Cornucopia ska ha cred!

Cornu har i dag låtit publicera ett gästinlägg som i princip är ett eko av det  jag tjatat om på denna blogg. Skribenten, Frans Lundberg, har på något sätt gått igenom det sinnessjuksfilter som jag och alla de som kommenterat penningsystemet på Cornus blogg fastnat i. Så åtminstone en av ”penningreformshaveristerna” är tydligen inte sinnessjuk enligt den självlärde psykiatrikern Cornu.  Frans Lundberg är tydligen friskförklarad för att han är välformulerad och inte är ”halv-hysterisk”. Att Cornu själv sätter hysteriska nedlåtande epitet på alla som inte knäfaller för hans ”raka fakta”, skrivet på absolut skitnödigaste sätt, är givetvis något som Cornu saknar all form av självreflektion för att inse.  Men det är kanske  lätt hänt att man, såsom Cornu, blir förblindad av reflektionerna av sin egen narcissistiska spegelbild – man kanske ska ha viss förståelse för att Cornu har problem med att klä av sig hybrisdräkten och erkänna att han har haft fel.

Men Cornu ska dock ha cred för att han släppt fram en friskförklarad idiot (vi andra får väl nöja oss med att i Cornus ögon vara hysteriska sinnesslöa konspiratoriska alkoholiserade penningsystemshaverister som går på a-kassa och inte har något liv, etc in i absurdum). Vi får vara tacksamma för att Cornu släppt ut en penningreformshaverist från Cornus egenpåhittade sinnessjukhus.

Jag kopierar Frans Lundbergs inlägg hos Cornu som verkligen är välformulerat (jag har vissa invändningar mot beskrivningen av penningsystemet men det är irrelevant då jag till 100% stöder hans förslag till nytt penningsystem vilket är det centrala):

”Stockholm, januari 2013. Brev till riksdagens ledamöter; kopia till Stefan Ingves.

OM VÅRT PENNINGSYSTEM

Bästa riksdagsledamot, för tio år sedan hade jag, liksom de flesta, liten koll på vad pengar egentligen är, hur de skapas och hur de förstörs. Efter att ha grundat ett företag inom elektroniska betalningar, har jag successivt lärt mig detta i tillräcklig utsträckning för att kunna instämma med den brittiska centralbankschefen, Mervyn King, som säger: ”of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today”1.. Det svenska banksystemet/penningsystemet är likt det brittiska. Vi kanske inte har det värsta möjliga systemet, men det finns bättre.

Den stora delen (96%2.) av vad vi normalt kallar pengar är “pengar på banken” eller, mer precist, en fordran på en bank som uttrycks som en balans på ett bankkonto. Låt oss kalla dessa elektroniska pengar bankpengar. Nya bankpengar skapas av privata banker i och med att ett lån skapas; lika mycket pengar skapas som lånets storlek. När lånet betalas tillbaka, förstörs dessa pengar. Hur mycket pengar en bank kan skapa på detta sätt begränsas av bankens eget kapital och hur riskfyllt lånet är3.. Att penningmängden fördubblats de senaste tio åren4., beror huvudsakligen på att vi svenskar har lånat allt mer för att köpa allt dyrare bostäder.

Vårt skuldbaserade penningsystem kan te sig märkligt. Det innebär ju att större delen av penningmängden skulle försvinna om vi svenskar betalar tillbaka våra banklån och att elektroniska pengar bara kan skapas genom ökade skulder. Med nuvarande system måste vi helt enkelt ha skulder till bankerna för att det ska finns nog med pengar. Det kan också te sig märkligt att samhället i stort ska betala ränta (räntemarginal) till bankerna på större delen av alla pengar i cirkulation. Ett annat problem med bankpengar är att de har en inbyggd motpartsrisk; går banken i konkurs, riskeras kontohavarnas pengar. För att minska denna risk har staten skapat regleringar av bankerna och en insättningsgaranti.

