Hjälp till att skapa en video om hur parasitärt bank/penningsystemet är uppbyggt

Gjorde en snabb kladd på hur banksystemet är uppbyggt. Säkert mycket stav och grammatiska fel. Men det är så jag brukar jobba. Sveper först med intuitionen och försöker sedan fixa ihop det så det blir snyggare. Hoppas det framgår hur jag menar.

Annonser

8 thoughts on “Hjälp till att skapa en video om hur parasitärt bank/penningsystemet är uppbyggt

 1. Suverän idé! Jag skulle dock uppskattat om det var på svenska och ur ett svenskt perspektiv, med jordnära exempel som Riksbanken, SEB, Handelsbanken, Lisa köper välling med sitt kontokort, Lisa och Kalle köper en bostadsrätt osv. Gärna med mer information om det ba(n)komliggande obligationerna :-).

  • Jo, men obligationer är nog lite överkurs. De är panter som bankerna kräver för att hitta på skulderna på pengarna som inte finns som de ”lånar ut” (en IOU kan ju också ses som en slags pant). Visst är det häftigt! Bankerna lånar inte ut ett skit! Kluddar detta påhitt som egentligen är ingenting på en ”kunds” konto och för att ”kunden” ska få låna detta intet (som samtidigt är en lika stor ”skuld” som banken har till ”kunden” så länge det står kvar på ”kundens” konto) måste ”kunden” lämna ifrån sig något i pant. I statens fall måste staten lämna ifrån sig t.ex en statsobligation i pant- i hus”köparens” fall huset i pant. Allt detta för att få ”låna” ingenting – för, återigen, det som står på kontot är inga pengar utan enbart bankens skuld på pengar – det är inte ens krediter då banken inget lånat ut! Så det är helt fel att säga att banker skapar pengar, banker hittar på skulder på pengar, en åt kunden och samtidigt en åt sig själv – det är allt! Banken försöker sedan se till att de ALDRIG behöver betala sina skulder genom att de har kartellmonopol på digitala kontanter i RIX samtidigt som de försöker avskaffa de fysiska kontanterna. ”Kunderna” däremot ska alltid åläggas att betala sina ”skulder” – oavsett vad!

   Att ett så otroligt enkelt bedrägeri kan ha fortgått så länge utan att folk hängt bedragarna i lyktstolparna!

   Tar gärna emot förslag till ett scenario – ofta ökar förståelsen om man försöker förklara det själv så testa gärna att själv försöka sätta ord på handlingen.

 2. Bankmaffian gör allt för att krångla till sitt förslavningssystem så att ingen ska förstå ett enda skit av det. Detta kallar sedan våra folkvalda vårt penningsystem som vi ska spara och investera i och vi blir itutade pengars värde ända sedan småskolans ”Spara och Slösa”.

  Sedan finns det ju andra som ska försöka förklara hur detta system är uppbyggt och visst, men om förklaringarna är mer komplicerade än vad bankmaffian själv lyckas med så vete f*n. Se nedan länk:

  http://www.peakprosperity.com/blog/shell-game-how-federal-reserve-monetizing-debt/25806

  Inget fel i sig, men en bild säger mer än tusen ord och vad säger då inte en film:)

  Jag kan inte hjälpa dig med filmen men du ska veta att du genom din envishet gör ett strålande jobb.

  • Tack, farfar!
   Jo, det är lätt att man hamnar i detaljer och fastnar där utan att se helheten. Och gör man det är det lätt att skapar mer förvirring än klargör. Om man dessutom använder sig av bankernas språk och tror att bankerna skapar krediter (det har jag också trott tills helt nyligen – men de skapar inga krediter då de inget lånar ut) så hamnar man lätt i väldigt snurriga rondeller. Jag försöker skära ned det så maximalt som möjligt och när man väl börjat slakta den bankorwellianska ordboken märker man till slut att inte ett djävla ord i den är sant. Så att sluta använda bankorwellianskans svammel är väldigt viktigt tror jag.

 3. Jag brukar likna bankernas spel med poker. En bank ger ett lån till ett husköp. Följande utspelar sig:
  Banken har kollat kreditvärdigheten (bett om att se mina kort). De fullföljer spelet och begär nu in värdering på huset och gör en bedömning vad de anser huset kan belånas med. Banken ber nu om att få största möjliga tystnad och att alla avlägsnar sig för nu skall de göra sitt trick. Nu inleder banken tricket med att slå in säljarens kontonummer och där nu knappa in betalningen för huset samt printa ut ett kontoutdrag utifall säljaren skulle vilja ha det. Sedan låser de in ägarhandlingarna till huset. Nästa drag är att slå in köparens konto och skriva in en skuld på vad de lånat. När trolleri tricket är färdigt får köpare och säljare komma tillbaka och förundrat uppleva att affären gått i lås. Och säljaren stirrar förundrat på sina pengar på kontoutdraget. Det borde framgå att alla pengar i denna affär inte finns men vad har hänt? Jo säljaren har underlåtit sig att sälja sitt hus för ngr påhittade siffror på ett papper. Det är han som så att säga är lurad. Banken löper förstås en risk att säljaren vill se sina pengar och här kommer liknelsen med att syna i poker in. Ja hoppas du kan bygga vidare på detta ev. Detta brukar iallafall få hackan att släppa på de jag berättat det för.

  • Det var en bra förklaring! Men när du skriver:
   ”säljaren stirrar förundrat på sina pengar på kontoutdraget”
   så är det vad säljaren tror att han stirrar på – för egentligen skulle det stå:
   ”säljaren stirrar förundrat på bankens skulder som står på kontoutdraget”
   För det kunden har på kontot är inte pengar (eller ens krediter då banken inget lånat ut) utan bankens skuld på pengar till kontoinnehavaren och inget annat (som kunden kan fordra t.ex genom bankomatuttag – då få han ut några tusen i veckan – går han till banken måste han föranmäla uttaget av fysiska kontanter X antal dagar i förväg och berätta vad han ska ha kontanterna till – bankerna gör som sagt allt för att slippa betala sina skulder då det enda sättet man kan kräva av banken att de ska betala sina skulder är genom kontantuttag)

   • Jo du har rätt. Men jag tycker inte att man skall blanda in att bankernas pengar inte är pengar i det första kapitlet. Senare kapitel kan det förklaras att ”Bank pengar” (ursäkta) inte skall liknas vid pengar. Varför detta jo Bankens affärer (bluffen) beskrivs i största möjliga mån som så många kan förstå, först. Och det första målet blev att avslöja att bankerna inte har pengar. Jag tycker det fortfarande är lite svårt att känna det bekvämt att säga att banker tar ränta och handlar på sina egna skulder. Men logiskt vet jag att det stämmer och det tack vare dig.

   • Kan hålla med. Det är så djävla galet att den man försöker förklara det för lätt kan tro att det är en själv som är galen och inte systemet. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s