Vad Cypern lärt oss om skuldslavsystemet som bankerna fjättrat oss i

Cervenka på SvD har skrivit bra om vilka  lärdomar man kan dra från bankkrisen på Cypern. Jag tänkte inte upprepa hans tankar utan tänkte försöka ta det från ett annat perspektiv.

Låt oss börja med att punktera tron på att landet Lagom, Sverige, är  mer skyddat än andra länder. Bloggen Intressanta Nyheter har en del intressant info som visar att faktiskt bara Schweiz och Storbritannien är känsligare än Sverige för att banksystemet havererar. Sverige är mao riktigt sårbart.

Vad hände då på Cypern som Cervenka inte nämnt?

*Man kan börja med att fråga – vem är det egentligen som bestämmer över din plånbok? Cypern har helt klart visat att du inga pengar har på banken och att siffrorna som bankerna trollat dit kan lika lätt försvinna. Detta hade aldrig hänt med fysiska kontanter som legat i din plånbok. Vi har mao gett upp vår egen suveränitet över vår egen plånbok till ett banksystem som bara låtsas att de har våra pengar. Låter förtroendeingivande, eller hur?

* Cypern har lärt oss att bankerna kan strypa tillgången till våra fiktiva kontoplånböcker när och hur de vill. Bankerna är de som helt bestämmer när och hur mycket du får plocka ut från din  fiktiva kontoplånbok. Faktum är ju att det redan finns en uttagsbegränsning i Sverige med – så inte ens vi har fri tillgång till våra fiktiva plånböcker på banken. Bankerna tillsammans med sina knähundar politikerna kan strypa hela samhället genom att helt enkelt stoppa betalningssystemet som bankerna håller i (som egentligen är ett byteshandelssystem  där skuldslavar utgör bytesmedel mellan bankerna – det är mao inget penningsystem – jag skrev om det här). Med fysiska kontanter och/eller demokratiska digitala kontanter skulle aldrig bankerna kunna släcka ned ett helt samhälle. Cypern har visat vilken enorm centraliserad makt banksystemet sitter på.

* Bankerna har full insyn i allas plånböcker på kontona.. Bankerna har gjort den personliga integriteten till ett hån. De har full koll och kontroll på hur mycket du överflyttar mellan konton eller tar ut i form av kontanter och bankerna kan diktera villkoren. Jag tror inte ens Orwell i sina vildaste tankar kunde drömma om en sådan fullständig kontrollfunktion som bankerna besitter.

* Men det positiva med ovan är att banksystemet också avslöjat sin absoluta akilleshäl. Banksystemet är så extrem centralstyrt att de är extremt sårbart. När folk vaknar till vilket 1984 banksystemet fångat sina skuldslavar i kan folk angripa banksystemets infrastruktur. Som jag har skrivit tidigare kommer bankernas inloggningssystem helt paja ihop om säg 100 000  bestämmer sig för att gå in och ut på SEB:s inloggningssida på nätet. Internetdemostrationer kommer vara mycket mer effektiva än plakatviftande vid banker. Jag skrev om framtidens motstånd här.

* Cypern har återigen visat att staterna är underordnat banksystemet. Statens uppgift är att främja bankernas skuldförslavning och parasitering.

* Slutligen kan jag bara hålla med Cervenka om att Cypern visat att demokratin är ett fullständigt skämt. Som komikern George Carlin sa:

”The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don’t. You have no choice. You have owners. They own you”

Slut på inlägget

—————

Videor jag gjort som beskriver penningsystemet , ytterst amatörmässigt gjorda -om någon vill göra dem snyggare så varsågoda.

Andra delen här:

————————————–

Bloggandet är inte alltid så optimalt för att skapa överblick. Man skriver det man känner för för dagen och det blir svårt att skapa någon helhet för läsaren. Det här är ett försök till sammanfattning av blogginlägg som jag tycker ger en övergripande bild av hur det sk kallade ”penningsystemet” fungerar (som egentligen till över 97% är ett bollande av bankernas skulder till kontoinnehavare och inget penningsystem).

