Det kontantlösa samhället = ge bankerna monopol på Svenska kronor.

Kommer börja alla nya blogginlägg med att hänvisa till bloggboken:

”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

Kom gärna med förslag till ändringar och tillägg.

——————————–

Att det kontantlösa samhället är det samma som att ge bankerna monopol på Svenska kronor är en konsekvens av det jag beskrev i inlägget ”De feodala bankstaterna i staten”. Bara bankerna kommer kunna komma åt Svenska kronor (centralbankspengar).

En till bonus för bankerna med ett kontantlöst samhälle är att de dessutom slipper betala sina skulder till kontoinnehavarna då bankernas krediter enbart är skulder på Svenska kronor (och skulder på Svenska kronor kan ju givetvis inte vara Svenska kronor – det säger sig ju självt). Total skuldavskrivning för bankerna med med andra ord. Skuldslavarna däremot ska givetvis inte få skuldavskrivningar på de skulder bankerna satt dessa i genom att bankerna låtsats låna ut Svenska kronor som de aldrig hade.

Visst är det ett fint skuldfängelse Wallenberg och grabbarna byggt byggt åt oss?

Annonser

8 thoughts on “Det kontantlösa samhället = ge bankerna monopol på Svenska kronor.

 1. Tänkte lite på det där med Wallenbergs makt över betalningssystemet. Efter 1932 när de tog över och monopoliserade betalningssystemet har de kunnat sakta med säkert ta över större delen av de företagen i Sverige genom att för bevilja lån till företag och sedan strypa kredittillgången och på så vis skapade lågkonjunktur, när företagen i det läget inte kan betala tillbaka lånen går Wallenberg in och tar över ”rekonstruerar”. Exempelvis:

  ”Efter Kreugerkraschen 1932 engagerade sig Wallenberg aktivt i _rekonstruktionen_ av Telefonaktiebolaget LM Ericsson.” http://sv.wikipedia.org/wiki/Marcus_Wallenberg_(1899–1982)

  ”Sedan bolaget räddats undan konkurs genom ett moratorium tillsatte Tändsticksbolagets fordringsägare en _rekonstruktionskommitté_. De svenska representanterna blev Björn Prytz, som tillhörde Skandinaviska Bankens styrelse, och Jacob Wallenberg.” http://www.wallenberg.com/arkiv/history/3_1.htm

  ”Vinnarna på kraschen blev framför allt Handelsbanken och Wallenbergsfärens Stockholms Enskilda Bank. De hade lånat ut pengar mot säkerhet i aktier. Det är nu Wallenbergarna i praktiken tar över kontrollen över Ericsson och SKF.” http://www.dn.se/ekonomi/75-ar-sedan-ivar-kreugers-sjalvmord

  Wallenbergarna lånar ut pengar till företagen, högkonjunktur och sk ekonomisk tillväxt följer när nya pengarna kommer ut på marknaden, sedan drar de in penningmängden och skapar lågkonjunktur där de går in och tar över företag. Det är säkert jobbigt för många att acceptera detta, men Wallenbergarna äger bokstavligen Sverige, de äger alla storföretag, de behöver inte betala någon skatt alls och de kan köpa vilka politiker de vill.

  ”He who controls the money supply of a nation controls the nation.”
  James A. Garfield

  ”If the American people ever allow private banks to control the issue of their currency, first by inflation, then by deflation, the banks and corporations that will grow up around them will deprive the people of all property until their children wake up homeless on the continent their Fathers conquered…I believe that banking institutions are more dangerous to our liberties than standing armies… The issuing power should be taken from the banks and restored to the people, to whom it properly belongs.” Thomas Jefferson

   • Att internet fortfarande är något så när öppet är en konsekvens av framtida planer. När väl valutasystemet är heldigitalt så kommer restriktionerna, om det inte vore för att peakoil inträffat förstås. Digitala pengar fordrar oxå energi.

