Vilket land är kommunistiskt?

Kommer börja alla nya blogginlägg med att hänvisa till bloggboken:

”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

Kom gärna med förslag till ändringar och tillägg.

——————————–

Kommunism förknippas med konfiskation av egendom. Hur den konfiskationen går till – snabbt genom våld eller genom långsam expropriering till staten  genom bedrägeriet kallat krediter av banksystemet  – spelar ingen roll. För vad är skillnaden mellan staten och banksystemet i t.ex Sverige? Nada! Det är nog mest riktigt att säga att banksystemet ÄR staten (vilket inte minst bevisas av att skattesystemet är underställt SEB då alla skattekonton ligger på SEB;:s balansräkning).

Case skickade den här länken till en artikel om Kuba där det bl.a framkommer att nästintill alla Kubaner äger sina egna bostäder. Tydligen har bankstatens expropriation i Sverige kommit betydligt längre än i Kuba.

Visst är det lite tragikomiskt att ”kommunist”landet  Kuba är ett föredöme gällande privat ägande av den egna bostaden. Vad fan nu ”kommunist” är för något utom ett uttryck som man kan fylla med va fan som helst och vifta flaggor till – precis som vilken ideologi som helst – viftandet med slagord är tämligen meningslöst – det är det praktiska genomförandet som spelar roll.  I väst är allt konfiskerat av bankerna som håller ”boköparna”, företag och stater som skuldslavar. Det visar hur banksystemet egentligen är uppbyggt – precis likadant som den centralplanerade kommunismen i t.ex Sovjet. Inte undra på att bankirerna (t.ex Schiff, Warburg, Rotschild och från Sverige, bankiren Aschberg) finansierade kommunismens maktövertagande i t.ex Ryssland. Vad spelar det för roll vad det är för ideologi när maktstrukturen och genomförandet sker på bankirernas villkor?

Så vad ska vi ställa för krav på staten som är allas vår egendom? Jo, bl.a att den skyddar oss från att bankparasiter konfiskerar vår privata egendom. Och faktum är att vi har något att lära oss från Kubanerna i detta avseende. Sedan finns det givetvis mycket annat som är åt helvete på Kuba men den diktatur de lever under skiljer sig inte så mycket från den diktatur vi lever under som vi kanske tror.

Annonser

11 thoughts on “Vilket land är kommunistiskt?

 1. Om man ser till hur mänskliga samhällen på denna planeten har varit uppbyggda så har snälla diktatorer varit det bästa alternativet. En snäll diktator kan ta för befolkningen kloka långsiktiga beslut, men en vald ledare måste alltid anpassa sig efter det som kortsiktigt är populärt bland väljarna, klokt eller inte spelar ingen roll.

  En tyrannisk diktator blir alltid till slut störtad av de förslavade undersåtarna. Vilket är också är en sorts demokrati.

  • Demokrati är och kommer väl alltid vara ett ouppnåeligt Platonskt ideal (fast inte för Platon då, så klart 😉 ). Jag tror direktdemokrati är ett sätt att komma närmare ett sådant ideal som jag skrev om här: Kan representativ direktdemokrati vara något?

   Kanske kan man t.o.m hävda att de på Kuba i många avseenden har mindre diktatur än vi i väst då Kubas diktatur är mer ”öppen”. Som Goethe skrev:
   ”Ingen är mer hopplöst förslavad som den som falskeligen tror att han är fri”
   Vilket är i linje med Aldous Huxley (författaren till ”Du sköna nya värld”):
   ”There will be, in the next generation or so, a pharmacological method of making people love their servitude, and producing dictatorship without tears, so to speak, producing a kind of painless concentration camp for entire societies, so that people will in fact have their liberties taken away from them, but will rather enjoy it, because they will be distracted from any desire to rebel by propaganda or brainwashing, or brainwashing enhanced by pharmacological methods. And this seems to be the final revolution.”

   Den här intervjun med Huxley säger något om hur totalt neddrogade vi i väst är av media och säkerligen av en djävla massa tillsatser i mat som fungerar som droger (t.ex flour, aspartam etc.

