Kommer finansparasiterna välja Simsons val? del2

Det här inlägget kan ses som en fortsättning på Kommer finansparasiterna välja Simsons val?    Läs gärna det först (eller efter)

Västs parasitära finanssystem brakar i fogarna både inifrån och utifrån. Cypern visar på att systemets förruttnelse inifrån.Lite tystare är det om  BRICS länderna nya framstötar (Brasilien, Ryssland, Indien ,Kina och Sydafrika).  Tillsammans står de för 25% av världens BNP och 40% av världens befolkning. Till skillnad från väst är dessa 25%  av BNP baserad på reell ekonomi och inte på finansiell hokus pokus-parasitism såsom mycket av västs BNP. BRICS  jobbar på en frigörelse från dollarhegemonin som är grundstenen i västs utsugningsmaskineri. Från Bloomberg:

“The deepest rationale for the BRICS is almost certainly the creation of new Bretton Woods-type institutions that are inclined toward the developing world,” Martyn Davies, chief executive officer of Johannesburg-based Frontier Advisory, which provides research on emerging markets, said in a phone interview. “There’s a shift in power from the traditional to the emerging world. There is a lot of geo-political concern about this shift in the western world.”

BRICS-länderna ska också på mötet i Durban förhandla om att sätta upp en ny utvecklingsbank som kommer kringgå IMF och världsbanken. Länderna har också kommit överens om att kringgå dollarn genom att istället använda de olika ländernas valutor. Enligt Sydafrikas finansminister är det redan klart – ”It’s done”

Redan före mötet i Durban har Kina och Brasilien  tecknat ett avtal om att sluta använda dollar i handeln sinsemellan. För att förstå dollarimperialismen kan man läsa det här inlägget som jag skrev tidigare:

Afghanistan – det tredje opiumkriget

Slut på inlägget

——————

Videor jag gjort som beskriver penningsystemet , ytterst amatörmässigt gjorda -om någon vill göra dem snyggare så varsågoda.

Andra delen här:

————————————–

Bloggandet är inte alltid så optimalt för att skapa överblick. Man skriver det man känner för för dagen och det blir svårt att skapa någon helhet för läsaren. Det här är ett försök till sammanfattning av blogginlägg som jag tycker ger en övergripande bild av hur det sk kallade ”penningsystemet” fungerar (som egentligen till över 97% är ett bollande av bankernas skulder till kontoinnehavare och inget penningsystem).

1) QE, Interbank Lending och andra ”obegripligheter

2) Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Nedan är kanske lättast att läsa men det jag gör fel är att jag använder ordet krediter och påstår att banker lånar ut dessa. Banker skapar inga krediter, lika lite som de skapar pengar, banker skapar skulder och inget annat. Ha det i åtanke om ni läser nedan

3) ”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

4) Hur JAK skulle kunna erbjuda sina kunder 100% uppbackade konton

————————

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Annonser

2 thoughts on “Kommer finansparasiterna välja Simsons val? del2

  1. Ja, systemet urartar både inifrån och utifrån – precis som det Romerska riket som flera skribenter pekat på. Hur jävligt den än blir, så går det inte att komma ifrån att det är en upplevelse av ”one of a kind” som utspelar sig inför våra ögon där just vi sitter på första parkett, och bevittnar hur dagens (eller gårdagens snarare) hjältar blir morgondagens förrädare…

    • Japp, vi står inför ett vägskäl. Antingen vaknar folk upp och vi skapar ett samhälle som är mänskligt eller kommer stöveln stampa oss i ansiktet i all evighet såsom Orwell förutspådde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s