Skuldslaveriet existerar för att löneslaveriet ska kunna fortgå

Kommer börja alla nya blogginlägg med att hänvisa till bloggboken:

”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

Kom gärna med förslag till ändringar och tillägg.

——————————–

Varför skapas pengar som skuld? Varför skapas inte pengar som en allmännyttighet? Svaret är givetvis för att makthavarna kan kontrollera oss genom att skuldsätta oss. Och här talar jag om de riktiga makthavarna – ägarna – som kontrollerar allt – precis som George Carlin säger i videon nedan: -”Glöm politikerna, dom är tillsatta för att skapa illusionen  att du har något att säga till om – det har du inte – du har ägare”

Den som äger kontrollen över pengarna äger kontrollen över människorna. För att äga kontrollen över pengarna (mer riktigt krediterna)  måste de skapas som skuld. Så enkelt är det.

När Lincoln skapade skuldfria pengar, de sk Greenbacks, och spenderade ut i ekonomin utan att skuldsätta någon skrev “The London Times” följande:

“If that mischievous financial policy, which had its origin in the North American Republic, should become indurated down to a fixture, then that Government will furnish its own money without cost. It will pay off debts and be without a debt. It will have all the money necessary to carry on its commerce. It will become prosperous beyond precedent in the history of the civilized governments of the world. The brains and the wealth of all coun­tries will go to North America. That govern­ment must be destroyed, or it will destroy every monarchy on the globe.”

Lincoln blev ju som alla vet skjuten.

Som citatet från The London Times antyder går det bara för makthavarna att ha kontrollen om brister  skapas. Att skapa ”pengar” i form av krediter som banksystemet skuldsätter allt med är ett sätt att skapa en sådan brist. Folk och stater sätts i påhittad skuld till de parasiterande makthavarna och måste jaga i kapp pengar för att kunna betala av påhitten. Det enda sättet detta kan ske är genom löneslaveri. För det är ett slaveri att tvingas hyra ut sin egen frihet för att jaga ikapp fullständigt påhittade skulder som det parasiterande banksystemet skapas för att makthavarna ska kunna kontrollera oss.

Det vanliga slavsystemet avskaffades för att det avsågs vara för ineffektivt då plantageägarna var t.ex tvungna att ta hand om de gamla och de små för att kunna undvika revolter bland slavarna.

Genom löneslaveriet flyttades denna kostnad över till arbetarna. Genom löneslaveri kunde även arbetarna utnyttjas enbart när de säsongsmässigt behövdes till skillnad från det vanliga slaveriet där plantageägaren fick ”försörja” slavarna även när jordbruket var nedlagt. Troligen var detta en av orsakerna till att slaveriet aldrig blev så stort i norra USA då odlingssäsongen var kortare där än i söder – perioden då slavarna behövdes var helt enkelt kortare än i Södern (i Sverige skulle ju jordbruksslavar bara behövas under ett par fyra-fem   månader – resten av året skulle det behövas ”försörjas” av bonden).

Makthavarna var mycket medvetna om detta. I det sk Hazard dokumentet från 1862 som cirkulerade bland bankirerna diskuterades detta:

”Slavery is likely to be abolished by the war power and chattels slavery destroyed. This I and my European friends are in favor of, for slavery is but the owning of labor and carries with it the care of the laborers, while the European plan, led by England, is that capital [the banksters] shall control labor by controlling wages. This can be done by controlling the money.”

Så makthavarna behöver ha kontrollen över det som folk måste löneslava för att få tag på – pengarna. Makthavarna vill till varje pris kontrollera tillgången på moroten – pengarna -som de håller framför arbetaren så att denne gör som den blir tillsagd. Och i ”arbetaren” innefattar jag även egenföretagare som faktiskt på många sätt är t.o.m är än mer slavbundna (arbetsvillkoren för många egenföretagare är sådana att ytterst få ”arbetare” skulle acceptera dem).

