Sprättgöken Cornucopia burrar upp sin högfärdsdräkt igen

Kommer börja alla nya blogginlägg med att hänvisa till bloggboken:

”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

Kom gärna med förslag till ändringar och tillägg.

——————————–

Jo, jag vet! Jag ska inte läsa uppnäsan – jag blir bara irriterad..

Jag kan inte ta denne  sprättgök på allvar – han  tror sig kunna placera bland annat ekonomiprofessor Richard Werner på sinnessjukhus då Corny fått för sig att Werner jagar väderkvarnar då Werner mycket riktigt påpekar att bankerna hittar på krediter från luften och att bankerna inget lånar ut. Ekonomiprofessor Werner är  en av världens mest kunniga om hur banksystemet fungerar och är bl.a myntare av begreppet QE. Bara detta att uppnäsan tror sig veta mer än Werner borde ju punktera skitförnämheten hos Corny men – Corny sprättar bara iväg i annan riktning med överklassnäsan i vädret och anger att en hel drös ekonomer är sinnessjuka haverister som jagar väderkvarnar. Kolla in en liten lista på folk Corny placerat in på sinnessjukhus. Corny tror helt klart att bara man behåller adelsnäsan tillräckligt högt i vädret så behöver man inga argument  (liknar han inte i detta den evige skolpojken Carl Bildt?)

Nåväl, i ytterligare ett bloggginlägg pissar Corny nu på ”BoLåneTorskar” (BLT förkortar han dem, jag kallar dem ju konsekvent för boskuldslavar då de lurats in i skuldslaveri genom bedrägeri). Där skriver han att:
”Bostäderna användes som bankomater när räntorna var låga och nu drömmer svenskarna om nya räntesänkningar så de kan besöka bankomaten en gång till.”
Vilket ju är hur sakligt fel som helst – tänk om alla som ”lånade” bankernas skulder på Svenska kronor (=krediter) gick till bankomaten och kollade bedrägeriet (såsom de gör nu i Grekland ). Bankerna skulle bli tomma och tvingas stänga luckan på nolltid. Det är en extremt lömsk mening som Corny gör sig skyldig till där han blandar ihop ”svenska kronor” (det man kan få ut från bankomaten) med bankernas skulder på Svenska kronor (krediterna som står nedkluddade på folks konton som folk TROR att banker har). Hela bedrägeriet bygger ju på att konto”kunderna” INTE använder bankomaten. Antingen förstår inte Corny skillnaden i detta heller eller så är han en desinformatör (själv vacklar jag i denna fråga -”så jävla dum i huvudet kan han omöjligt vara” – kan jag ibland tycka – medan jag ibland kan tycka att han är en klockren desinformatör).

Sedan skriver Corny att:

”Och ja, man tar på sig lån under personligt ansvar. Att skylla ifrån sig med elaka mäklare eller elaka banker är att försöka ducka det egna ansvaret. Tyvärr kommer alla svenskar få betala för den här festen via skattesedeln eller kapad välfärd. För alla skulder skall på ett eller annat sätt betalas en dag.”

Nä, de behöver inte betalas då de är en del av ett bedrägeri där folk lurats in i pyramidspelet då bankerna trissat upp priserna med påhittade krediter och marknadsfört bostadsinflationen som ”värdeökningar”. Men för att förstå det måste man förstå det Werner berättar – att bankerna hittar på krediter från ingenting och att de inget lånar ut. Det är bara att välja – tro på den högfärdssprättande Corny eller ekonomiprofessor Richard Werner.

Att någon överhuvudtaget tar denne ”upper ass” parodi på sig själv på allvar är mig totalt obegripligt. Han har ingen som helst sjukdomsinsikt om att skitförnämhet kan leda till intellektuell förstoppning.

Annonser

36 thoughts on “Sprättgöken Cornucopia burrar upp sin högfärdsdräkt igen

 1. Som tur är behöver ingen i detta fall ”tro” på någon, det räcker gott att veta. När jag simmar behöver jag inte tro på simning, när jag cyklar behöver jag inte tro på cykling. Samma här, jag behöver inte tro, jag vet.