Enligt vår grundlag, har Riksbanken ensamrätt på att trycka sedlar och mynt5.. Allt annat känns orimligt. Men samtidigt är det privata banker som skapar elektroniska pengar. Varför ska det vara så? Låt oss istället tänka oss ett radikalt annorlunda system där Riksbanken har ensamrätt att skapa pengar, oavsett form. Vi kallar dessa pengar rikspengar. I ett sådant system skulle Riksbanken ge ut nya pengar, fysiska och elektroniska, i lagom takt för att nå ett inflationsmål. De nyskapade pengarna tillfaller staten. Riksbanken tillhandahåller ett kontosystem6. där alla som vill gratis kan lagra elektroniska pengar och betala (överföra) till andra riksbankskonton7.. Bankerna får inga speciella privilegier att skapa pengar; de måste först ha pengar (rikspengar) för att kunna låna ut dem. Å andra sidan behöver bankerna inte längre lika mycket reglering och översyn. De är inte längre essentiella för betalsystemet och kan tillåtas gå i konkurs som vilket företag som helst. Vanliga sparare kan välja att inneha riskfria rikspengar på konto hos Riksbanken, eller att låna ut dem till en bank för bättre ränta, men med risk att pengarna inte betalas tillbaka om banken går i konkurs. Räntan sätts av marknaden utan inblandning av Riksbanken. Endast rikspengar (balans på Riksbankskonto eller sedlar och mynt) anses vara giltigt betalningsmedel. Insättningsgarantin kan skrotas.

Detta brev är skrivet med förhoppning att det kan väcka intresse för en djupare förståelse för hur elektroniska pengar fungerar och för debatt om hur det bör se ut i framtiden. Idéerna ovan är inte nya eller unika. Jag rekommenderar den fyra minuter långa videon på www.positivemoney.org.uk. Och läs den revolutionerande publikationen från IMF: The Chicago Plan Revisted  som bland annat visar att skuldsättningen skulle minskas drastiskt med ett annorlunda penningsystem.

Stort tack för att du läst detta 🙂

Frans Lundberg”

Undrar om vi andra någon gång blir mentalt friskförklarade från det mentala Gulag dit Cornu placerat dissidenter som inte håller med honom i allt? Det är är en fråga bara psykiatriker Cornu kan svara på (undrar förresten när han själv blir så pass frisk att han inser att han inte är en psykiatriker? 🙂 )

————————–

Videor jag gjort som beskriver penningsystemet , ytterst amatörmässigt gjorda -om någon vill göra dem  snyggare så varsågoda.

1)

2)

————————-

Bloggandet är inte alltid så optimalt för att skapa överblick. Man skriver det man känner för för dagen och det blir svårt att skapa någon helhet för läsaren. Det här är ett försök till sammanfattning av blogginlägg som jag tycker ger en övergripande bild av hur det sk kallade ”penningsystemet” fungerar (som egentligen till över 97% är ett bollande av bankernas skulder till kontoinnehavare och inget penningsystem).

1) QE, Interbank Lending och andra ”obegripligheter

2) Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Nedan är kanske lättast att läsa men det jag gör fel är att jag använder ordet krediter och påstår att banker lånar ut dessa. Banker skapar inga krediter, lika lite som de skapar pengar, banker skapar skulder och inget annat. Ha det i åtanke om ni läser nedan

3) ”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

4) Hur JAK skulle kunna erbjuda sina kunder 100% uppbackade konton

————————

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Annonser

22 thoughts on “Cornucopia ska ha cred!

 1. Känns som om det är cornu’s sätt att göra en pudel. Oavsett är det bra att fler får möjlighet att läsa om sakernas förhållande då cornus blogg, enligt honom själv, hör till de mest lästa i ämnet ekonomi etc.

  Enligt cornu är du nonsensikvadrat! Verkar ju en smula schizofrent av dig att kommentera dig själv i dina egna inlägg under pseudonymer :p

 2. Nonsensikvadrat och Peter
  Han är skoj Cornu (om än totalt humorlös 🙂 )
  Det finns bara tre av mig och det är jag! 🙂
  Och i hans värld stämmer det nog – vi är placerade på samma mentala Gulag för mentalsjuka dissidenter i Sibirien alla tre – även Peter!

