Bankernas betalningssystem = bevarande av skuldslaveriet genom byteshandel med skuldslavar

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg är bankernas betalningssystem egentligen inget penningsystem utan ett byteshandelssystem. Jag använde bilden nedan för att visa att vid en kontotransaktionen  använder bankerna inga pengar  utan byter bara skulder med varandra (centralbankspengarna, det gröna på bilden, används inte överhuvudtaget i detta exempel).

5

Bankerna övertar varandras skulder mot kompensation i form av värdepapper. Men vad är då värdpapper? Jo, värdepapper består t.ex av de boskuldslavar som är inbäddade i en bostadsobligation. Mao skulderna, dvs skuldslavararna,  flyttas runt genom byteshandel mellan bankerna vid kontotransaktioner mellan bankerna. För att ovan byteshandel ska fungera måste det mao finnas skulder som bankerna kan byta med varandra – om skulderna betalas finns det inte längre något bytesmedel att idka byteshandel med för bankerna. Jag tycker ovan klart visar att systemet är helt byggt på att tillåta bankerna maximera skuldslavsbindningen i samhället.

Ett rättvist penningsystem ska inte bygga på att man tillåter privata intressen  i samhället att  hitta på skulder som ska utgöra grunden för en komplicerad byteshandel. Samhället måste se till att det finns pengar så att folk kan betala sina skulder, dvs motsatsen till dagens system där bankerna äger rätt att skuldslavbinda folk/företag/stat/kommun genom att maximera mängden påhittade skulder.

Om vi hade haft ett penningsystem istället för bankernas skuld-byteshandelssystem  skulle skulder avvecklas vid en transaktion. Såsom de gör när vi använder fysiska kontanter, sedlar och mynt. Vi tar exemplet ovan med Per och Nisse igen:

Nisse köper en bil av Per för 50 000kr ——> Per får 50 000 kr i handen och affären är gjord

Nisse får bilen och Per blir 50 000kr rikare. Skulden är avvecklad och varken Nisse eller Per sitter i skuld. Det är så ett riktigt penningsystem ska fungera – när något betalas försvinner skulderna.

Och det är inget problem att fixa ett sådant system. Ett sätt kan vara att nationalisera bankerna under en övergångstid med hänvisning till att deras verksamhet bygger på bedrägeri och parasitism. Alla kundkonton placeras på Riksbanken så att alla kan betala varandra direkt från ett konto till ett annat med digitala kontanter (centralbankspengar). Betalningar mellan konton skulle fungera på precis samma sätt som när betalar med fysiska kontanter.

6

På så sätt kan bankernas betalningssystem byggt på byteshandel av skuldslavar avvecklas. Folk skulle slippa springa i ekorrhjulet för att betala påhittade skulder till ett parasitärt banksystem. Genom att staten ges rätten att skapa pengarna behöver vi heller knappt betala någon skatt. Staten kan dela ut pengarna i form av medborgarlön till medborgarna.

Tillägg

En industriarbetare producerar mer än 4 gånger mer nu än på 50-talet. Vi behöver inte jobba så mycket. Det som tvingar folk att jobba är det faktum att vi låter en paraist, banksystemet, skapa skuldsurrogat till pengar. För att jaga ikapp skulder måste vi in i ekorrhjulet som bankerna fångat oss i. Vi behöver inte ha det så, det är dags att gå ifrån bankernas byteshandel av skuldslavar och se till att vi får ett ärligt penningsystem.

Videon ovan missar att vid den stor depressionen på 30-talet  minskade penningmängden med 1/3 och det var det som gav minskad efterfrågan. Hela filmen kan ses här

Slut på inlägget

—————

—————

Videor jag gjort som beskriver penningsystemet , ytterst amatörmässigt gjorda -om någon vill göra dem snyggare så varsågoda.

Andra delen här:

————————————–

Bloggandet är inte alltid så optimalt för att skapa överblick. Man skriver det man känner för för dagen och det blir svårt att skapa någon helhet för läsaren. Det här är ett försök till sammanfattning av blogginlägg som jag tycker ger en övergripande bild av hur det sk kallade ”penningsystemet” fungerar (som egentligen till över 97% är ett bollande av bankernas skulder till kontoinnehavare och inget penningsystem).

1) QE, Interbank Lending och andra ”obegripligheter

2) Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Nedan är kanske lättast att läsa men det jag gör fel är att jag använder ordet krediter och påstår att banker lånar ut dessa. Banker skapar inga krediter, lika lite som de skapar pengar, banker skapar skulder och inget annat. Ha det i åtanke om ni läser nedan

3) ”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

4) Hur JAK skulle kunna erbjuda sina kunder 100% uppbackade konton

————————

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Annonser