Allt du behöver veta om bankernas bedrägeri och skuldslavsindrivning

Kort kan man beskriva bankernas bedrägeri på på följande sätt:

Bankerna hittar på sin egna och ”kundernas” skulder. Kunden får en skuld på pengar till banken  och banken får en motsvarande skuld till kunden. Bankerna ljuger ”kunderna” rakt upp i ansiktet och säger att det är ett lån och en kredit – men då inga pengar är inblandade (en skuld på pengar kan ju per definition INTE vara pengar)  så är det varken ett lån eller en kredit. Tar det igen – det som står på kundens konto är varken ett lån, en kredit eller pengar – det är bankens skuld på pengar till kontoinnehavaren (som kunden kan fordra genom att  plocka ut från t.ex bankomaten).

Så banken har satt sig i skuld till kunderna med samma belopp som kunderna har satt sig i skuld till banken. Storbankernas plan är dock att bara kunderna ska betala sina skulder till bankerna men bankerna ska aldrig behöva betala sina skulder till kunderna. Detta har storbankerna nästintill lyckats med genom att de har ett kartellmonopol på de digitala kontanterna på centralbanken (Riksbanken) som bara storbankerna kan komma åt och på så sätt i princip kontrollera nästintill hela betalsystemet (det enda de inte kontrollerar av betalsystemet är det fysiska kontanterna, sedlar och mynt). Genom att kontrollera de digitala kontanterna kan storbankerna, genom sin kartellbildning, bolla sina skulder internt utan att banksystemet som helhet någonsin behöver betala sina skulder. 

Det enda sättet som banken kan betala sina skulder till kontoinnehavarna är, som sagt, genom att folk plockar ut fysiska kontanter (sedlar) från bankomaten. Det hålet är därför storbankerna extra noga med att försöka täppa till genom att införa det kontantlösa samhället – som mao innebär en total skuldavskrivning för banksystemet som helhet. Allt ska in under det centrala digitala kontantsystemet som storbankerna kontrollerar genom Riksbanken (och gissa vad det datasystemet heter? Jo, skuldslav = Nexus – tro inte annat än att du i storbankernas ögon  är något mer än en skuldslav – deras datasystem som sköter inloggningen heter ju t.o.m skuldslav – så tänk på det nästa gång du loggar in på banken för att använda ”deras” betalsystem – du loggar in som en skuldslav)

Detta är allt ni behöver veta om det nästan totalomfattande bedrägeriet som bankerna skapat. Följer ni länkarna så bevisar jag påståendena i länkarna. Vill ni ha mer (men inte nödvändigtvis mer förståelse) kan ni läsa:

”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

Och, jo, vi är ALLA skuldslavar åt banken då staten inte får skapa pengar utan måste ”låna” bankernas skulder på pengar. Så skatterna går till bankernas skuldslavsystem de också – så ALLA är skuldslavar åt bankerna. Skattekontona sköts inte ens av staten utan av Wallenberg då alla skattekonton ligger på SEB.

Annonser

24 thoughts on “Allt du behöver veta om bankernas bedrägeri och skuldslavsindrivning

 1. Givetvis har du helt rätt i all din beskrivning av hur bank-, betal-, skatte- med mera pengasystemet fungerar och är uppbyggt. Dagens kreditpengar är bara anspråk på förmodat outsinliga verkliga värden i naturen, stöttat av både politiker och banksystem i ett gemensamt egenintresse. Men hela betalsystemet kommer att falla platt när det blir brist i det som skapar värdet i de ställda anspråken. Insikten att det inte går att öka uttaget i den fossila lagrade energin gör sig alltmer uppenbar genom västs intresse för planetens sista stora fyndigheterna av olja, fortfarande vårt viktigaste energisystem, runt Persiska viken. Vad ska kunna åstadkomma värde i åter-betalsystemet när resurserna som ska utgöra bytesmedlens bas minskar?

  Vi har tvingats, lurats, övertygats av en gemensam bank och politikerkartell till en evigt ökande skuldsättning. Från början drevs detta troligen av ett egenintresse i att berika sig själva, men när bristens monster nu står för dörren försöker skuldernas ägare att göra sig osynliga genom att skjuta över problemen på staterna. När nu den kommande bristen i dagens självklaraste energisystem, olja, blir allt mer uppenbar, även för den aningslösa delen av befolkningen, vågar jag knappast ens tänka på följderna.

