CNBC: Vi är alla slavar åt centralbankssystemet

Kommer börja alla nya blogginlägg med att hänvisa till bloggboken:

”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

Kom gärna med förslag till ändringar och tillägg.

——————————–

Inget nytt för läsare av den här bloggen men att t.o.m CNBC säger det är ju inte vanligt. Bankkartellen kontrollerar allt.

Annonser

8 thoughts on “CNBC: Vi är alla slavar åt centralbankssystemet

 1. Tänka sig, nu har ”konspirationsteoretikerna” börjat använda sig av kavaj, fluga och slips också! 🙂

  Håller med Farfar, vad är baktanken? Inte kan väl en kanal som CNBC vara så självständigt tänkande att de kommer ut med såna här sanningar?

 2. Lincoln, my friend!
  Här kommer en tankegång som jag hoppas att du seriöst kommenterar:

  Jag har i olika sammanhang (och efteråt nästan alltid blivit idiotförklarad) hävdat att slaveriet faktiskt aldrig har upphört utan endast bytt skepnad från tid till annan.

  I början fanns ”riktigt” slaveri, dvs att man köpte och sålde slavar och satte dem i arbete. I Europa gav kungarna adeln och prästerskapet priviligier, medans bönder och andra mer eller mindre livegna arbetade ihjäl sig under horribla former. De styrdes och förtrycktes med hjälp av skatter, hot och våld (ungefär det tillvägagångssätt som Skatteverket använder sig av idag 🙂 )

  När det så blev för dyrt att hålla sig med slavar (mat, husrum, kontroll) samt med minskad lönsamhet tänkte eliten om. De tänkte att det kanske var bättre att släppa slavarna fria men att de nu istället skulle hyra ut odlingsbar mark och beskatta folket istället. Givetvis var dessa skatter så höga att folk aldrig kunde ta sig ur situationen. Nu kunde eliten både kontrollera folket och beskatta dem utan att behöva stå för omkostnader. Under industrialiseringen fick arbetarna jobba under slavliknande former och man tog så höga skatter att de de facto var livegna även där.

  The Black Nobility äger idag de flesta kreditinstitut, företag och institutioner av vikt. De har lyckats att skuldsätta stora mängder människor (och stater) som endast lever för att betala skatt och ränta.

  Min fråga är således: vad är det för skillnad på slavar då och idag?
  Vi inbillar oss själva att vi har demokrati, medbestämmande, bestämmande över våra liv, rörelsefrihet osv. Men faktum är att vi lever bara för att betala skatt och ränta. Efter att alla räkningar är betalda så har man inte mycket kvar att leva för/spara. Det är så noga uträknat att man inte skall kunna arbeta hårt och sprar sig till en bra framtid, utan att man alltid ska vara beroende av staten (gamla eliten).

  Vad har vi egentligen för frihet när vi måste jobba ihjäl sig för att ens klara uppehället, när vi lämnar våra barn till en kommunistisk indoktrineringsinstitution (dagis) för att kunna arbeta? Vad har vi för frihet när avgifter, momser och dolda skatter skall tas från redan skattade pengar?

  Den stora frågan är därför: är vi egentligen livegna, fast vi tror vi är fria?
  Visst, vi kan resa och ta semester och köpa oss fina saker. Men är vi verkligen fria?
  Jag vill påstå att vi är lika livegna som folk var på slaveritiden. Den enda skillnaden är att vi inte inser det. Detta självklart pga att man faktiskt lever ett bättre liv fysiskt. Själsligt är vi våldtagna och programmerade via kontrollerad media att leva det liv eliten vill att vi ska leva, bara för att hålla oss lugna och arbeta på deras plantager.

  Vad allt handlar om är kontroll, och det är precis det de lyckats med när man ser hur folk lever som de gör idag. Slaveriet har aldrig upphört, ägarna är desamma. Det enda som skiljer är friheten vi inbillar oss ha.