 2. Nu är det ju så här att, hör och häpna, det finns faktiskt folk som inte har skulder kopplade till sitt boende utan…*trumvirvel*…äger det. Nära hälften av alla spanjorer, bland andra.

  Förvisso måste man betala skatt på boendet men det är en annan femma.

  • Nu är det ju faktiskt så, din lilla skitstövel till översittare, att Sverige faktiskt är ”världsledande” i grenen boskuldslaveri – där bankerna använt sina påhittade krediter för att trissa upp priserna på de skuldslavsauktioner de anordnat (tror säkert att du är så dum i huvudet att du tror att det existerar något som heter ”bostadsmarknad” oxå). Endast 2.8% av svenska hushåll har sitt boende skuldfritt. Kan du ge ett enda skäl till varför banker ska få använda sina skulder på pengar (krediter) som om de vore pengar, och använda dessa till att inhäkta skuldslavar i deras egna boende?

   Sant, Spanien har lägre andel boskuldslavar än Sverige men bankerna har istället skuldsatt staten i Spanien med bankernas skulder på pengar – dvs krediter. Dvs bankerna har med krediter också skuldförslavat den Spanska befolkningen (för Spanien är inte heller en suverän stat. lika lite som Sverige – Spanien är ju, som sagt, lika bundet av bankparasiterna). Jag skrev detta i texten – ”I väst är allt konfiskerat av bankerna som håller ”boköparna”, företag och stater som skuldslavar.” – berätta vad du förståndsmässigt inte har fattat i den meningen. Varför ska stater låna bankernas skulder (krediter) på det som suveräna stater ensamma har rätt att skapa – pengar?

   Om du kommer svara på ovanstående frågor? Nä, arroganta små rövhål som du svarar inte på frågor.

   Men det är bra att du inte invänder mot det faktum att det är konfiskation bankerna sysslar med och att du inser att vi betalar skatt till bankparasiterna – för om staterna var suveräna skulle de inte behöva ”låna” bankernas skulder på pengar (krediter) och vi skulle i princip inte behöva betala någon skatt alls – mer än för att reglera penningmängden.

   Du får ursäkta – men jag har djävligt svårt för arroganta rövhål som dig.

   • Du är helt oförmögen att bete dig det minsta civiliserat mot de som inte absolut smeker dig medhårs. Det är fascinerande att se… Och du har fått din fan club att bete sig lika aggressivt också. Ni kommer ju inte närmare er utopi på det sättet men det är väl inte vad det handlar om för er…

    Jag ska svara på dina frågor.

    På A svarar jag: Nej, jag kan inte svara på varför någon skuld få använda krediter som pengar.

    På B svarar jag att jag tycker inte att det är staters ”rätt” att skapa pengar. Det är DIN premiss. Jag anser att människor själva, som fria aktörer på en fri marknad, ska avgöra vad pengar är. Guld, kokosnötter, tulpanlökar…det avgör användarna, inte lagstiftarna.

   • Japp! Jag är ociviliserad och du är fortfarande samma arroganta rövhål som i dina tidigare kommentarer. Vilka utopier? Du ska nog inte andas in gaserna från ditt egna rövhål – du får än mer problem med hallucinationer då.
    Ja, inte var det mycket till svar jag fick men det var ju bra att skriver att du inte vet. Då kanske du kan ha lite lägre stjärtföring på ändalykten nästa gång du brakar loss med en arrogant brakskit.
    Bara så att du vet – det är inte stater som skapar penningmängden – runt 97% av penningmängden är skapad av den ”fria marknad” eller vad fan det nu är som du kysser röven på- som skuldförslavat hela jorden. ”Fri marknad” – där kan du tala om utopi! (särskilt när det gäller skapandet av pengar) Stoppa näsan i röven och kom fram till än fler ”djupa” tankar.

