Då bankerna aldrig betalar sina ”skulder” behöver ingen annan heller betala sina ”skulder” till bankerna

Som jag i mitt föregående inlägg visat lånar inte bankerna ut några pengar – de ”lånar ut” sin egen skuld på pengar så att banken och den påstådde ”låntagaren” samtidigt sitter i samma ”skuld” på pengar till varandra. Beviset för detta är, precis som jag skrev, mycket enkelt.

1) Banken påstår att de ”lånar ut” pengar som de stoppar in på ”låntagarens” konto

men samtidigt är:

2) ”Låntagarens” konto bankens skuld till låntagaren (som ”låntagaren” kan plocka ut från t.ex bankomaten)

Mao, både banken och ”låntagaren” är skyldiga varandra samma summa samtidigt, det finns mao två ”låntagare”och ”långivare” samtidigt som har ”lånat ut” samma pengar samtidigt till varandra. Det är precis lika ologiskt som det låter.  Dvs banken har inte lånat ut något alls då det inte  finns ingen låntagare eller långivare.

Tricket från bankens sida är dock att se till att ”låntagaren” känner sig skyldig att betala sin skuld medan banken, genom banksystemet, kan bolla sina skulder mellan sig genom att helt enkelt flytta skulder från konto till konto och låtsas att bankens skulder är pengar (men allt som sker vid ”betalningar” genom bankernas konton är att bankskulden flyttas från ett konto till ett annat – bankkonton är alltid bankens skuld på pengar och inget annat). Det optimala för bankens sida är givetvis om kontanterna avskaffades för då skulle aldrig bankerna behöva betala sina skulder (såsom vid bankrusningar då kunder kräver att banken betalar sin skuld).

Ovan är absurt så det räcker men det blir faktiskt än mer absurt när det gäller bankernas påhittade ”utlåning” till stat och kommun. Endast staten kan skapa pengar i vårt system men enligt EU-lag får inte staten skapa pengar utan måste ”låna” bankernas egna skulder istället. Sambanden ovan blir då:

1) Staten får inte skapa de pengar som bara de får skapa. Istället måste de gå till banken som kluddar lite siffror på statens konto hos banken. Banken påstår då att de ”lånat ut” pengar till staten

men samtidigt är

2) Bankontot en skuld som banken har till staten,

Mao både banken och staten är skyldiga varandra samma summa ickeexisterande pengar samtidigt.  Staten åläggs att betala sin påhittade skuld medan storbankskartellen kan bolla runt sina skulder i evigheter mellan varandras konto (återigen – bankkonton är INGET annat än bankens skulder – så överföringar mellan konton är bara bollande med bankernas skulder från ett konto till ett annat). På så sätt kan bankerna mjölka ut oss genom skatten.

Jag har ALDRIG hört en bankkramare ens försökt försvara absurditeten ovan. Varför i helvete ska vi betala skatt för att staten/kommunerna ”lånar” bankernas skulder när staten kan skapa egna pengar? Varför ska någon överhuvudtaget få ”låna ut” sina egna skulder och sedan se till att ”låntagaren” av dessa påhitt betalar tillbaka dem medan de själva kan bolla runt sina egna, samtidigt skapade, skulder i evighet utan att behöva betala tillbaka dem? Varför ska någon betala någon skuld till banken när banken aldrig har för avsikt att betala någon skuld till någon? (snart har bankerna ju dessutom totalt fribrev från att behöva betala sina skulder om de inför det ”kontantlösa samhället”).

Annonser

2 thoughts on “Då bankerna aldrig betalar sina ”skulder” behöver ingen annan heller betala sina ”skulder” till bankerna

  1. Hamnade här på din blogg av en ren slump och vill bara tacka dig för att du genom den här artikeln fick mig att öppna upp ögonen för något så, egentligen, uppenbart. Det är ju helt sjuk att vi medborgare låter detta orimliga bedrägeri få fortgå! Imorgon är det jag som tar tillbaka mina utlånade pengar från banken och det med besked. Ska även sprida den här angelägna insikten vidare till folk i min omgivning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s