Robots Will Steal Your Job, but That’s OK

Förut var slaveriet öppet men nuförtiden är det dolt genom att bankerna skuldförslavar allt genom att bankerna hyr ut sina egna skulder och låtsas att det är pengar. Även det dolda bankslaveriet kommer falla och den dagen kommer allt närmare. När vi inser att bankerna inte har rätt att skuldförslava samhället med påhitt kan vi kräva medborgarlön och få en ökad fritid där vi gör det som skapar mening åt oss själva istället för att göda parasiter. Framtiden är ljus om vi bara gör oss av med tron på att vi sitter med en skuld till finansparasiterna som vi måste betala av med arbete. Det är dags för finansparasiterna att betala av sin skuld till samhället.

Slut på inlägget

——————

Videor jag gjort som beskriver penningsystemet , ytterst amatörmässigt gjorda -om någon vill göra dem snyggare så varsågoda.

Andra delen här:

————————————–

Bloggandet är inte alltid så optimalt för att skapa överblick. Man skriver det man känner för för dagen och det blir svårt att skapa någon helhet för läsaren. Det här är ett försök till sammanfattning av blogginlägg som jag tycker ger en övergripande bild av hur det sk kallade ”penningsystemet” fungerar (som egentligen till över 97% är ett bollande av bankernas skulder till kontoinnehavare och inget penningsystem).

1) QE, Interbank Lending och andra ”obegripligheter

2) Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Nedan är kanske lättast att läsa men det jag gör fel är att jag använder ordet krediter och påstår att banker lånar ut dessa. Banker skapar inga krediter, lika lite som de skapar pengar, banker skapar skulder och inget annat. Ha det i åtanke om ni läser nedan

3) ”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

4) Hur JAK skulle kunna erbjuda sina kunder 100% uppbackade konton

————————

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Mervyn King fd chef för Bank of England

Annonser

9 thoughts on “Robots Will Steal Your Job, but That’s OK

  • Ehrenberg blir jag aldrig riktigt klok på. Han har många jättebra tankar kring humanism, rättvisa, miljö, energi osv. Men när det kommer till pengar har han absolut ingen aning om hur systemet fungerar. Ändå har han skrivit två böcker om pengar.

  • Resurserna finns för att alla ska ha ett gott liv. Sättet som pengar skapas på gör samhället psykopatiserat Pengar ska inte vara en vara i sig själv som privata parasiter kan skuldförslava befolkningen med. Som penningsystemet är format idag ökas efterfrågan och värdet på ”pengar” genom att bankerna skapar konstgjord brist på ”pengar” genom att skapa dem i form av skuld så att jagandet av ”pengar” blir viktigare än alla andra värden i samhället. Genom att se till att folk inte har tid med sig själva och sina närstående har banksystemet skapat otrygga osjälvständiga befolkningar som ständigt måste jaga för att betala påhittade skulder.

   Genom att ta ifrån finansparasiterna makten över hur och till vad pengar ska skapas kan vi demokratiskt se till att pengar skapas så att de ger maximal frihet åt människor. Folk skulle få mer fritid där de skapar värden utanför penningsystemets räckvidd och som gynnade dem själva och den närmiljö de lever i. Värden skulle kunna behållas lokalt och gynna lokala företag och den lokala ekonomin. Skuldslaveriet skulle avskaffas och de pengar staten skapar skulle gå till en medborgarlön, skapandet av gemensamma nyttigheter, vård och omsorg etc. Pengar skulle skapas för att vi ska bli bättre på att hjälpa och ta hand om varandra istället för, såsom nu, skapas för att vi ska konkurrera ihjäl varandra för att vi måste betala av påhittade skulder som bankerna slängt in i ekorrhjulet.

   Visionen är ett bankernas psykopatiska (h)järngrepp över människorna släpper och att samhället avpsykopatiseras. Vi måste sluta upp att betingas till att tro att världen blir bättre för att vi försöker ha ihjäl varandra i jakten på en fiktiv skapelse kallad pengar.

 1. Min vision är frihet.
  Kollektivet är inte frihet det är enfald trots att många deltar i den så är ett kollektiv att vara flera som en. Så det blir naturlag att individen i ett kollektiv får lägre sk. IQ nu sägs den generelt vara 88.
  Men jag ser inte IQ som ett mått av intelligens det är mer ett mått av medgörlighet soch egentligen borde detta mått vara ännu lägre för ju mer känt ett test är ju lättare genomförs det och jag antar väl att dessa tester då är kända. Att överhuvudtaget tänka på begäran är inte lätt så testerna är missvisande just pga. ointresse för uppgifterna.
  Undergiven eller övergiven liksom som vargarna där överst är de som är utstötta till en början och visst syns väl mönstret att i dumlådan finns ju inget att hämta (kollektivet) Finns hur många civilization-er som bevis för det. Utslätade samhällen har inget att ge om man bortser från de som avikit från skiten.
  Så har det alltid varit fast nu försöker man säga att det är kollektivet som är det drivande, vilket det inte är det är bara enfald i pluralis.