  MVH
  J

  • Bra skrivet, Jophiel!
   Jag tog upp samma sak i det här blogginlägget:
   https://parasitstopp.wordpress.com/2012/04/06/skuldslaveriet-existerar-for-att-loneslaveriet-ska-kunna-fortga/
   Kopierar texten från inlägget då jag nog ändå bara skulle upprepa den:

   Varför skapas pengar som skuld? Varför skapas inte pengar som en allmännyttighet? Svaret är givetvis för att makthavarna kan kontrollera oss genom att skuldsätta oss. Och här talar jag om de riktiga makthavarna – ägarna – som kontrollerar allt – precis som George Carlin säger i videon nedan: -”Glöm politikerna, dom är tillsatta för att skapa illusionen att du har något att säga till om – det har du inte – du har ägare”

   Den som äger kontrollen över pengarna äger kontrollen över människorna. För att äga kontrollen över pengarna (mer riktigt krediterna) måste de skapas som skuld. Så enkelt är det.

   När Lincoln skapade skuldfria pengar, de sk Greenbacks, och spenderade ut i ekonomin utan att skuldsätta någon skrev “The London Times” följande:

   “If that mischievous financial policy, which had its origin in the North American Republic, should become indurated down to a fixture, then that Government will furnish its own money without cost. It will pay off debts and be without a debt. It will have all the money necessary to carry on its commerce. It will become prosperous beyond precedent in the history of the civilized governments of the world. The brains and the wealth of all coun­tries will go to North America. That govern­ment must be destroyed, or it will destroy every monarchy on the globe.”

   Lincoln blev ju som alla vet skjuten. Likaså Kennedy som som försökte göra samma sak med sin Exec­utive Order 11110.

   Som citatet från The London Times antyder går det bara för makthavarna att ha kontrollen om brister skapas. Att skapa ”pengar” i form av krediter som banksystemet skuldsätter allt med är ett sätt att skapa en sådan brist. Folk och stater sätts i påhittad skuld till de parasiterande makthavarna och måste jaga i kapp pengar för att kunna betala av påhitten. Det enda sättet detta kan ske är genom löneslaveri. För det är ett slaveri att tvingas hyra ut sin egen frihet för att jaga ikapp fullständigt påhittade skulder som det parasiterande banksystemet hittat på för att makthavarna ska kunna kontrollera oss.

   Det vanliga slavsystemet avskaffades för att det avsågs vara för ineffektivt då plantageägarna var t.ex tvungna att ta hand om de gamla och de små för att kunna undvika revolter bland slavarna.

   Genom löneslaveriet flyttades denna kostnad över till arbetarna. Genom löneslaveri kunde även arbetarna utnyttjas enbart när de säsongsmässigt behövdes till skillnad från det vanliga slaveriet där plantageägaren fick ”försörja” slavarna även när jordbruket var nedlagt. Troligen var detta en av orsakerna till att slaveriet aldrig blev så stort i norra USA då odlingssäsongen var kortare där än i söder – perioden då slavarna behövdes var helt enkelt kortare än i Södern (i Sverige skulle ju jordbruksslavar bara behövas under ett par fyra-fem månader – resten av året skulle de behövas ”försörjas” av bonden).

   Makthavarna var mycket medvetna om detta. I det sk Hazard dokumentet från 1862 som cirkulerade bland bankirerna diskuterades detta:

   ”Slavery is likely to be abolished by the war power and chattels slavery destroyed. This I and my European friends are in favor of, for slavery is but the owning of labor and carries with it the care of the laborers, while the European plan, led by England, is that capital [the banksters] shall control labor by controlling wages. This can be done by controlling the money.”

   Så makthavarna behöver ha kontrollen över det som folk måste löneslava för att få tag på – pengarna. Makthavarna vill till varje pris kontrollera tillgången på moroten – pengarna -som de håller framför arbetaren så att denne gör som den blir tillsagd. Och i ”arbetaren” innefattar jag även egenföretagare som faktiskt på många sätt är t.o.m är än mer slavbundna (arbetsvillkoren för många egenföretagare är sådana att ytterst få ”arbetare” skulle acceptera dem).

   Självständiga, fria människor behöver inte jaga pengar genom lönearbete. Ett självständigt lokalt samhälle behöver inte jaga pengar för att kunna försörja sig.

   För makthavarna gäller därför att skapa brister för att folk ska jaga moroten – pengarna. Ingen självständighet eller frihet får råda.