  Och allt prat om oupptäckta, hemliga, undangömda, stora reserver, med mera dolda oljefyndigheter, kommer i alla fall inte jag att utan bevis bemöta. Vi konsumerar över 31 miljarder fat olja per år för att skapa värde i på planeten ställda anspråk. Detta uttag har inte kunnat ökas sedan 2005, trots letande på vilka otillgängliga platser som helst och inblandning av NGL och biobränslen i den tillgängliga oljans statistik. Jag ser detta som den största orsaken till dagens kris i vår så kallade ekonomi.

  • Jag håller med om att det rent fysiskt inte går att krama ur jorden mer än vad systemet gör just nu. Birger Schlaug uttryckte det snyggt på sin blogg idag om tillväxtidiotin:
   ”I själva verket blir vi som globalt hushåll i grunden fattigare när naturkapitalet bryts ner och i rasande takt förvandlas till synliga och osynliga sopor. ”

   Men samtidigt finns det resurser inom system som gör att vi alla skulle kunna leva ett bra liv utan att skapa mer förödelse. Det finns resurser socialt, kulturellt som är outnyttjade som vi gör att vi skulle kunna leva ett bättre liv med kanske lite lägre ”standard”. Ett samhälle där fritid, gemenskap, familj, vänner, kultur, skapande etc sätts högre i värde än att vi ska springa snabbare i ekorrhjulet för att få ihop ”pengar” till att mata parasiterna som satt allt i skuld med påhitt. Bankerna vill givetvis inte att vi blir självständiga utan att vi jobbar ihjäl oss och producerar vilket skit som helst så att vi inte kan skapa vår egen självständighet från ”penningsystemt” baserat på skuldslaveri.

   Men för att det ska bli verklighet måste vi ta bort det centralstyrda skuldslavssystem till penningsystem vi har idag som är ett dolt feodalt system i megaformat som fungerar som en centraldammsugare som suger ut allt från periferin till centrum. Vi måste skapa lokala valutor där det sociala kapitalet och de lokala värdena kan utvecklas och som är mer självförsörjande där varken megabanker eller megaföretag dödar småföretag och suger ut de lokala värdena. Ruttnande valutor är en sådan väg att gå

   En sådan värld skulle vara fan så mycket mänskligare än dagens och troligen kräva en bråkdel av de resurser som bränner ut jorden idag. Det viktigaste är att vi inte fastnar i inlärd hjälplöshet – det är dit de vill ha oss – till att tro att det finns inget val- det finns inget hopp om förändring.

   • Skulle svarat tidigare idag, men det sk*t sig. Ber om ursäkt för detta:) Jag skulle tro att vi är överens om det mesta, jag är väl lite mer pessimistisk än du bara. Men när krisen väl sätter in, så är det det lokala som kommer att gälla, både vad gäller bytesmedel och försörjning. De världsomspännande valutor våra styrande drömmer om, går inte att upprätthålla i en värld som lider brist på energi. För ren försörjning räcker planetens resurser till för den dubbla befolkningen som finns idag. Men den försörjningen är dock är kopplade till kraven.

 2. Detta hittade jag på Positive Money

  ”The IMF (International Monetary Fund) paper advocates Debt-Free Money

  The IMF has released a paper in which the authors advocate Irving Fisher’s original 1930s proposals for banking reform, which remove the ability of banks to create money and which are the inspiration for Positive Money’s own proposed reforms. They’ve used state of the art economic modelling, and found strong support for the benefits of the proposals – reducing debt, making the banking system safer and stopping the instability in the money supply”

 3. Stendöd sedan 29/4 1947. Wikipedia om Fisher:
  ” Fisher visade en självständig med gränsnytteteoretisk inställning till kapitalbegreppet i The nature of capital and income (1906) och i den skarpsinniga The rate of interest (1907). Hans egna mest vägande insatser torde ligga på penningteorins område. I The purchasing power of money (1912) inte bara fördjupade Fisher kvantitetsteorin utan framlade även ett förslag till penningväsendets stabilisering. En sjunkande prisnivå leder till en stegring av penningens värde. Denna värdestegring ville Fisher undvika genom att låta dollarn motsvara en minskad kvantitet guld, ”compensated dollar”. Fisher ägnade sig även åt utarbetandet av indexsystem och framlade resultaten av sina undersökningar i The making of index numbers (1922) och Mathematical investigations in the theory of value and prices (1925). Från 1923 publicerade Fisher sitt eget prisindex, som från 1927 utarbetades av det av Fisher ledda Index Number Istitute.”

  Guldkramare?

