SEB står helt på statliga ben

Uppdatering: Skattekontona är tydligen överflyttade till Swedbank nu

———————–
Staten måste enligt Maastricht, artikel 104(1)  sätta sig i skuld till banksystemet genom att bankerna kluddar påhitt på bankkonton. Observera att det som står skrivet på ett bankkonto alltid är bankens skuld till kontoinnehavaren (och jag vet att jag tjatar om detta men de flesta tänker inte på att det som står på kontot faktiskt är bankens skuld till kontoinnehavaren och inget annat). Kundens (i detta fall statens) kontoinnehav sätts också upp som en skuld på bankens balansräkning. För att balansera denna skuld måste banken ha en motsvarande tillgång på andra sidan balansräkningen. Detta får banken genom att staten kluddar på ett papper kallat statsobligation som sätter staten i motsvarande skuld till banken. Observera att inga svenska kronor har används, för återigen; staten är enligt Maastricht förbjudet att finansiera sig själv genom att staten, genom Riksbanken, skapar svenska kronor. Tror ni inte på mig så lyssna på Mattias Persson, chef för Riksbankens avdelning för finansiell stabilitet:
”Riksbanken kan skapa svenska kronor och det är vi de enda som kan göra”

http://intressantanyheter.blog.se/mattias-persson-chef-for-riksbankens-avdelning-for-finansiell-stabilitet-riksbanken-kan-skapa-svenska-kronor-och-det-ar-vi-de-enda-som-kan-gora/

Så inga svenska kronor skapades när staten och banken ömsesidigt skuldsatte sig med samma påhittade belopp. Banken behövde heller inte skaffa någon reserv för att hitta på dessa två skulder – allt enligt Baselreglerna för banker (de nya Baselreglerna3 säger också att bankerna inte behöver ha något kapital för att hitta på skulder åt stat och kommun).

Bankens skuld, dvs statens kontoinnehav hos banken, räknas in i penningmängden. Den sk penningmängden består således nästan uteslutande av bankskulder till kontoinnehavare som bankerna aldrig har haft för avsikt att betala tillbaka – penningmängden borde mao mer korrekt benämnas bankskuldsmängden.

Vi betalar skatt till dessa fullständigt påhittade skulder som bankerna satt staten och kommunerna i. Och skattekontona ligger på SEB (bankgiro 5050-1055). Detta innebär en enorm subvention till SEB. För tänk om statens bank SBAB öppnade ett konto och staten överflyttade sitt innehav av SEB skulder till SBAB. För att SBAB skulle acceptera att ta över SEB:s skulder  skulle SBAB kräva att SEB skickar med motsvarande belopp i centralbankspengar, dvs Svenska kronor (eller motsvarande värdepapper). Bankerna internt ser nämligen inte en annan banks skuld till en kontoinnehavare som något annat än vad det är – en SKULD – bankerna internt ser inte en annan banks skuld till en kontoinnehavare såsom om de vore pengar – det är bara vi utanför banksystemet som luras till att tro att innehav av bankskulder (dvs kontoinnehav) ÄR pengar. Vad skulle hända med SEB om SEB överflyttar motsvarande belopp pengar när SBAB övertar kontoskulden till staten? Jo, SEB skulle tömmas på pengar direkt och falla som det korthus det är. Återigen; kom ihåg att enligt Baselreglerna behöver inte en bank hålla ett öre i reserv för att backa upp ett statligt konto.

Så SEB är helt och hållet uppburet av mamma staten. Att staten inte överflyttar alla sina skattekonton till SBAB säger en del om vem det är som är bitch åt vem – staten är Wallenbergs bitch. För om staten flyttade över alla konton till SBAB skulle räntor etc komma tillbaka till staten och skatten kunna sänkas. Om dessutom staten och kommuner enbart ”lånade” påhitt från SBAB skulle skatten kunna reduceras än mer (staten får ju enligt Maastricht inte skapa pengar för att finansiera sig själv – det näst bästa är ju i så fall att staten sätter sig i skuld till sig själv genom SBAB – att staten sätter sig i skuld till sig själv är givetvis trams så egentligen skulle det inte vara en skuld mer än på pappret).

Kan det bli tydligare att staten är till för Wallenberg och inte tvärtom. Vi skattas av Wallenbergs SEB. Sluta inbilla dig att skatten går till staten.

