Cornucopia den dumdryge allvätaren kissar i byxan igen

Cornucopia har skrivit en lista i kommentarsfältet  på vad som kännetecknar en ”penningsystemshaverist”.  Som brukligt visar Cornu prov på total hybrisarrogans vid uppställandet av denna lista. Här är Cornu den allvätandes senaste ”kissa på sig i byxan”-lista

Haveristerna påstår enligt Cornu:

1) Inte är skyldig någon några pengar för de har inte lånat pengar
2) Endast kontanter är pengar (vilket är fel enligt alla definitioner)
3) Att allt är bankernas fel
4) Att banker på egen hand kan skapa pengar (vilket de inte kan, då hade ingen bank kunnat gå i konkurs – utan pengar skapas tillsammans av banken och låntagaren som alltså är lika skyldig – däremot kan en centralbank skapa pengar på egen hand)

Här är bemötande

1) Räcker med att hänvisa till ekonomiprofessor Richard Werner som just påtalat att bankerna inget lånar ut och att det är sakligt fel att påstå att bankerna lånar ut något. Werner är bl.a myntare av begreppet Quantitative Easing – men vem är han i jämförelse med Cornu den allvätande?

2) Då Cornu här gör en universell utsaga räcker det med att påvisa att han ljuger i ett fall. Detta är mycket enkelt – en bank vägrar att ta emot en annan banks skuld till en kontoinnehavare såsom om kontoinnehavet vore pengar. Inte ens bankerna själva ser således sina skulder till kontoinnehavare såsom om de vore pengar.  Cornu får gärna påvisa hur en bank kan acceptera att ta över en annan banks skuld och acceptera skuldöverföringen som pengar vid en kontoöverföring – varför skulle en mottagande bank vilja öka sin skuldsättning vid kontoöverföringar? (men Cornu den allvätande behöver givetvis aldrig bevisa vad han säger –  hans ”golden shower” är alltid heltäckande helt utan någon form av logik)

3) Nä, men bankerna styr politikerna – inte tvärtom. I inlägget Cornu skriver skäller han inget alls på bankerna eller systemet – han skyller allt på bankernas knämuppar – politikerna. Att Cornu skulle vara en sådan duktig idiot tror jag inte ett smack på – han är en gatekeeper och inget annat.

4) Om Cornu här avser kontoinnehav så har även t.ex ekonomiprofessor Steve Keen, Richard Werner etc mycket klart påvisat att bankerna och ingen annan skapar påhitten på kontona. Att påhitten sedan inte är pengar ens för bankerna i enlighet med punkt 2 ovan är en annan sak. Cornu är nog ganska ensam om att tro att påhitten på kontona INTE är skapade av bankerna (eller tro sig veta kanske man ska säga då Cornu lever i sitt egna lilla allvätande universum).

Slut på inlägget

—————

Videor jag gjort som beskriver penningsystemet , ytterst amatörmässigt gjorda -om någon vill göra dem snyggare så varsågoda.

Andra delen här:

————————————–

Bloggandet är inte alltid så optimalt för att skapa överblick. Man skriver det man känner för för dagen och det blir svårt att skapa någon helhet för läsaren. Det här är ett försök till sammanfattning av blogginlägg som jag tycker ger en övergripande bild av hur det sk kallade ”penningsystemet” fungerar (som egentligen till över 97% är ett bollande av bankernas skulder till kontoinnehavare och inget penningsystem).

1) QE, Interbank Lending och andra ”obegripligheter

2) Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Nedan är kanske lättast att läsa men det jag gör fel är att jag använder ordet krediter och påstår att banker lånar ut dessa. Banker skapar inga krediter, lika lite som de skapar pengar, banker skapar skulder och inget annat. Ha det i åtanke om ni läser nedan

3) ”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

4) Hur JAK skulle kunna erbjuda sina kunder 100% uppbackade konton

————————

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Annonser

16 thoughts on “Cornucopia den dumdryge allvätaren kissar i byxan igen

 1. Han verkar lite extra dryg och upprörd just nu Corny då ingen verkar bry sig nämnvärt om hans såkallade böcker. Jag tror att vad vid upplever just nu är peak cornucopia. Han gör vad han kan för att försöka hålla sig kvar med alla medel, men det märks ganska tydligt i kommentarerna att antalet ryggdunkare och egosmekare kraftigt tunnats ut och i många fall förekommer till och med öppen kritik. Självklart bemöter han den med att vilt slå åt alla håll. Han är inte så mycket att bry sig om, den lille Cornu. Jag förstår dig dock Lincoln, hans skall går en på nerverna till slut.

  • Jo, man kan verkligen fråga om Cyprioterna håller med honom. Men Corny har faktiskt skrivit något än mer korkat. I det här inlägget skrev han:
   ”Så är det något man inte ska kalla pengar, så är det kontanter.”

   Så enligt Corny är Cyprioterna helt intelligensbefriade då de inte fattat att kontanter egentligen inte är pengar

 2. Tråkig läsning med egon som krigar med varandra, släpp det båda två och acceptera att ni har olika synsätt så blir det mer konstruktivt. Cornu har valt den linje han gjort och det drar mest folk eftersom det är mest mainstream. Medvetet? Kanske. Funkar det? Definitivt. Han har en stor kärnskara nu och kan säkert leva på bloggen, gatekeeper eller inte. Upptäckte din blogg genom hans så du surfar ju på vägen 😉 Jag kommenterade mkt själv på hans blogg förut och följer den fortfarande eftersom den är heltäckande/han postar ofta. Läser dock många bloggar så det är en del av surfrundan helt enkelt.

