Byt konto till SBAB och sänk storbankerna

Uppdatering:

Nedan skulle stämma om SBAB hade betaltjänster kopplade till sina konton genom RIX. Fd chefen för SBAB, Carl-Viggo Östlund, försökte skapa betal och lönekonton och fick sparken illa kvickt. Givetvis var det ingen i kartellen bestående av de fem storbankerna som erkände att de var de som var bakom att Carl-Viggo Östlund fick sparken.

—————

Banksystemet i dess nuvarande form är inget annat än parasitära skuldslavsfabriker (kolla videorna nedan som jag har gjort).

Att även staten deltagit i skuldslavsbindningen, genom den statliga banken SBAB, är lika vidrigt det – t.o.m värre då staten har till uppgift att skydda folk både mot bedrägeri och skuldslaveri.

Men fördelen med SBAB är att den trots allt är påverkbar då vi alla står som ägare för den. Penningreformister vill att bankerna ska ha 100% backning på sina konton. Om alla flyttade sina konton från vilken bank de nu har till SBAB skulle kunna vara ett sätt att skapa ett surrogat. Ok, det skulle fortfarande vara dåligt men det skulle vara bättre. Om maximalt många människor gör detta och utför kontotransaktioner mellan sina SBAB konton kommer säkerligen SBAB ta betalt såsom resten av parasitmaffian för att vara mellanhänder i betalströmmarna men inkomsterna från detta skulle i alla fall komma tillfalla staten, dvs oss alla. Det optimala vore ju om vi kunde betala varandra direkt med elektroniska kontanter som vi håller på Riksbanken – då skull vi kunna använda dem på samma sätt som fysiska kontanter – helt utan mellanhänder. Så att lägga maximalt med konton på SBAB är inte heller bra – men det är bättre då vi i alla fall inte matar parasiter och kanske kan få tillbaka åtminstone något genom t.ex att välfärden inte behöver amputeras.

Händelsekedjan skulle vara så här ungefär:

Alla som har sina konton på t.ex SEB öppnar ett konto på SBAB—-> De ber SEB om en kontoöverföring till SBAB ——-> SEB frågar om SBAB vill ta över SEB:s skulder till kontoinnehavarna (då, återigen; en kunds kontoinnehav är bankens skuld till kontoinnehavaren, inget annat) ——-> SBAB accepterar att ta över SEB:s kontoskulder om SEB samtidigt kompenserar SBAB med motsvarande belopp kontanter (elektroniska från SEB:s konto på Riksbanken) ——> SBAB ökar sina skulder till sina kunder genom att öka kontoinnehavet på de nyskapade kontona——> SBAB:s innehav av centralbankspengar, dvs kontanter, fylls på vartefter de andra bankernas töms i rask takt (då de knappt har några)

Ovan skulle mao vara det samma som en bankrun mot övriga banker. SEB skulle i fallet ovan dräneras tämligen omgående och SBAB skulle närma sig 100% täckning i ganska rask takt vartefter SEB och andra banker töms. Då storbankerna är ”To big to pay” sina skulder till kontoinnehavare skulle en aktion av ovanstående slag även tvinga fram nationaliseringar.

Givetvis ska staten också fixa så att skattekontona ligger på statens egna bank, SBAB, och inte, såsom idag, på SEB (vi betalar således skatt till Wallenberg och inte staten).

Är ovan bra? Nä, det är långt ifrån optimalt men det är bättre än det vi har idag och det skulle kunna vara ett sätt att demonstrera mot bankerna och visa upp deras nakenhet. Vi är inte maktlösa och behöver inte självstympa oss för att hålla liv i parasitbanker såsom t.ex Cornucopia försöker få oss att tro. Ovan skulle vara ett mycket mer effektivt sätt att demonstrera på än att skrika slagord på gatan. Tänk om alla fixade konto på SBAB och tömde sina konton på de andra bankerna – då skulle vi kunna tvinga fram en förändring.

Tillägg:

Man kanske skulle kunna tro att ovan skulle drabba småbankerna också- såsom JAK. Men JAK har bara konton på storbankerna såsom vanliga kunder. JAK kan mao göra samma sak som vanliga kunder – flytta sina konton till SBAB från t.ex SEB. Det skulle mao vara ett sätt för JAK att uttrycka sitt missnöje med att ett storbankerna lagt monopol på betalningssystemet som JAK helt riktigt tycker ska vara en allmännyttighet och inte ett privilegium för storbankerna. JAK skrev om det här t.ex
Låt inte bankerna äga infrastrukturen

——————–

Videor jag gjort som beskriver penningsystemet , ytterst amatörmässigt gjorda -om någon vill göra dem  snyggare så varsågoda.

Andra delen här:

Det blir nog ett avbrott för obestämd tid  på denna blogg. Jag känner att jag har sagt det jag behöver ha sagt och förstått det jag behövde förstå.

