Kommer finansparasiterna välja Simsons val?

Den presstituerade median har allt svårare att lura i folk det gamla höger/vänster skitsnacket som det vore någon fotbollsmatch. Det gäller t.ex Chavez död i Venezuela. Det spelar ingen roll om det är höger/vänster/muslimer/kristna/judar eller vilket annat svepskäl de använder – t.ex ”kriget mot droger” eller ”kriget mot terrorism”. Det som spelar roll är om ledarna utmanar finansparasitismen eller ej. Chavez utmanade finansparaistismen, Khadaffi utmanade finansparasitismen, Saddam Hussein hotade finansparasitismen, Iran hotar finansparasitismen osv. I Afghanistan slängdes talibanerna ut och knarkkungarna fick tillbaka sina områden. Talibanerna hade förstört all opium. Knark är den största jordbruksprodukten i världen och säljs i dollar och på så sätt kan dollarn hållas uppe i värde – jag skrev om det här.

Alla länder som på något sätt söker någon form av självständighet från bank och finansmaffian utsätts för kuppförsök eller förstörs T.ex Irak hade en av arabländernas högsta levnadsstandard, Libyen har numer bara 2,5 miljoner innevånare (6,3 miljoner före västvärlden ”räddade” Libyen genom diverse krigsförbrytelser) – båda länderna är förda tillbaka till stenåldern då deras ledare vågade utmana finansparasitismen.

I gamla testamentet raserar Simson templet genom att rycka bort pelarna som bar upp det. Alla i templet dog inklusive Simson. Det finns galningar i Israel som tycker det är ett val (googla Samson Option). Finansparasitism använder alltid ”Simsons val” lokalt om deras ”rätt” att suga ut ett land hotas. Finansparasiterna har en mängd olika massförstörelsevapen för att fjättra och och straffa länder till underkastelse. Jag drar upp några:

*Sätt landet i maximal skuld – utsugningen av Latinamerika och Afrika är exempel på detta

* Dollarization – destablisera ett land och få landet att ge upp sin egen valuta – landet måste då använda dollar som bara USA kan skapa. Resultatet är att USA:s finansparasiter kan köpa upp hela länder och den enda kostnaden är trycksvärtan på dollarsedeln (El Salvador, Zimbabwe är exempel)

* Dollariseringen av landet kan ske genom, t.ex:
a)Massiva valutaspekulationer (Soros har varit bödel där några gånger – exempel är Ryssland på 90-talet, de Asiatiska tigrarna osv)
b)Skapande av inbördeskrig eller annan destabilisering av landet
c) Invadera landet (eller bombar man landet sönder och samman helt enkelt så att ingen ekonomi finns kvar)

* Låsa fast världen i en energiform – olja och tvinga alla som handlar olja att köpa den i dollar – det sk petrodollarsystemet

* Hot om att utplåna landet som sätter sig emot finansparasitismen. Vissa kallar det kärnvapenmyntfot. Ekonomiprofessor Michael Hudson förklarar:
”- Om andra länder inte accepterar amerikanska dollar så kommer USA att se det som en krigsförklaring. Det förklarade en amerikansk finansminister personligen för mig på 70-talet. Kinesiska tjänstemän jag talat med har sagt att de sitter på dollarobligationer för att USA inte ska attackera dem med kärnvapen. Det handlar om ren militär utpressning.
”EU gör vad USA ber dem att göra”

* ”Liberalisering” – vilket innebär att stater säljer ut sina tillgångar under pistolhot till finansparasiterna.

* Sanktioner oftast samtidigt som man bombar sönder infrastuktur och det civila samhället. T.ex Irak under 90-talet.

Så glöm allt skitsnack om höger och vänster, glöm skitsnacket om olika ismer som slåss mot varandra. Glöm skitsnacket om ””war on drugs”, glöm skitsnacket om kampen mellan kapitalismen och dess motståndare. Kom ihåg att finansparasitismen inget skapar – de suger bara ut – finansparasitismen är inte en del av det produktiva näringslivet – finansparasitismen är bara en utsugare.

Den tekniska utvecklingen har nu nått en sådan nivå att alla skulle kunna leva ett bra liv (det produceras mat så att det gott och väl räcker för jordens befolkning). Vi har nått en produktivitet som gör att folk inte skulle behöva jobba lika mycket (se videon i mitt tidigare blogginlägg). Men om folk blir självständiga och ges möjlighet att få sin egen frihet vilka ska då finansparasitismen suga ut? Frågan är om finansparasiterna då väljer Simsons val globalt och placerar hela världen tillbaka till stenåldern för att de ska kunna få behålla sina parasitförmåner. Risken är stor att psykopaterna i toppen faktiskt tycker det är ett vettigt val. Psykopaten Albright tyckte ju t.ex att det var värt priset att ha ihjäl en halv million barn i Irak för att bevara parasithegemonin – de tycker säkert det är ”värt priset” på en global skala också:

——————

Videor jag gjort som beskriver penningsystemet , ytterst amatörmässigt gjorda -om någon vill göra dem snyggare så varsågoda.

Andra delen här:

————————————–

Bloggandet är inte alltid så optimalt för att skapa överblick. Man skriver det man känner för för dagen och det blir svårt att skapa någon helhet för läsaren. Det här är ett försök till sammanfattning av blogginlägg som jag tycker ger en övergripande bild av hur det sk kallade ”penningsystemet” fungerar (som egentligen till över 97% är ett bollande av bankernas skulder till kontoinnehavare och inget penningsystem).

1) QE, Interbank Lending och andra ”obegripligheter

2) Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Nedan är kanske lättast att läsa men det jag gör fel är att jag använder ordet krediter och påstår att banker lånar ut dessa. Banker skapar inga krediter, lika lite som de skapar pengar, banker skapar skulder och inget annat. Ha det i åtanke om ni läser nedan

3) ”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

4) Hur JAK skulle kunna erbjuda sina kunder 100% uppbackade konton

————————

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Annonser

60 thoughts on “Kommer finansparasiterna välja Simsons val?

 1. La till en punkt till över verktyg som finansparasiterna använder:
  * ”Liberalisering” – vilket innebär att stater säljer ut sina tillgångar under pistolhot till finansparasiterna.

