Banksystemet beviljas total skuldavskrivning – därför ska ALLA beviljas total skuldavskrivning!

 

cover_i_sigil
Boken som mekaniskt beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt kan beställas här:
—————————–

Dave1b hade följande mycket intressanta kommentar om det digitala fängelse storbankerna sluter oss in i genom att de vägrar betala sina skulder:

För er som missat, detta är riktigt sjuk utveckling. Påtvingat kontantlöst samhälle, here we come:

http://www.bloomberg.com/news/2012-04-11/spain-to-limit-cash-transactions-to-fight-tax-fraud-correct-.html

Prime Minister Mariano Rajoy said the Spanish government will implement a series of measures to fight tax fraud at a Cabinet meeting on April 13 including limits on the use of cash.

http://www.businessweek.com/magazine/italys-cap-on-cash-payments-12082011.html

When Italians pay the rent every month, many go to the ATM and take out wads of cash, which most landlords prefer over checks. Newly appointed Prime Minister Mario Monti wants landlords, tenants, and Italians of all sorts to stop using so much cash, a habit that makes it very easy to evade the taxes needed to shore up Italy’s dire finances. So on Dec. 4, Monti banned cash payments of over €1,000 ($1,340). As part of a wide-ranging emergency decree, the cash cap takes effect immediately, even though Parliament must formally vote on it later on.”

——————

Helt djävla sjukt!
Det är en total skuldavskrivning för bankerna med andra ord! Samtidigt ska folket sugas ut för att betala bankernas skulder (krediter) som bankerna ”lånat” ut till kunderna.
Kan politiker ge en total skuldavskrivning till banksystemet så kan folket kräva samma sak.
Jag tar om ett inlägg för att visa hur ett kontantlöst samhälle innebär en total skuldavskrivning för bankerna. Detta då storbankerna kontrollerar de digitala kontanterna samtidigt som de stänger dörren för fysiska kontantuttag.  Det finns ABSOLUT INGENTING som hindrar folk/företag/stater/kommuner från att kräva att de ska ha samma skuldavskrivning som banksystemet får!

———————-

För nya läsare underlättar det nog att man läser mitt tidigare inlägg som jag skrev som det här inlägget grundar sig på:

Ge folket tillgång till digitala kontanter och kapa av den parasitära bankmellanhanden

Men jag tror att det går att fatta ändå – annars får ni klaga :)

För att helt klarlägga att krediter INTE är pengar så startar vi med ett enkelt exempel som visar vad krediter är – en skuld på pengar. Istället för att ta pengar tar vi guld (som en gång i tiden fungerade som pengar). Låt säga att Per ska åka till USA och har ganska mycket guld som han vill ta med sig. Per tycker det är jobbigt att släpa guldet med sig och är dessutom rädd för att bli rånad. Per går därför in på en bank och lämnar in sitt guld där och får ett skuldkvitto på guld som banken nu är skyldig Per (=kredit). Per åker till USA och går in på en av bankens kontor i USA, lämnar ifrån sig skuldkvittot (krediten) och får guld av banken. Händelslekedjan kan då beskrivas:

Per lämnar guld på banken——->Per får ett skuldkvitto på guld av banken (=kredit)—–>Per åker till USA—–> Per löser in skuldkvittot (krediten)—–>Per får guld av banken

Av exemplet ovan framgår det med all tydlighet att skuldkvittot (krediten) INTE ÄR guld. Krediten är bankens skuld på guld till Per och inget annat. Det samma gäller bankrediterna som står på allas konton idag – det du har på bankkontot är inte pengar – det är bankens skuld på pengar till dig (som du kan kräva ut genom t.ex bankomaten).

Det finns idag två olika sätt att betala på. Dels direkt med sedlar och mynt, dvs fysiska kontanter och dels genom banksystemet som visas nedan. Notera att endast när Lisa betalar Per med fysiska kontanter får Per pengar – om Lisa betalar genom banksystemet får Per bara krediter, dvs bankens skuld på pengar, på sitt konto (jmf skuldkvittot på guld i exemplet ovan).

Krediter har som sagt en funktion när något skrymmande ska transporteras. Före datoriseringan användes därför krediter för att man skulle slippa flytta sedelbuntar (eller guld) från ett ställe till ett annat. Som bilden nedan visar skedde de flesta transaktioner före datoriseringen mellan människor med fysiska kontanter i form av sedlar och mynt. Det var bara när stora belopp skulle överföras som det fanns en nytta och funktion med krediter (jmf med Per och guldet ovan). Men det var ju inte varje dag man köpte t.ex ett hus.

I och med datoriseringen har bankerna kunnat expandera sitt kreditskapande  (dvs “utlåning” av bankernas egna skulder på pengar) samtidigt som de baktalat användandet av fysiska kontanter maximalt. Se bilden nedan.

Storbankerna har mao i princip ersatt alla pengar i samhället med sina egna skulder på pengar (=krediter). Inte nog med det –  de har dessutom skuldsatt allt och alla med bankernas skulder på pengar (krediterna). Men som jag visat tidigare är krediterna helt onödiga i dagens datoriserade penningsystem. Storbankerna är enbart parasitära mellanhänder som genom att de har ensamrätt till de digitala kontanterna på Riksbanken kan suga ut allt och alla. Riksbanken är ägd av statens och staten ska inte ge sådana privilgier till någon enskild grupp – Riksbanken ska vara allmännyttig. Företag, stat/kommun och människor ska kunna ha samma rätt till att använda de digitala kontanterna som de fåtal storbanker som i dagsläget kontrollerar det. Alla ska kunna ha ett konto på Riksbanken genom vilket de kan överföra digitala kontanter till varandra. Bankparasiterna med deras krediter kan helt klippas bort (ska de finnas banker får de ha konton på Riksbanken på samma vilkor som riktiga företag). De som föredrar att använda betalningvägen med fysiska kontanter ska givetvis få fortsätta göra det när de så önskar (utan att få skurkstämpel). Se bilden nedan:

Är det konstigt att penningsystemet går åt helvete när ett gäng parasiter får ersätta pengar med sina egna skulder på pengar och dessutom får “låna ut” dessa (krediter)? Det är precis lika vansinnigt som det låter.

PS

Observera att storbankernas kontroll över Riksbankens digitala kontanter gör att bankerna täcker upp för varandra så att banksystemet som helhet bara behöver betala sina skulder på pengar (krediterna) i fall att någon kund går till bankomaten och plockar ut sedlar (fysiska kontanter). Om du överflyttar krediter från din bank till en annan bank tar den mottagande banken över skulden (krediten). Så hela uppbyggnaden är en kartellverksamhet som går ut på att bankerna aldrig ska behöva betala sina skulder till kontoinnehavarna. Kontoinnehavarna är dock alltid skyldiga att betala sina “skulder” på bankernas skulder (krediterna).

Storbankernas mål är således att aldrig behöva betala sina skulder. Detta åstadkoms, som sagt, genom att de fysiska kontanterna avskaffas och storbankerna fortsätter vara de enda som kontrollerar och kommer åt de digitala kontanterna:

Annonser

One thought on “Banksystemet beviljas total skuldavskrivning – därför ska ALLA beviljas total skuldavskrivning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s