De som dikterar tystnaden dikterar det sagda

Precis som Harold Pinter sa i sitt Nobeltal så lever vi i en ”väldig gobeläng av lögner”. Maskorna av tystnad i denna gobeläng är stora och mycket enkla att se igenom. För lögnerna är inte svåra att se men tystnaden gör att de förblir osedda.  Media är det stora väveriet av lögner men även den stora dråparen av vad som får bli sagt. Om man skulle sammanfatta allt som inte får bli sagt skulle listan bli enormt stor. Medias uppgift är att trivialisera och få oss att ersätta obehaglig sanning med soma om melodifestivalen, sport, kändisar och all annan trams.

Men media har fått konkurrens iom Internet. Media får allt svårare att dräpa orden  som tar sig igenom maskorna av tystnad i gobelängen. Därför finns en andra ringmur av dråpare av det sagda – en del av dem är bloggare som Cornucopia som helt uppenbart är en gatekeeper. Jag tar upp Cornu men han är bara en av många gatekeepers.

Cornu upprepar i princip bara vad media säger men låtsas samtidigt vara emot ”gammelmedia”. Ramen Cornu spänner ut för vad som får bli sagt är extremt begränsat. I princip är det nästintill inget som Cornu skriver som inte ryms inom den ”gammelmedia” som han påstår sig ta avstånd från. Cornu tar inte bort kommentarer men om någon uttrycker något som inte har ”gammelmedia” som referenspunkt avfärdar Cornu dessa genom en rad tekniker, såsom:

1) Ringaktning – Cornu kallar folk  konspirationsnötter, foliehattar, socialbidragstagare, alkoholister, förståndshandikappade, penningsystemshaverister o.s.v, o.sv.

2) Om man kritiserar Cornu för hans nedtystning och dubbelmoral blir man kallad ”Cornuhatare” – gatekeepers är mästare på att vända på skulden – helt plötsligt är du den skyldige.

3) Tysta ihjäl. Helt enkelt skita i att kommentera (detta är ju helt i linje med den ”gammelmedia” som Cornu låtsas förakta)

4) Att kollektivt ringa in en avvikande kommenterar och låta hans hyena- leachare uttrycka samma nedlåtande förakt som Cornu uttrycker. Att skapa isolering är ett mycket effektivt manipuleringssätt där man utnyttjar folks rädsla för att bli utstött. Man kan få vanligt folk att konformera sig till nästintill vilken tanke som helst på det sättet.

5) Allt ovan syftar till att få den som ska tystas till att känna sig liten, obetydlig och att han/hon egentligen inte har något vettigt att säga. Mao det syftar till att få den som kommenterar ett blogginlägg hos Cornu att lägga sig platt – Cornu använder sig här av troligen den starkaste av nedtystningsteknikerna – inlärd hjälplöshet. I detta ingår (förutom ovan minimering och förödmjukelse) även att försöka få offret att tro att det inte finns några val. Cornus nedlåtande och föraktfulla sätt mot t.ex boskuldslavar är ett sådant exempel där han alltid tar bankernas parti och försöker få det till att ”BoLåneTorsken” är den skyldige som oavsett vad ska betala den påhittade skulden (Cornu tystar givetvis ned att skulden är påhittad) och att ”BoLåneTorsken” ska finna sig -” en skuld måste alltid betalas tillbaka”. Att inducera tron på att inga val finns är grunden för skapa inlärd hjälplöshet.

Överhuvudtaget är hans ”neosurvivalism” ett försök att få folk att tro att det är lika bra att ge upp – det finns inget i systemet som kan ändras – du har ingen talan – lika bra at du lägger dig ned för du kan inget påverka. Flytta till landet och bygg en bunker. ”Finn dig” som Cornu brukar skriva – dvs lägg dig ned och ta nästa stöt och tro inte att du kan ändra något din djävla foliehatt.

6) Ovan visar också på den selektiva verklighet som Cornu medvetet pläderar. T.ex så skriver han ofta att boskuldslavarna inte har något val då ”en skuld alltid måste betalas”. Men han glömmer totalt att bankerna är lika satta i skuld till sina kontoinnehavare men hans mantra- ”en skuld måste alltid betalas” – sträcker sig bara till de som Cornu föraktar, dvs boskuldslavarna. Bankerna behöver aldrig betala sina skulder enligt Cornu. Men att Cornu pläderar för en permanent skuldavskrivning för banksystemet är givetvis inget som Cornu öppet kan medge så därför väljer han att selektivt välja bort den verkligheten. Du kommer aldrig läsa Cornu skriva och kräva att ”en skuld måste alltid betalas” avseende bankerna.

Jag hoppas ovan hjälper läsare som kommit förbi fördumningsmedias nedtystning och vävning av lögner och som fastnat i gatekeepers som Cornus andra skyddsmur. Det är viktigt att se igenom även denna andra mur. Och precis som med media ska man i första hand inte koncentrera sig på vad gatekeepern skriver – man ska lyssna på tystnaden och iakta vad som inte skrivs. För det är i tystnaden de största lögnerna kan gömma sig. Kanske är det bästa sättet är att kringgå sådana gatekeepers och söka information och dialog hos andra. Gatekeepers som Cornu har en agenda i att inhäkta och tysta. Därför är det bättre att söka sig till forum där genomlysning och sanning får större plats.

Ps

Cornu kommer givetvis inte kommentera detta – men troligen kommer han någon gång återigen referera mig såsom en ”Cornuhatare” – men var någonstans ovan uttrycker jag hat mot Cornu ovan? Jag beskriver bara hans förnedringstekniker och agenda. Och jag tror att folk måste diskutera dessa för att ta sig vidare.

