Guld ÄR skuld, dvs bara en annan förklädnad på dagens bankbedrägeri

Det finns en väldigt begränsad mängd guld i världen och den är koncentrerad till ett litet litet fåtal – i princip samma finansiella adel som styr finanssystemet idag.

Hur ska vi andra kunna få guld om guld ÄR pengar? Jo genom att ”låna” av de som har guld. Guld kommer med andra ord innebära skuld för 99,99% av världens befolkning.

Kommer folk springa med guldmynt i fickorna och handla med varandra? Kommer folk skicka guldmynt genom posten då de handlar genom internet? Nä folk kommer tvingas använda skuldlappar på guld vilket kräver en mellanhand i form av clearinghus, dvs centralbanker. Jag skrev om det här:

Guld är inte pengar

De som vill ha en guldbaserad valuta hycklar med andra ord när de säger att de är emot centralbanker. De kan inte påvisa hur en guldvaluta skulle kunna fungera utan centrala clearinghus, dvs centralbanker.

Är guld ett sätt att förvara värde? Ja, kanske, men det finns många sätt att att lagra värde på. Dock är guld säkerligen ett av de  mest giriga sätten. Jag föredrar att lagra värde genom medmänsklighet och givmildhet till min nästa. Om vi är många kan vi lagra värde i varandras tillit till varandra och vi kan skapa ett mänskligare samhälle. Vi kan lagra värde i att:

-”Jag finns där för dig när du behöver mig och jag vet att du finns där för mig när jag behöver dig”

Det är den sanna betydelsen av ordet kredit -dvs  ”tro på” på latin – dvs din nästas trovärdighet. Hur kan  någon ha tro på någon annans girighet? Att ha misstro som grund för ett penningsystem är att sätta tilltro till psykopatin och sociopati som bärare av den gemensamma värdeförmedlaren.  Girighet är ingen bra bärare av värde i form av trovärdighet. En bärare av värde måste bygga på trovärdighet ( kredit). Girighet bygger på att ta men inget ge;  girighet bygger på att maximera vad vad man kan suga ut ur en medmänniska. Girighet är motsatsen till kredit – men genom språkmissbruk har ordets betydelse växlat innebörd . Vi måste se till att kredit får tillbaka sin egentliga sociala innebörd. Girighet och egennytta är INTE trovärdigt – de har ingen kredit! De är psykopaternas och sociopaternas verktyg!

För i alla fall jag tror inte på en värld byggd på:

-”Min girighet är allt”

Jag vill inte tro på en sådan värld. Tillsammans bestämmer vi vad vi ska tro på är pengar.

Guld är inget alternativ – det är bar en variant av det vi har idag baserat på samma egennytta och parasitism på din nästa. Vi kan varken bygga ett samhälle eller penningsystem på dessa perverterade  grunder.

Guld är gult och likaså är är urin. Skillnaden är att urin innehåller kväve och är något vi kan använda för att skapa rikare skördar. Guld skördar bara offer. Och offren i ett guldbaserat system är de samma som i dagens system – skuldslavarna – detta då guld och skuld är samma monetära mynt.

——————

Videor jag gjort som beskriver penningsystemet , ytterst amatörmässigt gjorda -om någon vill göra dem  snyggare så varsågoda.

Andra delen här:

Det blir nog ett avbrott för obestämd tid  på denna blogg. Jag känner att jag har sagt det jag behöver ha sagt och förstått det jag behövde förstå.

————————————–

Bloggandet är inte alltid så optimalt för att skapa överblick. Man skriver det man känner för för dagen och det blir svårt att skapa någon helhet för läsaren. Det här är ett försök till sammanfattning av blogginlägg som jag tycker ger en övergripande bild av hur det sk kallade ”penningsystemet” fungerar (som egentligen till över 97% är ett bollande av bankernas skulder till kontoinnehavare och inget penningsystem).

1) QE, Interbank Lending och andra ”obegripligheter

2) Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Nedan är kanske lättast att läsa men det jag gör fel är att jag använder ordet krediter och påstår att banker lånar ut dessa. Banker skapar inga krediter, lika lite som de skapar pengar, banker skapar skulder och inget annat. Ha det i åtanke om ni läser nedan

3) ”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

4) Hur JAK skulle kunna erbjuda sina kunder 100% uppbackade konton

————————

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Annonser

13 thoughts on “Guld ÄR skuld, dvs bara en annan förklädnad på dagens bankbedrägeri

