Cornu skäller på fel träd igen

Cornu skriver idag om den sk bostadsmarknaden och skäller på mäklarna för att de vill skuldsätta bostadsköpare. Det är som att gnälla på auktionsförrättaren som intet ont anande säljer en falsk Picasso – det är inte auktionsförrättaren som är boven – det är förfalskaren. Samma sak med budgivningen på bostäder, med den skillnaden att bostaden är äkta medan betalningsmedlet är förfalskningar som bankerna använder för att trissa upp priserna och hiva in den största boskuldslaven. Mäklare är endast auktionsförrättare åt bankerna och satta till att trissa upp budgivningen, inget annat – mäklare har i allmänhet ingen aning om att det är förfalskade nypåhittade ”pengar” från banksystemet som de trissar upp priserna med. Cornu har blundat och blundat för detta i evigheternas evighet snart och jag har tjatat och tjatat. Så jag tjatar om det:

Vid en husförsäljning har inte köparna pengarna utan ”lånar” av banken som inte heller har pengarna men kan hitta på kontokludd från luften som de “lånar” ut och skuldsätter den presumtive skuldslaven med.

Så här har vi tre deltagare på denna ”marknad”
1) en säljare (tillgångssidan)
2) potentiella köpare (efterfrågesidan)
och
3)mellanhanden banken som vill sälja så mycket som möjligt av sin ”produkt” – dvs skulder skapade från ingenting
Det är ingen marknad, det är en skuldslavsauktion anordnad av bankerna  där ”husägaren” får hyra huset av mellanhanden, parasiten=banken. Det är mellanhanden, banken, som sätter priset på det kommande skuldslaveriet. Att skylla på auktionsförrättaren för att han genomför auktionen på det framtida skuldslaveriet är, som sagt, enbart fånigt – det är slaveriet som ska avskaffas.

Som vanligt kryllar det av arrogant överlägsenhet i Cornus blogginlägg där han visar förakt för allt och alla men aldrig bankerna – som vanligt mao.

————————–

Videor jag gjort som beskriver penningsystemet , ytterst amatörmässigt gjorda -om någon vill göra dem  snyggare så varsågoda.

1)

2)

————————-

Bloggandet är inte alltid så optimalt för att skapa överblick. Man skriver det man känner för för dagen och det blir svårt att skapa någon helhet för läsaren. Det här är ett försök till sammanfattning av blogginlägg som jag tycker ger en övergripande bild av hur det sk kallade ”penningsystemet” fungerar (som egentligen till över 97% är ett bollande av bankernas skulder till kontoinnehavare och inget penningsystem).

1) QE, Interbank Lending och andra ”obegripligheter

2) Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Nedan är kanske lättast att läsa men det jag gör fel är att jag använder ordet krediter och påstår att banker lånar ut dessa. Banker skapar inga krediter, lika lite som de skapar pengar, banker skapar skulder och inget annat. Ha det i åtanke om ni läser nedan

3) ”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

4) Hur JAK skulle kunna erbjuda sina kunder 100% uppbackade konton

————————

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Annonser

3 thoughts on “Cornu skäller på fel träd igen

  1. När än det gäller pengar har jag lärt mig att -i vems intresse- säger de som borde veta si eller så. Fråga landfadern så får du se hur ärligt svar du får:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s