1) QE, Interbank Lending och andra ”obegripligheter

2) Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Nedan är kanske lättast att läsa men det jag gör fel är att jag använder ordet krediter och påstår att banker lånar ut dessa. Banker skapar inga krediter, lika lite som de skapar pengar, banker skapar skulder och inget annat. Ha det i åtanke om ni läser nedan

3) ”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

4) Hur JAK skulle kunna erbjuda sina kunder 100% uppbackade konton

————————

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Annonser

14 thoughts on “Vad Cypern lärt oss om skuldslavsystemet som bankerna fjättrat oss i

 1. Bra inlägg som vanligt Lincoln! Någon ställde frågan förut om kontanter och allt hänger ihop. Jag undrar också detta faktiskt. Några av kommentatörerna hos Corny (som verkar ha obegränsat med tid till att ”diskutera” där) har påstått att bankruns, alltså att folk tar ut sina pengar i kontanter inte är ett problem eftersom ”banken kan beställa mer kontanter”. Vi har ju konstaterat att kontosaldon är bankens skuld till kunden på det beloppet i pengar, inte pengar i sig. Betyder det då att banken kan kräva att Riksbanken betalar deras skulder? Eller betalar banken för kontanterna? Isåfall, med vad? Dom kan ju knappast betala med kontosaldon dom kan hitta på själva? Eller byter dom digitala kontanter mot sedlar? Isåfall kvarstår ju problemet, dom har inte täckning för alla kontosaldon och bankruns är ett problem. Jag är inte helt med på hur det hänger ihop 🙂 Om banker kunde beställa riktiga svenska kronor i sedlar skulle dom ju faktiskt kunna skapa pengar.

  Om någon vet hur det faktiskt hänger ihop så skulle en förklaring uppskattas! Annars får vi kanske prova att fråga Riksbanken själva och se om dom kan förklara.

  • Jo, bankerna kan växla digitala kontanter till fysiska kontanter av vad jag förstått (hur det rent tekniskt går till har jag inte sett skrivet någonstans – om någon vet så skriv gärna en rad). Om bankerna har dåligt med digitala kontanter kan Riksbanken pytsa i det också som de gjorde 2008 när de köpte upp hälften av alla bostadsoblogationer och tryckte in 500 miljarder kr i digitala kontanter i RIX-systmet.

   Så de har delvis rätt i att bankrusningar är ganska ineffektivt – däremot skulle samordnade Internetdemostrationer (eller om folk blir tillräckligt förbannade kanske de kapar kablar) ha betydligt större effekt.

   Jag tror dock den långsiktiga effekten av att folk tar ut sina pengar från bankernas ”vi låtsas att vi har pengar”-konton kan vara nog så förödande för banksystemet. De riktigt intressanta kommentarerna i Cornus inlägg kom från en som hade nicket "kommunaltjänstemannen”. Han skrev:
   ”Om du bor i en vettig kommun kan du droppa förbi direkt och betala kontant. Majoriteten av kommuner sköter sin kontanthantering utan att involvera bankerna vilket betyder att de oftast har egna/hyrda deponeringsboxar där de enkelt kan ta dina pengar och få dem insatta på sitt konto, varpå de helt enkelt konterar om din faktura. Inga som helst problem.

   Däremot om någon vill ha ut sin lön i cash.. yikes.”
   Lite senare skriver han:
   ”Jag kan väl sticka in med att många kommuner för tillfället ser efter lösning när det kommer till t.ex. kontanthantering, betalterminaler, p-automater, leasing mm. så försöker man inte ha banken involverad. Inte bara blir man totalt låst vid dem men man har inget att sätta emot banken när det kommer till dispyter – banken har sista ordet. SÅ det är rätt kul att träffa andra personer från andra kommuner där man diskuterar hur och vad man kan upphandla på annat håll än med banken.. ”

   Om kommunerna inte litar på bankerna varför ska då vanligt folk eller riktiga företag? Att folk gör som kommunerna ovan, plockar ut sina kontanter vid en bankrusning och skapar alternativa kanaler, kan vara långsiktigt förödande för banksystemet (eller om kommunerna bygger ut sin verksamhet). En slow-motion-död för ett förruttnat banksystem som tappat all trovärdighet.

   • NOD kom med med kommentar som svarar på din fråga lite bättre än jag gjorde ovan tror jag. Klipp och klistrat:

    ”Mattias Persson, chef för Riksbankens avdelning för finansiell stabilitet:
    ”Riksbanken kan skapa svenska kronor och det är vi de enda som kan göra”

    http://intressantanyheter.blog.se/mattias-persson-chef-for-riksbankens-avdelning-for-finansiell-stabilitet-riksbanken-kan-skapa-svenska-kronor-och-det-ar-vi-de-enda-som-kan-gora/

    Det betyder att ingen annan kan skapa svenska kronor. Huvudanledning till att storbankernas bedrägeri fungerar är kopplingen till Riksbanken och RIX som gör att storbankerna kan skaffa svenska kronor vid behov. Det betyder att Riksbanken, som svenska folket äger genom staten, i princip redan har kontroll över storbankerna, att nationalisera storbankerna är därför i praktiken en väldigt okontroversiell händelse. En nationalisering av storbankerna kan vara ett utmärkt första steg för att införa ett penningsystem eftersom man kan då genomföra en total skuldavskrivning av svenska folkets skulder till storbankerna för att sedan bygga upp ett penningsystem där pengar är att se som en allmän infrastruktur liksom vägar är nu.”