  En utvikning ett annat ämne, kolla in denna professor Meyl som bevisat och använder Teslas scalar energy waves. Man kan tom. köpa labutrustning samt enligt uppgift använder läkare denna teknologi för att göra människor friska.

  Prof. Meyl detected DNA-Wave and Scalar Wave Biology

 2. Corny verkar tro att det är låntagaren som beviljar lån, inte banken, ja isf ligger ansvaret på låntagaren. I verkligheten är det banken som beviljar lånet (bestämmer om det ska skapas helt ny köpkraft för t.ex spekulation på bostadsmarknaden), inte låntagaren. Banken tvingar inte någon att låna, men de som vill inte vill bo på gatan (då det inte finns tillräckligt många hyresrätter) är tvungna att låna upp mellanskillnaden när bankernas krediter driver upp bostadspriser flera gånger fortare än BNP. Tycker corny att, nä det är inte bankernas fel att folk inte vill bo på gatan? Cornyt har nog inte tänkt igenom det han skriver.

  Privat skuldexplosion är garanterad i en kreditdriven bostadsbubbla likt den bankerna medvetet skapat efter att svenskarna röstade nej till deras euro projekt (som är till för att centralisera makten).

  Rahm Emanuel: ”You never want a serious crisis to go to waste. And what I mean by that is an opportunity to do things you think you could not do before.”

  Krisen som uppstår när svenska bostadsbubblan spricker kommer användas för att centralisera makten ytterligare, min gissning är att det kommer bli så illa i Sverige att politiker, IMF, världsbanken och EU kommer säga att vi är tvungna att gå med i euron för att vår ekonomi inte ska gå under. Det finns en anledning till att bankerna pumpat in 2,1 biljoner kronor i bostadsbubblan, det är inget misstag…. eller vad tror ni?

  • Japp, dessutom så har de sysslat med falsk marknadsföring då de lurat folk i att det varit en ”bomarknad” när det egentligen varit en riggad skuldslavsauktion där den som bjuder högst i form av sitt egna skuldslaveri får hyra huset av banken. Falsk marknadsföring är väl det minsta man kan kalla det.

   Jo, det är säkert något som de vetat skulle hända. Låter man bankerna hitta på sina egna skulder på pengar och ”låna ut” dessa påhitt i form av krediter så lär de ju pumpa på tills de nått skuldmax. Japp, troligen kommer vi inbakas i Euro-centralbanksstyret – om inte Euron går åt helvete före det. Jag tror det blir allt uppenbarare för allt fler nu i alla fall att staten ligger under bankerna i hierarkin. Troligen borde statens främsta uppgift att skydda sina medborgare från brott – inte som nu vara marionett åt brottslingar. Jag förstår Grekerna – de har nog sett och förstått bedrägeriet i större omfattning än vanligt folk här gjort – ännu – men det kommer hit också.

   Som jag skrev till Janne:
   Kanske borde vi alla göra som Grekerna – plocka ut våra pengar i kontanter och totalt bojkotta att använda bankernas krediter samt organisera lokala skattekontor utanför systemet som samlade in skatt till lokala allmännyttiga saker (det där med lokala skattekontor hittade jag på själv, tror inte Grekerna börjat med det). Men frågan är vad som skulle hända om folk plockade ut sina pengar, sket i att betala skatter (som ändå bara går till bankparasiterna) och totalt gick förbi banksystemet? Kanske kommer uttag av pengar vara första steget från centralbanksstyret – kontanter kan ju bankerna inte kontrollera när de cirkulerar. Kanske även alternativa lokala valutor och betalsystem skapas spontant.

   Rahm Emanuel, jo det är riktigt ful fisk det. Rahm Emanuels brorsa är agent åt Michael Moore så det kanske inte är så konstigt att Moore ”missar” så mycket – ibland är det riktigt stora hål i hans filmer som annars kan vara bra på många sätt.

   • Bankernas ledningar är medvetna om att kreditgivning driver bostadspriserna och att det tvingar in befolkningen i en skuldfälla (när priserna ökar fortare än BNP) som sedan kan användas för att pusha deras agenda, problem reaction solution, deras lösning kommer vara att skrota kronan och centralisera makten.

