Bankerna har redan fått en skuldavskrivning på 97% nu är det folkets tur

97% av den så kallade penningmängden består av bankernas skulder till kontoinnehavare. Folk kan än så länge kräva att bankerna kan betala sina skulder genom att ta ut pengar från bankomaten. Om några år kanske bankerna även hunnit täppa till den lilla rännilen genom att införa det kontantlösa samhället: då har bankerna uppnått 100% skuldavskrivning för banksystemet. För om kontanterna försvinner behöver bankerna aldrig betala sina skulder.

Med andra ord:  vi har nästintill inget penningsystem – vi har ett system som består av 97% bankskulder som bankerna aldrig har för avsikt att betala.

Vi har heller inget betalsystem – vi har ett ”skyffla runt bankskulder mellan konton så att bankerna slipper betala sina skulder”-system.Vi betalar inte varandra pengar vid kontotransaktioner – vi flyttar bara bankernas skulder (=kundernas kontoinnehav) mellan våra konton. Du får 1 000kr mer av din banks skulder på ditt konto om jag överför 1 000kr från mitt konto till ditt konto – jag får 1 000kr mindre av min banks skulder på mitt konto. Inga pengar lämnar mitt konto och hamnar på ditt konto – det enda som flyttas är, som sagt,  bankernas skulder mellan kontona.

Så vi har mao ett system som är byggt helt och hållet på att ge bankerna skuldavskrivningar. Och, som sagt, till 97% har bankerna lyckats – återstår bara 3% upp till 100% så är de garanterade att aldrig behöva betala en krona av sina skulder.

Om bankerna har fått en 97% skuldavskrivning och hela deras verksamhet bygger på att denna skuldavskrivning ska upp till 100% finns det givetvis ingen som helst moraliskt skäl för resten av samhället att betala sina ”skulder” till banksystemet. Har bankerna fått en 97% skuldavskrivning har givetvis resten av samhället rätt kräva att få 97% av sina skulder avskrivna. Men varför inte göra bankerna helt till lags? Avskriv alla bankernas skulder samtidigt som samhällets skulder till bankerna avskrivs. Gör detta samtidigt som bankerna nationaliseras och parasitrovet konfiskeras och omfördelas (Wallenbergs etc rov ska tas ifrån dem). Nollställ systemet och börja om på rättvis grund där samma regel gäller alla – ALLA ska betala sina skulder. Ska bankerna sedan någonsin privatiseras ska systemet utformas så att bankerna inte kan smita ifrån notan såsom de kan göra idag genom att ”låna ut” sina egna skulder och inbilla folk att bankernas skulder är pengar.

Tillägg:

Nordea har tydligen ingen kontantanvändning i två av tre av sina bankkotor. Ett annat sätt att säga samma sak är att säga att Nordea vägrar betala sina skulder till kontoinnehavare i två av tre bankkontor.
Istället ska vi, som ovan beskrivits, bolla Nordeas skulder mellan våra konton. Och hur går det i slutet av månaden? Nästan varje månadsskifte knäar Nordea, så också denna månaden:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/minekonomi/article15988849.ab

När bankerna havererar här (för det kommer bli samma sak här som i t.ex Spanien nu– 90-talskrisen en gång till fast i än värre format) kan folk demonstrera genom att en massa människor går in och ur ur bankernas inloggningar. Det är nog en demonstration som skulle ta mer än att springa på gatorna och demonstrera. Finns ju addonet reloadevery i firefox som automatiskt uppdaterar sidan var femte sekund. Öppnar man 15 tabbar som uppdaterar hela tiden kommer t.ex Nordeas server få ett litet helvete att hänga med om det är 30 000 som gör samma sak på en gång. En form av folklig DDOS-demonstration mao. Man behöver inte ens sitta vid datorn – det är bara att ha webbläsaren på :)

Om Nordea knäar ihop när deras ordinarie ”kunder” försöker göra kontoöverföringar i slutet av månaden – vad skulle då hända om en stor internetdemonstration mot Nordea anordnades samtidigt? Jag tror internetdemonstrationer mot bankerna kommer komma i takt med att finanskraschen blir värre – detta då folk kommer inse att plakatbärande och skrikande på torg skiter bankerna fullständigt i – internetdemonstrationer däremot kommer träffa bankerna i skrevet ordentligt.

———–

Läs mitt inlägg som förklarar hur ”penningsystemet” ( bankskuldbollnings-systemet  är ett mer adekvat uttryck)  är uppbyggt:

Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Här  är enkla frågor som ni kam skriva ut och fråga vänner, bekanta eller arbetskamrater (eller dela ut). Frågorna bör ställas i ordningsföljd

Vad finns på ditt bankkonto?

