De sista sillarna packas in i statsgettona – dags att simma mot strömmen

Priserna på bostadsrätter är rekordhöga i storstäderna. Skuldslavarna som lurats in i bankernas pyramidspel ansamlas. Många skuldslavar tror fortfarande att de är rika och har ännu inte insett att de bara är ett kort i korthuset som bankerna byggt upp. Rikedomens illusion bygger helt på att bankerna lyckas lura i de nuvarande skuldslavarna att de kan sälja till ett än högre pris genom att bankerna kan lura in än fler skuldslavar in i pyramidspelet.

Men illusionen är en hårsmån från att spricka. Det finns tydliga tecken på det. I USA började folk sälja av sina fritidsbåtar för att kunna bo kvar i huset. Samma sak har hänt i Sverige där båtmarknaden är stendöd. Det finns ett enormt utbud av fritidshus och samma öde väntar  ”fritidshusmarknaden” (som är lika manipulerad av bankerna som bostadsmarknaden).

Samtidigt avfolkas glesbyggden. Allt fler sugs in i städerna för att söka allt färre jobb. Det enda sättet att komma in i staden är genom att köpa en lägenhet eller hyra en. För att upprätthålla priserna på bostadsrätterna har därför ”marknadshyra” införts så att folk inbillas tro att de tjänar på att bli skuldslav åt bankerna genom att ”köpa” en lägenhet på den av bankerna dopade ”bostadsmarknaden”.

Det är ingen skillnad mellan den här processen och det som skett i U-länder där I-länderna först förstört landets möjlighet att försörja sig (genom att I-länderna med ”frihandel” som lögn tvingat U-länder att importera subventionerade jordbruksprodukter med priser som ländernas egna bönder inte kunnat konkurrera mot). Landsbygdsbefolkningen i U-länderna har flyttat in i statsgetton för att kunna försörja sig.  Samma urbaniseringsprocess har även skett här i Sverige och andra länder i väst. Det enda som skiljer sig är val av metod som penningparasiterna använt.

Skälet till denna urbanisering är enkel. Penningskaparna vill inte att folk ska kunna försörja sig själva eller uppnå någon som helst form av självständighet. Självständiga människor på landet använder inte pengar i samma omfattning som en beroende statsbefolkning. Urbaniseringen är till för att skapa efterfrågan på pengar. Genom att låta privata parasiter, banker, skapa ett penningsubstitut i form av skuld kan de dessutom göra stadsbefolkningen till livegna skuldslavar som alltid måste jaga pengar – på så sätt kan efterfrågan på pengar upprätthållas och parasiterna gödas.

Ända vägen ur träldomen är att ta makten om penningskapandet från dessa psykopatiska parasiter och se till att staten ges rätt att skapa en skuldfri valuta. Denna valuta ska då vara demokratiskt grundad för  att öka folks självständighet och skapa möjlighet till ett hållbart samhälle. Då kan inte de nuvarande penningparasiterna längre maximera efterfrågan på sina penningsubstitut genom att ansamla en statsbefolkning som bjuder över varandra för att bli skuldslavar åt bankerna i skuldslavsauktionerna som bankerna anordnar ( som de kallar ”bostadsmarknad” för de naiva kommande trälarna).

Det är god tid att vakna. Ulven i fårakläder har lurat oss alla och folk är inhägnade av ett syfte. Glöm Cornus sagor om ryska björnar. För till skillnad från den ryska björnen existerar den lismande ulven (bankerna) och ulven har skinnat er på era liv som ni lever på ulvens villkor inom inhägnaden kallad staden.

——————-

Slut på inlägget

——————

Videor jag gjort som beskriver penningsystemet , ytterst amatörmässigt gjorda -om någon vill göra dem snyggare så varsågoda.

Andra delen här:

————————————–

Bloggandet är inte alltid så optimalt för att skapa överblick. Man skriver det man känner för för dagen och det blir svårt att skapa någon helhet för läsaren. Det här är ett försök till sammanfattning av blogginlägg som jag tycker ger en övergripande bild av hur det sk kallade ”penningsystemet” fungerar (som egentligen till över 97% är ett bollande av bankernas skulder till kontoinnehavare och inget penningsystem).