——————-

cover_i_sigil

Boken som mekaniskt beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt kan beställas här:

 

 

 

Annonser

12 tankar om “SEB står helt på statliga ben

 1. Belysande inlägg! Hoppas Cervenka läser det, begriper det och förmedlar det till en vidare läsarkrets. Staten som hora åt bankerna i allmänhet, och åt SEB i synnerhet är en oslagbar metafor. Hoppas någon tecknare får idén att illustrera den… 😉

 2. Intressant formulering i protokollet, ”SEB känner inte till om det finns någon svensk lag som reglerar om privata banker får tillverka pengar”….

  http://www.whitetv.se/sv/gigantiskt-pyramidspel/490.html
  Killen verkar ha fler järn i elden som verkar lite märkliga än just detta med banksystemet som diskuteras här men i denna bloggen bör hans case vara av intresse.
  Undrar om han tar det vidare till hovrätten?? Any news?

 3. Vi skattas av Wallenbergs SEB… Det finns väl ett uttryck som i folkmun som säger ”han skrattade hela vägen till banken” men hur lurad är han inte, det skall väl vara ” han skattades hela vägen till banken”, tänk så fel det bli!

 4. @Carina
  Tack! Japp! Det är vad staten är åt bankerna och åt SEB i synnerhet
  @Tobbe
  Ett fel som jag tycker White gör sig skyldig till är att han tror att banker skapar svenska kronor – det gör de inte (se citatet i inlägget av Mattias Persson, chef för Riksbankens avdelning för finansiell stabilitet). Kontopåhitten på bankkontona är bankernas skulder till kontoinnehavare nominerade i Svenska kronor som de lyckas lura i folk ÄR svenska kronor. Din elräkning på 1000kr är också nominerad i Svenska kronor men du skulle få problem att lura i folk att att elräkning ÄR 1000kr. Men bankerna har lyckats få folk till att tro att bankernas skulder (kunders kontoinnehav) ÄR svenska kronor. Det är, som sagt mer riktigt att säga att vi har en bankskuldsmängd och ingen penningmängd. White har lite svårt att se att bedrägeriet faktiskt är än större än vad han tror.

  Jo, ”skatta hela vägen till SEB” låter skoj 🙂

 5. Mycket bra skrivet, eftersom jag har företag så har jag, med mina mått mätt, hyfsat stora summor flera dagar i slutet av månaden, som gäller löner, moms etc. Stör mig varje gång på att jag sänder till SEB, fast jag inte alls vill använda just den banken!

  • Eller hur varför ska du bli tvingad att ge bort pengarna till banken. Det kan inte vara lagligt att ha tvång när det gäller pengar som allmängiltigt betalningsmedel. Men det är väl krukset för att något ska vara pengar så ska det accepteras av alla och just nu är det skulder.
   Så alla kan tillverka pengar idag. Alla kan ju skapa skulder och presentkort kan man handla på rea för saker och ting och då är det allmängiltigt för att konsensus säger så .Har jag fel då skulle alla dömas som sålt ett presentkort de fått i födelsedag eller julklapp och så vitt jag vet har det inte hänt utan tvärs om så har dagspress även gett råd till hur man kan typ göra med klappar man inte vill ha. Så media har skapat ett konsensus som står över lagen och jag tror inte det är för bara skojs skull. För de som har egentlig produktion i Sverige i högsta led är energibolag och dess makt kommer då falla hur naturligt som helst.
   Betänk att nu skrivs lite smått om hur stor del av ”lönen” stor del av deen går till ja el.
   Nåt el shepo då hehe…Sen i att skriva egna pengar rörelsen faller alla på plats i en ny naturlig pyramid av de som äger tillgångarna alltså infrastrukturen de äger ju då som Marx säger även arbetaren.. SÅ summa kardemummma skit.

   ———–
   Nu tycker jag inte det är fel i grund men det som är fel är det som per automatik blir toppen av detta djungelns lag ekonomi vilken inte är så dum egentligen om alla var på noll från början men det är det som inte är fallet.
   Så länge det finns empati människor emellan så funkar det om moral liksom får vara en del av samhället (vilket ses som handikapp idag att ha moral) äh ni fattar.
   Liksom i ett förfall som detta så är ju cig och alkohol valuta men idag finns andra droger me.
   Hur som så är guld inte det bästa att bunkra, socker är billigt.
   Ville bara belysa detta för det stramar ditåt.

  • Förstår det, Peter!
   Att skatten betalas till SEB visar ju också att SEB är alfahannen bland bankerna då alla andra banker också måste betala skatt till SEB. Så feodalherren på toppen som alla betalar sin tribut till heter Wallenberg.