    Euron kommer inte gå åt helvete, det är omöjligt eftersom ECB kan trycka obegränsat med pengar om problem uppstår, t.ex har de tryckt upp 2 biljoner euro sedan krisen 2008. Cornyt pratar ju ofta om deflationstryck, han tror att deflation är något som hotar euronzonen, men missar helt att ev deflationstryck alltid kommer mötas av ökad penningmängd (begränsat deflationstryck möter en obegränsad tryckpress), det är tom ECBs jobb att hålla KPI inflationen (den statligt manipulerade/påhittade prisinflationen) kring 2%. Cornyt har som vanligt inte tänkt igenom det han skriver.

    Att plocka ut kontanterna är svårt eftersom bankerna äger betalningssystemet (”They’ve Got You By The Balls!”), vi måste låna ut pengar till dem för att betala räkningar. Tror inte räkningar kan betalas kontant utan att använda bankkonton. Lösningen som vi pratat om tidigare måste vara att öppna betalningssystemet till alla, så att vi slipper gå genom bankernas avistakonton.

   • Som nu är så släpper de ju inte ut fiatpengarna utan låter dem stanna i banksystemet. Så länge de stannar där kommer de inte skapa något större inflationstryck. Att vidga kreditexpansionen ytterligare genom än mer skuldsättning kan nog vara svårt. Släpper de ut kontanter till folket

    Håller med om att göra de digitala kontanterna på RIX allmänt tillgängliga men det greppet släpper inte bankparasiterna frivilligt. Men kanske spontana clearinghus för de fysiska kontanterna dyker upp. I Argentina skapades en massa olika valutor och lokala varianter som fyllde ut när deras banksektor föll. Vilket djävla (förlåt, Peter Madison – jag kunde inte hålla mig nu heller 🙂 ) clearinghus som helst är fan bättre än dagens centralstyrda odemokratiska parasitsystem.

   • Det är inte helt sant, när ECB tryckte upp 2 biljoner euro så krediterades konton med motsvarande summa direkt. Utöver det har de inte skapat speciellt mycket kredit ännu men vi får väl utgå från att bankerna kommer skapa maximalt med pengar som de brukar? Hyffsad inflation väntar isf. Fram till 2008 skapade bankerna krediten först och letade sedan efter reserver, idag har bankerna enorma reserver och kan skapa kredit som aldrig förr.

    Spontana clearinghus gör ingen skillnad så länge inte storföretagen ansluter sig (de som vi betalar våra räkningar till), gissa vilka som är storägare i dessa :).

   • Vi får väl se. Jag personligen har svårt att se hur de ska kunna pumpa upp mer skulder i systemet. Jag kan tänka mig att bankerna sitter på en massa reserver av samma anledning som här i Sverige 2008 då staten tog över runt hälften av alla bostadsobligationer. Riksbanken tryckte väl in runt 150 miljarder som bankerna kunde bolla med i Interbank Lending. Tror vi är där med hela EU igen då varken bostadsobligationer, statspapper eller annat dasspapper duger längre i Interbank Lending. Ett annat skäl till att de pumpat upp reserverna kan vara att de väntar sig massiva uttagsstormar i form av Bank runs.

    Jag tror inte heller att de har full koll på förloppet – det går inte riktigt som de hade väntat sig. De hade hoppats sluta in alla i bankernas digitala kredit/skuldfängelse och att de hunnit avveckla fysiska kontanter. Nu har de inte hunnit sluta igen dörren och risken finns att folk kommer rusa till kassorna/bankomaterna när folk märker vilket fullständigt bedrägeri allt är och hur nära kollaps korthuset är.

 3. Läste på Dagens Idioti att det är dags att bolåneslavarna börjar amortera sina skulder. Hur i hela världen ska det gå till? Och om de kunnat betala sina hus så hade de ju inte lånat från början.

  Corny vad är det? Ett väderstreck eller ???? Det finns inte på min karta i alla fall.

 4. Idag lärde iallafall jag mig något nytt. Von Mises finansierades visst av rockefeller foundation. Till och med jag kunde se de gapande hålen i denna lära, nu förstår jag varför. Den är helt enkelt skräddarsydd för att gynna parasiter och göda hat mot staten istället för banker.