————————

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”
Mervyn King, Chef för Bank of England

Annonser

12 thoughts on “Bankerna har redan fått en skuldavskrivning på 97% nu är det folkets tur

 1. http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/kontantfritt-problem-for-smaforetag_7776686.svd
  Hur vore det om kommunerna skaffade egna banker, en invånarnas bank sas utan ränta! Eller?
  Invånarna kunde själva välja att ta ut sina löner i kontanter, betala med kontanter och sist men inte minst, låna för att bli av med sina krediter som man har i andra banker 😉
  Ett system som säkert skulle krossas direkt av de andra, men att det till slut blir våra egna pengar som bara figurerar är en lite hisnande tanke 😉

  • Problemet ligger i att du inte kan starta en bank som kommer åt de digitala kontanterna på Riksbanken- storbankskartellen har monopol på de digitala kontanterna (kallas oftast centralbankspengar men jag tycker att digitala kontanter är mer beskrivande då storbankerna ser dem som lika mycket kontanter som de fysiska kontanterna).
   JAK t.ex är en bank som vill låna ut digitala kontanter enligt 100% reservkrav men då de bara har konton på storbankerna kan de bara ”låna ut” storbankernas skulder (=JAK:s kontoinnehav hos t.ex Handelsbanken).

   Som jag skrev här finns det ett sätt att kringgå detta genom att öppna ett konto på Riksgälden.
   Hur JAK skulle kunna erbjuda sina kunder 100% uppbackade konton

   Lokala valutor är ett komplement som jag tror kommer komma mer och mer i takt med att folk ser igenom hur parasitiskt penning/banksystmet är uppbyggt
   Hur kan vi få mer sociala pengar? del 2

 2. Nordea har tydligen ingen kontantanvändning i två av tre av sina bankkotor. Ett annat sätt att säga samma sak är att säga att Nordea vägrar betala sina skulder till kontoinnehavare i två av tre bankkontor.
  Istället ska vi, som ovan beskrivits, bolla Nordeas skulder mellan våra konton. Och hur går det i slutet av månaden? Nästan varje månadsskifte knäar Nordea, så också denna månaden:
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/minekonomi/article15988849.ab

  När bankerna havererar här (för det kommer bli samma sak här som i t.ex Spanien nu – 90-talskrisen en gång till fast i än värre format) kan folk demonstrera genom att en massa människor går in och ur ur bankernas inloggningar. Det är nog en demonstration som skulle ta mer än att springa på gatorna och demonstrera. Finns ju addonet reloadevery i firefox som automatiskt uppdaterar sidan var femte sekund. Öppnar man 15 tabbar som uppdaterar hela tiden kommer t.ex Nordeas server få ett litet helvete att hänga med om det är 30 000 som gör samma sak på en gång. En form av folklig DDOS-demonstration mao. Man behöver inte ens sitta vid datorn – det är bara att ha webbläsaren på 🙂

  Om Nordea knäar ihop när deras ordinarie ”kunder” försöker göra kontoöverföringar i slutet av månaden – vad skulle då hända om en stor internetdemonstration mot Nordea anordnades samtidigt? Jag tror internetdemonstrationer mot bankerna kommer komma i takt med att finanskraschen blir värre – detta då folk kommer inse att plakatbärande och skrikande på torg skiter bankerna fullständigt i – internetdemonstrationer däremot kommer träffa bankerna i skrevet ordentligt.

 3. Mm, nu har jag min lön på Nordea, ska ta ut den först 🙂
  Jag läste
  https://parasitstopp.wordpress.com/2012/07/24/hur-kan-vi-fa-mer-sociala-pengar-del-2/
  Vilken var en enormt bra beskrivning, fattar inte hur jag missat den?
  Nåja, enligt mitt inlägg ovan OM vi vinner valet, vilket vi gör så fort man inser, fast det då redan är försent oftast. Då kan vi ändra grundlagar om monopol etc. och se till att alla kommuner får starta banker på samma villkor som SEB. Utan livlina står då de andra förstås 🙂

 4. Det verkar som Handelsbanken ska fortsätta med kontanter på sina kontor.
  För att demonstrera litegrann kan man byta bank, och samtidigt tydligt tala om varför.

  Tack för all intressant och upplysande läsning på din blogg under året!
  Att du skriver mycket får all information att hela tiden kännas lika aktuell.
  Mycket bra för alla nya läsare. Och bra för mig och troligtvis alla andra.
  Gott Nytt år Lincoln!

Kommentarer inaktiverade.