  • Lincoln och Nonsensikvadrat

   Har också funderat på om banken kan betala ut alla insättningar i kontanter. Är inte säker men i teorin så borde det gå tror jag om…

   1. Riksbanken ändrar helt på reglerna om vilka säkerheter som banken kan använda för att köpa/låna kontanter. D.v.s att de tar emot i princip vad som helst (i nödfall så kan de ju värdera en streckgubbe som en bankir har ritat på ett papper till 100 miljoner) 🙂
   2. En mindre skog huggs ner så att sedlar kan tryckas upp så att bankens skulder till låntagarna kan betalas ut.

   Det skulle ju då i praktiken betyda att alla pengar existerade utanför banksystemet som kontanter. Och att de som var skyldiga.bankerna pengar (låntagarna) i princip var skyldiga Riksbanken pengar (men med banken som mellanhand).

   Kanske jag har helt fel i ovanstående Men om det skulle kunna gå att göra så så kanske det finns något sätt att förstatliga bankerna och ställa dem under Riksbankens kontroll.

  • Tack, Helena!
   Nä, men då fråntar bankerna bara folket rätten att komma åt sina fiktiva kontoplånböcker på banken. Det var precis vad de gjorde i Cypern. Genom att bankerna låst fast nästintill hela betalsystemet kan de diktera villkoren totalt för hur folk/företag/kommuner/stat får använda sina egna plånböcker.De uttagsbegränsningar som finns i Sverige är ju också helt dikterade av banksystemet.

   • Okey! Men hur mycket fysiska kontanter kan det finnas. Är det 97 % luft och resten cash? Om vi leker med tanken på att alla som vill kan få ut sina pengar på riktigt! Finns det någon koll på sånt? Och Sverige som ska ge ut nta sedlar och mynt! Wojne! Vad säger resten av maffian om det? 🙂

    Delade ditt inlägg på Facebook.

   • Tack, Helana!
    Det finns runt 100 miljarder kr i fysiska kontanter men mycket av dessa ligger redan ute hos allmänheten, kanske t.o.m de mesta. Så bankerna kanske håller så där en 50-60 miljarder kronor i fysiska kontanter – max! Samtidigt har bankerna skulder till kontoinnehavare (som bankerna påstår att de kan betala genom bankomaten) på runt 2 700 miljarder. 60 miljarder räcker inte långt om man har skulder till kontoinnehavare på 2 700 miljarder 🙂
    Ps Ovan är inga exakta siffror men det är ungefär så läget ligger.

   • Pengarna räcker inte om alla vill ha ut. Det blir kaos. Siffrorna talar för sig själva. Det är luft i systemet. Det är fickor på tarmarna – dom är redan inflammerade och brister snart. 😛

 2. Det är svårt att veta eller omöjligt då de flesta krediter är nominella och kan ju liksom ändra värdet utan att jorden ändrar omlops bana ungefär. Äh ni fattar vaf ´d jag menar.
  —–
  Eller exakt är alla skulder vad de är så finns ju bara kontanterna och då är de hundra % av kanske de nominella 3-6 idag. Lögnen som värderats Upa (utan personligt ansvar) är ju faktiskt något som är minus bara.
  ———
  Var det påstådda värdet är någon stans kanske är värt att förstå. Tja makt kostar pengar ju synligare makten är desto mer kostar den. Så när spänningen väl släpper så lugnas många magar och gasmask på kan vara ett tipps. En efter en kommer skita i byxan (pyramid) och tarmfickorna är fyllda till bristningen. (konstig humor jag har)

  • I slutet på 2012 hade banker och finansinstitut runt 8 av 2700 miljarder i fysiska kontanter.
   Här är en graf som av mig som illustrerar det:
   http://i46.tinypic.com/2wp4jgi.jpgkontanter

   Jag har uppfattat det som att storbankerna kan sälja/låna ut de tillgångar som husskulder till Riksbanken. Ökar då trycket på att svenska folket vill ha mer kontanter så får Riksbanken beställa nya sedlar och mynt.

   • Tack, Nod! 8 miljarder kr i fysiska kontanter som ska täcka en bankrusning där folk vill ta ut 2 700 miljarder! Sjukt, sjukt sjukt! Snygg graf! Jag gör ett inlägg av den! Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s