  • Japp, och kollar man upp Mises så tillhör han samma stam som alltid skapar osynliga stater i staten och som alltid vill antingen ta över staten eller – om inte det funkar – göra staten så svag som möjligt så att deras osynliga stamstat blir så stark som möjligt. De är mästarna på att söndra och härska.

  • Ser inte riktigt på vilket sätt den läran skulle hjälpa bankerna, tom Werner nämner i sin bok att det är denna lära som vill förbjuda FRB. Har dock märkt att många anhängare av denna lära har väldigt svårt för att ta till sig ny information, det är som en religion. Försökte för ett tag sedan visa för dem (Svenska mises) att repo-räntan inte styr kreditgivningen, något som Werner bevisat i sin bok med flera exempel, men då var jag tydligen en greenbacker m.m. Har Mises sagt att repo-räntan styr så är det helt enkelt så…..

   • Nä, det hjälper inte bankerna men är en plan B för de som alltid styr bankerna och alltid håller ihop som en stat inom stammen oavsett land. Om stammen kan få åsnefolket att tro att dessa måste konkurrera ihjäl varandra och att staten är ett hinder i den ”fria konkurrensen” kan stammen fortsätta samarbeta och fullständigt skita i dessa påhittade ”naturlagar” från djungeln. Ideologiskt närbesläktade Aynd Rand tillhör ju samma stam och har samma ”slå ihjäl varandra och offra er på den fria marknadens altare” filosofi då detta på något skruvat sätt i slutändan blir bäst för alla (men egentligen bara för stammen som kan fortsätta styra i det fördolda medan de söndrat och härskat och fått fåren till att slåss inbördes).

 5. Liknelsen med Bildt var…ehum…träffande 🙂

  Det är trist att Cornucopia? hela tiden jämställer de som inte delar hans uppfattning om sakernas tillstånd som haverister och konspirationsteoretiker. Han är ju klok på ett sätt men med en sådan underbegåvad retorik blir det svårt att ta honom på allvar för hur det än är så skriver han om allvarliga och viktiga saker, som bör kunna diskuteras seriöst. Det är många gånger jag själv har velat lägga kommentarer men avstått då jag inte har lust att bli kallad än det ena å än det andra.

  Hursom hade det varit kul och intressant att få läsa en språkligt vårdad debatt mellan er två om hur banksystemet fungerar. Jag tror det skulle kunna bli en snackis på nätet och en win-win. Cornu får ju trafik på sin blogg och kan tjäna mer stålar som han kan spekulera med på börsen och du kan berätta om hur bankerna egentligen fungerar för den delen av bloggläsarna som ännu inte förstått, dessutom har du chansen att i en hel debatt försöka föra dig utan att fälla en enda svordom 😉

  • Jo, han måste ju varva lite vett med det han skriver.

   Ärligt talat tror jag inte Corny är ärlig nog att föra en debatt. Kanske kan det delvis bero på att han inte är förklädd under anonymitet som jag men jag tror faktiskt han har ett djupare motiv än så (om han nu inte är ett kollektiv med tanke på hur mycket han spottar ut som spretar åt alla håll).

   ”försöka föra dig utan att fälla en enda svordom ;)”

   Hur fan ska det gå till? Det är ju tamejfaktiskt omöjligt! 🙂
   MVH Lincoln (alias Kapten Haddock)

 6. Han kan vara mutad av banksterna, han verkar minst sagt svag för pengar. Tråkigt att föra diskussion om en sådan nolla, men han väcker känslor.

 7. Lincoln,

  Du påstår att folk som springer till banken så fort dom fått en fast anställning för att maxa sina lån är lurade och utsatta för bedrägeri. Dessa personer brukar dock mena att det är dom som inte köper och belånar sig som är blåsta, dvs står kvar på perrongen när tåget gått. Dessutom motiverar dom sina högbelånade bostadsköp med att man får den sociala status man vill och får det drömboende man önskar.

  Är det inte rimligt att dessa personer (ofta 70- och 80-talister) med ofta litet tålamod och lågt sparande och kortsiktig horisont, får stå för sina bedömningar och handlingar och ta de eventuella konsekvenser som de medför?

