Vad är skatten mot hyran som bankerna tar på kontopåhitt?

Idag ska deklarationen in och många är vi som gnäller och kanske t.o.m skäller. Men vi skäller på vattenbäraren staten när det är bankerna som suger ut oss.

Tänk dig att du hyr ut något du aldrig lånar ut. Tänk att du lyckas få någon att tro att de är skyldiga dig det du aldrig lånat ut. Visst skulle du känna dig som en skurk och bedragare?

Detta är precis vad bankerna gör. De ”lånar” ut pengar som de aldrig har haft genom att kludda siffror på konton. Sedan får samhället hyra kontopåhitten – bankerna kallar hyran för ränta. Hyra på engelska heter ”rent”. 97% av ”penningmängden” är uthyrda kontopåhitt från bankerna. Mao finns en kontopåhitts-hyra på nästintill allt, t.ex:

* Bankerna hyr ut sina kontopåhitt genom att de som såsom mellanhand trissar upp bostadspriserna. Det finns ingen bostadsmarknad eller ens hyresmarknad för bostäder. Fastighets”ägare” hyr kontopåhitt av bankerna dvs de hyr husen av banken – mao betalar nästintill alla hyra till bankerna – även hyresgäster.

*  Bankernas har hyrt ut sina kontopåhitt till företag och vi måste därför betala hyra genom högre priser. Vi får mao betala hyra till bankerna för mat, kläder etc också – allt som säljs.

* Inte ens en helt självförsörjande bonde som helt äger sin bondgård kan komma undan att betala hyra till bankerna. För bonden måste genom fastighetsskatten indirekt betala hyra till bankerna då staten enligt lag (Maastricht artikel 104) tvingas hyra bankernas kontopåhitt. Skatten går mao också till att betala hyra på bankernas kontopåhitt.

Och om inte samhället betalar hyra på kontopåhitten säger bankerna att det blir en ekonomisk kollaps. Enligt bankerna finns ingen realekonomi – det enda som finns och räknas är kontopåhitt och att vi betalar hyra på dessa.

Så alla tvingas vi  betala hyra på något som bankerna aldrig lånat ut – och folk gnäller på skatten. Det är rätt komiskt, om det inte vore för att det är så tragiskt.

Vad det ska stå på bankernas deklarationer är ju givet – BEDRÄGERI!

Slut på inlägget

——————

Videor jag gjort som beskriver penningsystemet , ytterst amatörmässigt gjorda -om någon vill göra dem snyggare så varsågoda.

Andra delen här:

————————————–

Bloggandet är inte alltid så optimalt för att skapa överblick. Man skriver det man känner för för dagen och det blir svårt att skapa någon helhet för läsaren. Det här är ett försök till sammanfattning av blogginlägg som jag tycker ger en övergripande bild av hur det sk kallade ”penningsystemet” fungerar (som egentligen till över 97% är ett bollande av bankernas skulder till kontoinnehavare och inget penningsystem).

1) QE, Interbank Lending och andra ”obegripligheter

2) Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Nedan är kanske lättast att läsa men det jag gör fel är att jag använder ordet krediter och påstår att banker lånar ut dessa. Banker skapar inga krediter, lika lite som de skapar pengar, banker skapar skulder och inget annat. Ha det i åtanke om ni läser nedan

3) ”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

4) Hur JAK skulle kunna erbjuda sina kunder 100% uppbackade konton

————————

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Mervyn King fd chef för Bank of England

Annonser

5 thoughts on “Vad är skatten mot hyran som bankerna tar på kontopåhitt?

 1. Uthyrningen av kontopåhitt är också den svällande faktorn i tillväxtcancern som håller på att sluka världen. Bankerna exponentiellt ökande skuldsättande tvingar företag att sälja alltmer för att kunna betala hyran på kontopåhitten. Folk säljer sina liv för att jobba ihop till att betala en exponentiellt ökande hyra på kontopåhitt. Bankerna har blivit en cancersvulst som äter upp den reella ekonomin med en parasitaptit som världen aldrig skådat.

  När ska folk vakna och inse att skulderna och kontopåhitten är illusioner och att vi inte behöver betala hyra för att göda cancerparasiten. Cancer avlägsnar man – vi kan inte längre göda cancern i hopp om att samhället mirakulöst kommer tillfriskna.

  Intressant video där en drös högt uppsatta ekonomer berättar sanningen. Såsom IMF-ekonomen Michael Kumhof
  “The key function of banks is money creation, not intermediation. And if you tell that to a mainstream economist, that’s already provocative, even though it’s hundred percent correct.”

  Dvs banker lånar inte ut insättarnas pengar. Bankerna hittar på kontopåhitt som de hyr ut och låtsas bara att de lånar ut insättarnas pengar. Och detta har, precis som Michael Kumhof säger, ekonomer i allmänhet ingen aning om.

  Fd Chefen för Storbritanniens finansinspektion Adair Turner säger:
  “Fractional reserve banks create whole new level of danger. Because the fundamental fact is, that when people say ”banks take savings and intermediate it to loans” – that’s not true.

  One of the most fundamental insight is that banks simultaneously create new credit and new money ex nihilo.

  And that is one of the most fundamental, important things for people to be taught, which economics undergraduates should be taught about the nature of how monetary economy with banks works.”

  Man kan ju undra vilka det är som inte vill att folk ska veta det som Adair Turner tycker är det mest fundamentalt viktiga att lära sig.

  Undrar om Cornu någonsin kommer lära sig det som läsare av bl.a den här bloggen kunnat och förstått länge, länge.

  • Jo, han är pragmatiskt, professor Werner. Men hans huvudförslag är att han vill att bankerna ska tas i från sin rätt att hyra ut sina kontopåhitt, han är ju medgrundare till positive money.

   Det ska tydligen komma ut en dokumentär baserad på hans bok ”Mammons furstar”. Undrar hur den blir?

Kommentarer inaktiverade.