  Det finns ju faktiskt ärliga politiker som vågar säga som det är. Den Belgiske parlamentsledamoten Laurent Loius är en av ett ytterst fåtal som är ärlig och modig (använd alternativet ”caption” så finns en engelsk översättning).
  “Fuck you to the leaders, left and right”

   • Det går under beteckningen liberalisering sedan vilken gren av vilken ism den bygger på tycker jag är ganska ointressant. Jag har lite svårt att ta alla som skriver om den ”äkta”.”naturliga” ismen på allvar oavsett vilken ism det är som tror sig vara fältbiologer 🙂

 2. Bra att du skriver igen Lincoln, jag tror vi är många som uppskattar att läsa parasitstopp. Jag försöker att dela den optimism du förefaller ha men det är inte alltid helt enkelt. George Carlin brukade säga i slutet av sitt liv att han gav upp hoppet om sin egen art, det är svårt att låta bli att göra samma sak ibland. Jag har följt utvecklingen kring 3d printers och cnc-maskiner för hemmabruk många år nu, och såfort det började ta fart och folk fick upp ögonen för potentialen i tekniken så bestämde något ljushuvud sig för att det bästa att göra vore vapen och vapendelar med följden att tekniken framställs som hotfull och farlig för vårt samhälle. Suck. Visserligen är ju det en del av friheten i teknik som låter människor tillverka sina egna mackapärer hemma på sätt som tidigare varit oerhört dyrt eller omöjligt men kom igen… Om vapen är det enda dom kan komma på att tillverka så säger det en del om vår värld. Eller iallafall om delar av den.

  Grundtanken bakom detta verkar också ha fallit i glömska, parollen var ”wealth without money” och målet var att bygga en maskin som kunde replikera sig själv. Alltså, min maskin kan tillverka delarna till en likadan maskin till dig, som sen kan tillverka maskiner till dina vänner, och så vidare. Nu verkar även de mest hängivna ha fallit in i profitsökandet.

  För att vara lite positiv så tror jag ändå att det finns en stor potential i detta. Utvecklingen går snabbt och några av målen är att kunna skriva ut andra material, att kunna skriva ut ledningsbanor för att på så sätt enkelt kunna skriva ut kretskort, att kunna tillverka föremål i metall (det går redan men inte på ett enkelt sätt). Det här är väl kanske ett praktexempel på hur vår samhällsbyggnad kommer att tvingas till förändring. Det lär innebära enorma påfrestningar på ett samhälle som byggts som vårt när man relativt enkelt kan tillverka egna reservdelar och nödvändiga prylar hemma. Jag tror du har rätt i att vi står inför något avgörande snart. Även fenomen som crowdfunding, exempelvis kickstarter, tror jag kan bidra till framsteg. Många av projekten som genomförts tack vare det hade aldrig varit möjliga på traditionell väg eftersom dom aldrig hade fått finansiering av olika skäl. Programmet ”drakarna” eller vad det hette där ärkekapitalister med profithunger blåser naiva entreprenörer på löpande band och sållar bort folk med lysande ideer som dock inte är kapitalistiskt profiterbara visar kanske det tydligt. Går det inte att tjäna pengar på så blir det inget. Det kanske skulle behövas ett antidrak-program, där rent humanitära projekt presenteras? Kanske ett program om skillnaden mellan resurser och pengar, vad vet jag? Tror ni drakarna skulle finansiera ett projekt där målet var en maskin som kan tillverka sina egna delar till nästan ingen kostnad?

  ”Du tänker alltså gratis sprida ritningar och monteringsmanual, förse folk med nödvändiga delar till materialkostnad, och uppmuntra till förbättringar och förgreningar av din maskin? Det finns dessutom sajter för att dela med sig av ritningar på prylar att tillverka med maskinen gratis? I´m out.”

  Arduino och förenklandet av hanteringen kring mikroprocessorer är ett annat fascinerande exempel. När jag började med sånt var det ett enormt projekt att bara komma så långt som att blinka en diod. Nu är det en barnlek och tekniken är billig och öppen för alla. En sökning på arduino på youtube ger en fingervisning om den enorma uppfinningsrikedom som finns därute.

  Nåväl, jag ska inte pladdra på mer om detta. Tack för din blogg Lincoln och kul att du skriver igen.

 3. Mycket bra skrivit Lincoln! Det finns helt klart en agenda i det som nu sker och det beror på att vi passerade peakoil 2005. Man får inte glömma att det är oljan som gör vår nuvarande värld möjlig. Det kommer snart inte att finnas tillräckligt med billig olja för att försörja det tillväxtsamhälle som byggts upp, under senaste femtio åren, vilket under denna tid befolkats upp till nuvarande 7 miljarder människor. Detta vet de som styr det pågående scenariot mycket väl. Detta låter som en fantasi eller science fiction saga, i mångas öron, men det är det enda rimliga jag kan komma fram till.

 4. Ah mycket bra och viktigt inlägg igen!!! Synd att ingen bryr sig dock. Förvanskningsmedia ÄGER och snart är det ”Mello” och därefter ngt viktigt citat från Zlatan.

  ”De Styrande” är alltid i krig, det är en viktig del av ”affärsmodellen” och givetvis även maktstrukturen. Att det dock kommer landa i ett större krig anser jag vara ställt utom allt tvivel med tanke på hur illa ställt det är med vårt monetära och finansiella system.
  Maskinen, systemet, De Styrande går inte att stoppa.

  • Tack!
   Tyvärr så visar historien att du har rätt. Alla storkrig har haft en finansparasitär bakgrund. Risken är som du skriver stor att de rensar schackbordet med en Simsons manöver såsom de gjort så många gånger tidigare.
   Och du har rätt i att de flesta har fastnat i ”mello” och resten av mentalskvalet. Men samtidigt är det allt fler som vaknar ur dvalan. Du gör ett bra jobb på din blogg med att väcka folk och förstå att de lever i ”Du sköna nya värld”.
   Men tyvärr har du nog rätt. Som storpsykopaten Zbigniew Brzezinski (visst känns det skönt att hans son är USA:_s ambassadör i Sverige) sa:
   ”Today, it is infinitely easier to to kill a million people than to control a million people. It is easier to kill than to control.”

 5. Makt över skulderna ger makt över länderna ger makt över människorna ger makt över världen. Heja Grillo!! Om jag vore Italienare skulle jag överväga att börja rösta igen. Att inte rösta är snart den makt som folket kan visa. För vad skulle maktens människor göra om ingen röstade?