 6. Undrar då exakt vad för störningar som är så ovanliga.
  http://www.riksbank.se/sv/Press-och-publicerat/Press-och-debatt/Nyheter/2013/RIX-systemet-fungerar-med-reservrutiner/

  ————–
  Mera Rix (men hu ork läsa) men hur som det är bara en sak som intresserar mig och det är vem som värderar risken alltså säkerhet ställer hmmm värdet. Tja inte är det ni du eller jag.
  Vilket det skulle vara ifall det var automatiskt (jämför det med tidigare om reservrutiner hmm.
  http://www.riksbank.se/Documents/Avdelningar/KAP/2013/kap_rix_anvisningar_sakerheter_mar2013_sve.pdf

  Sen vad som är nytt 15 Aprill vet jag inte . Nya bättre smaker på lögner kanske

  ————
  Liksom vad jag inte får ut på tungan är vad är att värdera och vad för värden ser vi till och vilken betydelse har det för att bildande av ett gott samhälle osv.
  Att du jag eller ni ska vara de som värderar är själva grejen i en hmm demokrati oj oj vad jag ångra att jag skrev det tömda ordet så sudda ut det och säg ett rättvist samhälle och vem faen tycker att krig är rättvist speciellt när det inte är okej att skjuta cevila i det spelet.
  Så lösningen där då helt rått för att undvika krig med cevila är att kruga där de inte finns
  Arktisk krig vore något där man kan sända frivilliga knäppskallar att skjuta igäl varandra och man kan spela på oddset här hemma om vilket lag man vill satsa på.
  Ja lite skämtsamt men inte riktigt jag menar också att det vore ju helt okej.
  Liksom förstära varandras resurser där vore ju ingen big deal på mc donalds faktiskt.
  —————-
  Och inte nog med det vålds TV vilket tillgång och man kan nog få hur många som helst att bli super militär som kan bli hedrad även på social media som fläskboken.
  Det gäller alltid för ett samhälle att ha något att se upp till.
  Heros hjältar i verklighets spel och inte bara fantasier liksom digital fotboll är nog inte lika indoktrinerande som riktig spelplan.
  Så framtiden är ljus det går att ordna allt med ordnade former och även det viktigaste det går tjäna kulor på de man investerar hehehe

 7. Mycket bra inlägg. Det är då inte alls så att banken vid varje utlåningstillfälle måste vända sig ut på ”marknaden” för att ”låna upp”? Till sina egna skulder, alltså kundens kontoinnehav? Nej för det låter ju en aning konstigt.
  Inte heller måste banken ”låna upp” så fort låntagaren vill använda sina pengar? Som jag fattat det så finns det en obligationsmarknad som måste flyta på, för att balansera bankernas egna transaktioner. Men inget av detta lånas väl ut, som ”riktiga pengar” till lånekunder? Nej för en obligation är ett värdepapper (bankprodukt) och inte pengar. Om bankerna köper och säljer dessa så betalar de väl varann med digitala kontanter? Som aldrig kan hamna på ett vanligt kundkonto. Vill gärna fatta det här en gång för alla. (Fasst det kanske ingen gör 🙂 )
  Tycker din blogg är som en klippa, Lincoln.

  • Tack, Mimmi!
   Japp, obligationerna används som kompensation internt inom banksystemet när en bank övertar en annan banks skuld till kontoinnehavare vid kontoöverföringar. Vid dagens slut kanske en bank blir skyldig en annan bank och istället för att ersättas med centralbankspengar (digitala kontanter) får banken t.ex bostadsobligationer. Så det har inget med någon finansiering av ”utlåning” att göra – det är en till lögn banksystemet matat oss med.

   Bankerna måste skaffa sig en viss reserv för olika kontopåhitt som de ”lånar ut” (då inget lånas ut är detta också en lögn). Den reserven kan de skaffa efter ungefär 1 år. Enligt Basel2 kan en bank hitta på 1 miljon som de kluddar på ett konto och påstår att de ”lånar ut” till en bostad med en reserv på 2800 kr. De 2800 kronor som banken så småningom skaffar sig blir aldrig heller utlånade – de ligger ju kvar på banken som reserv.

   Men när bankerna hittar på skulder till stat och kommuner behöver de enligt Basel2 inte ens skaffa sig ett öre i reserv. Banken kluddar 1 miljard på statens konto och staten skriver en skuldsedel kallat statsobligation på 1 miljard. Statens kontoinnehav är bankens skuld och skrivs på bankens skuldsida och statsobligationen sätts på bankens tillgångssida på bankens balansräkning. De två skulderna är exakt lika mycket påhitt båda två och banken har inget lånat ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s