När kejsarens skräddare vill att vi inte ska se bedrägeriet pekar de på den Ryska björnen i öst

Allt är så absurt det bara kan bli. Bankerna har inga pengar på kundernas konton. Kundernas konton är bankernas skulder till kontoinnehavare och inget annat. Alltfler vet om detta fakta,  men ändå fortsätter charaden där ”experter” ändå hävdar att bankerna lånat ut ”pengar” som står på kontot. Alltfler vet om att vid en bankrusning kommer bara ett ytterst fåtal få ut några pengar – allt fler vet om att den presstituerade median spelar upp är samma ”Kejsarens nya kläder” pjäs – om och om igen – det börjar bli tjatigt. Pengarna som står på ditt konto har aldrig funnits på kontot och då de aldrig funnits där är de heller inga ”lån” som banken gett. Man kan inte ”låna ut” något man inte har – dvs om man inte är en bank – då kan man låtsas låna ut pengar man inte har och lura folk att de måste betala ränta på dessa påhitt.

När folk ”sparar” på konton så ”sparar” man i bankskulder – hur smart är det? Med tanke på att nästintill alla är medvetna om att bankerna aldrig kan eller haft för avsikt att betala sina skulder till kontoinnehavarna. Återigen – nästintill alla vet i dagsläget att bankerna inte kan betala mer en bråkdel av sina skulder vid en bankrusning.

Så det som händer på Cypern är en skuldsavskrivning för bankerna för att bedrägeriet ska kunna fortgå ett tag till – detta är den stora brottshandlingen. Allt skitsnack om att Ryssar tvättar pengar är bara för att folk ska lägga skulden på fel ställe. Kan det finnas Ryssar som penningtvättar på Cypern? Jo, kanske kan det finnas en och annan Ryss som gjort något olagligt men oavsett vad detta olagliga är så är det en flugskit jämfört med det riktiga bedrägeriet som bankerna utför.

Hur länge kan det här skämtet fortgå? (för det börjar bli tragikomiskt nu). Hur länge till ska vi låtsas att pengarna som inte finns där finns där. Och när ska vi börja hämta tjära och fjädrar åt skräddarna av inga pengar?

Tillägg

Stan skrev följande för några dagar sedan:

”Utgå från att Putin kommer att bli än mer demoniserad av västmedierna efter det som rapporteras idag – Elvira Nabiullina kan bli Rysslands första kvinnliga centralbankschef – helt rätt väg att gå, att försöka göra centralbanken mer oberoende från det internationella centralbankssystemet, det privat ägda och kontrollerade som är roten till i stort sett allt ont i världen.”

Man kan bara undra om det är en tillfällighet att det är Ryssar som utmålas som skurkar och används som avledning för att dölja det stora bedrägeriet.

Tillägg 2

Iranierna angripet bedrägeriets rot. Kommer det ske liknande saker här också snart?

Iran sentences 4 to death in biggest bank fraud case

——————

Videor jag gjort som beskriver penningsystemet , ytterst amatörmässigt gjorda -om någon vill göra dem snyggare så varsågoda.

Andra delen här:

————————————–

Bloggandet är inte alltid så optimalt för att skapa överblick. Man skriver det man känner för för dagen och det blir svårt att skapa någon helhet för läsaren. Det här är ett försök till sammanfattning av blogginlägg som jag tycker ger en övergripande bild av hur det sk kallade ”penningsystemet” fungerar (som egentligen till över 97% är ett bollande av bankernas skulder till kontoinnehavare och inget penningsystem).

