Bankerna ”lånar ut” sina egna skulder på pengar, kallar skiten krediter, och påstår att det ÄR pengar

Titeln till detta inlägg är själva inlägget. Logiken i detta ser ni skrivet på bilden ovan (lägger till den nedan också):

Vill ni ta reda på hur bankerna sedan bollar sina skulder på pengar, krediter, mellan sig för att skydda varandra från att någonsin behöva betala sina skulder till kontoinnehavare kan ni läsa:

Hur bankkartellen skyddar varandra från att betala sina skulder

Det räcker för att ni ska veta vilket fullkomligt bedrägeri penningsystemet och bankernas krediter är. Vill ni ha mer så kan ni läsa

”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

Men jag tycker egentligen det är överkurs. Det räcker med att förstå att titeln på detta inlägg är sant – hur förnuftsvidrigt det än låter.

17 thoughts on “Bankerna ”lånar ut” sina egna skulder på pengar, kallar skiten krediter, och påstår att det ÄR pengar

 1. En liten fråga. Kollade in statistiken och såg att 8 st från ”EU” hitintills har varit på min blogg idag. Vad står ”EU” för bland flaggorna på länder i statistiken? Har inte en aning själv.

 2. Troligen Mario Draghi som loggar in då och då för att förstå vad han håller på med. Han kan få lite mer att kontemplera över här…

  En kommentar av Carl Norberg på hans facebook sida:

  ”Jag ”förstår” inte riktigt dagens analyser på olika finanssidor i medierna?..( Alltså jag förstår inte att de inte skäms för att visa upp det så uppenbart antingen illasinnade uppsåtet eller den patologiska dumheten)

  Hur menar man att det finns för mycket pengar i systemet och att detta i sig skulle utgöra ett problem? Är det inte så att problemet är att det finns för mycket skulder till bankerna i systemet? Är inte problemet ett skuldproblem som bygger på att pengar är monetariserade skulder?

  Och om det är så att det finns för mycket skulder till bankerna i systemet, vilket alltså ÄR problemet, är det då inte egentligen ett helt avgörande problem att det är bankerna som skapar dessa pengar som krediter till en kostnad av ränta och att samhället måste ha dessa krediter för att kunna bedriva handel med varor och tjänster, trots att skuldtillväxten blir ovillkorligt exponentiellt stigande? JO DET ÄR DET!!!!”

  • Sant! Av hela penningmängden på runt 2 500 miljarder (om man nu kan kalla de det penningmängd) är bara runt 100 miljarder kronor pengar – resten, runt 2 400 miljarder är bankernas skulder på pengar som de bollar runt för för att slippa betala av till sina kontoinnehavare. Dessa krediter är INTE pengar utan, som sagt, bara bankernas skulder på pengar. Hur kan någon då hävda att det finns för mycket pengar? Problemet är att det knappt finns några pengar – det nästan enda som finns är bankernas skulder på pengar som de döper om till ”krediter” som de sedan ”lånar ut” – för det låter ju inte så snyggt att säga:
   ”Vi ”lånar ut” våra skulder”

   Jo, vad EU är för ett land vet jag inte men nu är det 21 stycken från ”EU” som finns på statistiken.

   • Lincoln, jag tror penningmängden ökat till 2 700 miljarder redan. Sedan jag började läsa din blogg har bankerna hittat på 200 nya miljarder kronor. Visst är bankerna snälla som hittar på pengar och lånar ut till oss? Fråga t.ex Cornucopia!

   • Där ser man, ändå mer av bankernas egna skulder på pengar som de ”lånat ut”. Som Henry Ford skrev en gång ”Om folk förstod penningsystemet skulle det bli revolution i morgon dag”.

    Om bankerna lånade ut pengar skulle det väl vara ok – det är ju det de flesta människor tror att banker gör. Men, som sagt, bankerna lånar ju inte ut pengar, de ”lånar ut” sina egna skulder på pengar och hoppas att kontoinnehavarna aldrig ska kräva ut sin fordran (genom t.ex bankomatuttag). Så nästintill hela ”penningmängden” består av bankernas skulder på pengar och inte pengar. Kanske skulle man döpa om ”penningmängden” till ”Bankskulderna som bankerna aldrig i helvete kan betala tillbaka” – lite långt men mer sanningsenligt för det som kallas ”penningmängden” idag är fan ingen penningmängd.