 2. Bara gå ihop tillräckligt många och starta en egen bank? Behövs väl bara typ 100M, inte så mycket för säg 10 000 missnöjda personer.. för vem som helst som följer lagarna får väl det?

  • Nä, prylen är att det bara är gräddbankerna som har tillgång till RIX och centralbankspengarna – de andra ”bankerna” är egentligen inga banker utan är bara anex till dessa storbanker (tier 2 banker kallar BIS dem för). JAK och ICA-banken har t.ex sina konton på de stora bankerna – de har ingen tillgång till Svenska kronor (=centralbankspengar) genom RIX.

   • Ok, det visste jag inte, så det tillkommer i princip inga riktiga banker, vilka finns det och hur länge har dom funnits? kan du inte göra ett inlägg om det?

    Men t.ex kreditinstitut som både har inlåning och utlåning, finns flera här:
    http://www.finansportalen.se/sparkontoguiden.htm verkar ju ploppa upp nya varje dag.

    De får väl använda sig av bedrägeriet att låna ut 10x mer kapital än dom själva har? var får dom sina pengar ifrån?

   • Kreditmarknadsbolag kan bara låna ut det de har på sina konton – dvs de lånar ut storbankernas krediter och kan även de ses som en slags andrahandsmarknad för bankkrediterna (Lite lustigt egentligen för Kreditmarknadsbolag har en slags ”full reserve banking”- krav på att de måste ha de äga bankernas skulder på Svenska kronor som bankerna har (dvs krediterna på kontona). Tror jag har skrivit om det någonstans men jag kan försöka sammanfatta det.
    Här är en bild på vilka som har direkt tillgång till RIX. Alla dessa är inte banker och kan hitta på krediter.
    rix

    BIS beskriver det ganska bra här:
    bis
    ”In this more realistic example, the payment chains are more complicated. Take a payment between a
    customer of Bank A (a second-tier bank – ie one that is not a direct participant in the interbank payment system) and a customer of Bank C (a direct participant in the system). The payment process
    involves debiting the payer’s account at Bank A, Bank A’s account with Bank B and Bank B’s account
    with the settlement institution. It also involves crediting Bank C’s account with the settlement institution
    and the payee’s account with Bank C.
    In practice, a number of “payments” are taking place, using different types of “money”. The settlement
    institution will generally (although not always) be a central bank, so settlement between direct
    participants in the interbank payment system takes place in central bank money. But the accounts of
    most payers and payees will be held with intermediary banks, and payments (debits) and receipts
    (credits) will take place in commercial bank money issued by different commercial banks. Indeed,
    while data are scarce, if the different components of payment chains are aggregated it is quite
    possible that in many cases the value of payments settling in commercial bank money exceeds that
    settled in central bank money (see Section 2).
    The “payment chain” is actually a combination of various payments at different tiers, whose
    “settlement” takes place independently. In some jurisdictions, unless otherwise contracted between
    payer and payee, the point at which the underlying payment obligation has been extinguished will
    coincide with the payment being “settled” within the interbank payment system. In other jurisdictions,
    this is not generally the case. In any event, finality does not imply that the payee has yet received the
    funds, so the payee may remain exposed to intermediaries even though the payer has legally
    discharged its obligation. The moment in which final settlement takes place is defined primarily by the
    rules of the interbank payment system. Furthermore, local laws may affect the timing or conditions
    under which final settlement takes place.

    Faktiskt tar även raporten upp en del om oilgopolet som blir resultat av att bara gräddbankerna får tillgång till Svenska kronor (centralbankspengar):
    http://www.bis.org/publ/cpss55.pdf

 3. 50% (ungefärligt skattetryck i Sverige) av Sveriges BNP lånas varje år ut till Wallenberg ägda SEB (då statens skattekonton är hos SEB), de får ett ständigt stort inflöde av kontanter som de sedan kan använda till att sätta staten i skuld, spekulera på bostadsmarknaden (dvs skapa skuldslavar), m.m. Det är ett riktigt fint skuldfängelse Wallenberg byggt byggt åt oss.

Kommentarer inaktiverade.