  • För att vara fullständigt mentalsjuk känner jag mig befriande frisk när jag skummar igenom kommentarsfältet på cornubloggen 🙂

   • Sant! Jag har roat mig med att kolla hur många kommentarer Cornu får (jag läser inte vad han skriver mer än rubrikerna – bara kollar antalet kommentarer). Det har varit utförsbacke en ganska lång tid nu. De enda gångerna som han får många kommentarer är när han skriver något om penningsystemet. Tror allt fler tröttnar på hans besserwisser-attityd och högdragna skitnödiga sätt att skriva på.

 3. Corny kanske själv sitter på psyket med diagnosen penningsystemshaverist, utan tillgång till internetuppkoppling, utan möjlighet att själv kommentera:)

 4. Vad skönt att vi ser ytterligare en öppning för sanningnen!
  Corny kanske inser att Kejaren inte har nya kläder, han är ju naken!

  • Japp! Det öppnar sig lite överallt! Cornu märker nog att han mister trovärdighet om han fortsätter idiotförklara alla penningrefomister – därför släpper han fram en och idiotförklarar resten i ett första steg. Han kommer säkert släppa fram fler penningreformister vartefter och så smått flytta den egna positionen till sanningen (men aldrig erkänna att han har haft fel). Hn är ganska omogen.

 5. Det är ändå underligt att det skall ta sådan tid för de verkliga penninghaveristerna såsom Cornu att komma till insikt om det endogena penningskapandet! Antar att Cornu rubricerar tidigare investmentbankiren och monetära experten hos IMF, Michael Kumhof, som foliehatt, konspirationsteoretiker och penninghaverist – nu senast i seminariumet i Stockholm hos Global Utmaning: http://www.globalutmaning.se/?p=7280

 6. Bra Cornu! Du borde googla lite på Bernard Lietaer och Youtube. Där kan du se lite om ekonomernas blindspot och uppmaningen att ”don´t touch the money system” om du inte vill ruinera din karriär.

 7. Varför klarar du inte ens av att diskutera ekonomi?
  Du dör tillsammans med alla andra när ekonomin går under, inbördeskrig världskrig, blir resultatet av av felaktiga ekonomiska modeller,
  Ökar lönerna mer än penningmängden så går ekonomin under, det spelar ingen roll om du reformerar banksystemet.
  Ökar lönerna mer än penningmängden så blir lönen större än penningänden på lång sikt.
  Om vi stoppar bankernas pengaskapande så går ekonomin ändå under, låt statsministern höja sin lön med 3% per år om några hundra är så är hans lön större än alla pengar som finns.
  Det är skrivet i sten för det är matematiskt korrekt beskrivet,
  Det har redan påverkat ekonomin det är därför ekonomin krisar i Europa nu.

  • De flesta idag har inga riktiga jobb – det är ett fåtal bönder (som i och för sig får jobba häcken av sig), vårdpersonal, byggjobbare och lite folk på en industri som blir allt mer robotiserad. Antag att produktiviteten och rationaliseringar gör att antalet anställda personer som behövs alltmer går mot gränsvärdet noll. Då kan man låta lönerna gå mot oändligheten även om man såsom du utgår från att det är ett statiskt system. Nu är penningsystemet inte ett statiskt system utan ett flöde där lönen går tillbaka till företag som i sin tur ger företagen intäkter till lönerna. Henry Ford visste mycket väl om detta då han lät sin personal få hyggliga löner för att han ville att de skulle ha råd att köpa hans bilar. Kanske du har något att lära av Henry Ford tankar?

   • Till ekvis
    Jag har lagt ihop dina kommentarer och jag vet faktiskt inte om det ger så mycket att bemöta dig då du totalt skiter i motargument. T.ex hävdar du att det är ett tankefel att ökad penningmängd leder till ökade priser. Wiemar, Zimbabwe etc är empiriska bevis på motsatsen.