  Att betrakta dessa som utsatta för ett bedrägeri känns som en helt felaktig beskrivning. Livet kommer alltid bestå av mer eller mindre vältajmade investeringsbeslut som vi måste leva med konsekvenserna av. En person som högbelånade sig för tex 15 år sen kan knappast betraktas som lurad, såvida han/hon behållt det stigande egna kapitalet i boendet, eller?

  Min slutsats blir att du har en extremt förenklad och svart-vit bild där personer antingen är lurade eller luras. Verkligheten innehåller dock en gråskala med inte fullt så enkla kategoriseringar.

  • ”Du påstår att folk som springer till banken så fort dom fått en fast anställning för att maxa sina lån är lurade och utsatta för bedrägeri”

   Nä, jag påstår inte att de får låna någonting då de inte får låna någonting då banken inget lånar ut – ska jag ta det en gång till? BANKEN LÅNAR INGET UT! Banken hittar på sina egna skulder (krediter) från luften som DE påstår att de ”lånar ut”. Att låna ut något man inte har är inte att låna ut. Och om man VET att bankerna inget lånar ut så blir allt ett stort bedrägeri.

   Jo, de allra flesta har gått in i pyramidspelet baserat på ”låne”bedrägeriet ovan troendes på bankernas marknadsföring om att bopriserna avspeglar en marknad där utbud och efterfrågan sätter priset när det egentligen bara är ökad skuldslavbindning och bostadsinflation upptrissad av mellanhänderna, parasiterna bankernas, påhittade krediter. Att maskera om bostadsinflation till ”värdeökningar” är en viktig del i bedrägeriet.

   Vid en husförsäljning har inte köparna pengarna utan ”lånar” av banken som inte heller har pengarna men kan hitta på krediter från luften
   Så här har vi tre deltagare på denna ”marknad”
   1) en säljare (tillgångssidan)
   2) potentiella köpare (efterfrågesidan)
   och
   3)mellanhanden banken som vill sälja så mycket som möjligt av sin ”produkt” – dvs skulder skapade från ingenting
   Så, som sagt, det är ingen marknad, det är skuldslavsrace där ”husägaren” får hyra huset av mellanhanden, parasiten=banken, som är den som egentligen sätter priset på hyran med sina påhittade krediter.

   När det skett ett bedrägeri är den bedragne aldrig den skyldige. Att vara blåögd och godtrogen är inget brott – de som utnyttjar dessa, i botten goda mänskliga egenskaper, gör sig dock skyldig till brott när de begår bedrägeriet.

 8. Snälla, ta bort det där länken längst upp i alla dina inlägg och lägg den på ett bättre ställe. Det gör allt HELT oläsligt när man försöker följa din blogg med RSS – det gör att man oftast inte ens börjar läsa själva inlägget för man ser vad innehållet kommer handla om.

  Jag förstår faktiskt inte riktigt din hetsjakt på Cornu? (Finns ju då flera andra som du borde gå på precis lika hårt som Flute t.ex..) Ni har ju båda två helt tydligt samma fiende även om ni har lite olika angreppssätt.

  ….och i ärlighetens namn så är ni nog båda lika ofta ute och cyklar i spenaten faktamässigt även om ni båda hittar några guldkorn då och då. Som allt annat man läser på nätet oavsett om det är bloggar, gammelmedia eller intervjuer är allt mer eller mindre vinklat, felciterat eller felaktigt – det gäller att sovra bland informationen och inte lita på allt.

  Sedan måste jag nog hålla med PM ovan. Det är faktiskt vuxna människor som tar lån och köper bostäder (eller vad de nu köper för lånen). Oavsett om de köper hus, bilar, resor, sprit eller spelar bort sina pengar så är det vuxna människor som bör tar ansvar för sina egna handlingar – om det sedan är en bank, spelbolag, staten eller en bilhandlare som profiterar på dumhet/okunskap är det ju tämligen ointressant?

  Bedrägeri och marknadsföring är tyvärr väldigt närbesläktade i vissa fall och båda profiterar på att ”folk” är blåögda och lättstyrda.

