När Borg går i borgen för bankerna kan vi vara säkra

Hittade den här bilden hos Peak SWE .

banking-cyprus-usa-iceland

Bilden visar hur stor del banksektorn är i olika länder i förhållande till BNP. Cypern har en banksektor som är 7 gånger större en landets BNP. Sverige har ”bara” en banksektor som är runt 4 gånger större än BNP – bättre än Cypern men bra mycket sämre än Italien och Spanien. Så när bankerna går åt helvete finns det en betydligt mindre kraschkudde att landa på i Sverige i form av en reell ekonomi än i Italien och Spanien. Sverige har inte heller en krashkudde i form av naturgas som Cypern har.

Japp! Vi kan alla sova tryggt innanför ringmurarna som Borg försäkrar klarar alla anstormningar. Visst känns det skönt och att kunna fortsätta dvala i skön förvissning om att borgen är ointaglig! I dvala är vi oslagbara! Ska vi vagga oss till söms till mello? 🙂

Slut på inlägget.

—————

Videor jag gjort som beskriver penningsystemet , ytterst amatörmässigt gjorda -om någon vill göra dem snyggare så varsågoda.

Andra delen här:

————————————–

Bloggandet är inte alltid så optimalt för att skapa överblick. Man skriver det man känner för för dagen och det blir svårt att skapa någon helhet för läsaren. Det här är ett försök till sammanfattning av blogginlägg som jag tycker ger en övergripande bild av hur det sk kallade ”penningsystemet” fungerar (som egentligen till över 97% är ett bollande av bankernas skulder till kontoinnehavare och inget penningsystem).

1) QE, Interbank Lending och andra ”obegripligheter

2) Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Nedan är kanske lättast att läsa men det jag gör fel är att jag använder ordet krediter och påstår att banker lånar ut dessa. Banker skapar inga krediter, lika lite som de skapar pengar, banker skapar skulder och inget annat. Ha det i åtanke om ni läser nedan

3) ”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

4) Hur JAK skulle kunna erbjuda sina kunder 100% uppbackade konton

————————

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Annonser

2 thoughts on “När Borg går i borgen för bankerna kan vi vara säkra

  1. Ping: Cypern … |

  2. Vi har visst gas men den ska vi inte plocka upp för det innebär miljöförstöring. Istället ska vi köpa den från andra länder precis som vi idag köper uran från andra länder. Men nej vi hycklar inte och vår banksektor är solid för det har Rasputin Borg sagt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s