  Måste dock säga att du har ett väldigt viktigt perspektiv som fler borde ta del av. Folk i Sverige har bara inte fattat hur lurade de är när det kommer till kritan. Vilket det kommer göra. Titta bara på resten av Europa. Våra politikerna och media kommer att få skämmas för att de inte rapporterar om den folkrörelse som växer fram i det dolda och medvetet prioriteras bort till förmån för rut-avdrag/debatt om rutavdrag/melon/zlatan/valfri pseudohändelse. Bankerna och politikerna har kn*llat oss bakom skimret av fejkat välstånd. Allt som finns kvar är skuld/pengar som måste ökas till varje pris. Korthuset kollapsar framför ögonen på oss och en förändring sker i detta nu. På gott och ont är det upp till oss, var och en och tillsammans, att välja inriktning till något som är mycket bättre än det här. Är helt övertygad om att det är möjligt.

  /EDK

  • Jo, jag borde inte hoppa på honom men jag lackar ur av och till på hans högfärdssprettande.

   Du får gärna logiskt försvara hans perspektiv om du ser något som är rätt i det (såsom i punkterna ovan). Han själv lär inte klara av det.

   Du har rätt i att han har många läsare (fast jag tror de droppar av ganska betänkligt – jag brukar bara kolla in hans kommentarsfält där antal kommentarer minskat väldigt mycket – hans besökssiffror tror jag är manipulerade). Just för att han har många besökare är det viktigt ibland att bemöta hans dravel som inte är mycket annat än upprepningar av mainstream.

   Håller med om att folk alltmer inser hur blåsta de blivit och att vi släpar efter i insikt här i landet lagom

  • Aftonbladet har också många läsare men kvaliten är inget vidare.
   Att han vinklar saker i absurdum för att väcka debatt och irritation är förståeligt. Det gör att det blir mer drag i kommentars-fälten och drar på det sättet massa läsare.

   Problemet är att han försöker sätta sig på folk och ser ner på allt och alla. Han förnedrar alla med avvikande åsikter så mycket han kan. Värst är det när han har fel då blir han riktigt vidrig och det är tyvärr allt som oftast.

   Han är verkligen vidrig, kan nästan tro att farsan hans är Carl Bildt.

   • Jag gillar Lincolns blogg för att det är ganska egobefriat här! Ja, det är lite märkligt att Cornu hela tiden dissar och ser ner på ”gammelmedia” för att regelbundet parasitera på deras nyheter, ändra vinklingen på något obetydligt sätt och sen försöka utmåla sig som oberoende och bättre än gammelmedia som föder honom. Jag kan ge honom att han är ganska bra på att väcka känslor och reta folk till vansinne och på så sätt synas och skaffa läsare.

    Lincoln, har du funderat på att engagera dig på något mer konkret sätt, jag menar, politiskt eller så? Du skulle verkligen kunna röra om i grytan och nuförtiden är det ju såpass många som börjar intressera sig så man kanske inte behöver oroa sig för några följder av det heller. Jag vet iofs inte vad du jobbar med, det kanske blir någon sorts konflikt där, vad vet jag. Hursomhelst, mitt helhjärtade stöd skulle du iallafall få, och säkerligen många andras också. Annars nöjer jag mig med bloggen 🙂

  • Läste just hans blogg och tröttnade snabbt på nivån på både Cornu och kommentarerna. Håller med EDK om att Lincolns perspektiv är viktigt att sprida. Denna spridning är viktigare än att kommentera Cornu som rapar rappakalja! Jag anser att han inte förtjänar uppmärksamheten.

 3. Jag älskar verkligen ditt frodiga språk, Lincoln! Och dessutom har du ju rätt i det du skriver. Orkar inte ens läsa Cornus blogg längre – kollar bara aktuell rubrik någon gång per vecka, och han skriver ju konstant, så det är tack och lov många man missar 🙂 När man väl fattat hur det hänger ihop finns det ingen anledning att trötta ut sig på oväsentligheter…

  • Tack, Carina! Sant, jag slösar tid på att banka bultbräda. Cornu kan vara bra som tändvätska men du har rätt i att man snedtänder när man läser honom – ska försöka låta bli 🙂

 4. Mattias Persson, chef för Riksbankens avdelning för finansiell stabilitet:
  ”Riksbanken kan skapa svenska kronor och det är vi de enda som kan göra”

  http://intressantanyheter.blog.se/mattias-persson-chef-for-riksbankens-avdelning-for-finansiell-stabilitet-riksbanken-kan-skapa-svenska-kronor-och-det-ar-vi-de-enda-som-kan-gora/

  Det betyder att ingen annan kan skapa svenska kronor. Huvudanledning till att storbankernas bedrägeri fungerar är kopplingen till Riksbanken och RIX som gör att storbankerna kan skaffa svenska kronor vid behov. Det betyder att Riksbanken, som svenska folket äger genom staten, i princip redan har kontroll över storbankerna, att nationalisera storbankerna är därför i praktiken en väldigt okontroversiell händelse. En nationalisering av storbankerna kan vara ett utmärkt första steg för att införa ett penningsystem eftersom man kan då genomföra en total skuldavskrivning av svenska folkets skulder till storbankerna för att sedan bygga upp ett penningsystem där pengar är att se som en allmän infrastruktur liksom vägar är nu.

  • Tack Nod! Jag hade glömt den artikeln. Du svarar dessutom på en fråga som Nonsensikvadrat ställde (här). Så jag kopierar och klistrar in din kommentar som svar till Nonsensikvadrat också.

   • Varsågod och tack för dina bra inlägg!

    Jag kom att tänka på artikeln när jag läste ditt inlägg eftersom citatet säger väldigt tydligt att endast Riksbanken kan skapa svenska kronor. Känns omöjligt att bortförklara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s