  • Så det är inte banken som ska ta ansvaret? Det är banken som beviljar lånet, tycker du det är uteliggaren som ansöker om att låna till en ny lyxvilla som ska avgöra riskerna? Åtminstone är det vad cornyt tycker, som vanligt har han inte tänkt igenom det han skriver.

   Bostadsbubblan skapades av bankerna, inte folket. Om risken var stor att låntagaren inte kan betala tillbaka sina lån, som t.ex när bostadspriserna ökar fortare än BNP så ska inte banken bevilja lånen, om de tar sitt ansvar.

   Tror man lär sig i national ek grundkurs att bankens uppgift är att avgöra riskerna när lån beviljas, ganska basic mao.

   • Nej, banken är en vinstdrivande organisation och ska maximera sin profit. Vad som däremot är fel är styrmekanismerna och avsaknaden av just krav på riskbedömning och konkurrens. Problemet är ju att bankerna hittils inte har haft något ansvar och deras förluster har ”alltid” socialiserats i Sverige.

    Men vuxna människor förblir ansvariga för sina egna val – det är ingent tvång att köpa en dyr lägenhet eller hus vad jag vet?

   • Älskar att du i ”ärlighetens namn” skriver organisation och inte företag – det var ”faktiskt” riktigt ”ärligt” av dig! 🙂

    Maffian är också en organisation som är vinstdrivande och som inte heller kan ses som företag. Liknelsen är ”faktiskt” slående från flera aspekter. Faktum är ju att lånehajarna i maffian är ”ärligare” är bankmaffians lånehajar. Maffians lånehajar lånar i alla fall ut befintliga pengar till ockerränta. Bankmaffian ”lånar ut” sina egna påhittade skulder på pengar (krediter) som de sätter folk i livslångt skuldslaveri med och kräver (liksom vanliga maffian) att få sin månatliga tribut.

    Vad är sakligt fel i ovan, ”Henrik”? Men, som sagt, tack för din ärlighet då du erkänner att banker inte är företag utan organisationer.

   • ”Men vuxna människor förblir ansvariga för sina egna val – det är ingent tvång att köpa en dyr lägenhet eller hus vad jag vet?”

    då bankerna skapar nya pengar när ett lån beviljas stiger bostadspriserna, bostadspriserna har stigit fortare än BNP i 15 år, därför måste befolkningen låna för att kunna bo. Valet står mellan att låna eller att flytta från Sverige alternativt bo på gatan.

    Bankerna har skapat liknande bubblor världen över, t.ex Japan på 80-talet:

    ”Traditionella teorier kunde inte förklara de Japanska priserna på tillgångar eftersom de negligerade kreditgivningens betydelse. Från 1986 eller så ökade bankerna sin kreditgivning aggressivt. Affärsbankerna årliga utlåning ökade med i genomsnitt cirka 15 procent under slutet av 1980-talet, och totalt steg utlåningen med mer än 12 procent under större delen av tiden. Samtidigt växte ekonomins förmåga att sköta dessa lån – nationalinkomsten – bara hälften så snabbt. Detta var ett klassiskt exempel på improduktiv, omåttlig kreditgivning: pengar som skapades av banksystemet användes inte produktivt utan för spekulation.”

    Notera att det är bankerna som ökar sin kreditgivning, därför lånar folk mer, inte tvärtom.

  • Ledsen att jag gör din RRS värld jobbig.

   Att du ser mina påpekanden om att Corny far med osanning och inte är ärlig för ”hetsjakt” får stå för dig. Här är du enligt mig bara fånig.

   ”och i ärlighetens namn så är ni nog båda lika ofta ute och cyklar i spenaten faktamässigt ”
   Då kanske du i ”ärlighetens namn” kan göra det du predikar och sakligt påpeka var jag är ute och cyklar istället för att komma med svepande omdömen om ”ärlighet” (varför får jag känslan av att DU inte är ärlig)

   ”Det är faktiskt vuxna människor som tar lån och köper bostäder (eller vad de nu köper för lånen). ”
   Här skulle du t.ex ”faktiskt” (att trycka in ordet ”faktiskt” lite här och där gör det inte dina påstående mer faktamässiga – det är ett ganska genomskinligt billigt retoriskt trick) kunna bemöta vad som är sakligt fel med mitt svar till PM. För ”faktiskt” är det ju så att bankerna inget ”lånar ut”.