 6. Det finns ett land som klarat att utmana och vinna mot finansparasiterna – Island. Man undrar om det beror på att det är hopplöst att lägga skurkstatus på dem. Eller att de är så små att man hoppas kunna tiga ihjäl dem.

 7. Tack för ett viktigt inlägg Lincoln!

  Jag kände för att kommentera Albrights uttalande att ”priset”, 500 000 döda barn i Irak på -90 talet var värt det (hur man nu egentligen kan värdera människoliv). Hur mycket betalde hon själv av det ”priset”? – Ingenting, inte ens någon mental börda då hon helt uppenbart saknar empati för andra människor. Många av de som beslutar ”betalar” inget själv och då kan i princip vilket ”pris” vara värt, någon annan betalar det ändå.

  Det är i den andan som direkt demokrati kommer bli ett av viktiga steget framåt för mänskligheten med en penningreform. De som ”betalar” ska rösta om ”priset” är rimligt, ingen annan.

  Här är ett passade tal av Smedley Butler som blev en av de mest dekorerade soldater i USAs historia. Butler avslöjade och avvärjde en stadskupp som han blev tillfrågade 1933 att leda militärt. Butler skrev senare boken ”War Is a Racket” som vara en längre version av talet jag länkar till. ”-To hell with war!” Smedley Butler

  • Tack Nod!
   Jo Butler förstod att han hade varit ett redskap åt psykopaterna och det han sa då är lika viktigt nu att föra fram

   Du har helt rätt att psykopater (emotionella invalider) som Aldbright aldrig behöver betala något pris i form av samvete – hon är för emotionellt förståndshandikappad för att kunna känna skuld och ånger. Två av FN:s ”olja-mot-mat” chefer, Von Sponeck och Dennis Haliday, vägrade dock delta i slakten på Irakier iom sanktionerna på 90-talet. Båda sa upp sig från uppdraget med hänvisning till att de inte ville delta i ett folkmord. Den tredje ”olja-mot-mat” -chefen, Jutta Burghardt, sa inte upp sig men upprepade Von Sponeck och Halidays anklagelse om att det var fråga om folkmord.

 8. Riktigt bra inlägg, Lincoln! Man måste ju verkligen fråga sig hur länge detta eländessystem kan hålla sig vid liv. Frustrerande när det numera är så transparent så att vilken idiot som helst borde kunna se det…

 9. Hej Lincoln, väldigt bra inlägg du skrivit. Av en händelse så fick jag nys på det här talet av Thomas Sankara ifrån 1987. När man lyssnar på det här talet så förstår man varför Thomas mördades drygt 2 månader senare. Han sa att vi betalar inte tillbaka skulder till rika utsugare, dessa kommer inte att dö av detta. Om vi däremot försöker betala så kommer vi att dö. Helt enkelt för att skulden inte kan betalas tillbaka.

  ”Africa and the world are yet to recover from Sankara’s assassination. Just as we have yet to recover from the loss of Patrice Lumumba, Kwame Nkrumah, Eduardo Mondlane, Amílcar Cabral, Steve Biko, Samora Machel, and most recently John Garang, to name only a few. While malevolent forces have not used the same methods to eliminate each of these great pan-Africanists, they have been guided by the same motive: to keep Africa in chains.”

  — Antonio de Figueiredo, February 2008

 10. @Case
  Tydligen är inte allt vad det verkar på Island heller:
  http://studiotendra.com/2012/12/29/what-is-actually-going-on-in-iceland/

  @Farfar
  Det har blivit lite mindre skrivande men du har rätt – det behövs fler Grillo. Får se hur länge det dröjer innan han dör eller får cancer. Det här är från 1998 och han hade koll på många saker som jag fattat de sista 6-7 åren.

  @Carina
  Tack! Jo, det blir alltmer genomskinligt för var dag som går.

  @Helena
  Tack Helena,!
  Jo, det verkar vara ett intressant parti på den punkten men jag vet absolut inget om det förövrigt.
  Jag får fixa ett facebook-konto
  @Janne
  Ska kolla in filmen. Evo Morales, Bolivia president, ligger väl bra till att bli nästa nästa mordoffer.

 11. @Superzeke
  Kollade in filmen – riktigt bra! det råder nog ingen tvekan om varför han blev mördad. Vi behöver direktdemokrati (t.ex representativ direktdemokrati) så att finansparasiterna inte vet vilket huvud de ska hugga av
  https://parasitstopp.wordpress.com/2011/08/04/kan-representativ-direktdemokrati-vara-nagot/

  De brott finansparasitismen gjort sig skyldig till i Afrika är ofattbara. Jag skrev om Afrika här:
  https://parasitstopp.wordpress.com/2011/07/22/roda-korsets-deltagande-i-utsugningen-av-afrika/

  Litet utdrag från det inlägget:
  ””In 1997, the UNDP stated that in the absence of debt payments, severely indebted African countries could have saved the lives of 21 million people and given 90 million girls and women access to basic education by the year 2000. The All-African Conference of Churches has called the debt ”a new form of slavery, as vicious as the slave trade.” According to Africa Action, a Washington D.C.-based advocacy group,: ”The U.S. appears unwilling to support debt cancellation for Africa because the U.S. actually gains a great deal from Africa’s economic enslavement.”

  http://www.halifaxinitiative.org/updir/ImpoverishingAContinent.pdf

  Så på tre år beräknade FN att västs skuldsättning av Afrika tog livet av 21 miljoner människor – bara i Afrika! Hur många har då inte dödats genom alla århundraden och på alla kontinenter som västs skuldförslavningsinstrument, bl.a IMF och världsbanken, har implementerat sina SAP och sugit ut U-länder. För visst har All-African Conference of Churches rätt när de säger att bankskulderna är ett nytt slaveri lika vidrigt som slavhandeln.”

