag redan gått och lagt mig!”

  /Skvitt

 4. Radions P1, Plånboken. Hur var det, bankernas vinst 80 miljarder. Om man delar in Sveriges befolkning i familjer på 2 vuxna och 2 barn, varje familj bidrar med 2700 i månaden.
  32000 per år rakt ner i bankfickan, i ren vinst. Enligt radions P1.

  • Intressant program men de har absolut ingen aning om hur det fungerar vilket är lite frustrerande (kände bultbrädeinstinkten i handen lite grann 🙂 ). Som tur är sprider sig ilskan och för. vet inte om jag lyssnade på rätt program dock:
   [audio src="http://sverigesradio.se/topsy/ljudfil/3824878.mp3" /]

   • Måste ha blandat ihop med något annat program. Något liknande program helt utan substans egentligen. Man saknar någon som talar klarspråk.
    Kanske någon som är en kombination av professor Kalkyl och kapten Haddok 🙂

   • Shit, va dom var uppsnurrade och visst fan föder det frustration. Bankerna lever verkligen på att ljuga folk rakt upp i ansiktet med att de ”lånar in” för att ”låna ut” Svenska kronor när det de facto är så att de bara hittar på krediterna från luften. Om folk bara kunde fås att förstaå att bankerna lånar inte ut några Svenska kronor – bankerna ”lånar bara” ut bankens egenpåhittade krediter, dvs bankernas skulder till kontoinnehavaren på Svenska kronor.

    Tänk om folk kunde förstå och kräva att alla, kanske bara under en vecka, fick göra precis såsom bankerna gör och använda sina egna skulder såsom allmänt betalmedel. Alla boskuldslavar skulle då kunna gå upp till banken och säga ” Min skuld är ett lika gångbart betalmedel som bankens skulder (krediter) och därför så vill jag betala av mina skulder med mina skulder”.

    De flesta tycker det skulle vara absurt att kräva att ens egna skulder skulle ses såsom allmänt betalmedel men samtidigt är detta precis vad folk gör då de accepterar att betala med bankernas krediter – för krediterna är bankernas skulder och inget annat – minst av allt Svenska kronor då en skuld på Svenska kronor inte kan vara Svenska kronor.

   • Jo, kapten Haddock har allt en bultbräda. Både professor Kalkyl och kapten Haddock är personligheter i böckerna om Tintin. Haddock är nog snäll men mycket argsint när folk är dumma eller det blir fel. Med osande roliga svordomar (tex ”din pantmånglare”).

 5. Min jämförelse ovan haltar betydligt.
  Tycker din blogg är så bra då du hela tiden sätter fokus på grundproblemet med ”pengar”.
  Det finns ju massor av ekonomiska frågor som kommer upp, både här och hemmavid, och ofta om man börjar fundera eller diskutera om något så glider det iväg lite, eftersom det är så snårigt.
  Sen vet man knappt hur kompassen står längre.
  Men här finns det en utgångspunkt och en kompassriktning. Man får klart för sig vad som egentligen är grunden för det mesta skit i samhället och världen. Även att det går att ändra på.
  Sen borde ju detaljerna inom nuvarande system vara ganska ointressanta egentligen (instämmer med H.P.) Eftersom skiteländet ska bort till slut.
  MVH

  • Tack, Mimmi!
   Det här är egentligen väldigt enkelt uppbyggt om man bara skingrar den medvetet utlagda dimman som är till för att vi ska segla vilse och söka vägledning av de ”experter” som orsakat dimman. Jag tror din liknelse med Kapten Hadock och Professor Kalkyl stämmer ganska bra. Jag blir förbannad när någon förolämpar mitt intellekt genom att försöka dränka mig med svammel och drar då till med ordsalvor som ibland kanske både låter och luktar lite för mycket . Men man får inte lalla med dessa alltid leendes förvirrare som döljer fakta med ett språk som de försöker skapa en gordisk knut av som gör att man varken vet ut eller in. Tyvärr tror jag det behövs sabelhugg ibland för att skingra det verbala svamlet som döljer bedrägeriet.

   Om folk uttrycker sig så att man inte förstår ska man inte bli förödmjukad till att tro att det är något fel på ens egna intelligens. De flesta kollar på reklam och skakar på huvudet åt svamlet kring de magiska ”aktiva ingredienserna” i den mjukgörande krämen. De flesta tänker ”Hur djävla dum i huvudet tror dom att jag är?” Man har samma rätt att ha samma reaktion mot banker och deras svammel – för det är precis samma ”oil snake sales man”-taktik som de kör med. Uttrycker någon sig så kryptiskt och totalt obegripligt ska man anta att vederbörande är ute efter att blåsa häcken av en – det är ingen skillnad rörande banker. Deras ordkomplexitet och verbala brakskitar är bara dimridåer för att blåsa häcken av oss.

   ”The study of money, above all other fields in economics, is one in which complexity is used to disguise truth or to evade truth, not to reveal it. The process by which banks create money is so simple the mind is repelled. With something so important, a deeper mystery seems only decent.”

   John Kenneth Galbraith

   ”Throned above all, in a manner without parallel in all past, is the veiled prophet of finance, swaying all men living by a sort of magic, and delivering oracles in a language not understood of the people.”
   -JRR Tolkien

   ‘There should only be one source of money: one fountainhead from which flows the nation’s blood to vitalise commerce and industry, ensure economic equity and justice and safeguard the welfare of the people… In other words, it has always been and still is our contention that the prerogative of creating and issuing the money of the nation should be restored to the State.’
   – JRR Tolkien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s