Vad skulle 87% av penningmängden gått till istället för att bankerna använt dem till att fängsla boskuldlslavar?

Kommer börja alla nya blogginlägg med att hänvisa till bloggboken:

”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

Kom gärna med förslag till ändringar och tillägg.

——————————–

Återigen snor jag från Dave1bs som kommenterar i sin blogg:

”Hur hade det sett ut om 87% av lånen skapades till småföretag som producerar något av värde?”

En mycket vettig fråga! Om staten skapat dessa 2 130 miljarder (hela penningmängden är på 2 440 miljarder – dvs ungefär 87% av penningmängden består av fängslade boskuldslavar) gått till om de spenderats ut av staten till nyttigheter i samhället i form av skuldfria pengar? T.ex stödja lokala småföretag, infrastruktur, välfärd etc istället för att bankerna dränerat landet genom sin spekulationsekonomi riktad att suga in boskuldslavar in i ett pyramidspel av megaformat – vad skulle du ha satsat på? Hur mycket skulle det ha räckt till?

När det här landets kreditbubbla spricker behöver det inte vara något negativt. Folk kommer förhoppningsvis se hur bedragna de blivit av bankparasiterna och att de krediter som de skuldsatts med enbart är påhittade skuldslavsinstrument.

Som jag sagt tidigare – det är dags för boskuldslavarna att sluta vara så destruktivt självpiskande defensiva – de har varit utsatta för ett bedrägeri och har all djävla rätt att vara förbannade av helvete!

Förstatliga bankerna och ha totala skuldavskrivningar. Ska bankerna någonsin privatiseras igen ska de enbart få låna ut befintliga pengar och inte få hitta på krediter som de försöker maximera skuldförslavningen med!

Annonser

22 thoughts on “Vad skulle 87% av penningmängden gått till istället för att bankerna använt dem till att fängsla boskuldlslavar?

 1. Tja ba! Här kommer grupper på FB som sysslar med pengarna. Du passar verkligen där. Kolla!
  https://www.facebook.com/groups/125728355385/

  https://www.facebook.com/groups/106249086090001/

  Vi som inte längre är intresserade av gammelmedias världsbild
  https://www.facebook.com/pages/Vi-som-inte-l%C3%A4ngre-%C3%A4r-intresserade-av-gammelmedias-v%C3%A4rldsbild/164359156922250

  Professor Murray Sabrin admits Ron Paul is silenced by the media because of the Federal Reserve

 2. Ja, tänk om vi hade haft skuldfria pengar, en helt annan värld hade varit möjlig. Vårt penningsystem har emellertid sedan länge passerat den punkt vid vilken det blir absurt. Men vi har det penningsystem som avspeglar människans allra sämsta egenskaper. Egoism, girighet, avund, hat, mm. Jag höll på att säga det penningsystem vi förtjänar, men det stämmer inte, för de flesta har inte den blekaste aning om hur det fungerar.

 3. Jag måste erkänna att jag har svårt att tro att för att bolåneportföljen totalt motsvarar 86% av i värde också skapat motsvarande del av penningmängden. Bankernas totala balansomslutning är ju mer än 450% av BNP, dvs en bit över 500% av penningmängden.

  Jag måste erkänna att jag inte riktigt förstår vilka krediter som ger bidrag till penningmängden. Är det endast de som växlas inom RIX eller alla krediter? Om det senare hur förklarar man då att de totala skulderna är bokförda till till flera hundra procent av penningmängden?

  • Mängden Svenska kronor är M0 (dessa kan växlas i RIX) = 117 miljarder
   Mängden siffror på bankkonton plus Svenska kronor är M3 = 2450 miljarder

   När banken skapar ett bostadslån så skriver den in 5 miljoner på ett konto, M3 ökar med 5 miljoner.

   • Jo, detta går ju läsa ur SCB och är känt. Om man i stället tittar på tillgångssidan på bankerna så lär man ha skuldsedlar på flera ggr penningmängden – vart har resten av krediterna hamnat (som inte ingår i penningmängden)?

   • Jag vet inte vad de har på tillgångssidan som får den att bli så stor men om det är konto”pengar” dvs krediter så är det en del av penningmängden (M3) och ligger på bankens skuldsida. Vid försäljning av hus får säljaren beloppet inkluddat på sitt konto.

    Jag vet inte vilket belopp bankernas fysiska tillgångar uppgår till (men de har väl ansamlat en del troligen) eller om deras verksamhet i t.ex Baltikum ingår. Sedan finns det där lustiga ordet ”goodwill” som ju inte heller ligger på några konton. Vad detta blir har jag ingen aning om men att boende”lånen” har en motsvarande post i ett kontoinnehav och ingår i M3 är nog ovedersägligt. För kontoinnehaven är ju på bankernas skuldsida och det är dessa som räknas med i M3.