 1. Viktigt inlägg – tack! Det är just det humanistiskt investerande förhållningssättet ”Jag finns för dig och du finns för mig” som man genom medborgarlönen skulle kunna kollektivisera. Även om inte många IDAG skulle kunna leva på en liten men värdig medborgarlön motsvarande studiemedlen (runt 8 500) så skulle definitivt både de som IDAG är sjuka, står utan försörjning, studerar, är för gamla för att orka osv och de som av olika skäl föredrar friheten genom att leva enkelt, kunna göra det – och därmed skulle de kunna ge plats åt de som inte klarar sig på denna summa. P g a peak everything och p g a att resurserna måste fördelas rättvist globalt och generationsmässigt, så kommer ALLA (med vissa undantag förstås) så småningom bli tvungna att anpassa sig till betydligt snävare materiella ramar. På kort sikt innebär systemhaveriet stort lidande för många, men på lång sikt kommer ingen att vilja ha vårt giriga system tillbaka. När människor flyttat över meningsupplevelsen (pseudomening egentligen) från konsumtion till kreativitet och därmed får insikter om de djupare värdena, så kommer vi att kunna se tillbaka på vår omogna tid med både småleenden och gapskratt. Det är vad jag ser komma – som du ju för övrigt redan vet 🙂

  Videon från fredagsinlägget var väl värd sin tid – rekommenderas varmt till alla dina besökare!

  • Tack, Carina!
   Jag tror också att allt fler kommer till insikten att ”less is more” – ”mindre är mer”. Mindre med arbete är mer än evigt trälande. Mindre med status och påklistrad upphöjdhet ger mer närhet. Mindre med prylar ger mer tid till släkt och vänner. Osv.

   Men jag tror även som du att en sådan värld skulle vara rikare. Vi skulle orka se varandra istället för att titta på de mänskliga karikatyrerna på TV och media som vi har som låtsasvänner. Vi skulle ha tid att forma våra egna värden istället för att lättledda konsumtionsfår. Med medborgarlön skulle vi ha tid skapa värden som penningparasiterna inte kan suga ut – vi skulle kunna dela dessa värden mellan varandra utan att girigheten skulle kunna komma åt dem. Däri ligger skälet till att medborgarlön så intensivt motarbetas av den giriga överheten – de har inget att ge – de har ingen trovärdighet (kredit) att erbjuda i utbyte. Det enda girigheten har att erbjuda en medmänniska är slaveri. I dagens högteknologiska värld skulle ingen behöva vara fattig och hungrig.

   Jo, den är bra. Jag vet inte om du sett den här om Freuds kusin, Edward Bernays, ”bravader”. Han har troligen haft enormt mycket större inflytande än Freud genom att han var en pioniär i vallning av konsumtionsfår och opinion.

   • Ser fram emot att kolla in filmtipset ikväll! Har aldrig hört talas om Freuds kusin – och det är väl det som är tjusningen i livet – att aldrig kunna veta eller känna till allt ! 🙂 Jo, visst är det frustrerande att en så enkel sak som en medborgarlön som skulle förhindra så mycket lidande för så många – är så motarbetad. Alla (snart) fattar ju att vi alla har rätt att överleva eftersom vi blivit födda – men varför ska det vara så svårt att omsätta i realiteten? Tja, det är väl penningsystemet som måste bort först för att andra frågor ska aktualiseras – så en får tacke än en gång för denna insikt som nu faktiskt verkar bli allmängods! 🙂

 2. Ping: Hänt i veckan… | Autentopia Blogg

 3. Tack! Ett sånt där inlägg som tråkiga och inskränkta människor skulle kalla dig för en naiv romantiker utan verklighetsförankring. Jag menar att det är precis så som du skriver i inlägget att människor ska börja tänka och agera och jag är fullständigt övertygad att människan är kapabel att fungera så, men först måste den inlärda hjälplöshetens bojor kastas. Vilket ju inte blir lätt…

  • Tack, Peter!
   Tyvärr har psykopatin lyckats skapa ett sociopatsamhälle där girighet och exploation ses som dygder. Att kunna gå över lik av ren girighet ses såsom starkt och bra för samhället.

   Jämför det med hur t.ex eskimåerna såg på psykopater:
   ”Den amerikanska forskaren Jane Murphy som studerat psykiska störningar i traditionella samhällen fann hos de yupik-talande eskimåerna i nordvästra Alaska ordet kunlangeta som betydde ungefär ”han vet hur man beter sig men han gör inte så” och det användes för män som ljuger, fuskar, stjäl, vägrar att gå med och jaga och, när de andra männen går på jakt, utnyttjar kvinnorna sexuellt. Kunlangetan blir gång på gång förd till de äldre männen för att bestraffas men inget biter på honom. Hans öde kunde förr bli att någon knuffade honom från isen när ingen såg.”
   http://www.svd.se/kultur/understrecket/psykopaten-kand-profil-i-alla-kulturer_1125757.svd

   Tyvärr kanske är det enda sättet att få tillbaka ett skapa ett samhälle som inte styrs av emotionellt förståndshandikappade. Vi kanske måste knuffa dem över kanten vi också..