 3. Håller, och har flera gånger tidigare haft, holmgångar med olika myndigheter i vårt land.
  Både gällande mig själv och som ”ombud” åt några omkring mig.
  Har man kommit på kant med Försäkringskassan, Skatteverket eller kanske Kronofogden, ja då ser man diktaturens fula tryne i all sin (o)härlighet.
  Man kan glömma att det då handlar om att det är den lilla människan som skyddas mm, för dessa kolosser kör över allt och alla. Barnkonventioner är inte värda ett skvatt när det väl kommer till en kritisk punkt t.ex. Den som har ett krav på en skuld går alltid före, även om det innebär att barnbidrag och/eller ev underhåll ingår i utmätningar.. Sett flera som fått sina liv krossade och barn som hamnat snett pga deras ohyggliga beteende.
  Är det frihet, rättvisa och demokrati?

  Som förälder får man inte välja OM barnet skall utbildas via samhällets försorg eller ej. Skolplikten gäller, och hemundervisning är numera inte tillåtet. Mao så säger samhället till mig att de vet bättre vad som är bra för mina barn än jag som förälder.
  Är det frihet, rättvisa och demokrati?

  Skatten kommer du inte undan. 54% skattetryck, och vi kan som medborgare inte alls påverka hur dessa rikedomar fördelas. ”Genom valen kan vi det” säger vissa, men det är enbart nyansskillnader mellan de partier som finns. Jag som skatteslav kan inte protestera genom att låta skatten förvaltas hos Länsstyrelsen om jag anser att t.ex. kommunen missköter sin ekonomi, och jag inte vill att mina skattepengar går till fel saker. Statens utgifter är vi inte många som har koll på, men det är våra pengar de lallar med.
  Är det frihet, rättvisa och demokrati?

  Det kan vara folkstormar för massor med olika saker, både lokalt, regionalt och på riksnivå. Nedläggningar av vårdcentraler, ”mackdöden”, centraliserade polismyndigheter osv osv.. Folket vill inte få sämre service mm, men lyssnar de ansvariga? Inte ofta, och det kvittar troligen 99 ggr av 100 om så varenda kotte har skrivit under en protestlista. Besluten tas ändå mot vad folket vill, oftast med ekonomiska argument trots att vi inte har en susning om de verkligen stämmer.
  Är det frihet, rättvisa och demokrati?

  Direktdemokrati är synnerligen det bästa sättet att kunna få en VERKLIG demokrati, om nu demokrati är det bästa styrmedlet. Det har sina brister det med, som att det kan bli 51% som bestämmer att de resterande 49%-en ska göra något de inte vill..
  Idag har vi tekniken för att med lätthet ha val om många olika saker, på alla nivåer. Vi skulle inte ens behöva ha gubbar å kärringar som petar på en ja/nej/avstår-knapp. Däremot skulle vi få mycket mindre av politiska ego-broliers om vi röstade om olika befattningar och röstar på personen och inte vilken politisk färg de kläder sig i. Personer som Bildt, Sahlin, Reinfeldt m.fl. skulle troligen inte ha en susning av en suck att få förtroendeuppdrag, och det finns nog en uppsjö av lokalpolitiker som skulle bli bortröstade om folket fick bestämma och inte vilken blomma de har på partiemblemet..
  Det är väl det som gör att vi inte kan få en verklig demokrati, att de narcissistiska galningarna som säger sig vara demokratiska förkämpar inte släpper makten..
  Snacka om dubbelmoral.. 🙂

 4. Man kan ju lyssna till vad Steven Keen och Chris Marterson har att dividera om. Mycket bra intervju. Kanske något även för Casper?

  • Problemet som jag ser det med Maloney är att han blandar ihop fiat-pengar (statligt utgivna skuldfria pengar) med krediter och säger att det är samma sak. Sedan är han ju guldbagge och vill ha guld som bas för penningsystemet (istället för fiat). Men guld MÅSTE använda samma clearingsystem som kreditsystemet är uppbyggt kring då folk inte kommer gå omkring med guldpungar runt halsen och handla – folk kommer använda kvitton på guld, fysiska eller digitala. Och då är systemet redan halvvägs tillbaka till ett kreditsystem. Ett rent fiatsystem (där staten skapar pengarna som används i samhället – såsom de flesta människor tror att det fungerar) – är det enda sättet att skippa den clearingfunktion som ligger till grund till bankernas kredit/skuld-påhittandet. Jag skrev om det här:
   https://parasitstopp.wordpress.com/2011/08/29/guld-ar-inte-pengar/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s