 12. the world is a tragedy to those who feel and comedy to those that think.”horace walpole” enligt videon då.
  Det är något jag har varit i tankar om länge nu. Och vad är man om man inte ger sin känsla till sin tanke? Jag handlar så för tänkandets skull för att vara objektiv i mitt egna tänkande men var jag inte medveten om min/vad känsla är eller mer inte är för så mycket vet vi ju inte så att vi kan säga vad saker är vi kan mest säga bara vad de inte är. Nu vart det nog krångligt men jag är min känsla och jag är inte min tanke.
  Det är rätt viktigt att förstå tror jag i framtiden. Fast jag ska nöta fram en bättre text så det går förstå bättre vad jag menar.
  Alltså jag ger inte tanken mycket känsla eller jag har gjort det men gör det inte för ”sakens” skull (där är själva poängen .Does it matter ”jepp it do)
  Ja ja hänger på de övriga och säger bra skrivet l Lincoln (bara så du vet 🙂

  ——————
  För att förenkla lite vad jag menar så säger man här är jag hemma (det är känslan som avgör) och bor den någon stans ,speciellt i tanken om den flyttat dit då tar det väldigt lång tid att tänka för man måste flytta hela tiden flyttar man inte känslan hela tiden då kan man skrota mycket och bygga många nya vägar eller kopplande av spår (så som jag ser det. det finns inget egentligen nytt under solen)
  —————
  Så det är som den där saben ifall man köpt en och sen läser instruktions boken då börjar den med gratulationer och ett bekräftande att du har gjort ett bra köp (fast du vet att du inte har det i känslan fast du vill ha känslan att det är ett bra köp, för att inte få erkännandet att du har ramlat dit på eget dåligt omdöme) Man spelar på folks känslor först luras de sen luras de att försvara lögnen mot sig själva. Saab bland andra (inget speciellt för att vara taskig mot saab men deras instriktion där var i saftigaste laget 900 serien och bra som exempel)
  —————-
  Alltså eftersom jag menar vi är känslan så vill man ju inte bli liten därför har man förmågan att ljuga för sig själv. Känns som viktigt att få ut det budskapet.

  • Tack, Stefan!
   ” jag är min känsla och jag är inte min tanke.”
   Väldigt insiktsfullt och djupt för oss som har känslor. Tyvärr är dina kloka ord totalt nonsens för psykopaterna som styr världen – de har inga känslor och är egentligen bara svarta skuggor och känsloamputerade människor.

 13. Mycket bra skrivet igen, inte mycket att tillägga, tror att du tidigare länkat till denna artikeln, men jag gör det igen, ”Libya, all about oil or all about banking?”:

  http://truth-out.org/news/item/424:libya-all-about-oil-or-all-about-banking

  samt listan över när Libyen fortfarande var HELT skuldfritt, dvs 2010, från IMF:

  http://tinyurl.se/5b2vwq

  Sedan tyckte jag att Alexandra Pascalidou sammanfattade det rätt bra häromdagen i expressen ang Italiens ”krisval”:

  ”Precis som i Grekland ritar krispolitiken upp nya kartor. Vänster-höger-dikotomin är satt ur spel. Det är eliten mot folket. Det är nord mot syd. Det är proeuropeiska rörelser mot antieuropeiska röster.”

  En sak till, hörde delvis på utfrågningen av Ingves igår. Mitt ibland allt skitsnack om huslån, räntebanor etc, så sade han faktiskt ungefär såhär, minns inte exakt, det handlade om jag hörde rätt om att man inte kan amortera för fort för att bl.a betalsystemet är något som måste upprätthållas:

  ”…trots allt är det viktigt att vi håller igång lånen/skulderna, eftersom det i grund och botten måste fortsätta/är nödvändigt för att hålla igång det finansiella systemet…”

  Det som du brukar beskriva som ”skuldbollningen” tror jag han menade;)

  Håller på att gå igenom utfrågningen igen på internet, men det är enormt tråkigt, men jag ska finna exakt hur han sade!

  • Tack, Peter! Tyvärr hade du fastnat i spamfiltret.
   Tack för dina länkar.Undrar huir länge Alexandra Pascalidou tillåts säga vad hon tycker? Vinklingarna och nedtystnaden i media är värre än någonsin.
   Du har lika vettiga tankar som alltid. Rekommenderar läsare att läsa Peters blogg:
   Intressanta Nyheter

 14. Ping: En Del Blogginlägg Är Viktigare Än Andra | Vidsynt's Blog

 15. Invandrar barn som jag har som grannar är mer indoktrinerade som svenskar en sk. svenskar.
  De är helt instituerade. Och det får mig att fundera är det det som är meningen. För här där jag bor verkar det funka vad myndigheterna har för sig utan protester .Alla är som laxar som flyter med strömmen. Inte alla så klart de finns några som man typ möter som man vet vet hur det är men dessa vet att hålla sig utanför också annars rasar allt (utanförskapet är ju valt jag kan helt enkelt inte umgås med indoktrinerade) här om dagen när jag körde ex ex fruns bil så vart jag ifråga satt av mina grann barn “ska du köra den med henne” sa barnen med ursprung africa och jag kände va tusan är detta nu då, liksom vad svamlar deras föräldrar och dylikt om mig vid matbordet.
  Jag tror att folk ser mig som alkoholist knarkare eller what ever (fast jag hatar piller av alla karaktärer) och dricker gör jag nog mindre en de flesta.
  Jag ser mer och mer hela lilla staden som en anstalt fast jag har aldrig ens varit på en sådan.
  Jag känner många som har det så är det ju så kopplingarna till vad saker är är inte svåra att se.
  Alla grannar med avkomma är inte av samma lättlurad sort men de andra som inte är det är väl också någon form av outsiders eller hur man skriver utanförskap. Jag behöver inte vara utanför det är bara att jag är helt mig själv och vissa ser upp till det och andra ser som andra bara.
  Tanken här är om jag skulle gå på dessa gemensamma ting och sprida ett budskap om ner med äckel gurkorna ni vet dessa penning parasiter i värsta form det här se länk:
  http://www.highstrangeness.tv/articles/jerseydevils.php

  Hitta det på Carl Norbers face sida. Så skulle jag nog inte få någon som helst trovärdighet i alla fall som jag beskrivit enligt ovan och de andra de vet ju redan som sagt hur allt är i stort sätt förtöjt med friheten.
  “Det kan liknas vid hästar som springer hem till stallet när de blir fria ute”
  (det är väl sådana ord av mig som gör mig impopulär bland de jag jämför med typ hästar kanske men what to say)
  ————-
  Som synes så har jag inget emot afrikaner så om någon kunde missförstå det så rekommenderar jag en ny hjärna det kan inte vara allt för stort problem att ändra.
  Jag är emot all pravda som är emot friheten att bo var faen man vill.