1) QE, Interbank Lending och andra ”obegripligheter

2) Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Nedan är kanske lättast att läsa men det jag gör fel är att jag använder ordet krediter och påstår att banker lånar ut dessa. Banker skapar inga krediter, lika lite som de skapar pengar, banker skapar skulder och inget annat. Ha det i åtanke om ni läser nedan

3) ”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

4) Hur JAK skulle kunna erbjuda sina kunder 100% uppbackade konton

————————

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Mervyn King fd chef för Bank of England

Annonser

15 thoughts on “De sista sillarna packas in i statsgettona – dags att simma mot strömmen

 1. Jo, men det är ju gött att bankerna (de privata penningskaparna) jobbar i maskopi med byggherrarna (de privata ”bostadsskaparna”). Båda har de monopol på några av de mest fundamentala sakerna i samhället nämligen boende och bytesmedel.

  Ta tex. JM bostäder i sthlm: http://www.svt.se/nyheter/ekonomi/stora-vinster-bakom-hoga-byggpriser.

  På en lgh som kostar 5 miljoner plockar de en miljon i vinst. Vilka företag har vinster på nästan 20%. De flesta mindre eller medelstora är glada om de har 3% men så är de för det mesta inte hållna om ryggen av pappa staten, som i stället för att göra samhällsnyttigheter – som att tillhandahålla ett nationellt fungerande penningsystem – håller de största företagen om ryggen medans de små alltid får kämpa hårdast. Bankerna och byggföretagen ligger tyvärr också i politikernas största intresse att skydda eftersom faller de så faller ekonomin. Ekonomin kommer ju att falla snart, vare sig vi vill eller inte, men kan en politiker fördröja händelseförloppet lite – till någon annans mandatperiod – så är de mer än nöjda.

  Precis som du har sagt så är nog ett transaktionskonto på RB det bästa för nationella transaktioner. Detta kan kompletteras med lokala skattefria valutasystem som kan skapas i brukarkollektiva.

  • Precis! Man kan även dra in facket och ”arbetarrörelsen”. Som jag skrev i det här inlägget:
   Har facket och kapitalet egentligen samma agenda?:
   Produktiviteten har ökat enormt samtidigt som lönerna hållits tillbaka. Det finns mao möjlighet att dra ned på arbetstiden då automatiseringen gjort att folk inte behöver jobba lika mycket. Alla skulle ändå kunna ha en bra levnadsstandard. Varför prioriterar då inte facket lägre arbetstid, medborgarlön och högre löner? Jag tror att en förklaring ligger i att facket i mångt och mycket är i samma situation som systembolaget. Systembolaget ska utåt verka för mindre supande och sitt eget avskaffande – facket ska verka för mindre jobb och mer fritid – i utopin borde facket jobba för sitt eget avskaffande och minimering av arbete. Men Systembolaget kränger sprit samtidigt som de låtsas såga av grenen de sitter på – likadant med facket. Varför skulle facket vilja ha färre arbetare när detta skulle innebära att antalet medlemmar minskar och fackpamparnas egna försörjning äventyras? Facket har blivit ett fack för facket som företräder sitt egna intresse och inte sina medlemmars. Därför vill facket ”skapa fler arbeten” – oavsett om de behövs eller ej.

   För att inte snacka om arbetsförmedlingen och socialförvaltningen – vad skulle de göra om folk fick mer möjlighet att ta hand om sig själva och varandra? Arbetsförmedlingen och socialförvaltningen. är ju, liksom både facket och systembolaget satta att försöka utrota sig självt. Givetvis finns samma målkonflikt i detta – vad är sannolikheten att någon av ovan organisationer begår harakiri självmant? Tvärtom, de gör nästan allt för att bli större (men där nyttoeffekten för medborgarna blir allt mindre, ja t.o.m negativ, såsom i löneutvecklingen). Klart som fan att inte dom vill ha en medborgarlön som ger en dräglig bas för alla.

   Kapitalisterna har givetvis samma mål men de är i alla fall öppna med det. Att de sedan de dolt slaveriet genom att bankerna tillåts skapa penningsurrogat genom att skuldsätta allt med kontopåhitt är en annan sak.

   Likadant är det med broilerfabrikerna som kallas partier – de är måna om sina egen försörjning som skulle äventyras om Wigfors tankar genomfördes:

   Om målet med samhällsutvecklingen skulle vara att vi alla skulle arbeta maximalt voro vi sinnessjuka. Målet är att frigöra människan till att skapa maximalt. Dansa. Måla. Sjunga. Ja, vad ni vill. Frihet.”

