Skuldavskrivningen för storbankerna på Cypern = skjuta Pandoras ask i foten

Det verkar som om t.o.m skräddarna av inga pengar på bankerna har insett att det inte längre går att upprätthålla illusionen om att bankerna har några pengar. Robert Bergqvist, chefsekonom på SEB, vet att låtsasleken snart är över och varnar för att Pandoras box nu är öppen och alltfler ser bankernas nakenhet. Att han ljuger reportern rakt upp i ansiktet genom att säga att det är staten som tar pengar verkar är väl inget att förundras över. Det är fråga om att rädda två storbanker på Cypern som skuldavskrivningen för storbankerna sker. Förutom Bergqvist är det en annan nationalekonom som varnar för att skräddarnas illusionstrick är brutet och att det kan komma bankrusningar.
Nationalekonom: ”De har öppnat Pandoras ask”

Cervenka har också skrivit om att låtsasskynket ”insättningsgarantin” som skräddarna försöker skyla de nakna storbankerna med egentligen inte finns. Hans slutord är insiktsfulla:
”Det här kan sluta hur som helst.”

Hela illusionen bygger på att folk tror på skräddarna av inga pengar. Cypernförslaget är ett rejält skott i foten då det nu inte kan finnas ett uns spår av förtroende för banksystemet – folk börjar inse vilket fullständigt bedrägligt och parasitiskt system det är.

——————

Videor jag gjort som beskriver penningsystemet , ytterst amatörmässigt gjorda -om någon vill göra dem snyggare så varsågoda.

Andra delen här:

————————————–

Bloggandet är inte alltid så optimalt för att skapa överblick. Man skriver det man känner för för dagen och det blir svårt att skapa någon helhet för läsaren. Det här är ett försök till sammanfattning av blogginlägg som jag tycker ger en övergripande bild av hur det sk kallade ”penningsystemet” fungerar (som egentligen till över 97% är ett bollande av bankernas skulder till kontoinnehavare och inget penningsystem).

1) QE, Interbank Lending och andra ”obegripligheter

2) Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Nedan är kanske lättast att läsa men det jag gör fel är att jag använder ordet krediter och påstår att banker lånar ut dessa. Banker skapar inga krediter, lika lite som de skapar pengar, banker skapar skulder och inget annat. Ha det i åtanke om ni läser nedan

3) ”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

4) Hur JAK skulle kunna erbjuda sina kunder 100% uppbackade konton

————————

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Annonser

3 thoughts on “Skuldavskrivningen för storbankerna på Cypern = skjuta Pandoras ask i foten

  1. ”Hur tror du att det här påverkar eurosamarbetet?
    – Jag tror att man har fått en spricka i förtroendet för euron. Man har öppnat Pandoras ask och visat från Bryssel att man kan ta till ett så drastiskt verktyg som att ta till en skatt på sparandet. Det kan förvärra möjligheten att komma tillbaka till ett stabilt tillstånd för hela eurosamarbetet.”

    säger Robert Bergqvist, men faktum är att Bankerna kan närhelst de vill beskatta staten för de luftpengar som dej själva först skapat och sedan förstört. Och nu ska man låta dom beskatta privatpersoner också!
    Snart talar vi väl inte om nationellt medborgarskap längre, utan istället hos vilken bank vi är förslavade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s