  Det är inte invandringen i sig som är problem .Orsakerna är ju av annat och där ska man nog rikta vad en nation då tar emot för anledningen skull och tjäna pengar på det (i mitt sett och se det) så gör business och slå ut orsakerna och alltså kamma hem hela skiten av det arbetet.
  Så skulle jag göra ifall jag var världens viktigaste person. Rätt enkelt vad jag menar för den som förstår. Liksom har man dem så har man då dem också och fredligare en så kan man ju inte vinna hela kakan.
  Men ser man till den där länken som får magen att vända sig när man dricker morgon kaffet så ser man att dessa är ju inte av den kalibern de är ju ondska bara.

  ————–
  Nu ska jag skriva det mest konstiga jag tänker.
  Om man är tom i bollen vad är man tom på egentligen då. Är det tankar man är tom på eller är det information. Tanken nu var att ju mer man ser eller rättare då uppfattar för saknar man ögon så behöver man inte vara tom i bollen ändå, tankar är om saker hur de är till samman eller hur de påverkar genom att bort stöta + + eller – – eller + – utan form som tillåter en förtöjning och då tills slut förtöjs någon annan stans (livet ungefär) Så i det lilla som det stora ser jag det samma fantasi eller det som är det ena blir det andra till slut och det är som gravitation den kan bara bli mer påtaglig eller mindre. Så är känslan också mer till extas lycka fullkomlighet blbla eller liten så den inte knappt finns i ens tå och då är man inte speciellt fullkomlig. Skapelser som bakelser ser vi till och ger eller portionerar bort oss i ger man sig hän fullständigt så kan man ju vara helt såld och hjälper ingen ur en ett sånt sekt förhållande då kommer man inte ur.
  Där är många menar jag, hela samhället är som en stor sekt ibland tar den ur sig själv som en helhet och vänder om mot ny sekt eller agenda som mål heter på politiska..
  Vet inte om jag kom fram till det men jag glömde vad som var poängen och då får det väl va så.
  Skriver mest för att som vanligt utan eftertanke när jag skriver så klart och sänder ut en då fast jag vill inte det egentligen. Det är för att jag vill försöka vara så ärlig som jag bara kan. Eftertankar innan man sänder leder sällan till det, i alla fall om jag ser till mig själv (rätt så hård kritik och där tappa jag nästan andan)

  ———–
  Den största uppfinningen genom tiderna (eller om det är bara en upptäckt) är att lagra information med fotoner vilket görs i en hel del manicker ej okänd källa då. Frågan jag jobbar med i min boll eller rättare inte kan undgå att fundera på är om dessa tekniska rätt oss andra överlägsna alltså om de inte helt enkelt löst då hur man styr fotoner in eller ut ur elektroner vilket är vad jag inbillar mig nyckeln till allt. Genom olika ting jag skövlar igenom så är det lite dit det lutar.
  Och tanken jag själv har är ju i de banorna så att säga och när jag själv är i vissa tanke spår då brukar det snart visa sig. Jag vet ungefär hur göra men vad som händer vet jag inte riktigt. Ungefär som jag vet hur framkalla en spya men jag vet inte hur styra det osmakligt exempel men det var vad som föll in liksom. Faller in ja rätt ofta känns tanken så och infall och ja kopplar jag med det övriga jag skrivit så känns det mer konstigt som nu när jag funderar på det. Speciellt om jag relaterar saker till mardrömmar som var återkommande när jag var liten typ 6-9 år eller så, rent religiösa aspekter i de drömmarna fast ingen i familjen var religiösa hela släkten är ateister tror jag så att få det till att barnen ärver det genom föräldrar eller så är helt fel i mitt “fall”. I skriften så sak man nog inte bete sig så som jag gör men jag undrar verkligen varför fick jag ett tänkande om jag inte ska använda det.
  Ibland finner jag ingen mening med nått men jag är aldrig deppig liksom vet inte om det är för att jag har självkontroll men jag är tvivlande på min förmåga till själv kontroll känns som något annat kontrollerar och styr “mig” rätt läskigt men jag är medveten om det och ger det inte min känsla.
  Krig med demoner kanske som Jesus sa om du inte känner de så kan du inte vinna över de ungefär och så är det tror jag och det är väl därför jag tror på Jesus för denne har ju visat att så är det.
  Ondskan kan man inte styra man kan bara låta bli att ge det känsla och utan Herrn då så vet du inget annat en att kämpa i vanlig ordning och då är din känsla övertagen.
  Jag är då helt övertygad om att detta onda kommer att få mer och mer känsla och det som står i Bibeln om Jesus fight med detta är sanning.

  Oavsett vad andra tror eller tycker sig “veta” så känner jag att jag helt enkelt bara vet.
  Och detta hahaha om vad jag just sagt ,ja jag förstår sånt jag har själv varit sådan när jag inte visste bättre.
  Rena söndags läsningen fast det är lördag hehe.

  Och i sin natur jävligt menlösa skitar.

 16. Kan bara instämma i alla lovord om artikeln. Dock känns budskapet lite övermäktigt, vad fasen kan en medborgare göra mot dessa krafter, som har oss i sitt garn?

  • Äga sin känsla och inte ge den till (skit) Maskinen i sig saknar känsla men får den din känsla då har den ju känsla.
   Jag kan ge många exempel ur verkligheten med tjejer som skyddar sina förövare typ alla Stockholms syndromet just för att de känner sig så små.
   Så det man ska göra om man kan är att bygga upp individens självkänsla.
   Och det gör inte samhället de gör tvärs emot (över lag så att säga)

  • Fortsätt att sprida kunskapen till vänner och bekanta! Prata om vårt penningsystem på fikaraster och i andra sociala sammanhang. Påverka våra lokalpolitiker i den mån det går. Länka till denna blogg och andra bra bloggar som berör ämnet så ofta det går. Att sprida information är vårt kanske starkaste och viktigaste vapen!

   Finns mer att göra än ovan. Tex byta bank. Lincoln hade nyligen ett inlägg om det som kan ge lite vägledning. Ta ut alla sina skulder på kronor i kontanter. Försöka att amortera av sina skulder om det går. Säga upp tidningsprenumerationer (MSM-tidningar), hiva ut TV:n då det mestadels ändå visas skräp och slipp betala TV-avgiften och lägg den frigjorda tiden på familjen och på att sprida kunskap.