————

Läs mitt inlägg som förklarar hur ”penningsystemet” ( bankskuldbollnings-systemet  är ett mer adekvat uttryck)  är uppbyggt:

Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Här  är enkla frågor som ni kam skriva ut och fråga vänner, bekanta eller arbetskamrater (eller dela ut). Frågorna bör ställas i ordningsföljd

Vad finns på ditt bankkonto?

————————

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Annonser

13 thoughts on “De som dikterar tystnaden dikterar det sagda

 1. Det var pengamänniskornas, historiskt sett, största misstag att ge Harold Pinter nobelpriset. Annars har olika priser varit ett väldigt effektivt sätt att tysta mot världssystemet riktad kritik. Harald Odum, Dennis Meadows, med många flera jag inte kommer på nu, har alla fått det ena priset efter det andra. De hoppas väl med detta kunna muta dem till tystnad, när inte genom den eget ägda median går att framkalla tystnad.

  Man kan fråga sig varför de driver planeten till sin undergång och det enda man kan tänka sig är väl någon slags religiös övertygelse.

 2. En av vad jag anser vara en av de bästa filmer om detta handlar om den avhoppade KGB-agenten Yuri Bezmenov som berättade exakt hur det funkar efter att han flydde Sovjet. Intressant nog jobbade han för RIA Novosti, dvs en nyhetsförmedlare. Idag äger de t.ex. RUSSIA TODAY.
  Han kallade det som sker ”Active measures”, eller långsam subversion och påstod att 85% av säkerhetstjänstens budget var allokerad till detta. James Bond-spionerier står med andra ord för bara 15%.
  http://www.youtube.com/channel/HCrjf8khilV7k

 3. Tack för det här inlägget Lincoln, jag känner igen massor i det du skriver. Talet finns här för den som vill:

  Jag föredrar att betrakta politiker som ytterligare en ringmur i samma försvarsmekanism mot oss i ”massan”, likväl som media och herrar som Cornucopia. Det bör vid det här laget ha blivit glasklart vad som händer politiker som väljer att tala sanning istället för att harva i det uppkörda spåret av nonsenspolitik som körs runt runt i cirklar år efter år. Sänk den skatten lite och höj istället den. Några blir glada, några blir arga. Nästa gång kan vi byta så dom som blev arga får bli glada igen. Dela upp människor i meningslösa politiska lag, ge dom några meningslösa sakfrågor (detta eftersom alla alternativen bara innebär små förändringar inom en oförändrad helhet) och dom håller sig för upptagna med att bråka mot varandra för att se att dom faktiskt är fångar. Fängelset har inga synliga murar eller galler utan den som börjar vandra för nära muren får en diskret knuff i tanken av den mekanism du beskriver i ditt inlägg Lincoln, och byter oftast riktning utan större dramatik.

  Jag är iallafall hoppfull och tycker mig se fler och fler ifrågasätta och våga tro på sina egna tankar. Ditt inlägg ovan kommer säkert också vara till stor hjälp för många. Jag röstade fem stjärnor 🙂

 4. Från Göteborgsposten 5:e januari;

  ”Bankernas makt skapar stora kriser

  Bankerna har naturligtvis intresse av att ge så mycket kredit som möjligt. De tjänar pengar på räntan. Men de expansiva penningmängderna leder regelbundet till bubblor som i sin tur skapar avsevärda skador i realekonomin, skriver Yoshi Frey.”

  Läs mer på länken,
  http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.1191467-bankernas-makt-skapar-stora-kriser

  Nåväl, han kommer väl aldrig mer att få något publicerat i gammelmedia – blir väl tystad snart genom att bli köpt direkt eller indirekt. Möjligen får vi kanske se en dementi från författaren inom snar framtid………

 5. Gatekeepers tycker jag är som troll i forum på nätet som förstör för alla andra genom att vara dryga och hålla igång diskussioner som aldrig leder någonvart.

  ”Diskutera aldrig med ett troll. Han drar ner dig på sin egen nivå och slår dig på erfarenhet.”

  Jag tror Cornu ogillar Lincolns hårt mot hårt (ingen diskussion) för det gör det tydligt att Cornu mest trollar.

 6. @Farfar
  Jo, det var nog ett misstag att ge honom Nobelpriset. Att han vågade öppna käften berodde nog mycket på att han var döende.
  @Projekt Agera
  Jo, jag tror också att den största delen av anslagen går till att ”forma” massans tänkande. Det är en intressant video.
  @Nonsensikvadrat
  Tack! Kan inte annat än hålla med!
  @ Peter
  Tack!
  @Carina
  Jo, det finns massa sätt att manipulera folk med. Ett annat lömskt ofta förekommande trick är dold aggressivitet.

  @Adam
  Jo, den är bra förutom att han använder multiplikatormodellen.
  Näpp, han lär knappast få skriva något mer 🙂
  @Nod
  Sant Man måste stå upp mot manipulativa människor – kolla gärna videon ovan. Läste hans första bok som var bra men lite väl ”amerikaniserad”.

 7. Det var länge sedan jag läste om detta experiment, tack för länken, mycket intressant. Det värsta är att jag känner igen mig själv ibland. Grupptrycket kan vara mycket starkt i olika situationer, och rädslan att vara ”utanför” stor.

  Ditt inlägg om Peak Parasite var lysande dessutom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s