  • Jo, Fisher känner jag till. Han vände totalt på klacken efter att han i princip förlorade allt i och med börskraschen 1929 och 1939 kom han med penningreformförslaget med dåtidens ledande ekonomer i ekonomi). Tycker wiki har gravt fel när de skriver att som var Fishers största insatser. Hans största insatser kom, som sagt, efter börskraschen 1929 då han införde tankarna om ”debt deflation” 8som ju mycket bättre beskrev vad som skedde under 30-talets depression.Från wiki:
   Debt deflation is a theory of economic cycles, which holds that recessions and depressions are due to the overall level of debt shrinking (deflating): the credit cycle is the cause of the economic cycle.[citation needed]

   The theory was developed by Irving Fisher following the Wall Street Crash of 1929 and the ensuing Great Depression. Debt deflation was largely ignored in favor of the ideas of John Maynard Keynes in Keynesian economics, but has enjoyed a resurgence of interest since the 1980s, both in mainstream economics and in the heterodox school of Post-Keynesian economics, and has subsequently been developed by such Post-Keynesian economists as Hyman Minsky ”The Financial Instability Hypothesis”(1992) ] and Steve Keen.
   https://en.wikipedia.org/wiki/Debt_deflation

   Jag skrev om Fishers reformförslag här:
   https://parasitstopp.wordpress.com/2011/05/20/penningpsykopaterna-maste-stoppas/

   Gjorde en mp3-fil som du kan lyssna på om du inte pallar läsa (faktiskt ganska lättförståeligt till skillnad från snömoset ”ekonomer” (eller vad de nu är för något) svamlar ur sig idag. Finns att ladda ned från inlägget.

   Fisher verkar ha varit lite av en Hilbert inom matten före Gödel. Hilbert erkände Gödels slutsatser och att han själv hade haft fel – vilket gör Hilbert till en stor vetenskapsman. Detsamma tycks gälla för Fisher.

   Jag tänkte på snubben inom IMF som föreslog att man skulle följa Fishers förslag. Undrar om han/hon lever? 🙂

 4. En sak som jag märkt som inte är bra för människan är hur dessa värderar saker och förvaltar värdena. Just i det så kommer vanliga männsikor och experter in med sina utlåtanden och kommentarer. Okej låt mig ge exempel på värde , ett som offentligverksamhet skolor och sjukvård och vägar och va tusan vi ska ha in i det hela för att ha en gemensam välfärd . Allt detta är ett värde en klump av värde och förvaltningen är att hålla uppe värdet och det är ju att fortsättnings vis ha dessa värden konstigare en så är det inte ett målat hus är inte alltid målat om man inte målar om det till slut och det är det samma som att förvallta ett målat hus liksom. Aktier på börsen är raka motsatsen när värdena ska användas så sjunker ju verksamhetens tillgångar om de säljs och det är ju som inte bra då och det är bankerna bakom den storyn me, de sköter den verksamheten. Info bolagslagen om detta. Nåväl behöver inte ta upp det här men jag blir blockad när jag försöker säga vad värden är, det verkar som att säga att offentlig verksamhet ska inte ha ett ekonomiskt värde i folks hjärnor och det är illa , låt oss ändra det så värden kan kläs med de pengar som behövs och sparka ut parasiterna för de försöker ju verkligen trixa till det med riktigt låga tag och beskriva genom de sämst utbildade att de offentliga är en kostnad och i banksystemets regi är det ju så men skulle det vara riktigt så blir alla värden värdefulla nog för att kläs i pengar och inte bakvänt då ..
  Lincoln du kanske fattar detta vad jag menar och kan skriva om det på ett bättre sätt (jag vet inte riktigt om jag kan förklara något begripligt, så ifall så blir jag gladare i och så är jag väl liksom en glad prick men att bli ännu gladare kan ju inte va ett fel, bara mer värde liksom igen då 🙂

  • Kanske något i stil med Maslows behovshierarki?
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Behovshierarki
   Håller med om att mycket av det som idag kallas ”näringsliv” och ”täringsliv” (sjukvård, omsorg, vägar, utbildning etc) är en väldigt skruvat värderingsystem där t.ex den största parasiten, banksystemet ses som den närande grundpelaren i värdesystemet – allt kan få rasa men absolut inte banksystemet.

   Samma sak med media – på vilket sätt är den ”närande”? Det mesta skiten tär ju på hjärnceller så att de blir slöare än slöast!