   Det finns flera sätt att skapa brister på. Att se till att produktion och konsumtion sker på helt skilda platser är ett sätt. En statsbefolkning är t.ex beroende av bonden för att kunna försörja sig. Att lägga produktionen av varor i Kina och konsumtionen av varorna i Väst är ett annat sätt att skapa regional brister och begränsa den regionala friheten och självständigheten. Att kalla denna frihetsbeskärning för ”frihandel” är givetvis en del av den Orwellianska retoriken.

   Så att skapa brist på varor är ett sätt att få folk att jaga pengarna som makthavarna kontrollerar. Men vad händer om mekaniseringen av jordbruket och industrin blir så effektiv att de i verkligheten inte finns någon varubrist? Jo, makthavarna måste då få löneslavarna att jaga pengarna på något annat sätt – makthavarna måste se till att löneslavarna alltid har brist på pengar. Och det mest effektiva sättet är givetvis att skuldsätta hela samhället genom att hitta på pengar som skuld. Större delen (de 99% av befolkningen som ”Occopy Wall Street” snackar om) måste då sälja ut sin egen frihet för att jaga ikapp de påhittade skulderna som makthavarna skapat genom att bli löneslavar. Arbetare och företagare görs alla till skuldslavar åt makthavarna. Konfrontationen ligger inte längre mellan skuldförslavade företagare och skuldförslavade arbetare – den riktiga konfrontationen ligger mellan den reella ekonomin och den finansiella parasitära ekonomin som suger ut den reella ekonomin genom att skapa ”pengar” i form av påhittad skuld.

   Keynes sa redan på 30-talet att den enorma produktionsökningen skulle leda till att vi bara skulle behöva jobba 3 timmar om dagen i framtiden. Under trettiotalets stora depression fanns det t.ex massor av varor men inga pengar. Människor svalt inte ihjäl p.g.a att det inte fanns mat – människor svalt ihjäl för att de inte hade pengar att köpa mat för.

   Det är inget snack om att majoriteten av skuldslavarna skulle kunna leva ett mycket bättre liv om de slapp sälja sina liv såsom löneslavar till makthavarna som kan hitta på ”pengar” (krediter) genom att skuldförslava allt. Resursslöseriet i detta system är enorm och med en effektivare hushållning skulle all kunna ha ett friare, mer självständiga liv och ändå få alla våra behov tillgodosedda. Tekniken, automatiseringen och produktionskapaciteten finns där. Den behöver bara riktas in för att gynna flertalet istället för såsom nu gynna parasiterna. Vi skulle använda mycket mindre resurser men ändå leva mycket bättre, självständigare och friare liv.

   Det är i det vägskälet vi står nu. Antingen låter vi makthavarna, parasiterna, häkta in oss i evigt skuldslaveri – eller så bryter vi bojorna och gör oss av med parasiterna och inser att skulderna är påhitt och att parasitens rov är vårt.

   • Väldigt bra skrivet! Du sätter ord på tankar man har i huvudet! 🙂

    Som jag ser det så finns det två sätt att komma ur detta system:
    Det ena är att köpa guld och ständigt öka innehavet. Att köpa mark är kanske en bra idé men jag litar inte på politikernas/bankernas initativförmåga att ständigt hitta på sätt att inskränka våra friheter. Jag är en av de få som tror det är en bra idé att köpa mark, just på grund av att de helt sonika kan påföra horribla skatter eller rent av konfiskera marken. De kan säkert också stifta lagar för att konfiskera ditt guld men då guld är mer lättrörligt än mark kan det vara svårt för dem att komma åt det.

    Det andra är att utbilda sig. Och med det menar jag givetvis inte ”A diploma in worthlessness” som Gerald Celente så vackert brukar beskriva de flesta meningslösa tramsutbildningar som folk tror ska ge dem lycka. Jag syftar förstås på utbildning som ger kunskaper inom (alternativ) medicin och läkekonst, mekanik, överlevnad, odling och hushållning och mycket annat som kan hålla dig levande. Man bör skapa ett nätverk av likasinnade för att utbyta livsnödvändiga kunskaper och erfarenheter. Man bör utbilda sig till att vara oberoende av samhällen i förfall ledda av förfallna och korrupta politiker.