   Jag tror det viktigaste är bara att man inte blir helt apatisk och ”ger upp”. Medvetna och kunniga medborgare inom ämnet måste vara det bankirer eller politiker fruktar mest av allt. Tillsammans blir vi starka och kan få kraft att påverka och förändra.

   Och tack till dig Lincoln för ett riktigt bra inlägg! Det har åkt upp på FB med flertalet kommentarer som följd… Riktigt intressant att se hur sina vänner ser på saken 🙂

   • Tack Dan!
    Japp det börjar koka underifrån även i Svedala. Vi kommer lite efter t.ex Sydeuropa och USA.
    Hittade det här utmärkta blogginlägget hos Stan (Stan är en guldgruva som man prenumerera på):
    Man väntar inte på revolutionen, när den pågår!
    av bloggaren athenianvoice, Litet citat:
    ”Jag kan garantera er att det pågår ett större motstånd i både Sydeuropa och USA än vad man förmår uppfatta i det upprors-okunniga Sverige (där nästan enbart lyd-median utgör källa för ’fakta’ som neo-svensken tar åt sig).
    ——
    Detta sker idag i Sydeuropa och USA och de flesta av svenskarna förmår inte se det för vad det är, om inte nyhetskanalen deklarerar att “nu sker en revolution”, som man gjorde med den CIA-ledda fejk-revolutionen ”den Arabiska våren”. ”
    Mycket intressant och relevant läsning.

    Folks vaknar här också i allt större omfattning fastän fördumningsindustrin med vidhörande svans av presstituerade jobbar på högvarv.

 17. Ping: Our Money Is A Joke – Beppe Grillo | Intressanta Nyheter

 18. Råkade skriva lite om pengarna på en facebookgrupp som handlar om bönderna och mjölkpriset. Och fick det här svaret. Undrar hur många det är som tänker så här.

  ”Jakob Hernell Helena Palena, bankerna finansierar sin utlåning genom sina kunders besparingar och ränta på utlåning. Kunderna får även ränta på sina besparingar. Om bankernas tillgångar vore virtuella vore det omöjligt för bankerna att göra som jag skrev i ett tidigare inlägg. Det har ju hänt på senare tid att banker mer eller mindre har gått i konkurs. Detta hade väl inte hänt om bankens tillgångar var virtuella.”

  Ska uppmana honom än en gång att gå till din blogg och läsa! 🙂

   • Ja, om man får 500 000 besökare på tre dagar blir man lätt chockad. Gissa inlägg: Jo, dom åtta männen på en kvinna på flyktingförläggningen i Mariannelund. De flesta besökarna kom från Facebook. När folk börjar dela där går det fort över världen. Men nu är det lugnt igen. 🙂 Har mellan 500 – 1000 besökare normalt per dag.

 19. Läste detta på aftonbladet till kaffet.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16407193.ab

  Det som slår mig är detta med att skapa onödigt arbete och genom det indoktrinering men det här är ett allt för patetiskt exempel och om man är bara lite ”normal” så undrar man nog hur lyckades detta skräp komma ända fram i mål : Därför menar jag att det måste finnas en dold agenda som är att göra samhället helt patetiskt så det går nyttja allt för egen vinning skull eller hur fasen vad i de olika gradernas helvete.
  Jag antar att länken kommer blockas snart (då kommer man till den där finns inte sidan)
  Så det handla om knullborgar märke ifall länken är borta (till fjortisar !) pedo varning eller?
  Undrar om detta är för att skapa ett rykte utomlands om svenskar.

  • Lägg ”märke” till att märket har tre kronor på det och kan det vara för att förlöjliga staten för att säga typ det är nog bäst att vi bankers styr Se hur det annars går.
   Vad består den så kallade staten av ”utvalda idioter verkar det som helt klart”
   Och aftonblasket i det hela nu verkar nog för att liksom ge denna bild och det har också sitt syfte som sagt banker gangsternas maffia agenda syften.
   Ett sånt märke liksom är ett arbete bakom och att det va helt galet måste ju setts i många led och förmodligen kostat en hel del att utföra.
   Jag blir vansining på sånt har jävla skit och får mig minnas hur det var när min dotter va 14 och helt omöjlig och jag begärde hjälp och då kidnappade de min dotter för jag var kritiskt till hur samhället påverka min och andras döttrar till fördärvet.
   Jävla as (men jag segra) och hade back upp (till nästan upplopp) Liksom folk av mer brutalt ursprung hörde av sig och ville hjälpa till för de tyckte nu får det va faen nog.
   Och är det inte jävla nog nu.
   Grrrrr (ursäkta Lincoln för min ton men jag lite uppgasad av det här och det kanske ju var meningen med produktionen av märket) Man måste vara steget före och hålla sig iskall så man kan tänka klart för det vill de inte AGENDORNAS mästare, men ush i alla fall vilka jävla svin.

   • Märket vilket syftet enlig afton blaskan står så här : Barnen hade fått ”Knullborgarmärket” och blivit ”kvalificerade att ligga”

    Menar jag reagerar på detta med mitt hat till denna äckel goja till samfund och som jag liksom tjatat om ”känslan” så spelar de fullt ut snart på dessa strängar liksom det jag vill komma till med mitt nästan ändlösa tjat. Hat är inte bra man tänker jävligt dåligt då.

 20. USA:s marionettpresident Obama har idag sagt att Iran håller på att utveckla ett kärnvapen. Kanske är det det Simson val som psykopaterna letar efter. Iran har skrivit på ickespridningsavtalet och har inte angripit ett land på 200-år. Israel har inte skrivit på ickespridningsavtalet (jag antar att något kommer hävda lögnen att Irans president har hotat förinta Israel – det är och förblir en fullständig lögn).

  Det är helt otroligt att de försöker med exakt samma lögner om massförstörelsevapen som de använde för att invadera Irak. Och den presstituerade median upprepar vad den blir tillsagd.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16419446.ab

  Det är ju inte första gången de ljuger om Irans påstådda ”kärnvapen” heller, en liten lista:

  1984: West German intelligence sources claim that Iran’s production of a bomb “is entering its final stages.” US Senator Alan Cranston claims Iran is seven years away from making a weapon.

  1992: Israeli parliamentarian Benjamin Netanyahu tells his colleagues that Iran is 3 to 5 years from being able to produce a nuclear weapon.

