Politikermarionetterna har godkänt bankpolitbyråns Gosplan

Kommer börja alla nya blogginlägg med att hänvisa till bloggboken:

”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

Kom gärna med förslag till ändringar och tillägg.

——————————–

Gosplan skapades i Sovjet för att centralstyrt koordinera och stabilisera jätten på lerfötter. I dagarna har politikermarionetterna röstat fram en motsvarande plan som bankpolitbyrån dikterat fram i form av ESM som är till för att centralstyrt koordinera och stabilisera den enorma bankkartelljätten på lerfötter.

Janne har skrivit bra om detta och jag har inte mycket att tillägga.

Som jag skrev tidigare är det ingen större skillnad mellan hur finansdiktaturen fungerar och kommunismen praktiskt fungerade . Återigen – jag skiter fullständigt i ideologin bakom kommunismen – jag konstaterar bara att den var praktiskt uppbyggd på samma sätt som finansdiktaturen och att finanspolitbyrån (t.ex Schiff, Warburg, Rothschild och här i Sverige, bankiren Aschberg) finansierade kommunismens uppbyggnad då de i princip är samma sak bakom fasaden av slagord. Kolla gärna in den diskussionen i inlägget ”Bankerna och kommunism”

Jag gjorde om teckningarna i det inlägget (se nedan) och tryckte in det allseende ögat som finns på pyramiden på dollarsedlar. Som sagt, samma kontrollsystem och samma allseende öga – bara lite skillnad i verktyg och fasad.

Kommunism och deras Gosplan:

Finansdiktaturen och dess ESM:

——–

Psykopaten Brzezinski skrev redan 1971 i boken ”Between Two Ages: America’s Role in the Technetronic Era”:

”The technetronic era involves the gradual appearance of a more controlled society. Such a society would be dominated by an elite, unrestrained by traditional values. Soon it will be possible to assert almost continuous surveillance over every citizen and maintain up-to-date complete files containing even the most personal information about the citizen. These files will be subject to instantaneous retrieval by the authorities. ”

Clintons mentor Professor Carroll Quigley beskrev det i boken Tragedy and Hope:

”The powers of financial capitalism had another far-reaching aim, nothing less than to create a world system of financial control in private hands able to dominate the political system of each country and the economy of the world as a whole. This system was to be controlled in a feudalist fashion by the central banks of the world acting in concert, by secret agreements arrived at in frequent private meetings and conferences. The apex of the system was to be the Bank for International Settlements in Basel, Switzerland, a private bank owned and controlled by the world’s central banks which were themselves private corporations.

Each central bank… sought to dominate its government by its ability to control Treasury loans, to manipulate foreign exchanges, to influence the level of economic activity in the country, and to influence cooperative politicians by subsequent economic rewards in the business world.”

4 thoughts on “Politikermarionetterna har godkänt bankpolitbyråns Gosplan

 1. Stämmer verkligen din framställning med vad ekonomisk-historisk forskning tagit fram de senaste 20 åren, sedan sovjetarkiven blev tillgängliga? Jag har bara sett översiktsartiklar, men det verkar som om verkligheten i planeringen var betydligt mer komplicerad och inte så rätlinjig som man väl trodde tidigare. Det var exempelvis sällan som planer definitivt fastställdes, utan de korrigerades hela tiden. Och det var nog planeringen som bidrog till att skapa den industriella kolossen, inte tvärtom. Misstaget man gjorde var förmodligen att låta industriledarna bygga sina oberoende domäner utom räckhåll för demokratisk kontroll under- och överifrån, samt att inte hänga med i datorrevolutionen trots att man hade teknologin tillgänglig väldigt tidigt.

  • Jo, det kan jag tänka mig att det måste ha varit mycket korrigerande i femårsplanerna – det följer ju entropilagen och då måste man in och rätta till när det skiter sig. I princip är det väl samma entropilag som gör att dagens bankkarteller håller på att falla. Ju större, ju mer komplicerat och toppstyrt systemet var/är kryper termodynamikens andra lag in och havererar bygget. Att hålla reda på allt är en omöjlighet men det har ju som sagt blivit lättare med datorerna och det är ju med dem bankpolitbyrån försöker bygga på samma bas som kommunismen i Sovjet ”misslyckades” med (sätt från dess ursprungliga finansiärer, dvs Schiff, Warburg, Rothschild och här i Sverige, bankiren Aschberg synvinkel). Att det är samma ”top-down” tankesätt är nog ganska svårt att inte se, enligt mig.

