Varför måste vi jobba så djävla mycket? Del 2

Kommer börja alla nya blogginlägg med att hänvisa till bloggboken:

”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

Kom gärna med förslag till ändringar och tillägg.

——————————–

Kanske en sammanfattning av föregående inlägg (som var långt)

Då det är samhället och dess folk som bestämmer värdet på pengar är det även de som ska ha kontrollen över hur de skapas.. Att, såsom nu, ge penningmakten till ett gäng parasiter som gör nexus (skuldslavar) av oss alla är inte det sätt pengar ska skapas på.

Arbetarrörelsens huvudsakliga mål var  att folk skulle jobba mindre och inte mer – detta för att de ska kunna skapa sig ett eget liv utanför penningjagandet. Att politikerna (oavsett färg) deltagit i skuldförslavningen av människor är troligen ett av de största sveken i  historien. För nu finns förutsättningarna för att jobba mindre – jordbruket producerar nog för alla med en minimal arbetsinsats (fast, som sagt, de fåtal bönder som finns kvar får jobba häcken av sig) och industrin är extremt producerande.

Men med nuvarande skuldsystem kan staten bara få in ”pengar” (bankernas påhittade krediter) genom skatten genom att mjölka de löne/skuldslavarna som bankerna skapat. Därför måste staten se till att folk arbetar maximalt, med vilka djävla idiotjobb som helst, för att kunna ha skatteintäkter.

För de privata parasiter som kontrollerar penningen idag är alla värden vi skapar utan att använda krediter värdelösa – från parasitens synvinkel är det inte bra att vi blir självförsörjande och hinner skapa egna värden som vi dessutom hinner ge eller byta med varandra. Fritid är bra om man köper något och inte gör ett skit av nytta – kollar på TV t.ex. För parasiten är fritid bara bra om vi ger värde åt penningen och inget eget värde skapar till oss själva och medmänniskor. När vi inte använder parasitens skuldförslavningsinstrument – krediter – är vi onyttiga varelser i parasiternas ögon.

Om utgivningen av pengar blev statens rätt skulle staten inte behöva mjölka folket  på pengar genom skatten och vi skulle kunna få det mesta av välfärden gratis. Pengar skulle inte längre användas för att göra skuld/löneslavar av befolkningen. Pengar skulle bli folkets tjänare och inte såsom nu då folket är tjänare till penningen (uttrycket tjäna pengar är så rätt så rätt i dagens system).

Att privata parasiter får ha guldbyxorna på sig och skapa penningsurrogatet krediter genom att skuldsätta allt är grunden till hela problemställningen och förslavandet. Penningskapandet ska var en allmännyttighet, precis som vägarna – inte ett utsugningsinstrument åt ett gäng finansiella parasiter.

Stan har mer om samma sak som kompletterar ovan. Stan tar bl.a annat upp ekonomiprofessor Michael Hudson som har skrivit om den enorma produktionskapaciteten.

Nedan – Chaplins klassiska scen där glasmästare sabbar fönster för att kunna få in mer pengar – som sagt – prylar ska sabbas då pengar värderas högre än saker och människor.

Annonser

3 thoughts on “Varför måste vi jobba så djävla mycket? Del 2

  1. Allt bokförs så att lysa upp med vad faktiskt folk uträttar skulle inte vara mer en en småpotatis eller hur.. Frågan är väl varför görs det inte för info vad man en gör är något att utgå ifrån när man ska göra något även om det är att skapa en bättre värld. Eller har jag fel? Motivera i så fall vad som är fel i vad jag säger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s