FAS3 (Förnedra Arbetslösa genom Stigmatisering 3)

Egentligen är det ju helt perverst. Skälet till att allt färre behöver jobba är automatiseringen och produktivitetsökningar. Men om folk tilläts ta ut det i mer fritid så skulle de kunna skapa och förmedla värden utanför systemet mellan varandra som eliten inte skulle kunna koppla in sitt utsugerimaskineri till. Därför måste fritid stigmatiseras till varje pris. Därför har vi en enstämmig kör av parasiterande överhet: finanselit, partier av alla färger, fackföreningar, storföretag, ekonomiprofessorer, byråkrater och en presstituerad media som alla påstår att de vill vårt bästa och att fritid är skadligt. Dessa låtsasarbetare vars existens helt bygger på att andra jobbar åt dem och att de kan plocka frukterna av andras arbeten vill givetvis alltid ha fri tillgång till våra trädgårdar – att vi skulle ges tid för att odla något eget är givetvis helt uteslutet. Samtidigt viftar de med morötter typ vinst på bingolotto, postkodlotteriet, poker, tipset etc – då och endast då är det rätt att drömma om fritid och ett eget liv.
De ljuger och suger ut oss genom att odla lögnen om arbetet som vägen till lycka. Det är dags att införa medborgarlön.

Rekommenderar återigen Stans inlägg om FAS3 (Förnedra Arbetslösa genom Stigmatisering 3)

——————–

Videor jag gjort som beskriver penningsystemet , ytterst amatörmässigt gjorda -om någon vill göra dem  snyggare så varsågoda.

Andra delen här:

Det blir nog ett avbrott för obestämd tid  på denna blogg. Jag känner att jag har sagt det jag behöver ha sagt och förstått det jag behövde förstå.

————————————–

Bloggandet är inte alltid så optimalt för att skapa överblick. Man skriver det man känner för för dagen och det blir svårt att skapa någon helhet för läsaren. Det här är ett försök till sammanfattning av blogginlägg som jag tycker ger en övergripande bild av hur det sk kallade ”penningsystemet” fungerar (som egentligen till över 97% är ett bollande av bankernas skulder till kontoinnehavare och inget penningsystem).

1) QE, Interbank Lending och andra ”obegripligheter

2) Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Nedan är kanske lättast att läsa men det jag gör fel är att jag använder ordet krediter och påstår att banker lånar ut dessa. Banker skapar inga krediter, lika lite som de skapar pengar, banker skapar skulder och inget annat. Ha det i åtanke om ni läser nedan

3) ”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

4) Hur JAK skulle kunna erbjuda sina kunder 100% uppbackade konton

————————

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Annonser

8 thoughts on “FAS3 (Förnedra Arbetslösa genom Stigmatisering 3)

 1. Exakt! Det gläder mig att ha fått en kvalificerad medtjatare i denna angelägna fråga 🙂 Direkt demokrati och medborgarlön är den logiska konsekvensens lösning på samhällsproblemen. Vi kan inte upprätthålla ett system där vissa utvalda bödlar (som förstås bara lyder order i likhet med vilka lägerkommendanter som helst) tjänstgör som förtryckare på Af, Fsk, socialförvaltningen osv – det finns helt enkelt inte längre pengar till det när den exponentiella tillväxten gått i graven. Politikerna måste torgföra denna självklara lösning omgående för att undvika revolution – och sedan montera ner sig själva, d v s den representativa demokratin. Systemet har redan urartat med all önskvärd tydlighet – eskalerande självmord efter Fsk-beslut som aldrig nämns på nyheterna och Fas3-spektaklet som liknar något som Kafka kunde ha skrivit om är talande exempel för systemets urartande. Det är detta som Autentopierna 2061 gör sig lustiga över. Inte hur det drabbar människor förstås, utan för etablissemangets fullständiga ignorans av det mänskliga värdet…

   • Jag håller med! Läste artikeln i pappers-DN och särskilt intressant är ju det kränkande förnekandet av hennes långa erfarenhet som Af inte ens låter henne använda som merit eftersom hon saknar utbildning. Med denna merit skulle hon ju kunna vara en förebild för kreativa ungdomar på något sätt inom musikgenren. Detta tycker jag är särskilt signifikant för urartandet – att utöva förtryck genom att ta ifrån en människa den del av hennes värdighet som är nerplöjd i identiteten under år av kreativ verksamhet. Faktiskt att förneka en människa hennes existensberättigande, vilket vi måste utgå ifrån att vi har genom att vi faktiskt blivit födda – dock till frihet i föreliggande system för gemene man bara genom spelvinster som du så exakt på spiken skriver.

   • Jo, och hur länge tror de att de kan få folk att svälja dubbelmoralen? FAS3 är en Kafka-mardröm för medborgarna men kolla in vilka enorma förmåner den parasiterande överheten ger sig själva. Jag läste t.ex bloggaren experimentlandets utmärkta blogginlägg om vilka förmåner EU-tjänstemän har. Socialism för parasitadeln och socialdarwinism ala ”sink or swim” för folket. Tjänstemän är inte till för att tjäna folket – folket är till för att tjäna tjänstemännen.

    http://experimentlandet.blogg.se/2013/february/bankunion-for-misskotta-banker.html

    Litet citat:

    ”Som arbetsgivare står EU för hela det ekonomiska säkerhetsnätet när det gäller tjänstemannen och tjänstemannens familj samt efterlevande under resten av livet.

    Den som blir anställd inom EU tvingas att lämna sitt nationella socialförsäkringssystem och ansluta sig till det socialförsäkringssystem som gäller i EU. En europeisk medborgare som arbetat i EU administrationen omfattas av tjänsteföreskrifterna för EU tjänstemän och är ansluten till RCAM (Europeiska gemenskapernas gemensamma socialförsäkringssystem).Inte till någon nationell socialförsäkring.

    Detta är inget val som EU tjänstemannen gör själv utan han eller hon tvingas att flytta över från det nationella trygghetssystemet till EU,s socialförsäkringssystem. Så länge allt flyter på är tjänstemannen och inte bara tjänstemannen utan hela hans eventuella familj skyddade och försäkrade upp till tänderna.

    EU tar under resten av tjänstemannens liv hand om hans sjukhusräkningar, barnens skolgång, makens/makans arbetslöshet, eventuell språkundervisning, pensionering med mera.

    En tjänsteman som är gift och har barn får också ett familjetillägg som innefattar hushållstillägg, barntillägg och utbildningstillägg för de barn som går i skolan. Längre fram utgår bidrag för barnens eventuella universitetsstudier och fri tillgång till elitskolorna. Tjänstemän som är chefer får chefstillägg. EU,s försäkringssystem täcker även invaliditet, pension och efterlevandepension för varenda familjemedlem.”

 2. Ett sinnessjukt, fullständigt urartat system – en västvärldsrevolution kan inte vara långt borta nu! Kritiken mot penningsystemet är ju i kraftig rullning, och det drar ju med sig de andra frågorna automatiskt – och tack vare internet så sprids kunskaper och idéer snabbt.

  Tack för bloggtipset – där verkar finnas intressant läsning…

  • Japp! Det är väl antagligen därför Iran är ett så stort ”hot” mot freden (fastän Iran inte startat ett krig på 200 år). Skyddar ett land inte banksters och andra parasiter är landet per automatik en ”terrorstat”. Jämför det med det här (tack Mimmi för länken):

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s