   Men vi delar nog synen på att det sätt kommunismen byggdes upp på – liksom dagens finansdiktatur – saknade demokrati och en förmåga att byggas nedifrån upp. Att få riktiga politiker och inte rövslickande förrädare genom direktdemokrati kan vara ett sätt att se till att det växer underifrån upp istället för att dikat drar i trådarna uppifrån. Med dagens representativa ”demokrati” vet makteliten vilka de kan kapa av huvudena på, vilka politiker de kan muta, vilka politiker de kan utpressa genom att spara snaskiga detaljer o.s.v. (Juholt var ju ett exempel på där en motsträvig politiker avsattes för att han var emot just ESM) Med direktdemokrati blir det svårare att noppa av huvudena på motsträviga politiker som inte gör som de blir tillsagda. Så det sista de riktiga makthavarna vill ha är mer direktdemokrati – de vill fortsätta dagens charad av ”representativ demokrati” som inte är annat än en skendemokrati.
   I dagens politiska system är politikerna röstboskap åt makten. Men går det inte att vända på? Dvs göra t.ex Riksdagsledamöter till folkets valboskap (vilket är vad de borde vara).

   En väg skulle kunna vara att bilda skuggpartier till nuvarande hierarkiska representativa partierna (oavsett färg). Partiprogrammen kunde vara de samma som i de representativa partierna men de som skulle väljas in i t.ex Riksdagen komna från t.ex Sossarnas direktdemokrati-parti skulle fungera helt annorlunda. De skulle enbart rösta i enlighet med vad medlemmarna sa åt dem att rösta i direkt val.

   Gången skulle vara så här kanske:

   En motion eller proposition ska röstas igenom i Riksdagen. Representanten, riksdagsledamoten för t.ex Direktdemokrati-partiet Socialdemokraterna, slänger ut motionen på nätet där alla partiets medlemmar får rösta för eller emot förslaget. Beroende på det utslaget bland medlemmarna röstar sedan riksdagsledamoten vid omröstningen i Riksdagen. Riksdagsledamoten skulle med andra ord bara fungera som knapptryckare. Om riksdagsledamoten inte följde vad de medlemmarna beslutat i direktvalet skulle han/hon avsättas med en gång.

   För makten ovanför Riksdagen skulle det vara meningslöst att försöka hitta hållhakar på, försöka avsätta eller muta riksdagsledamoten då han/hon endast kan rösta som medlemmarna vill.

 2. Vet ni förresten att Zbigniew Brzezinski kommer till Stockholm (hans son är tydligen USA ambassadör i Sverige) den 11 juni. Snacka om att Sverige är absolut USA-trogna nu. Trevlig kille om man får tro texten en bit ner i denna artikel, troligen en riktig ljusbringare. Den här länken är lite konstig, hoppas att den fungerar…

  http://www.vimänskor.se/2012/06/04/hillary-clinton-besokte-sin-krigskumpaner-i-stockholm/

  ”Men måndagen den 11 juni får Sverige ett annat otäckt besök. Då kommer Zbigniew Brzezinski till Stockholm inbjuden av Utrikespolitiska Institutet. Mötet hålls på Drottning Kristinas väg 37 klockan 16.30.

  Brzezinski, är själva arkitekten bakom USAs ambitioner för världsherravälde. Hans bok, som kom 1997, The Grand Chessboard, brukar kallas handbok i världsdiktatur. Vid genomläsning slås man av hur nära de styrande i Washington, oavsett om det är Bush eller Obama, har följt Brzezinzkis råd och rekommendationer t ex vad det gäller NATOs utvidgning. Han var president Carters utrikepolitiska rådgivare och besökte bin Ladens bror i Afghanistan och såg till att USA började leverera vapen till Mujahedin långt innan ryssarna invaderade landet. Brzezinski var även president Obamas utrikespolitiske rådgivare en period.

  Brzezinski ska, förutom att föreläsa på Utrikespolitiska Institutet, även besöka sonen Mark Brzezinzki. Han är USAs nye ambassadör i Sverige. Han installerades i oktober 2011. En av ambassadör Mark Brzezinskis första resor inom landet gick till Kiruna och Luleå i februari detta år. Han sa vid intervju, med Norrländska Socialdemokraten, att ett av målen med besöket i Norrbotten var att söka svenskt stöd för USAs utrikespolitik. Ett av hans uppdrag, var också att knyta Sverige närmare USA i de militära operationerna ute i världen. Enligt intervjun sa han vidare att samarbetet med Sverige underlättar USAs ambitioner att sprida demokrati i världen.

  • Japp, en extrem otrevlig psykopat.
   ”Democracy at Gunpoint” och röstar ni i alla fall inte som vi vill är det odemokratiskt.

Kommentarer inaktiverade.