   • ”normlöshet” lägg märke till hur detta ord används som synonym till moral (vilket ju faktiskt påvisar mainstream psykopatin då enligt mig.) De liksom passar på att baka in det i bullen så att det går obemärkt förbi. Viktigare en vad de flesta tror.

 4. Om det inte gick fram till allas så är själva ”normen” byggd på psykopati. Så normen när det skrivs så kan bli den allmänna moralen (där vi är i dagen så att säga)

 5. Guld och silver skaffar man för att skydda sina tillgångar med eftersom fiat pengarna kommer att vara värdelösa……det kan väl inte vara fel att kunna bo kvar i sitt hus tack vare att man har skyddat detta genom ädelmetaller ? Eftersom valutorna sjunker i värde så stiger guld och silver.
  Då investerar man i det naturligtvis istället för att sätta in pengarna på en bank ? Det skulle aldrig falla mig in att göra detta. Kontanter gäller och resten i kassaskåpet i form av guld och silver mynt .Naturligtvis under alla omständigheter så är det mänskliga värdena mycket dyrbarare och bör vårdas därefter.

  • Som jag skrev så kan man kanske använda guld som ett sätt att förvara värde på. Det finns enligt mig mer sociala sätt och bättre sätt att förvara värde på. Dickens Scrooge lärde sig att det egenliga värdena ligger i omtanke och inte av mängden guld i penningpungen.

   Det är lite jobbigt att guldbaggar inte vet vad fiat-valuta är för något. Vi har inget fiat-system – vi har ett skuldslavssystem med en extremt liten fiat i botten. Guld är, som jag beskriver i texten, tvunget att fungera genom skuldlappar – dvs helt i Scrooges ”sug ut din nästa så maximalt som möjligt”-anda. Guldmyntfot blir därmed tvunget att ha centrala clearinghus.- dvs centralbanker där skuldsedlar växlas mellan bankerna. Guld är mao tvunget att ramla ned i fractional reserve med dess skuldförslavande av allt.

   Med en ren fiatvaluta skulle inget utbyte mellan banker i form av skuldlappar behöva ske – du och jag skulle kunna överföra pengar mellan varandras konton utan att någon behöver sitta i skuld genom att bankerna hittat på skuldlappar (kontopåhitt) – precis såsom vi kan göra med fysiska kontanter..

   Så att mantra dumheter som att ”fiat pengar” kommer bli värdelösa när problemet är bankernas skuldskapande genom kontopåhitt är minst sagt osakligt. Och som sagt, med guld kommer det definitivt bara skrivas skuldlappar (kontopåhitt) – att inte låtsas om detta faktum är minst sagt oseriöst.

   Jag skulle rekommendera dig att läsa Zarlenga ”Lost science of money” där han effektivt tar död på de mesta av de myter bankirerna har skapat för att ha kvar sin räddningsplanka – guldmyntfot. Det var ingen tillfällighet att finanseliten ekonomiskt finansierade Mises och den Österrikiska skolan. ”Värdet” i guld ligger mycket i hur mycket folk tar dessa skrönor, påhittade av finanseliten, på allvar.

 6. Att koncentrera värde till just några fysiska ting bland allt annat är ju bara vansinne som 99 % i vanlig ordning köper. Varför ha en hjärna till exempel när man kan skaffa sig guld istället?
  (på lite skämt och allvar humör känns det som)

 7. Guldfeber associerar jag med vilda westernfilmer och utan guns inget Guld i fickan hehe eller en värre i skåpet hemma där man sover tryggt.
  Så då återstår någon form av säkert beväpnat valv i vanlig ordning som ingen för säkerhetsskull kan kolla. Liksom var är allt Guld idag? Ingen som vet riktigt eller. Om guld skulle vara det högsta då skulle alla vara skomakare vid sin läst alltså i detta fall då guldsmeder och vi alla skulle gå väldigt tunga beklädda och vara lyckliga i alla våra dagar så som det beskrivs i något tvivelaktigt i bibeln där till och med alla gatstenar är av det ljuvaste Guld åh guld guld…Patetiskt helt enklet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s