   Partierna borde mao jobba för att frigöra sina väljare i möjligaste mån – men om de lyckas finns inget behov av politiker. Målkonflikten är given och därför jobbar även partier med att se till att folk måste krypa efter onödiga arbeten istället för att få del av ett överflöd och få en självständighet i Wigfors anda.

   När representationen representerar sig själv är den inte längre representativ för gruppen den är satt att representera.

   Vi ”arbetar” för att vi inte ska få tid och frihet att skapa värden utanför systemet. Vi arbetar för att hålla uppe värdet på den fiktiva enheten pengar så att de som påstås företräda oss kan fortsätta suga ut oss. Så det gäller att göra folk beroende av pengar för om de blev mer självständiga och kunde hjälpa varandra så skulle folk använda mindre med pengar.

   Varför ska vi annars öka pensionsåldern när arbetslösheten är skyhög bland ungdomar. Enligt filmaren Stefan Jarl är arbetslösheten för ungdomar mellan 16-25 år runt 75% om man skalar bort alla låtsasjobb. Vi ska krypa efter pengar till varje pris. – vi ska vara tjänare åt överheten. Det är ingen tillfällighet att det heter ”tjäna pengar”.

   • Exakt! Systemet arbetar emot människor – inte för. Dessvärre för systemkramarna så har vi har inte längre råd med alla dessa mellanhänder när överskottssystemet havererar. Detta är kärnfrågan som måste lösas, och enda sättet är direkt demokrati och medborgarlön. Som jag brukar tjata om på min blogg så tror jag att det blir tjänstemännen som kommer att driva fram denna lösning när arbetslösheten i allt högre grad drabbar även de välutbildade som sitter på ett intellektuellt och socialt kapital som inte är lika lätt att ignorera på det sätt industriarbetare och kontorister har ignorerats och därmed tvingats rätta sig i ledet och krypa för sina överlevnadsmedel. Många kommer att sugas upp av utbildningssystemets ingenjörsämnen, men knappast alla och den kreativitet och det entreprenörsskap som Skolverket vill ingjuta i elevernas ryggmärg främjas knappast av konstruerade och meningslösa bidragsarbeten – den främjas bara av frihet…

   • Jag håller med! Men eliten kommer sätta emot allt vad de har för att stoppa all form av självständighet. T.ex skriver ingen i presstitutionsmedian om den parodi på demokrati som utspelar sig i Lettland där eliten helt kringgår de demokratiska reglerna för att införa Euro.

  • Verkar det som välutbildade tjänstemännen i Grekland sätter sig till kraftfullt motvärn ?
   Man hör mest om att de flyttar till jobb utomlands.

   • Grekerna ensamma kan kanske inte sätta sig i kraftfullt motvärn, men i takt med att allt fler länder drabbas och systemlögnen avslöjas i allt snabbare takt, så ökar motståndet i Europa. En kritisk massa kan inte uppstå i ett land som ständigt får höra av sina världsdelsbröder att det är deras eget fel. Därför flyr de än så länge…

 2. Angelägen video – om man inte visste bättre så skulle man ju kunna tro att det är en dramatisering! Systemets urartande är nu så uppenbar att det är skrattretande. Frågan är vad det kommer att resultera i framöver…