Självständiga, fria människor behöver inte jaga pengar genom lönearbete. Ett självständigt lokalt samhälle behöver inte jaga pengar för att kunna försörja sig.

För makthavarna gäller därför att skapa brister för att folk ska jaga moroten – pengarna. Ingen självständighet eller frihet får råda.

Det finns flera sätt att skapa brister på. Att se till att produktion och konsumtion sker på helt skilda platser är ett sätt. En statsbefolkning är t.ex beroende av bonden för att kunna försörja sig. Att lägga produktionen av varor i Kina och konsumtionen av varorna i Väst är ett annat sätt att skapa regional brister och begränsa den regionala friheten och självständigheten. Att kalla denna frihetsbeskärning för ”frihandel” är givetvis en del av den Orwellianska retoriken.

Så att skapa brist på varor är ett sätt att få folk att jaga pengarna som makthavarna kontrollerar. Men vad händer om mekaniseringen av jordbruket och industrin blir så effektiv att de i verkligheten inte finns någon varubrist?  Jo, makthavarna måste då få löneslavarna att jaga pengarna på något annat sätt – makthavarna måste se till att löneslavarna alltid har brist på pengar. Och det mest effektiva sättet är givetvis att skuldsätta hela samhället genom att hitta på pengar som skuld. Större delen (de 99% av befolkningen som ”Occopy Wall Street” snackar om) måste då sälja ut sin egen frihet för att jaga ikapp de påhittade skulderna som makthavarna skapat genom att bli löneslavar. Arbetare och företagare görs alla till skuldslavar åt makthavarna.  Konfrontationen ligger inte längre mellan skuldförslavade företagare och  skuldförslavade arbetare –  den riktiga konfrontationen ligger mellan den reella ekonomin och den finansiella parasitära ekonomin som suger ut den reella ekonomin genom att skapa ”pengar” i form av påhittad skuld.

Keynes sa redan  på 30-talet att den enorma produktionsökningen skulle leda till att vi bara skulle behöva jobba 3 timmar om dagen i framtiden. Under trettiotalets stora depression fanns det t.ex massor av varor men inga pengar. Människor svalt inte ihjäl p.g.a att det inte fanns mat – människor svalt ihjäl för att de inte hade pengar att köpa mat för.

Det är inget snack om att majoriteten av skuldslavarna skulle kunna leva ett mycket bättre liv om de slapp sälja sina liv såsom löneslavar till makthavarna som kan hitta på  ”pengar” (krediter) genom att skuldförslava allt. Resursslöseriet i detta system är enorm och med en effektivare hushållning skulle all kunna ha ett friare, mer självständiga liv och ändå få alla våra behov tillgodosedda. Tekniken, automatiseringen och produktionskapaciteten finns där. Den behöver bara riktas in för att gynna flertalet istället för såsom nu gynna parasiterna. Vi skulle använda mycket mindre resurser men ändå leva mycket bättre, självständigare och friare liv.

Det är i det vägskälet vi står nu. Antingen låter vi makthavarna, parasiterna, häkta in oss i evigt skuldslaveri – eller så bryter vi bojorna och gör oss av med parasiterna och inser att skulderna är påhitt och att parasitens rov är vårt.

Annonser

15 thoughts on “Skuldslaveriet existerar för att löneslaveriet ska kunna fortgå

 1. Hur bryter vi bojorna, på ett vettigt sätt?

  Internet är ju fantastiskt på det sättet att de av oss som vill sprida kunskap, information och förståelse över sakernas tillstånd fortfarande har möjlighet att göra det men där har makthavarna nu börjat tafsa på vår frihet genom att reglera upp internet med repressiva lagar som SOPA, PIPA, ACTA, IPRED, Datalagringsdirektivet, FRA osv osv osv. Att skriva orden frihet och solidaritet lär i framtiden med all sannolikhet klassas som terrorism och ett hot mot staten, dvs makthavarna…