1) QE, Interbank Lending och andra ”obegripligheter

2) Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Nedan är kanske lättast att läsa men det jag gör fel är att jag använder ordet krediter och påstår att banker lånar ut dessa. Banker skapar inga krediter, lika lite som de skapar pengar, banker skapar skulder och inget annat. Ha det i åtanke om ni läser nedan

3) ”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

4) Hur JAK skulle kunna erbjuda sina kunder 100% uppbackade konton

————————

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Annonser

7 thoughts on “När kejsarens skräddare vill att vi inte ska se bedrägeriet pekar de på den Ryska björnen i öst

 1. Håller verkligen med dig om att det är en gåta att systemet fortfarande rullar på. Särskilt som media – i alla fall i Sverige – verkar ha anslutit sig till kritikerkåren. Jag tänker t ex på SvD som numera inte censurerar inlägg som bara för några månader sedan skulle ha betraktats som kontroversiella . Jag kommenterade några artiklar i helgen – om Cypernskatten och de två nedanstående om situationen för fattiga i Spanien – och de finns kvar fortfarande!:

  ”Typiskt att alla privilegierade i maktposition tjatar om att arbete och tillväxt är enda möjligheten att få mat på bordet. I Spaniens – och för övrigt hela Europas situation framöver – så måste istället resurserna fördelas. Det duger inte att människor förverkar sin rätt att överleva bara för att samhällsstrukturen havererar. Bort med myndighetsförtrycket och inför en liten värdig medborgarlön som täcker det nödvändiga för Europas folk – situationen i Spanien är dessvärre snart en realitet även här om nu någon missat att dra ut konsekvenserna av det som händer i omvärlden…”

  Som om svar till någon som ansåg att hela problemet var en fråga om socialism kontra kapitalism:

  ”Problemet är att vi inte har ett kapitalistiskt system – snarare korporativt i vars knä den politiska eliten sitter. Det är just därför vi nu ser eskalerande massor av fattiga. Vi har samtidigt renodlad socialism genom att bankerna alltid blir uppbackade av staten (läs den politiska eliten), men kapitalism så länge de frodas. Men din polarisering mellan socialism och kapitalism är den systemlögn som just bankerna och politikerna vill att du ska tro på – det flyttar nämligen människors intresse från de stora frågorna. Läs på!”

  Som jag ser det så KAN det bara inte vara någon lång tid kvar nu innan skiten slår i fläkten över hela Europa! Men jag har haft fel förr…:-)

  • Väl tänk och skrivet som vanligt Carina!
   Jag tror inte heller det kan hålla på länge till. Illusionstricket håller inte längre – medvetandenivån är extremt mycket högre nu än för några år sedan då jag plus ett fåtal till påvisade parasitismen och bedrägeriet. Då fick jag banka bultbräda mot en massa troll (tyvärr träffade jag nog en del icketroll också). Då var bankramarna i en absolut majoritet – numer tycks bankkramarna vara fåtalet. Allt är egentligen information och de kan inte hålla det tillbaka längre.

 2. Vi är ytterst få som insett den pågående agendan, men hittills har kursen varit spikrak. Olja är pengar.

  • Ja det hela är mycket obehagligt, resan är möjlig att förutsäga och går enligt plan. Ändå – varje gång ett nytt steg tas tänker man att NU, NU måste det väl ändå bli helt tydligt och klart för alla vad som håller på att hända. Och så blåser det över, nya melodifestivaler, bostadrätterna i storstäderna går upp ett par procent i månaden precis som vanligt, ekonomer och politiker lugnar oss med att ”det kommer inte att hända här”. Vi borde ju jobba som bävrar med att organisera lokalsamhällen, säkra livsmedelsförsörjning och energiförsörjning, förbereda lokala valutor och debattera fördelningsfrågor. Istället lanseras ett femte jobbskatteavdrag som lösningen på alla tänkbara samhällsproblem.

  • Japp men enligt bl.a ekonomiprofessorerna Richard Werner och Steve Keen lärs det inte ut ens på universitetsnivå hur pengar skapas.
   T.o.m ”Nobel”pristagaren Krugman har ingen aning om kontopåhitt skapas. Han tror att banker lånar ut kunders insättningar (det tror väl de flesta men det säger en del om hur illa ställt det är med ”vetenskapen” nationalekonomi)

Kommentarer inaktiverade.