Varför frågar inte Cornucopia hur bankerna ska betala sina skulder?

Läs mitt inlägg som förklarar hur penningsystemet är uppbyggt:

Sammanfattning: Hur det parasitära penningsystemet fungerar

——————–

Det finns en massa nedlåtande uttryck som tillskrivs skuldslavarna som ”lånar” bankernas skulder. Sveriges största finansblogg,  Cornucopia?,  brukar t.ex kalla dem BoLåneTorskar (BLT) och vara extremt nedlåtande och moraliserande samt kräva att skuldslavarna  ska stå sitt kast och att de får skylla sig själva då de ”lånat” bankernas skulder. Skuldslavarna ska amortera tills de dör enligt Cornys mässande.

Jo,  bankernas ”lånar ut” sina egna skulder – inget annat – hur absurt det än låter är detta det enda som bankerna”lånar ut”. Banker lånar inte ut pengar – för det kan inte finnas några pengar på dagens bankkonton. Bevis:

1) Kundens konto är bankens skuld till kunden och INGET annat (som kunden, än så länge, kan kräva att banken betalar genom t.ex bankomatuttag)

2) Allt som banken ”lånar ut” och sätter på kundens konto är mao bankens skuld

Banken ”lånar” mao tillbaka allt den hittar på och kluddar på kundens konto så att ”kunden” och banken hamnar i skuld på samma ickeexisterande pengar .

Så: För varje påhittat ”lån” som banken hittar på sätter sig således kunden OCH banken sig i lika djup skuld. 

Bankerna har sedan sett till att vi knappt längre har ett betalsystem – det är endast om du använder fysiska kontanter, sedlar och mynt, som du betalar någon. Det vi har istället är ett bankskuld-bollnings-system där vi får mer eller mindre av bankernas skulder på våra konton vid kontoöverföringar (läs detaljer i länken ovan). För, återigen; det ENDA du har på ditt konto är bankens skuld till dig – inget annat.

Om man nu, såsom Corny, konsekvent pissar på skuldslavarna men aldrig ställer frågan:

Hur ska bankerna kunna betala sina skulder? 

så kan man ju undra vilka dolda motiv Corny har i att vara bankkramare. Varför moraliserar han inte och uttrycker sig nedlåtande om bankerna som ju de facto är LIKA MYCKET SKULDSLAVAR som de bedragna skuldslavarna som tror att de måste betala sina skulder till banken. Varför tycker han att bankerna ska slippa betala sina skulder? Varför har han inte osande moralpredikningar där han kräver att bankerna ska åläggas betala sina skulder?

Observera att Corny är för feg för att svara på dessa enkla frågor. Han kommer skriva en massa nedlåtande om ”penninghaverister” och ifrågasätta den mentala hälsan hos den vågar ställa frågan på hans blogg. Faktum är ju att bankkramaren Corny är en gatekeeper satt att se till att rådande banksystem kan fortsätta blåsa folk genom att ”låna ut” sina egna skulder – Corny vill att bankerna aldrig ska behöva betala sina egna skulder. Och i det är han så main stream man kan bli – även om han låtsas för fullt att han inte är det.

Corny skulle heller aldrig erkänna att bankerna är parasitära mellanhänder såsom jag visade i mitt föregående inlägg.  Där visar jag också hur bankerna skulle kunna bli tvungna att betala sina skulder genom att RIX öppnas upp (en till sak som Corny totalblundar för).

Så ta Corny för den hycklare han är.

PS

Läste att 9 av 10 av personalen på bankerna blir utskällda av kunder och att bankpersonal ofta är deprimerad. Det är givetvis inte bankpersonalens fel att det är som det är – de är oftast lika mycket offer för det parasitära systemet som alla oss andra. De som man ska skälla ut är banktoppen, politiker, journalister och opinionsbildande bankkramande gatekeepers, såsom Corny.

———

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”
Mervyn King, Chef för Bank of England

Annonser

12 thoughts on “Varför frågar inte Cornucopia hur bankerna ska betala sina skulder?

 1. Detta sker med visionen om en för evigt växande kaka att fördela. Politikernas okunskap och bankägarnas girighet, hand i hand mot (sol-) världsnedgången.