  1995: The New York Times reports that US and Israeli officials fear “Iran is much closer to producing nuclear weapons than previously thought” – less than five years away. Netanyahu claims the time frame is three to five years.

  1996: Israeli Prime Minister Shimon Peres claims Iran will have nuclear weapons in four years.

  1998: Former Secretary of Defense Donald Rumsfeld claims Iran could build an ICBM capable of reaching the US within five years.

  1999: An Israeli military official claims that Iran will have a nuclear weapon within five years.

  2001: The Israeli Minister of Defence claims that Iran will be ready to launch a nuclear weapon in less than four years.

  2002: The CIA warns that the danger of nuclear weapons from Iran is higher than during the Cold War, because its missile capability has grown more quickly than expected since 2000 – putting it on par with North Korea.

  2003: A high-ranking Israeli military officer tells the Knesset that Iran will have the bomb by 2005 — 17 months away.

  2006: A State Department official claims that Iran may be capable of building a nuclear weapon in 16 days.

  2008: An Israeli general tells the Cabinet that Iran is “half-way” to enriching enough uranium to build a nuclear weapon and will have a working weapon no later than the end of 2010.

  2009: Israeli Defense Minister Ehud Barak estimates that Iran is 6-18 months away from building an operative nuclear weapon.

  2010: Israeli decision-makers believe that Iran is at most 1-3 years away from being able to assemble a nuclear weapon.

  2013: Israeli intelligence officials claim that Iran could have the bomb by 2015 or 2016.

  Lögner staplade på lögner – det kallas tydligen frihet – frihet att ljuga.

  • Precis den uppställning jag tänkte skriva om under helgen, tack så mycket för den, känns lite överflödig att skriva nu, men man kan ju lägga till att Storbrittanien och Frankrike nu ska beväpna rebeller i Syrien. Samtidigt som man slåss mot de samma i Mali, men där kallas de ”terrorister”. Hyckleriet är så enormt så man undrar hur länge det ska få fortgå.

   Intressant att jag numer verkar fastna i allt fler spamfilter, precis som du. Märkligt…

 21. Förjävla bra inlägg, spot on.

  En fråga av filosofisk natur: Kommer folk vakna upp i förändringen, eller krävs det att folk vaknar upp för att förändringen ska komma? Hönan och ägget-problematik. Frågan är: Vad bör folk göra för att vakna upp, tycker ni? För ett par år sedan skulle jag absolut ha svarat – tänk, fundera, läs osv. men problemet är att den mesta litteratur/media är en del av det (till stora delar) korrupta system vi lever i. Det existerar också oerhört (för mycket?) information och desinformation. Hur i all världens namn ska folk kunna bilda sig en uppfattning? Jag tror faktiskt att de flesta människor känner på sig, eller åtminstone kommer att känna på sig, vad felet är med systemet/väven/paradigmet. Det gäller sedan att hitta sitt eget sätt att ta sig ur det. Skulle jag då nu svara på vad som är den enskilt bästa vägen till ”frihet” så är det att sluta tänka och börja känna. Med det menar jag alltså: Spara och använd din tankekraft till konkreta, faktiska och riktiga problem. Vi har fantastiska hjärnor, men tyvärr har eliten/den korrupta makten och dess hantlangare sett till att vi lägger den absolut mesta tiden på att tänka, grubbla, fundera. Denna dimslöja fungerar på olika nivåer – för den stora massan handlar det om facebook, idol, reklam, m.m. Vissa har dock aldrig sett tjusningen med detta utan sett igenom detta lager av systemet från tidig ålder. Dessa hamnar då lätt i negativa spiraler eftersom de fortfarande försöker ”lösa problemet” på samma sätt som de blivit lärda – genom att tänka/grubbla. Detta leder i sin tur till mer olycka eftersom insikten i att du är som du är och är skild från resten (den stora massan) skapar sorg/ångest/frustration, vilket är helt naturligt. Alla problem kodas in med vårt västerländska, materialistiska och naturvetenskapligt programmerade sätt att ta in saker på – vi försöker lösa dessa med teoretiska modeller applicerat på känslor osv. vilket i slutändan ger upphov till att vi skapar tankeloopar där vi återupplever samma känslomässiga trauma i oss själva och projicerar detta på oss som straff/lidande och bekräftelse av egot.

  När tillräckligt många människor släpper föreställningen om egot och slutar återkonstruera egot (det är precis det vad de styrande varit oerhört effektiva med att få oss att gå på) genom att sluta se värdet i tillfälliga kickar, oavsett om det handlar om pengar, makt eller bekräftelse, så kommer det kollektiva egot sluta att existera. Det kommer inte finnas möjlighet att fortsätta konstruera det. Hur släpper vi då det kollektiva egot? Börja på individnivå – med er själva såklart 🙂 Kan själv rekommendera Eckhart Tolle – hans sätt att förklara och förmedla är oerhört sympatiskt, prestigelöst och bra. Jag tror att motståndet som måste till för att kunna förändra inte handlar om aktivt motstånd, utan snarare om ett icke-motstånd. Inte i form av uppgivelse, tvärtom. Att släppa föreställningen om egot ger upphovet till en djupare styrkare, en känsla av trygghet och lugn och insikten i att vi är kapabla till fantastiska saker, om vi fokuserar på rätt saker. Jag tror inte att det finns en enskild sak som våra makthavare är mer rädda för – att folk slutar bry sig om deras pseudoproblem utan istället fokuserar på det som faktiskt är viktigt. Något som är en helt självklar konsekvens av att sluta tro och sluta återkonstruera egot.

  Fortsätt blogga. Tack för ordet.