   Så jag håller med dig och grunden till förvrängning är att mätanordningen, pengarna, som ska mäta värden är så åt helvete medvetet snedvriden så att vi värdersätter pengar högre än allt annat. Pengar ska vara ett medel inte ett mål. Parasiterna som hittar på ”pengarna” vill givetvis också att vi värdesätter bröd och skådespel högre än allt annat så att vi tittar bort medan de parasiterar vidare.

 5. Håller på att läsa denna rapport nu, som heter ”The Chicago Plan Revisited”, mycket intressant! Jaromir Benes och Michael Kumhof har skrivit rapporten, ca 70 sidor, överst på denna länk:

  https://www.google.se/search?q=The+IMF+%28International+Monetary+Fund%29+paper+advocates+Debt-Free+Money&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:sv-SE:official&client=firefox-a&channel=fflb

  Det är nästan för bra för att vara sant, ett utdrag av sammanfattningen:

  At the height of the Great Depression a number of leading U.S. economists advanced a proposal for monetary reform that became known as the Chicago Plan. It envisaged the separation of the monetary and credit functions of the banking system, by requiring 100% reserve backing for deposits. Irving Fisher (1936) claimed the following advantages for this plan: (1) Much better control of a major source of business cycle fluctuations, sudden increases and contractions of bank credit and of the supply of bank-created money.
  (2) Complete elimination of bank runs. (3) Dramatic reduction of the (net) public debt.
  (4) Dramatic reduction of private debt, as money creation no longer requires simultaneous debt creation. We study these claims by embedding a comprehensive and carefully calibrated model of the banking system in a DSGE model of the U.S. economy. We find support for all four of Fisher’s claims. Furthermore, output gains approach 10 percent, and steady state inflation can drop to zero without posing problems for the conduct of monetary policy.

  kanske…kanske att det finns hopp för mänskligheten ändå;)

  • Fast jag är fortfarande skeptisk till IMF, det var nog inte meningen från deras sida, ett ”felsteg” som de säkert kommer begrava under 1 km tystnad :). Något bankerna är bra på är just säga ”Får jag be om största möjliga tystnad” till den dompterade presstitutionskören. Wallenbergs ordspråk är ett som gäller hela bank/penningsystmet.

   Faktiskt finns det en Japansk forskare, professor Yamaguchi, som skapat en dynamisk matematisk modellsystem över ett penningsystem som enbart grundar sig på skuldfria pengar (100% reserver) och kommit fram att alla tjänar på det (utom då skuldparasiterna). Hans slutsatser är de samma som herrarna från IMF kom fram till (som sagt; undrar om de fortfarande lever 🙂 – deras karriärer är nog i alla fall förstörda – i alla fall inom IMF och bankerna 🙂 )
   Yamaguchi är givetvis en till psykiskt sjuk ”penninghaverist” enligt Corny 🙂

   • Yamaguchi omnämns i rapporten som en pålitlig referens! Nej, IMF är inget jag är stolt över att vi homo sapiens har skapat, men ibland vill man ju försöka tänka positivt mitt allt mörker. Gjorde mig i alla fall gladare att läsa än alla rapporter från ”New Economic Thinking” m.m som omgående basuneras ut i DI och SVD. Vem startade den lobbygruppen, jo, sveriges gode vän Soros…undra varför de vill att Bankunioner etc ska skapas…

   • Sant! Det kanske jäser hos IMF också! Det var ju någon chef som slutade nyligen som sa att han skämdes över IMF och att inkompetensen var grotesk. Så du har rätt, om inte annat så blir det ju svårare för gatekeepers som Corny att låsa in ALLA på psyket som ”penninghaverister”. 🙂

 6. Hej , Jag har precis pratat med riksgälden. Jag var intresserad om hur mycket staten var uppbunden i bostadsobligationer. Det var ju 2008 hösten som Riksbanken och Riksgälden gick in i den marknaden som sista köpare då ingen längre ville köpa varandras obligationer. Riksgälden sa att de handlar på dags basis korta papper och har inga hemliga avtal med bankerna. Så om de vill, säljer de allt idag och har inga risker mot obligationerna.
  Jag tog även upp frågan om var våra skattepengar finns och det är utspritt på flera banker. Och dessa konton handlas upp varje kväll eller som han sa nollas. Så enligt riksgälden existerar inte ngt SEB konto enbart.

  • Signaturen ”Håkan” (som jag vet är en pålitlig källa – men jag vill inte gå ut med hans namn)) ringde till skattekontoret och frågade. Han skrev i en kommentar:’
   ”När det gäller offentliga myndigheter och institutioner så VAR jag ganska övertygad om att myndigheter i första hand använder sig av vanliga konton i alla de stora privatbankerna. Riksgälden har tex “toppkonton i ramavtalsbanker” (googla på det för detaljerad information!) varifrån in- och utbetalningar sköts.