————————————–

Bloggandet är inte alltid så optimalt för att skapa överblick. Man skriver det man känner för för dagen och det blir svårt att skapa någon helhet för läsaren. Det här är ett försök till sammanfattning av blogginlägg som jag tycker ger en övergripande bild av hur det sk kallade ”penningsystemet” fungerar (som egentligen till över 97% är ett bollande av bankernas skulder till kontoinnehavare och inget penningsystem).

1) QE, Interbank Lending och andra ”obegripligheter

2) Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Nedan är kanske lättast att läsa men det jag gör fel är att jag använder ordet krediter och påstår att banker lånar ut dessa. Banker skapar inga krediter, lika lite som de skapar pengar, banker skapar skulder och inget annat. Ha det i åtanke om ni läser nedan

3) ”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

4) Hur JAK skulle kunna erbjuda sina kunder 100% uppbackade konton

————————

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Annonser

13 thoughts on “Byt konto till SBAB och sänk storbankerna

 1. Man kanske skulle kunna tro att ovan skulle drabba småbankerna också- såsom JAK. Men JAK har bara konton på storbankerna såsom vanliga kunder. JAK kan mao göra samma sak som vanliga kunder – flytta sina konton till SBAB från t.ex SEB. Det skulle mao vara ett sätt för JAK att uttrycka sitt missnöje med att ett storbankerna lagt monopol på betalningssystemet som JAK helt riktigt tycker ska vara en allmännyttighet och inte ett privilegium för storbankerna. JAK skrev om det här t.ex
  Låt inte bankerna äga infrastrukturen

 2. Gick också i dessa tankar för ett tag sedan, och flyttade då över en hel del till SBAB. Dock vill jag även stödja min lokala sparbank och JAK också, så det är lite svårt emotionellt det här;)

 3. Vet någon hur det är med Länsförsäkringar Bank? De är ju medlemsägda, typ Coop, eller hur? Tror de har riktigt RIX-konto också. Kanske ett alternativ till SBAB?

 4. Japp, så var min pissbank (SEB) tömd och nu ligger stålarna på SBAB ist!
  Bra idé, så man gjort något som hjälper till med att krossa parasiterna med bara några enkla knapptryckningar, skapa konto på SBAB, och sen överföra från SEB.
  Skaffade ett konto hos Forex också, så man kan ta ut upp till 50.000 i kontanter direkt utan att behöva beställa o tramsa en vecka innan man får dom. Bara att skyffla pengarna mellan bankerna beroende på vad man vill.

  • Bra, har också fixat ett konto på SBAB och överflyttat min banks skulder till mig till SBAB. För det är ju vad vi de facto gör vid kontoöverföringar – vi skyfflar bankernas skulder mellan våra konton – inte pengar. Du får mer eller mindre av bankens skulder på ditt bankkonto – det är allt som händer vid kontoöverföringar.
   Men bankerna vill få oss att tro att vi har pengar på kontona för att dölja pyramidspelet. Vi har en otrolig makt i att vi kan bestämma var vi parkerar vårt innehav av bankskulder.

   Att riva Maastrichtlagen som stoppar staten från att skapa riktiga pengar är viktigast..Men det finns ett sätt som staten/kommunerna kan skapa bankskulder (kontoinnehav) som Maastricht inte förbjuder – och det är genom att de uteslutande ”lånar” påhitten från SBAB. Staten sätter sig då i skuld till själv vilket ju inte är någon skuld som behöver betalas. Alla räntor och transaktionskostnader för staten skulle då också komma tillbaka till staten. Så att tvinga politikerna att flytta alla konton till SBAB är också något man kan hoppas på. Men det hoppet är troligen ganska litet då ”eliten” av politikerna är köpta av bankmaffian. Hade vi ärliga politiker skulle det dock vara ett enormt maktmedel. Tänkt dig om staten t.ex skapade ett skattekonto på SBAB och överflyttade sitt innehav av SEB skulder till SBAB – SEB skulle gå i backen på en gång om SEB var tvungen att betala sin skuld till staten till SBAB . Att staten har sitt innehav av bankskulder på skattekontona på SEB är mao en enorm subvention och livräddningsplanka för SEB som politikerna skulle kunna rycka undan med lite kludd och en kontoöverföring. Det samma gäller givetvis kommunerna.

   Det samma gäller ju faktiskt företagarna som skulle kunna gå ihop i en gemensam aktion och punktera bankernas pyramidspel tämligen omgående om de vill. Bankerna är extremt sårbara och vi är inte maktlösa som t.ex Cornu försöker få oss att känna oss.

 5. Ping: Bankernas pyramidspel förstör länders och människor ekonomi! | Helena Palena

 6. Vad skönt att du öppnade din blogg igen (skräms inte sådär).. 🙂
  Blev t.o.m så glad så jag gjorde ett eget blogginlägg, det första på 4 månader.

  Janne

  • Jag vete fan vad jag gjorde 🙂 Jag hade bara tänkt stänga av kommentarerna en tid då jag varit riktigt upptagen den sista tiden. Tydligen lyckades jag släcka ned alltihop.
   Ledsen att jag skrämde dig 🙂

   Bra skrivet på din blogg!

Kommentarer inaktiverade.