    Att du bara fokuserar på lönerna och låser alla andra variabler (dvs antar ekonomernas ceteris paribus) gör att det blir tämligen svårt att föra en dialog med dig. Nåväl här är dina kommentarer i samlad form.

    —————–

    ”Nu är penningsystemet inte ett statiskt system utan ett flöde där lönen går tillbaka till företag som i sin tur ger företagen intäkter till lönerna”
    Vist har du rätt att pengarna cirkulerar.
    Problemet är att fryser vi penningmängden och ökar statsministerns lön med 3% per år så blir hans lön större än alla pengar som finns om några hundra år.
    Då kan inte någon få en lön alla pengar går till statsministerns lön.
    150 tusen i månadslön och ökar lönen med 3% per år så är hans lön faktiskt 7560miljarder om 600år
    Det går att kontrollera med miniräknaren 150000*1,03^600
    Inga pengar kan då cirkulera i ekonomin.
    Det är omöjligt att frysa penningmängden och öka lönerna.
    Du gillar inte cornu det vet jag, han har gjort bort sig i denna frågan du har värdens chans att ge igen han har faktiskt fel.
    Det är bara en tidsfråga tills han får pudla, du kan påskynda pudlingen.

    ————–
    Det jag säger är en slakt av dagens ekonomiska modeller, jag visar att dom har fel med matematik, det jag säger går helt enkelt inte att ifrågasätta, det är bara lite svårt att inse att man måste ta hänsyn till kvoten penningmängden /medeltimlönen, ekonomerna har inte tänkt på det därför har det aldrig diskuterats.
    Cornu lever på lånad tid, Europas ekonomier dör sakta pga kvoten jag beskriver, snart så blir det en förändring. hans fru kan bli arbetslös pga sparbeting hans blogg kan bli av med annonsinkomster när företagen sparar.
    Desutom så börjar folk förstå att det är något fel med vårt ekonomiska system.
    Läs noga cornus förtalsinlägg (du vet säkert viket jag menar) så ser du att han bara hittar på, han kan inte nationalekonomi.
    Det är helt otroligt att hans läsare gick på det han sa, minsta mattekunskap så kan man inse att han bara hittade på.
    Han förnekade ren matematik, mattelagarna gäller även för ekonomin man räknar pengarna med matematik.

    ————-

    Jag blir censurerad av cornu om jag skriver det, förenklat vi måste öka penningmängden och öka penningmängden.
    Då ökar kvoten penningmängden / medeltimlönen.
    Jag kan matematiskt bevisa det men många klarar inte av att inse att det är så enkelt.
    Det enda som är svårt är att stoppa dom orealistiska löneökningarna som kommer med QE (sedelpressen)
    Keyns misslyckades för han stoppade inte dom orealistiska löneökningarna som kom när ekonomin gick upp av stimuleringen, hade han aktivt motarbetat orealistiska löneökningar så hadde han lyckats ganska så bra.

    Ger du alla medborgare 20000kr så ökar konsumtionen jobben ökar, det är en självklarhet, med fri lönebildning så kommer lönerna att öka lika mycket som penningmängden ökade, då får vi ingen ökad köpkraft bara inflation.
    tricket är få stopp på löneökningarna när ekonomin sätter fart.
    Det är så enkelt så du har svårt att tro på det.

    Jag får ett okunnigt fack emot mig och bankerna vill inte höra talas om QE ekonomerna blir inte glada när jag kan visa att dom delvis har fel prestigeförlust.
    Ekonomijournalister vill inte skriva om det för dom har så svårt att ta till sig nya tankegångar.
    Cornu såg sin ideologi som hotad, jag bevisade att han hadde fel om att frysa penningmängden och öka lönerna.
    Dom vill inte veta för det förstör deras bekväma liv.
    Räkna själv kolla hur stor penningmängden är frys den sen.oförändrad.
    sen räknar du ut hur stor statsministerns månadslön är om 600 år 3% årlig löneökning
    .
    Om du räknade på det så ser du att hans månadslön skulle vara större än Penningmängden, det går inte ekonomin kan inte fungera om 600år det är totalt omöjligt, långt innan detta inträffar så ökar arbetslösheten pga en minskad kvot.
    det är detta du ser nu i ekonomin.

