Då bankerna får en total skuldavskrivning ska även skuldslavarna få en total skuldavskrivning

Läs mitt inlägg som förklarar hur penningsystemet är uppbyggt:

Sammanfattning: Hur det parasitära penningsystemet fungerar

——————–

Janne tipsade om en bra artikel om situationen i Grekland. Skrev ett svar som troligen försvann då jag är blockad från att svara på de flesta ställen. Tar det här istället:

För djävligt!
Grekerna är inte skyldiga ett skit! Det som kallas pengar i dagens system är endast bankernas skulder på pengar (för det är vad kontoinnehav är – bankens skuld till kontoinnehavaren – inget annat – banken kan betala sina skulder genom att kunden plockar ut sina pengar från bankomaten). Så sammanlagt är banksystemet lika skuldsatt som alla skuldslavar som de häktat in.

Det innebär att vi inte betalar varandra pengar när vi överför bankskulder (dvs kontoöverföringar) mellan varandra inom banksystemet. Vi bollar bara bankernas skulder mellan bankerna så att bankkartellen som helhet ska slippa betala sina skulder till kontoinnehavarna. Vi får mer eller mindre av bankskulder på våra konton men vi betalar inte varandra pengar.

 Ingen frågar sig hur bankerna ska betala sina skulder.

Då hela banksystemet är uppbyggt på bedrägeriet att bankerna ska slippa betala sina skulder finns det ingen moralisk förpliktelse för skuldslavarna att betala ett skit till banken (införs det kontaktlösa samhället kan kontokunderna överhuvudtaget inte längre kräva att banken ska betala sina skulder – dvs en total skuldavskrivning för bankerna – i Sverige är vi nog  närmare detta än Grekland tror jag).

Summa summarum:
Om bankerna kan ge fan i att betala sina skulder kan inte heller bankerna kräva att deras skuldslavar ska betala påhittade skulder. Den skuld som finns är humanitär och det är penning och banksystemet som är de skyldiga. Grekerna är mao inte skyldiga bankerna ett skit – bankernas skuld till Grekerna är däremot enorm.

Vi måste nollställa bank och betalsystemet genom att ha totala skuldavskrivningar som täcker både banker och skuldslavarna (och inte såsom nu – en skuldavskrivning som bara är för banker). Dagens system är byggt på ett bedrägeri och bankerna bör förstatligas. Det som parasiterna rövat bör också förstatligas. Ska bankerna sedan någon gång bli privata igen ska de göra det folk tror att banker gör – låna ut pengar – inte skuldförslava samhället genom att ”låna ut” sina egna skulder som de gör nu.

———

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”
Mervyn King, Chef för Bank of England

Annonser

One thought on “Då bankerna får en total skuldavskrivning ska även skuldslavarna få en total skuldavskrivning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s