  • Japp, det ligger i ett pyramidspels natur att det hela tiden måste växa. Kontokunderna måste inbillas att deras kontoinnehav (=mängd bankskulder) ÄR pengar och att de blir rikare ju mer skuldsatt banken är. Om folk börjar syna pyramidspelet genom att kräva att bankerna ska betala sina skulder (t.ex genom bankruns eller öppnandes av RIX-kontona för allmänheten – vilket skulle leda till en digital bankrun) faller pyramidspelet. Så pyramidspelet kräver evig tillväxt för att illusionen ska kunna fortgå. Och för att hålla illusionen och pyramidspelet uppe finns gatekeepers , såsom, Corny, vars uppgift är att vända på skulden och få offren att framstå som de skyldiga medan han blundar för bankernas skuld. Jag har svårt att känna annat än fullständigt förakt för sådana som Corny!

   • Du ska veta att han, liksom jag, är medlem i Transition-Sweden-rörelsen. Alltså den omställningsorganissation som är den enda jag känner till som gör några förberedelser till det samhälle som ska ta över när dagens idioti kollapsar. Men man kan stilla undra i vems intresse han är där??

 2. Lägger till en kommentar som tyvärr blev begravd i spam-filtret där jag hittade den – välskriven och det är skönt att det är andra som ser det här än bara jag – finns det någon annan som tar upp bankernas skulder och bankerna kan slippa betala sina skulder genom att de har monopol på RIX? Det vore skönt om fler skrev och krävde det snubben kräver (han hade ingen signatur så jag vet inte vem det är)- vi måste sluta blunda med vidöppna ögon och våga öppna käften :

  Kommentaren:
  ”Ta bort storbankernas monopol på digitala kontanter på centralbanken så att alla kan komma åt dem och använda dessa till att betala skulder. Det är ett gravt missbruk av bankerna att, såsom idag, bara använda dessa digitala kontanter för att undvika betala sina skulder. Det är ju givetvis mer än bara ett gravt missbruk – det är ett stort bedrägeri av ett enormt format!”

 3. Cornu är ingen målvakt, han är bara en vanlig person! (Har kommenterat rätt mycket så har fått ”känna” lite på honom..) Däremot är han extremt tjockskallig med cementerade värderingar, det är nog där det spökar, en typ av person som hellre ljuger än erkänner ett fel. Dina attacker kommer nog bara få honom att stånga ännu hårdare; jag hade gjort det med en glimt i ögat istället: Humor, då vinner du stilpoäng också!

  • Jag vet inte om jag riktigt tror Corny bara är en person. Han formligen sprutar ut inlägg och verkar allmänt vara ett kvantobjekt. Jag är ganska säker på att han (eller om det nu är plural) är en gatekeeper.

   Det där med stil och yta tycker jag snarast är problemet än lösningen. Folk skiter i innehållet bara det är snyggt förpackat. Saker ska vara trevliga och roliga – när sanningen i det jag skriver borde få folk skitförbannade. Folk har rätt att vara förbannade.

  • Jo, det skulle bli djävla bankande! 🙂
   Corny är förresten redaktör på Libertysilver också. Samt att han skriver artiklar där. Pluss att han har en gård att ta hand om. Som sagt, undrar hur många han är egentligen?
   jag är i alla fall bara en person så om jag ska in i Libertysilver och banka så är det i mån av tid. Men, som du säger, det skulle kunna bli skoj! 🙂 Vet att de inte gillar min svansföring där sen tidigare – ytan är viktigare än innehållet – ungefär som med guld mao – skitförnämt men med liten egentlig nytta! 🙂

   • Guld har ändå ett antal nyttiga tillämpningar inom industri ? Har ju en del tekniska egenskaper som utnyttjas.

   • Jo, en del men inte många. Silver däremot har massor av tillämpningsområden.
    Men oavsett om penningsystemet använder guld eller silver som bas är det enda praktiska sättet att sköta ett sådant genom att använda samma clearingsystem/centralbankssystem som idag. Så snacket att ”Guld ÄR pengar” är vad bankirerna vill att vi ska tro då det är deras backup-system (de kontrollerar dessutom guldgruvorna också).
    Skrev om att guld inte ÄR pengar här
    https://parasitstopp.wordpress.com/2011/08/29/guld-ar-inte-pengar/

 4. Jo när man ser det på det sättet kan du nog absolut ha rätt Lincoln; såfort han stöter på patrull är det han som börjar med härskartekniker, okvädesord, insinuationer.

Kommentarer inaktiverade.