    —————-

    felskrivet
    förenklat vi måste frysa lönerna och öka penningmängden.

    ———-

    Vad händer om riksbanken trycker upp nya pengar och delar ut 20000kr till alla.
    Konsumoptionen ökar ekonomin sätter fart.
    Så lågt är alt självklart, det går inte att ifrågasätta.
    Har vi fri lönebildning så kommer facken att driva igenom löneökningar som gör att priserna på varorna stiger så dom extra pengarna bara räcker till det som vi köpte före RB pengarna..
    Slutsats det är meningslöst och vi får bara inflation

    Stoppar vi löneökningarna så ökar inte priserna på varorna, (konkurrensen begränsar priserna)
    Då kommer vi att kunna konsumera alt vi har producerat fungerar bra.
    Tillför man för mycket pengar så kommer det att bli arbetskraftsbris och det är meningslöst.

    Dom som sitter på pengar vill inte ha penningmängdsökning
    Facket vill ha löneökningar
    Konsekvensen är att penningmängden begränsas och lönerna stiger, kvoten penningmängden /medeltimlönen minskar
    Detta problem lider alla ekonomier av

    Vad skulle hända om vi lyckades frysa lönerna och ökade penningmängden?
    Motsatsen är Europa där stannar penningmängdsökningen av och lönerna stiger.
    (QE har mest bara gått till bankernas kassa och sats in på riksbankernas konto, företagen får inte kapital som dom behöver pga credit crunch)
    USA har gjort mer QE och lönerna har bromsats in där går ekonomin faktiskt bättre.

    ————-

    “kunde vara en bra ide att starta ett forum där penningsystemet kan diskuteras fritt”
    En god ide.
    Cornu saknar djupare kunskap i nationalekonomi, Han är duktig på aktier och en del annat.
    Han vet inte vad pengar egentlig är och hur dom skapas.
    Nationalekonomi är inte samma sak som företagsekonomi eller privatekonomi.
    Han vågar och kan inte diskutera nationalekonomi, alt bemöts med konspirationsidioter.

    —————

    Vad skulle hända om vi lyckades frysa lönerna och ökade penningmängden?
    Varför kan ingen svara på frågan?
    Kan ni inte ens komma med kritik?

    Hyperinflation kan inte uppstå om vi lyckas frysa lönerna, det är faktiskt helt omöjligt, Definitionen av hyperinflation är extrem ökning av penningmängden hela tiden och extrem ökning av lönerna hela tiden.
    Jag säger att vi endast ska öka penningmängdenen en gång och att den penningmängdsökningen inte ska ge motsvarande löneökning.

    Tillgångsinflation kan lät undvikas.
    Det är bankens obegränsade utlåning till bostadsköp som genererar stigande bopriser.
    om alla får 20000kr så kan dom inte efterfråga en bostad, efterfrågan skenar inte.
    Avskaffa ränteavdraget, inför en fastighetsskatt, då kommer bostadspriserna att falla, politikerna kan om dom bara vill begränsa prisuppgångarna på bostäder.

    Att en penningmängdsökning minskar pengarnas värde är ett tankefel, om priserna inte förändras så bevaras pengarnas köpkraft.
    Tankefelet, mer pengar efterfrågar samma varor, det låter logiskt men är fullständigt fel.
    företagen kan inte öka priserna hur som helst pga konkurrensen, mer pengar kommer att öka produktionen, resultatet blir mer pengar mer varor.

    Lönerna kan på politisk väg dämpas En lag som säger att riksbanken bestämmer dom centrala löneökningarnas storlek och att facket och arbetsgivarna bara får förhandla om hur löneutrymmet ska fördelas, gör att vi kan undvika mycket av dom orealistiska löneökningarna.

    ————–

    Vad skulle hända om vi lyckades frysa lönerna och ökade penningmängden?
    Varför kan ingen ens säga något.
    Det jag säger kommer att tvinga cornu att pudla och ingen reagerar.