 3. Ensidig vilja som ska representera alla de andras vilja som inte verkar ha en vilja blir bakgrunden i mer en bara samhällets struktur så att säga det blir även bakgrunden för elektroners rörelse omkring en atom typ.
  Liksom upp och ner när solen är i låg vinkel har den idag kraft att skingra molnen när den stiger så har den istället mer kraft att skapa dem. I alla fall är det det jag ser om jag får infall att skåda detta vid sex tiden på morgonen.
  Kanske lite långt ifrån vad som diskuteras här men för mig är det inte det. Liksom avfolkningen till städer är samma giv och bygger på en felaktig syn att människan är dålig för naturen, ja kanske om det är rovdrift vilket det är i många fall men normalt så växer ju den ätbara födan mest i diken och det är det som göra att vi krockar med älgar och dyligt. De som utbildats för att överleva av vad som finns vet ju vart man måste gå ,övergivna hus och gårdar osv. liksom människans spår är där födan växer. Skogen orörd ger knapp näring om den inte rörs och formas i alla fall är det så vad jag ser i tempererade zoner djungel är annat och det har jag ingen erfarenhet av har aldrig ens varit på sådan plats. Vad har nu detta med detta att göra, jo de som styr har denna syn om att människan har inget att tillföra naturen och skas ta bort ur ekvationen alltså bo i betong. Så ville väl bara säga att de har fel. Sommarn är här och konceptet ovan blir ju vart jag drar inte drar jag till ris och buske liksom.
  Fast jag drar ju ut till naturen helst i människans spår liksom djuren gör!
  Självklart håller jag med om medborgar penningen och tillförsel för det som görs helt enkelt och då behövs ingen skatte apperatur och allt trams skatt blir ju då värdet i att skriva värden av de värden som åstadskomms (kan inte stava helt plötsligt förlåt för det). Vilja är det som är grunden för att skapa värden och alla vet ju hur man tappar sin vilja i detta fall som man känner sig själv känner man andra och jag har tappat extremt mycket vilja att delta i det ”gemensamma” som jag ju inte ser som gemensamt utan bara diktatur för någons enstaka vilja.
  Liksom det handlar om att mänskligheten måste komma på rätt köl för att vara människor för det har inte varit det tillståndet på vad jag kan se i historian för det krävs allas vilja VILJA!
  Så jag fick ur mig vad jag ville säga och som sagt jag själv är ju nästan själv då sämst så vad kan jag säga .Vet inte, men hur kan man påverkas när man är den som ligger ner och blir sparkad liksom ända viljan är att vara fri då och inte bli sparkad.
  Liksom hur då! Jo är man i skuld (i mitt fall inga lån) så är man ju ett investerings objekt med avkastning 38 % fast man är värdelös. Fantastiskt att det accepteras av medel måttorna som jag tror har bakgrund i början av denna text.

 4. Mycket bra skrivet Lincoln. Precis så är det.
  Jag har själv sett hur avfolkningen av landsbygden gått till. Styrt av myndigheter och banker.
  På 60-talet fanns ju massor av små gårdar (skuldfria för det mesta), med 20-30 ha mark ca 10 kor eller så. Folk kunde försörja sig i enkelhet.
  Mycket långt tillbaka kanske dessa små gårdar var under storgodsen. Men en lång period var de självägda och självständiga,
  Myndigheterna valde alltså ut vilka som skulle förvandlas till ”bärkraftiga” gårdar.
  Dessa fick givet banklån för att köpa upp när grannen sålde. Grannen kunde inte sälja till vem han ville. Alla köp av jordbruksfastighet skulle godkännas av myndigheter och följa planeringen. Kanske sex till tio gårdar blev en enhet som kunde bära ett stort banklån, och även försörja en familj i det nya konsumtionssamhället.
  Sen har ju utvecklingen bara fortsatt och man kan väl vänta sig att snart tar storbolagen över de produktiva markerna. Skåne har ju världens finaste jordar.
  Vad man kan göra idag som vanlig människa är väl att spara som en galning i några år och sen köpa en pytteliten gård till självförsörjning i norra Sverige, utan banklån.

 5. Carina Agrell, jag tycker du skriver bra och jag beundrar verkligen din blogg.
  Men jag tror inte heller att det blir några tjänstemän som kommer förändra systemet. Folk som arbetat och levt länge i ett system kommer ju att identifiera sig med detta. Den identiteten är riktigt svår. Ungefär som att identifiera sig själv med ett politiskt parti.
  En inbiten ”sossehatare” t ex., ser en person med s-beteckning i rutan, fylls genast av antipati och exakt allt personen säger är fel. Även om exakt samma sak uttalas av det egna partiet. Då nickar man gillande. (eller har jag bara otur med mina bekanta 🙂 )
  Men jag menar att identiteten när man befinner sig i ett system, med hela sin utbildning och långt arbetsliv, tar nästan över hela människan. När systemet kraschar tror jag snarare att man griper efter minsta halmstrå för att bygga upp det igen. Eller flyr till ett ställe där ”allt är som det ska”

  Jag tror snarare att den stora förändringen kommer från annat håll, från ungdomarna
  Ungdomarna i sydeuropa har ingen anledning identifiera sig med systemet. ca 50% arbetslösa utan framtid i nuvarande system, men ofta välutbildade. Föräldragenerationen står maktlös.
  De ser kanske samhället krossas, men tittar sen åt ett helt annat håll och gör något helt annat och nytt. Jag har hört om helt fantastiska saker, något som kallas för den tredje industriella revolutionen. Man tillverkar helt enkelt det man behöver själva. Bedriver byteshande och klarar sig utan pengar. Man samarbetar och all information, ritningar och instruktioner finns gratis på nätet. Kanske ungdomsgenerationen kan rädda både sig själva och världen?