   Så, ”Henrik”, vad sägs om att i ”ärlighetens namn” vara lite saklig och ärlig samt ”faktiskt” erkänna att bankerna inget lånar ut? Det kan ju vara bra utgångspunkt istället för att du cyklar ut i världen med svepande ospecifika påståenden grundat på ett helt felaktigt grundantagande (precis som Corny).

   • Allvarligt? Istället för att diskutera så argumenterar du mot mitt sätt att skriva?

    Sitt du kvar i ditt svartvita träsk och tyck att alla banker är elaka och klanka ned på folk som inte tycker EXAKT som du även om de har samma grundsyn om att systemet är ”fel”.. Snacka om att kasta sten i glashus och tycka att Cornu beter sig illa?

   • ”Allvarligt” (ett till av dessa osakliga uttryck för att skapa sig ett tolkningsföreträde och övertag) vad har du diskuterat? Vad sakligt har du framfört mer än påståenden (plus lite ”faktiskt” hit, lite ”ärligt talat” dit). ”Allvarligt”! – Du har inte bemött eller diskuterat ett skit. Du dikterar din uppfattning om mig, min person och mitt sätt att diskutera – något annat har du överhuvudtaget inte diskuterat överhuvudtaget. Du är en lögnare och totalt oärlig (sedan spelar det ingen roll att du dyngar ut uttryck som – ”allvarligt!, ”ärligt talat” och ”faktiskt”. För det finns ju ”faktiskt” inget annat än just formen man kan diskutera av det du skriver – det är ju ”faktiskt” (övervägde att skriva ”allvarligt” där 🙂 ) totalt innehållslöst dravel.

 9. Hej och hå. Jag har skuldberg som växer men det är inget lån i grunden jag har inga banklån, jag har blivit ett offer som man kan producera valuta utifrån skuld som absolut inte har ett värde alls. Jag har inte konsumerat detta värde jag har inte ens några tillgångar utav dessa har aldrig haft en endaste fördel av den skuld som byggs på mig. I en domstol skulle detta stå helt klart att jag inte har haft en endaste fördel och att dessa tillgångar aldrig existerat i min besittning. Så de som bablar utan att tänka i denna fråga har jag faktiskt bara lust att ge en (löihzdsfölhkadsf censur) (bevisar hur korkade de är.

  • Om bankerna ska få existera ska de bättra sig och göra som maffians lånehajar gör (minus ockerränta). Visst är det egentligen tragikomiskt att maffians lånehajar är ett moraliskt föredöme som bankmaffian borde ta efter? 🙂 Vanliga maffian skulle aldrig kunna ”låna ut” sina egna skulder på pengar (krediter) och använda dessa för att trissa upp t.ex bostadspriser. Det bedrägeri bankmaffian gjort sig skyldig till är mao ”way beyond” allt vad vanliga maffian lyckats åstadkomma med sin vanliga brottslighet genom att agera lånehajar.