  /EDK

  Länk till intressant intervju med Tolle:

  • Att skriva skuldsedlar på guld (för det är det enda praktiska sättet det skulle fungerar på) innebär ett centralbankssystem (clearinghus). 99.99% av världens befolkning kommer få krypa för samma elit som idag för att få låna dessa skuldlappar. Guldmyntfot har alltid varit bankirernas backup-system. Jag skrev om det här:
   Guld är inte pengar

  • Bankerierna löper amok i Sverige med såg i fredags ett underskott på mitt konto på över tio tusen pga. att banken har betalt min hyra 2 gånger till utöver den jag själv betalt.
   Mer om detta hur det går i morgon (kanske spelar jag in det hela)
   Om jag inte var nowdays över ambitiös med papper eller foto av allt så skulle de säkert bortförklara detta för det är omöjligt (så är det jämt och jag på något sätt råkar ut för deras misstag allt för ofta) OBS jag ser det som misstag hmmm. Rent tekniskt så är ju det ifall det händer i stort helt förödande, lilla jag kan ju kanske vara utan pengar ett tag nu som tack för att saker har sina bankdagar. Jag menar jag överlever nog men tid är pengar sa Joakim.
   Ärligt jag ska inte döma före händelsernas gång men jag hatar sånt här jag ser inte fram till morgondagen och vet inte med vilka ord jag ska börja för jag är en högst fridsam person.
   Enklast vore ju att börja cirkusen med vad i helvete är det här och bara lägga papperna på bordet och så är jag ju inte men det vore enklare att vara sån kanske.
   Nåväl allt gott klockan är :10:42 sändag

   • Har precis skrivit ut mitt banksaldo, gör det en gång i månaden. och såg då att en insättning som skulle varit inne i fredags inte var ”tillgänglig” för mig än, utan stod som framtida insättning fortfarande. Mycket konstigt.

    Har sett liknande saker gällande mitt företag de senaste 3-4 månaderna, där det ofta hanteras många insättningar i slutet av månaden. Så har det inte varit förut.

    Nej, börjar inte folk ta ut mer efter detta då vet jag inte hur de tänker.

  • Jo, vaknar inte folk av det här så är det fan otroligt.
   Tragikomiskt egentligen. Bankerna har lurat i folk att de har pengar på sina konton fastän det aldrig funnits några pengar där. Nu konfiskerar de pengarna som aldrig fanns – hur man nu kan stjäla något som aldrig fanns. Som sagt, vaknar inte folk av det här och det blir bankruns så vete fan vad som behövs för att få dem ur deras koma. Dags att göra som Iranierna?
   Iran sentences 4 to death in biggest bank fraud case

   • Efter dagens redogörelser och uppgörelser så ser jag bara ”stockholms syndromet” och visa, det känns som att bara hänga ut offren och det är ju inte de jag vill åt. Även ifall de kan ibland gå så hårt åt mig och kan ju förtjäna att bli exempel så vill jag inte det i alla fall.
    Och hur koman skulle botas är nog lärdom kommer efter fallet. (tyvärr) men i dagen så såg jag att ”en” i alla fall tänkte på vad jag sa och liksom såg ut som ja men fanken i tanken det ligger nått i det ungefär! Så kanske är det som isen den kan smälta fort på några dagar fortare en vad man tror typ 3 dagar kan vara förödande i det perspektivet.
    Ibland funderar jag om mentaliteten överlag kan vara som isen att det ligger i tiden att det ska hända och förståelsen är planerad. Fast det sista har jag ju varit inne på sen 2008.

 22. Den enda gång jag blir religiös är när jag tänker på vad jag skulle vilja döma dessa djä*lar till i livet efter detta! Folktrons eviga eld med mera…..Men det är nog inte särskilt religiöst i kyrklig mening att tänka så???

 23. Jo, risken är väl stor att psykopaterna gå bärsärkagång om man rör deras penningsystem. Såsom de gjorde under den judiska revolten år 115-117. På Cypern slaktades 240000 cyprioter med ofattbar grymhet.Från Stephen Zarlengas bok ”The lost science of money”:

  THE JEWISH REVOLT OF 115-117 AD
  The gold/silver ratio mechanism helps explain the Jewish revolt of 115-17AD, which historian E. Mary Smallwood called ”one of the most puzzling chapters” of the relations between Rome and the Jews.I6 Edward Gibbon, citing ancient sources wrote in his Decline and Fall of the Roman Empire
  : ”…In Cyrene they massacred 220,000 Greeks, in Cyprus 240,000. In Egypt a great multitude. The victorious Jews devoured the flesh, licked up the blood and twisted the entrails like a girdle around their bodies…and we are tempted to applaud the severe retaliation which was exercised by the arms of the Legions against a race of fanatics whose dire and credulous superstition seemed to render them the implacable enemies not only of the Roman Government, but of human kind… their irreconcilable hatred of mankind. ..etc.

  Gibbon noted that as a result of the massacre of 240,000 Greeks on Cyprus, Jews were not allowed to land on the island and even if ship-wrecked there, were put to death. Orosious and Eusebius also chronicle the destruction of the Cypriot city of Salamis. Roman forces rescued the large Greek population of Alexandria.

  Smallwood wrote. ”The literary sources give no reason for the Jewish outbreak but all present the Jews as falling on the Greeks with-out justification or provocation: They rose ‘as if mad’ (Orosius), or ‘as if in the grip of some terrible spirit of rebellion’ (Eusebius), but the timing of the outbreak is surely connected with Trajares Panhian war…conceivably the Jews even acted at Parthian instigation.- The caravan route to India went through Parthia.

  Jacob Neusner reached the same conclusion in The History of the Jews or Babylon: ”One may assume that the Parthians made preparation; to meet the invasion by arousing Jewish rebellion in Alexandria. Cyrenaica, and Cyprus…The Jews in Babylonia as well as those in Mesopotamia along with the caravan cities of the Near East, stood to lose greatly by Trajan’s revision of economic policy.

  While this explains the Jewish uprising, it opens a larger question. For earlier, in 66-70 Al) when Rome destroyed the Temple at Jerusalem, there wasn’t any reaction from the Jewish Diaspora. Was the true locus of Jewish culture and power not the religious center at the Jerusalem Temple, but the wealthy merchants farther east?

  Trajan’s eastern conquests brought Rome for the first time into contact with the oldest and largest section of the Diaspora .” wrote Smallwood. The revolt’s broad effect was counter to the stand of the 300 Spartans at Thermopylae (the I lot Sprines). and of the Athenians at Marathon.”

  • Jo, jag kommer ihåg att jag reagerade över den historien också när jag läste Zarlengas bok.
   Jag tror dock det är viktigare att vi fokuserar oss på systemet än att vi börjar jaga grupper i samhället. Oavsett etisk grupp är det toppsykopaterna som vi måste bli av med och ersätta det nuvarande systemet med system som inte gynnar vare sig psykopati eller parasitism (kanske ska man kanske lägga till nepotism också). Om vi börjar jaga grupper kan vi lätt hamna snett och tappa fokus.

Kommentarer inaktiverade.