   • Jo, ceteris paribus är vad ekonomer brukar syssla med när deras matematiska kunskaper inte räcker till för flödessystem – det är därför som de så ofta inte har en aning om vad de sysslar med 🙂 (Steve Keen är ganska skoj att läsa då han slaktar ekonomers mattematiska kunskaper 🙂 )

    Jag tror inte Cornu gör någon pudel, han kommer selektivt välja vilka han sänder till sitt mentalsjukhus för dissidenter och jag är garanterat en av dem 🙂 . Jag kommer aldrig bli friskskriven av den självlärde psykiatrikern Cornu.

    Lite roligt förresten att han tror att jag är Nonsensikvadrat -jag skulle ju faktiskt kunna vara Frans Lundberg då han skriver i princip det jag tjatat om i två år – men den schizofrena tanken föll tydligen inte in i Cornus huvud 🙂

   • Ärligt talat har jag lite svårt att förstå varför han tror att vi är samma person. Är det verkligen så få som sagt emot honom så han drar slutsatsen att vi måste vara samma person? Eller är det för att jag tjatat om att det är skillnad på pengar och skuld på pengar precis som ofta påpekats här? Eller vill han bara jävlas? Han är iallafall en djupt djupt otrevlig person och jag skulle inte lita på honom i något sammanhang alls. Jag brukar inte ställa diagnoser på folk, speciellt inte dom jag inte ens känner, men narcissism passar ganska bra i hans fall. Kolla in sidan på wikipedia om honom som han alldeles tydligt skrivit själv exempelvis. Nåja, det var väl bra att han postade det Frans Lundberg skrivit, men jag har svårt att ge honom cred. Han kommer att fortsätta i samma vanliga stil, det har jag lärt mig av erfarenhet.

    Bortsett från det så det är det kul att det faktiskt verkar sprida sig!

 8. Sådana som mäter värde i pengar bara är sådana frun lämnar för en annan med mer pengar när den äkta har förlorat. Sådana personer är ju faktiskt inget att visa intresse för. Och generellt så har ingen intresse för sådana utom sådana som de själva är.
  De är alltså förlorade från början kanske även präglade till ett sånt liv sen födelsen.
  Förlorar de sina kära pengar förlorar de även sina kära och heder och tja allt som de hängt upp sina liv på. De är de värdelösa människorna som man inte ska bry sig om gör man det så drar de med en i fördärvet.
  Ville bara yttra min känsla för dessa och dess obetydlighet för mig fast de tror tvärs om fast i magen så vet de nog vad jag nu sagt. Jag ser sådana varje dag och kan inte stänga av öronen, det spelar ingen roll om man byter ut dessa som bordsgrannar pratet är exakt det samma, de är inte personer de är som bakterier eller virus med samma funktion de är en massproduktion utan mening för sig själva bara för sin egna art. hehe
  Hästar gnäggar och slår bak ut!

  ——–
  Finans boskapet
  ———–
  Skapade av spelare för spelare hahaha. Men de som skapat det spelar ju inte med sina pengar men det sägs ju inte heller i reklamen.
  Och nog stämmer det att folk inte har ont av det de inte vet, det kommer alltså göra mer ont när de vet.
  Som på cornopias sida så är det bara spelare som endast har förmåga att dansa under den orkestern något annat fattar de inte (de kan bara fatta det de är skolade till) och faktiskt inte ens staten gör affärer med sådan massproduktion annat en som skatt välgörare, bedrägeriet fungerar tack vare att det finns faktiskt så lågt korkade varelser som tror att det man lärt sig är att tänka.
  Jag tror inte att detta kommer ordna sig det blir krash med allt det innebär.

  De som förstår är ju de man förväntat sig ska förstå och det är en begränsad verklighet den stora massan fattar till viss del men vänder kappan eller seglen efter vinden och som djur eller människor tar de för sig av det som finns för stunden och kallar det för planering.