  • Så faktiskt av den anledningen undviker jag idioter i verkliga livet också. Egentligen så känner jag att jag inte ens skulle sagt det, men nu har jag ju sagt det. Och hur som så är jag ju själv ett bevis på att vara en guld kalv utan någon som helst värde grund och jag är ju inte ensam.
   Så i vårt sköna penning system så är det inte bara bankerna det är hela skiten som är helt vansinnigt galet, bankerna själva är bara en sketen men effektiv kuliss. Som sagt jag håller med allt om detta som Lincoln säger men det är mycket värre en så, alltså det räcker absolut inte med att bara vinna över dessa bankparasiter. Huvud grejen är ju hur man kan skapa värde ur ingen ting och däri är det samma knäppa idioter i det vetenskapliga fältet.
   Man kan bara utnyttja något i oändligt men något i sig kan inte delas oändligt utan att förlora sin storlek så skulden ökar och värdet minskas ,fast de tänker väl ju mer man drar i sär ingen ting eller rent av minus från början ju mer kraft ackumuleras, visst stolpskott eller stjärnskott vilket som, jag som är utsatt i det spelet vet ju att jag bara är utmattad och har inget produktivt att tillföra och är ju en mer minus i värdet som ändå är ett ökat värde enligt ovan. Så ur min verklighet så är jag mindre och mindre men för andra är jag större och större i skuld och värde ,och detta vill ju idioterna med idioternas hjälp även få att avkomman ska lida för i evigheter. OMG känns meningslöst att ens babla om det för majoriteteten blundar och säger att det jag just sagt är inte så i alla fall så är det ju så. Pengar som så är ett dömt projekt i en begränsad värld som ju finns för den är begränsad. Så stop skylten på vår väg mot detta skit är ju önskad även av mig (vilken väder kvarn ska jag slåss med om ni hajjar vad jag menar, jag vill ju ha stopp jag me) alltså vem är fienden, just den punkten kan nog bli överaskande för var och en tror jag och vem som är egentligen på samma sida kan vara ännu mer överaskande. Hur som är det bäst om var och en verkligen finner vem som är vän och inte frågar andra (ber om ursäkt ifall detta var förvirrande värre)

 10. Alltså i förlängningen vill de skapa olika sorters skuld raser. Klasser av olika arbetar skuld klasser så mer en någonsin blir det avgörande om man är lyckligt född ur rätt hål och som alltid består hål av det som omger det. Ber om ursäkt om sanningen är störande.

  • Alltså den som är då i så lågt leverne som slav önskar då inte tillföra avkomma och då skapas ju en balans i hur många som är på den begränsade ytan och tillför ju ett mer delbart värde. Simsala bim..Rent logiskt och helvetiskt , den som lever får se om jag har rätt.

 11. Jisses… (du hittar säkert något fel med det ordet också, men du kan byta ut det till suck om det känns bättre för dig, eller så skriver du helt enkelt något som passar dig?)

  Jag önskar dig lycka till med ditt korståg mot de elaka bankerna. Men om du ska få någon vidare läsekrets kanske du ska fundera på hur du uttrycker dig och behandlar andra människor

  …och nej, du bemötte inget av det jag skrev ovan förutom att kritisera mitt språk och sätt att uttrycka mig i skrift. Jag anser fortfarande att människor måste stå för sina egna handlingar – men det var tydligen bara tyckande och allt är de elaka bankernas fel som tvingar människor att låna pengar.

  Det är dessutom fortfarande systemet som skapar bankernas beteende. Ändras inte systemet, ändras inte bankerna. Att kalla dem kriminella och jämföra med maffia är tämligen patetiskt, vinstdrivande företag och organisationer utnyttjar sina förutsättningar och möjligheter för att driva verksamhet. Maffiaverksamhet är kriminellt, bankverksamhet fungerar som det ska enligt de system och lagar som satts upp – sedan att det är FEL är ju en annan femma – och det är ju systemet som skall kritiseras.

  Nu slutar jag både kommentera och läsa. Tack för mig och som sagt, lycka till..

  • Jo, det är klart att människor ska stå för sina handlingar när de blir blåsta – undrar om Breivik kan köra samma idiotargumentering? Det är klart ungarna på Utöya får skylla sig själva när om de är så djävla dumma i huvudet att de står i vägen för Breiviks kulor. I din värld är ovan idiotargumentering fullständigt logiskt. Se där nu bemötte jag dig igen.

   ”Att kalla dem kriminella och jämföra med maffia är tämligen patetiskt, vinstdrivande företag och organisationer utnyttjar sina förutsättningar och möjligheter för att driva verksamhet.
   Och vad är skillnaden mellan maffian i att vara maximalt vinstdrivande? Maffian gör i alla fall det riktiga företag gör, konkurrerar om befintliga pengar – du har väl koll på att det är det företag är menade att göra? Att konkurrera om BEFINTLIGA PENGAR.. Att bedrägeriet bankerna lyckats dupera sig till är gjort lagligt gör det inte till ett mindre bedrägeri utan till ett STÖRRE.

   Du är patetisk korkad och har inget bemött så jag är tacksam att du slutar läsa så jag slipper ödsla tid för att bemöta ditt dravel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s