  Jag hoppas nånstans att systemet till slut ruttnar inifrån så att folket slipper gå ut på gatorna och slåss. Historiskt har det alltid varit så att folket till slut blir pissed off men metoderna att hålla folk i schack och vara passiva är mer raffinerade idag. Om alla vaknade upp skulle vi kunna välta Wall Street och bankerna på Brunkebergstorg på en förmiddag men av någon outgrundlig anledning väljer den stora massan att sitta fast i sofforna och se Fritjofsson försöka dansa i Let’s Dance…

  • Jag tror inte det behöver bli så blodigt. Dagens skuldslavsystem är otroligt centraliserat med sina krediter och centralbankssystem. Det är mycket enkelt att skapa t.ex ”internetdemostrationer” och få systemet att knäa. Att göra som gatu”aktivister” gör i gatudemonstrationer – krossa fönsterrutor på banker – har möjligen en symbolisk mening men det påverkar ju inte bankerna nämnvärt. Om aktivisterna ska sabba för bankerna ska de försöka slå ut datorerna t.ex genom DOS-attacker (såsom det fåtal Ryska hackare som som fick det Estniska betal/skuldslavs-systemet på knä) eller fysiskt attackera nätet genom att t.ex kapa internetkablar till banker (eller hela städer? Om fiberkablar mellan Stockholm och Nyköping kapades någonstans på vägen skulle det vara svårt att leta reda på var den kapades och vara relativt riskfritt). Kanske s.k E-bomber är andra sätt att försöka få systemet att förstå att människorna inte vill vara skuldslavar. E-bomber är en kort elektromagnetisk puls som förstör all elektronik inom ett område utan att skada människor.

   3G och 4G näten är ju t.o.m med än sårbarare än kablarna och lätta och ”prickskjuta” på 🙂 .

   För den digitala ”informationsrevolutionen” är ju till för att fängsla oss (även om de inte räknade med att Internet även kunde användas till att informera om verkligheten – de trodde de kunde styra detta informationsflöde såsom de alltid styrt informationen tidigare). Jag tror t.ex all kameraövervakning som är i städerna är ett led i att de vet att befolkningen i väst i framtiden kommer göra revolt och att de genom övervakning att få folk att avhålla sig från att attackera bankernas infrastruktur som är livsnödvändig för kredit/skuld/löne-slaveriets fortlevnad.

   Att verka för lokala valutor och främja lokal självständighet och frihet är andra sätt att vända skuldsystemet ryggen. Att främja lokal solidaritet och självhushållning är något banksystemet inte kan tåla då de inte kommer åt att suga ut värdena som skapas.

   Att plocka ut våra kontanter i möjligaste mån och vägra använda bankernas kredt/skuldslav-system för att betala är ett annat sätt.

   Allt ovan är exempel på ickevåldsstrategier. För jag tror inte ett smack på plakatviftande och våldsamheter på gator. Systemets akilleshäl ligger inte på gatan – skuld/löneslavs-systemets akilleshäl ligger i att det är så otroligt centraliserat. Vi kan plakatvifta på nätet (såsom jag och du gör) och det är troligen mer effektivt än att några ungdomar springer och bankar sönder fönster överallt samt kastar sten mot poliser – denna form av ”aktiviteter” skapar bara avståndstagande från majoriteten av befolkningen

   Har skrivit lite om framtidens demonstrationer och motstånd här:
   https://parasitstopp.wordpress.com/framtidens-motstand-framtidens-demonstrationer/.

 2. Några intressanta fakta:

  Sveriges penningmängd: 2,5 biljoner
  Svenska folkets skulder till bankerna: 2,35 biljoner
  Del av penningmängden som skapats av privata banker ur tomma intet: 97%
  Årlig ränta som måste betalas till bankerna: ca 80 miljarder

  Bankerna tjänar alltså ca 80 miljarder/år (som betalas ut som löner, bonusar och aktieudelningar m.m) på att skapa krediter ur tomma intet. De kan också diktera den Svenska ekonomin precis som de vill genom sin makt att allokera penningmängden. Vi är ägda.