  • Ligger mycket i vad du skriver. För lång skolgång leder tyvärr ofta till att man blir bra på att citera andra men har fruktansvärt svårt att tänka utanför skygglapparna som utbildningen gett (jag tror tyvärr Carina inte riktigt uppskattar att hon faktiskt är ett lysande undantag – om fler akademiker kunde tänka lika självständigt som hon skulle hon säkert få rätt imorgon dag). Trögheten är större ju mindre humanistisk utbildningen är. Och trögast är det i det humanistiska ämnet nationalekonomi då nationalekonomer tvångt måste leka naturvetare. Max Planck sa att framsteg inom fysiken sker en begravning i taget – vartefter de gamla profosserna dör kommer de nya tankarna segra. Men trögheten är som sagt än större inom låtsasvetenskapen nationalekonomi där det är svårt att se några framsteg alls.

  • Tack, Mimmi för de berömmande orden om min blogg! 🙂

   Du har självklart rätt – de som tjänar på systemet kommer att göra allt för att bevara det, men jag vidhåller att det ändå sker ett genombrott när konsumismen och skuldsystemet havererar och när detta drabbar de mest gynnade i systemet, d v s medelklassen så är de inte dummare än att de kommer att fatta att det är kört – vilket förstås ungdomarna för övrigt redan fattat. Ungdomarna kommer att ignoreras ända fram till den dagen då korthuset faller, och de kommer att utgöra den revolterande gruppen, medan tjänstemännen snarare kommer att tillhöra den desillusionerade och uppgivna.

   Skillnaden är att politikerna inte bryr sig om ungdomarna som därför får klara sig bäst de vill eftersom de inte har något intellektuellt eller socialt kapital (ur politikernas perspektiv) medan medelklassen (tjänstemännen) är viktig valboskap, och om de inte har något att leva på inom systemet såsom det är konstruerat idag, så måste systemet förändras i någon mån.

   Det är på det sättet jag tror att medborgarlönen blir den kortsiktigt systemräddande faktorn istället för den systemhotande. Politikerna kommer att göra vad som helst för att upprätthålla den representativa demokratin – hur icke representativ den än är i verkligheten. Istället för att utropa att ”alla som kan och vill ska få jobba”, så övergår mantrat till ”alla som kan och vill ska få sin frihet genom en liten men värdig medborgarlön”.

   Jag tror därför att ungdomarna blir den grupp som gynnas mest av den, eftersom de kan använda den till studier, odling, ta hand om sina barn, kreativa verksamheter osv. För den som är van att leva på lite pengar, blir medborgarlönen ett ekonomiskt uppsving även om den bara hamnar på kanske studiemedelsnivå, ca 8 500 kr. För medelklassen är denna summa en katastrof, men inte desto mindre blir den vad de många kommer att ha att leva på. Kanske har jag fel, men det är vad min kristallkula skvallrar om 🙂

   Hur det än blir så lever vi i synnerligen intressanta tider…

   • ”medborgarlönen blir den kortsiktigt systemräddande faktorn”
    Ja om man tänker så så har du nog rätt allafall. 🙂
    Väljarna måste ju hållas glada. Tycker ju också själv att det skulle vara en bra lösning.
    Men jag blir också imponerad av tilltag i den här stilen:

   • Precis! Som han säger så stannar resurserna lokalt och behovet av pengar minskar. Vad ska penningparasiterna suga ut då när efterfrågan på deras ”vara” minskar?
    https://parasitstopp.wordpress.com/wp-admin/#comments-form
    Jag har inget emot pengar i sig men de penningsurrogat som är skapade nu är varken demokratiska eller verkar för ett samhälle människor vill leva i (enbart bankerna frodas av att maximera mängden skuldslavar). Jag förstår och högaktar de ungdomar (och äldre) som verkar för det videon visar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s