    Förutom ovan nämnda anser jag att det är nog så viktigt att förbereda sig mentalt. Att hålla själen intakt och ha en god tro är nog det som kan lysa upp det mörker som håller på att omgärda vår civilisation.

    MVH
    J

  • Jophiel, mycket bra skrivet och man kan bara hålla med. Vi tror vi är fria och luras rösta i det vi tror är demokratiska och fria val, men både höger och vänster politikerna styrs och ägs av samma elit.

 3. Farfar och Peter
  Kanske är det för att råttorna håller på att överge skeppet? De vet att raset utför klippkanten är oundvikligt oavsett hur mycket paddlande mot strömmen de uppbådar.
  Som Steve Keen sa i en intervju nyligen är deras taktik panik nu och att rädda sig själv från att falla från klippkanten borde leda till allt mer brott från centralbankernas dogma. Bank of Englands chef, Mervyn King, har fått en åthutning av BIS (centralbankernas centralbank – min anmärkning till de fåtal läsare som kanske inte vet vad BIS är). Tydligen gör inte King det BIS vill att han ska göra då han börjat med nya QE. Tyvärr verkar även dessa vara till för att fylla på bankerna och inte för att ge folket så att de kan komma ur bankernas skuldslaveri – men tydligen gör King något som BIS inte gillar.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2164158/Printing-money-stores-trouble-future-Bank-England-told-leading-financial-watchdog.html

  King har ju också sagt att av alla sätt att organisera bank och penningsystemet på är det vi har det värsta och han har även ”hintat” om att ersätta dagens system med ett 100% reservkrav på bankerna och att bankerna ska fråntas rätten att göra penningsubstitut, krediter, genom att göra sina skulder på pengar till kontoinnehavare (krediter) som surrogat till pengar.

  Undrar om inte det är en del av svaret – de har total tappat kontrollen och total panik råder.

 4. Jophiel
  Själv tror jag inte mycket på guld (Kineserna t.ex är ju mer torsk på Jade – man skulle kanske satsa på det? 🙂 ). Västs fixering vid guld är inte given när väst tynar bort.

  Jag tror mer på sådana här projekt där landsbygden och jordbruket kopplas ihop med staden. Tydligen kan man bli delägare i jordbruket och åka dit och jobba med sin egen matproduktion och få hjälp av andra samt en riktig bonde (precis som Celente säger är jag totalt okunnig om det som verkligen har kunskapsvärde – den kunskap som bönderna t.ex sitter inne med).
  http://www.dromgarden.nu/erbjudanden/delagare/

  Att växeljobba mellan land och stad för att kunna skapa mer självständighet är viktigt tror jag. Att hitta andra vägar att förmedla värden utanför bankernas skuldförslavningssystem är viktigt. Att skapa alternativa valutor är et annat sätt att lokalt skapa mer frihet från skuldslavbindningen. Tydligen har antroposoferna i Järna skapat en egen lokal valuta, Järn, hörde jag av en kompis. Jag har inte läst om det trots ihärdigt ”googlande” (fast jag använder https://eu.startpage.com/ som söker på google åt mig men respekterar min integritet). Tydligen är det något de inte vill att skuldslavsystemets fogdar – skatteverket – ska få nys om.

  Vi är ju betingade att tycka skatter är bra (inte minst genom uttalanden av nyttiga idioter som Mona Sahlin – som tycker det är ”häftigt” att betala skatt). Men vekligheten är ju att staten också är en skuldslav åt banksystemet och skattesystemet ett kollektivt sätt för bankerna att suga ut skuldslavarna – folket- på. Om staten vore suverän skulle staten kunna skapa pengar vartefter de behövs och vi skulle knappt behöva betala någon skatt alls (mer än för att reglera penningmängden och kanske för att omfördela om ojämlikheten sprider sig för mycket).

  Jag undrar om inte även egenproduktion genom 3D-skrivare i framtiden kan vara ett sätt att öka självförsörjningen. Det finns redan 3D-skrivare som kan skapa sig själva och gränsen för vad den här tekniken kan utvecklas till i framtiden är obegränsad (förutom av banksystemet då som till varje pris vill minska självständighet och säkert kommer göra allt för att begrava den här utvecklingen)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s