   MEN – för att vara på den säkra sidan ringde jag nyss till Skatteverket och frågade. Det visade sig hör och häpna att Skatteverkets bankgironummer är kopplat enbart till Skandinaviska Enskilda Banken. På min fråga om detta inte är lite orättvist mot de andra parasiterna svarade käringa på likviditetsavdelningen att det är ju en upphandlingsfråga och vill jag veta mer så får jag minsann ringa Stockholm. That´s it.”

   Så vem som har rätt där kanske är öppet? Men tydligen ligger skattekontona i alla fall ute i privata bank(er?) – det säger ju något om vem som skattar vem oavsett vilken av storbankerna det ligger på.

   Jo, att Riksgälden, Riksbanken är rövsmörjare åt storbankerna är ju ganska klart – och mer vaselin lär det bli – för 2008 kommer nog tillbaka fortare än vi anar. 🙂

   • Varför i helvete har staten skattepengarna på inlåningskonton hos privata banker överhuvudtaget? Varför har inte staten ett eget reservkonto där pengarna faktiskt förvaras hos Riksbanken istället? Ett stort skämt.

    Reservkonton där pengar kan förvaras Riskfritt och tillgång till betalningssystemet är bara till för privata Wallenbergägda banker, staten som äger Riksbanken får nöja sig med privata bankers inlåningskonton?!

   • Jag kan inte säga att jag kände mig trygg när jag pratade med riksgälden. Han kunde inte svara rakt på mina frågor. Han pratade om hur de köpte och sålde och fyllde på och tömde så att säga för att staten hela tiden skulle ha minimalt med pengar. När det rann in skatt> köp papper. Dags för bidrag > sälj papper. Han verkade se allt som en transaktion och verkade inte se ngr risker. Jag laddade ner deras rapporter iallafall . Balansräkningen kan man se utvecklingen från september 2008 tills nu. Ja det område som jag är intresserad av. Då har de toppat med 730 miljarder från att legat på 200 i tillgångar innan bankräddningen. Detta ligger på nu 340. Obs dessa tillgångar anser jag mest bestå av de fina pengapåhittarnas obligationer. Så för närvarande har vi ökat våra tillgångar med 140 miljarder. Men vad denna tillgången är värd vid bank krångel kan bara vara mindre. Dock är inte balansräkningar min starka sida. Jag kan ha missuppfattat det. Jag frågade honom dock om jag skulle kunna komma in och lösa in en skuldsedel på min bil till pengar som jag förstås själv skrivet. JA som bankerna gör med obligationerna. Men det kommenterade han inte , Jag talade till en döv människa. Ev kanske han går hem och fundera på det konstiga samtalet idag. he he.

 7. Lincoln,
  Ska vi inte passa på att göra ett stort nummer av denna wp från IMF?
  Boosta IMF’s idé o få dom att se ut som altruistiska?
  mao försöka att bryta udden av en ev nertystning? Kuppa lite isf att vara passiva?
  Grejen är för viktig för att bara lämnas därhän.

  • Jo, prylen är bara att min blogg är inget bra om man ska pinga på bloggportalen eller twingly – jag verkar vara bannad på något sätt. Det skulle vara coolt om många öppnade en blogg samtidigt, registrerade sig på twingly och bloggportalen och skrev samma artikel, länkade till artiklar samt pingade. Då kommer bloggarna upp på artikelsidorna och syns bättre.

   • Det skulle jag gärna hjälpa till med, är dock inte så insatt i hur man gör bloggar etc, men det ska jag väll kunna lära mig. Tror det är viktigt att göra en svensk sammanfattning av den först, för att få folk i ens närhet att förstå. Jobbar på det nu och kommer lägga ut den här för förbättring om någon vill slipa på den. Håller med ”okunnig fråga” om att denna grej är för viktig för att bara släppa. För många anser fortfarande att IMF är snälla och lyssnar mer på det som IMF säger än vad ex. Richard Werner eller Steve Keen säger. Tyvärr.

   • jo, du har nog rätt i det Peter (du är en annan Peter än den Peter som tror att han är alla – skrivet för att läsare inte ska förväxla er). Att starta en blogg är enkel – tar bara några minuter. Sedan kan man anmäla dem hos bloggportalen och twingly (går lika fort det).

    Kanon om fler skriver då fler röster kan sjunga i fler tonarter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s