    Jo, Corny är en stor hycklare hela han. I ett blogginlägg om Von Anka och Knattarna (jo, på den nivån håller han sig) skriver han följande som svar på en kommentar som påpekar att penningsystemet är ett pyramidspel:
    ”Visst är det så. Problemet är att det inte bara är ett lagligt pyramidspel, utan alla är i princip tvingade att delta.”

    Man skulle ju kunna tro att Corny hade nått någon form av insikt och att han iom detta erkännander av att bankernas skuldsättande är ett bedrägeri (pyramidspel). Men icke – i en av de senaste bloggarna skriver puckot:

    ” Och väl rutet av Länsförsäkringar! Kan bara hålla med VD:n om att det inte är en mänsklig rättighet med 3% i ränta på amorteringsfria bostadslån för mångmiljonbelopp. Även om många framtida bolånetorskar tror att det står i FN:s deklaration om mänskliga rättigheter.”

    Däremot står det tydligen i FN:s deklaration om mänskliga rättigheter att bankerna ska ges rätt att bygga pyramidspel och begå bedrägeri enligt Corny. Förakt för boskuldslavarna som bankerna häktat in med sitt bedrägeri samtidigt som han slickar röven på de som, enligt Corny själv, bedriver pyramidspelet och begår bedrägeriet. Han är en opportunistisk rövslickare och inget annat.

    Jag länkar inte till Corny-puckot då jag inte vill promota honom på något sätt.

   • ”bankerna lånar ju inte ut pengar, de “lånar ut” sina egna skulder på pengar och hoppas att kontoinnehavarna aldrig ska kräva ut sin fordran”

    Det är tom värre än du beskriver, bankerna bryr sig inte om kontoinnehavaren tar ut pengar eftersom Riksbanken vid ev problem smörjer systemet med nytryckta pengar. Helt makalöst att inte fler vaknar och inser hur sjukt detta är, framförallt politiker. Men det är kanske inte politiskt korrekt att ifrågasätta huruvida banker ska få hitta på pengar eller ej? 😀

   • Bankerna vill inte att pengar ska cirkulera då de kan döda deras skuldmängd och inneslutning av skuldslavar. Så de bryr sig då deras mål har varit att totalt utrota kontanterna och inhäkta alla i ett digitaliserat kredit/skuld-fängelse.

    Apropå Corny la jag till lite i förra kommentaren

 3. ”Bankerna lånar ut sina egna skulder på pengar, kallar skiten för krediter, och påstår att det ÄR pengar.”
  Ett helt perfekt inlägg!
  Och dessutom måste man sätta existerande egendom med verkliga värden i pant.
  Det duger ju inte att pantsätta sitt låtsashus, fast det vore rättvist.

  • Tack Mimmi!
   Även om man inget pantsätter bör ju inte banken ha möjlighet att ”låna ut” sina egna skulder på pengar och kalla skiten krediter för att det låter så illa att säga som det är:
   ”Vi lånar inte ut några pengar – Vi ”lånar ut” bankens egna skulder på pengar”

   Men du har givetvis helt rätt det är t.om ännu sjukare att man måste pantsätta sitt hus för att få ”låna” bankens egna skulder på pengar.

   • Ja, det är ju ett helt sjukt system med krediter, även utan pant.
    Dessutom gillar jag din nya vinjettbild (ellervaddetnuheter). Påminner om en varningstext. Kanske borde alla ”bankprodukter” få en varningstext?
    Tex. ”Kreditgivning orsakar på sikt demokratins sönderfall”, eller Bolån innehåller falska förespeglingar om ständig värdeökning”, eller ”Skuldvalutan dödar” osv.

 4. Och det är ju faktiskt ytterligare ÄNNU SJUKARE eftersom staten YTTERLIGARE SUBVENTIONERAR bankernas svindlerier och sponsrar deras vinster EN GÅNG TILL med ännu mera av frukten av folks arbete genom s k ränteavdrag, som ju inte är något annat än skatter från folket rakt ner i bankens ficka så att de kan lura folk att ta ytterligare sk ”lån” på hela samhällets bekostnad. Ursäkta att jag skrek lite…

  • Bra att det inte bara är jag som bankar bultbräda! 🙂 Behövs fler som blir förbannade så det är inget att be om ursäkt för.
   Japp, ränteavdragen är till för att t.ex boskuldslavarna ska kunna sätta sig i än djupare påhittad skuld till bankerna. Det är lager på lager av parasitism.

Kommentarer inaktiverade.