  • Det kanske är något lägre då jag inte vet om t.ex ICA-banken eller Ikano och andra tier2 bankerna som inte är med i RIX kan skapa krediter eller om de bara ”lånar ut”storbankernas krediter (en del av de 2 130 miljarder som ”bolånats” kan mao kanske vara krediter som lånats ut igen. JAK har ju sina ”pengar” på de stora bankernas konton och de sysslar med att låna ut bankernas redan skapade krediter – men JAK är en plutplutt i sammanhanget.

   För storbankerna (samt Länsförsäkringar, Skandia banken och Danske bank som också är med i RIX) är de som står för den största delen av ”bolånen” är det ju inget tvivel om och att dessa skapat dessa genom att hitta på krediter är det ju heller inget tvivel om. Så dessa krediter måste vara en delmängd till M3. Om de inte är krediter som bankerna hittat på och ”lånat” ut vad är det då annars?

   f

   • Vad jag menar är att bankerna har skuldsedlar totalt på flera gånger penningmängden och i vår logik (krediter som skapas när ett lån tecknas tillförs penningmängden) så borde därför penningmängden vara flerfalt större. Vad är det vi missar?

 4. Man behöver inte kunna så många detaljer om det här. Det räcker med att bli åsyna vittne till hur mycket bankernas chefer får i bonusar. Vem är värd 100 miljoner i bonus? Anders Borg piper lite lätt att dom ska sluta. Det gör han för att vi i massan som ska rösta på moderaterna eventuellt kanske blir sura. Det blir vi. Men det skiter banken i – dom fortsätter med sina bonusar som inte står i någon proportion till någonting. Jo, till deras egen egoism förstås!

  Ska vi kunna välta detta elände över bord så står hoppet till att så många som möjligt förstår hur det går till. Det räcker med att säga att dom trycker pengar ur det blå och sen tar ränta på luften. Det fattar alla. Alltså alla som vill fatta. De flesta är så jävla duperade så dom till och med tror att människan gått på månen!

 5. Hur fungerar det med studielån, vem skapar dem? Har CSN konton hos Riksbanken eller gå även de genom SEB? Vem är det som får ränteintäkter från studielånen?

   • Ett kontantlöst samhälle betyder att det är omöjligt att växla bankernas kredit mot pengar, vi kommer inte att kunna göra betalningar alls utan att använda bankernas konton, utan dem kommer vi inte åt betalningssystemet.

    I ett banksystem där bara några få privata banker har tillgången till Riksbankskonton skulle de ha total kontroll över penningmängden och ha makten över alla transaktioner/betalningar som görs. Om man tycker bankerna är för mäktiga under nuvarande system, vänta bara tills de lyckas införa ett kontantlöst samhälle, de kommer att ha total makt över oss.

   • Helt sant! All information var, när, hur, hur mycket du handlas samlas i gigantiska informationscentraler av stat/bankerna/storföretagen (det finns ingen åtskillnad – det är samma heffaklump hela skiten). Tiden är nästan här för det Brzezinski skrev redan 1971:
    i boken ”Between Two Ages: America’s Role in the Technetronic Era”:

    ”The technetronic era involves the gradual appearance of a more controlled society. Such a society would be dominated by an elite, unrestrained by traditional values. Soon it will be possible to assert almost continuous surveillance over every citizen and maintain up-to-date complete files containing even the most personal information about the citizen. These files will be subject to instantaneous retrieval by the authorities.’)

    Peter Madison har ett bra blogginlägg om Googles göranden:
    Storebror blir större…
    Google är ju en av de drivande i ”utvecklingen” mot ett kontantlöst samhälle. Det är ju inte heller så att de döljer sin avsik med vad de vill. Googles smartphone heter ju Nexus, vilket var vad skuldslavarna i Romarriket kallades.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Nexum

    Så får de igenom det här så kan Orwell slänga sig i väggen såsom en fullkomlig amatör.

   • Där ser man!

    Samma system verkar pushas i Afrika just nu, det är någon bank som gör reklam på CNN om ett kontantlöst betalningssystem via mobilen. Gjorde en snabb sökning, kolla här: http://news.bbc.co.uk/2/hi/8194241.stm Africa’s mobile banking revolution

    Hur ska de avskaffa sedlar? Kommer Svenska kronor finnas kvar, fast bara digitala på Riksbankskonton?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s