 3. Hittat en intressant blogg om penningsystemet här, har bara hunnit läsa lite grand men den ger en bra känsla av någon som är seriös.

  Ett av inläggen här.
  http://limes.bloggagratis.se/2012/03/25/7606834-token-economy/
  Kul med kommentarerna där ”limes” verkligen försöker förstå vad signaturen ”ekvationsteorin” menar men till sist artigt men bestämt ber honom om att sluta skriva mer kommentarer i samma stil.

  http://limes.bloggagratis.se

  Glad Påsk
  Janne

 4. Du tycks ständigt överträffa dig själv i ditt skrivande.
  Tack för ett mycket upplysande och utmärkt inlägg.

  mvh
  J

 5. Från bloggen Save Capitalism:

  Remember that “financial capitalism” isn’t really capitalism at all, it is financial fraud and economic oppression of the average joe, to benefit the politically connected. I think I need to order this book (have been thinking about it for quite a while) :

  ”The powers of financial capitalism had another far-reaching aim, nothing less than to create a world system of financial control in private hands able to dominate the political system of each country and the economy of the world as a whole. This system was to be controlled in a feudalist fashion by the central banks of the world acting in concert, by secret agreements arrived at in frequent private meetings and conferences. The apex of the system was to be the Bank for International Settlements in Basel, Switzerland, a private bank owned and controlled by the world’s central banks which were themselves private corporations.

  Each central bank… sought to dominate its government by its ability to control Treasury loans, to manipulate foreign exchanges, to influence the level of economic activity in the country, and to influence cooperative politicians by subsequent economic rewards in the business world.”

  – Carroll Quigley (Bill Clinton’s mentor at Georgetown) from his 1964 book Tragedy and Hope

 6. Skillnaden mellan nord och syd i USA berodde inte bara på odlingssäsongens längd, utan på att marken och klimatet i syd lämpade sig för stora plantagejordbruk av grödor såsom bomull, och dessutom förbättrades förutsättningarna genom möjligheter till kommunikationer. I norr fanns inte dessa förutsättningar och därför blev det i norr en kultur av mindre självägande lantbruk.
  Det hade säkerligen funnit förutsättningar för att sysselsätta slavar även i norr året runt, för det finns en massa saker att göra även på vintern, t.ex. hugga ved, laga redskap, osv. Det var storskaligheten i syd som gjorde det lönsamt med slaveri.
  Att odlingssäsongens längd inte är avgörande för existensen av slaveri visas av att vi fram till tidig medeltid i Sverige hade ett utbrett system av trälar.

  • Det ena utesluter inte det andra och att det onekligen var svårare att sysselsätta folk under vintermånaderna inom ett agrarsamhälle i norr är inte nog svårt att motsäga. Om inte annat för att det blev mörkt tidigt. Man kan ju också fråga sig om storskalighelheten är en funktion av hur lång säsongen är. Man kan med fog hävda att det finns ingen storskalig odlingar i Kiruna för att säsongen bestämd av klimatet är för kort. I norra USA var det svårt att odla bomull storskaligt för att det var för kort säsong för att kunna odla bomull. De största slavplantagen låg i Brasilien nära ekvatorn (framför allt på sockerplantage – sockerör växer som bekant inte heller i stor skala där säsongen är kort).

   Men jag har inte påstått att det skulle var den enda anledningen eller påstått den entydighet som du tycks påskina. Det fanns en rad olika anledningar till att slavsamhället skulle ersättas med löneslavsamhället. Den mest framträdande anledning utgjorde huvudtemat i blogginlägget – att vanligt slaverie innebar merkostnader i förhållande till löneslavsystemet. Du har inga tankar om det? Eller vill du hellre diskutera någon marginaliserad entydighet som jag aldrig hävdat?

 7. Ping: Ghost:/How To Be a Crook/Om skuldslaveriet/Video/Mix of English and Swedish | ghostalive

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s