  Skulle människan verkligen planera så skulle det inte finnas en politik som bara bromsar resurserna för att öka de någon annan stans allt bara för att rubba balansen och genom det öka krediterna för att balansera skiten.
  Same shit överallt.
  Bävrar planerar bättre en genomsnittet för människan. Ja bävrar också ah bävar var det för bövelen..Men nått var det väl där i alla fall bland hamstrande råttor och musar.

  Nå väl detta var väl bara min miserabel syn på verkligheten men omkretsen är god.

  ——————
  Jag gillar teknik och kan den leda till att ingen behöver jobba så är det bra. Jobben som ska vara enligt mig är att förbättra hela tiden alltså utveckla allt till det bättre. Lön till alla och lite extra till dem som tja förbättrar för alla andra. Men hur som i min syn så har alla det bra och har inte så mycket tankar på orättvisor i det att vissa som då utvecklar har lite för det och vanligt vis är dessa så nörda i vad de gör så de kommer att satsa allt i det och det —– leder till ju allas bättre .

  Utopia Ja. En stärvan till vad jag tycker är bäst varför ska jag välja en annan strävan?
  Fråga ställd till de som har invändningar.

  ————-
  Egentligen för mitt sätt att se det bara maten som är det viktiga för nå målet alltså välfärdsmålet och inte lunchen eller middagen då men visst är det lustigt att det landar på samma plan.
  —————
  ch alla har väl rätt att leva och mat är det som gör att vi lever . Vatten kommunikation och allt i betong och metall och vidare är infrastruktur för även maten. Allt som görs även nöjen är en grund för att producera maten sova kan man göra med rätt material utan hus men det menar jag inte att man måste men det går utan större problem. Om man ska hårdra saker och ting. Jag kan sova ute bara jag har en plats och det har jag inte för då får jag konkurera med björnar och vargar i en överlevnads situation så ligger de då risigt till på min matsedel och i ett sånt scenario så lår jag inte möta någon av dessa, de vet det då. Kanske låter helt abrubt men jag
  är förberedd även på sånt. Så rovdjuren som konkurrerar med mig som ett djur ifall man ska bli tvingad till sånt stryker först på foten. Djungelns lag.
  För mig kan det hela bli ett äventyr tills slutet , faktiskt det är ju många som betalar för sådana äventyr med livet som insatts speciellt mycket rika personer paradoxalt nog ,visst är det konstigt!

 9. xxdher är samma person som Corny. Det är helt säkert helt utan några som helst tvivel.
  Corny har gått hårt på Lincoln om att vara fler personlig och anledningen till beskyllningarna är ju mentalt beskrivna som i vanlig ordning helt enkelt han vill dölja sina personliga störningar genom att anklaga andra för dem.
  Han är ett skolexempel ,det är inte länge sedan jag gick igenom denna spyko bok för att hjälpa min dotter till examen ,hon behövde pappas hjälp med att förstå vad boken vill att hon ska förstå. Så jag ägna två timmar åt det. Säger inte det allt om indoktrineringen när en idiot som jag påstås vara kan göra så.
  Nåväl nu är jag blockad hos Corny och det känns skönt (min avsikt att bli det så fort jag bara kunde och det behövdes inte mycket) Han är lätt störd ifall det inte är en inneboende egenskap hos honom.
  Vilket sóm så är det en defekt hur som i alla fall beskrivs låg tolerans som en defekt i samhället så jag lutar mig bara på det bedårande samhället när jag identifierar dessa i samklang med det de är för.
  Liksom ont fördrivs med ondska gott görs med gott så ska man bota systemet pengar ska man även där göra det med pengar (pengar slår ut varandra) . Öga för öga tand för tand för att förstå meningen av det.
  Det kommer låta så här i framtiden över lag ”What have you done for me lately”

  Komiskt very men väldigt tragiskt och det är vad det är den sanna lyckan är skadeglädje och de som känner så kommer få det så så klart. Ingen är utan skuld och det handlar inte bara om pengar utan hur vi kan roa oss på andras bekostnad jag med som alla andra (jag skäms lite men det är ytterst lite)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s