  • En kompost hög är ett exempel på kollektivt nedbrytande av det som är olika men blir ett till slut som jämförelse med det kollektiva intellekt-ett. Individualism är inte i samhället där du ska lära dig att bli en individ genom antal val av utbildningar vilket ju borde inte vara någon som helst svårighet att förstå att man inte kan bli lärd av andra en sig själv vem man är dock kan man förstås genom andra se vem man är liksom genom sig själv känner man andra.
   Exempel det finns två harmonier i noter en tysk och en från nästan förbjudet att säga judar båda finns men båda lägren förnekar varandras som fel (snacka om dårskap som är dokumenterad) alltså lära om hur olika toner harmonerar med varandra (rätt väsenmtligt i andra vågor med, ljus med kanske(egna utstötta teorier).
   Nu minns jag inte ordet och det ramla bara förbi mig och jag undersökte det hela fråga frun för hon är ju hög akademiker i musik men på annat språk och detta är känt dock finns o-som vanligt mer info på det andra språket om det (svenska är rätt begränsat när det gäller info om mer specifika saker alltså extrem dum box) så var det inte förut bara gå några år tillbaks så är det enorm skillnad.
   Man får väl säga att vissa kommer få vad de förtjänar i sin tro att vara värdsbäst.
   Kollektivet har endast utslätning att bjuda en polering av ytan fast ingen vill utföra den så förnissan spricker fort av bristande intresse se ”Sov-jet” ungefär som det sovande folket.
   De som gapar mycket mister ofta hela stycket heter det och så är det kanske i detta fall med fall som falla då. De som förtjänat makten kommer förstås att släta ut oss västerlänningar så att säga .Kollektiv fattigdom eller fattigdom som skapar kollektiv hur som så är det massans acceptance som gör det möjligt ,se vargflocken igen Bill sa Bull Och Bull sa Bill utslätande helt enkelt. Allt är möjligt för livet bygger på att släta ut eller släta av bryta ner fylla ut och lite utstick som sedan fylls i kring och slätandet fortsätter tills det är bara pannkaka och till slut förtärs den och då är det time för ny omgång av ojämnheter att jämna ut. Life go on and on and on. Liv är det billigaste för universum att bilda dock är det inte så mycket mer liv vi ser en det vi har här på ett tunt skin på en skora ungefär.
   r det inte lite märkligt? Aminosyror skulle ju varit lite här som här sägs det ju nu för tiden när komet efter komet kommer upp, det var ju häromdan en som skulle susa förbi 15 gånger avsåndet månen har till jorden ,vad mer kommer upp plötsligt? För ——-Its go on and on repeat .

  • Just, Stefan! Anpassade ja-sägare gynnas på bekostnad av kritiskt reflekterande individer. Intressant nog så vill folk se sig som ”outsiders” i tester, för ingen vill ju vara en i mängden. ”Lösningen” på det kollektiva problemet har blivit att istället tävlingskonsumera för att kunna peka på sin särart, och detta genererar en urartad individualism. Äkta individualitet innebär till skillnad från den materiella avarten att människor tar sina egna beslut och blir herrar över sitt personliga handlande. Ju mer individualitet desto större samförstånd och engagemang uppstår, menar Carl Gustav Jung genom teorin om motsatsernas förening, och vi som stridit för vår individualitet med näbbar och klor, vi vet att det är sant. Att sälla sig till vargflocken gör människan enfaldig, självisk och rädd för empati och solidaritet.

 2. Något jag uppmärksammat och som ökar och ökar. Är att när en person anpassat sina tankar för att fler ska kunna ta del av dem så minskar friheten i tänkandet. Tack vare att systemet binder många inte bara i penga systemet..Frihet skapar ensamhet det är paradoxen av fria tankar Bäääh .
  ——————-
  Jag tycker du håller stilen Lincoln så ta inte till dig detta på fel sätt.
  ———————–
  Men jag kan inte klandra de som faller i den klumpen av ofrihet , för att som jag påstår det är omöjligt att delta med något nytt ifall man ska förkorva sig med andra. Man kan dock infiltrera sig och långsamt marknads föra det nya genom att skapa nyfiken het. Och då är man ju per automatik i skojjeri branshen att säga så lite som möjligt och få folk att fråga istället så mycket som möjligt.
  Känns det igen Politik och dessa är ju gångbara i business för sina nät….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s