Del 2 ”Det kontantlösa samhället = avskaffandet av den svenska kronan”

Som jag skrev i min förra blogg kommer det kontantlösa innebära:

1) att bankerna får en total skuldavskrivning

2) att den svenska kronan avskaffas

Bankernas skapande av skuldsurrogat är så ologiskt och korkat att det knappt finns ord för det. Men penningskräddarna har lyckats förvränga orden så till den grad att folk hellre ifrågasätter sitt eget förstånd istället för att se det absurda i väveriet av inga svenska kronor från bankerna. För INGEN kan säga att nedan är vettigt, logiskt och legitimt:

Bara Riksbanken kan skapa svenska kronor. Det bankerna gör är:
1) Hittar på sin egen skuld på svenska kronor
2) ”lånar ut” sin egen påhittade skuld  till en kontokund, så att
3) kunden och banken ”lånar” samma ickeexisterande svenska kronor av varandra samtidigt,  så att
4) både kunden och banken nu är ”skyldiga” varandra de x antal svenska kronor som varken banken eller kunden lånat av varandra

Det kan inte bli mer korkat! Kolla in videorna nedan om det ter sig kryptiskt.

Slut på inlägget

——————

Videor jag gjort som beskriver penningsystemet , ytterst amatörmässigt gjorda -om någon vill göra dem snyggare så varsågoda.

Andra delen här:

————————————–

Bloggandet är inte alltid så optimalt för att skapa överblick. Man skriver det man känner för för dagen och det blir svårt att skapa någon helhet för läsaren. Det här är ett försök till sammanfattning av blogginlägg som jag tycker ger en övergripande bild av hur det sk kallade ”penningsystemet” fungerar (som egentligen till över 97% är ett bollande av bankernas skulder till kontoinnehavare och inget penningsystem).

1) QE, Interbank Lending och andra ”obegripligheter

2) Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Nedan är kanske lättast att läsa men det jag gör fel är att jag använder ordet krediter och påstår att banker lånar ut dessa. Banker skapar inga krediter, lika lite som de skapar pengar, banker skapar skulder och inget annat. Ha det i åtanke om ni läser nedan

3) ”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

4) Hur JAK skulle kunna erbjuda sina kunder 100% uppbackade konton

————————

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Mervyn King fd chef för Bank of England

Annonser

7 thoughts on “Del 2 ”Det kontantlösa samhället = avskaffandet av den svenska kronan”

 1. Ja men hur f-n ska banker och försäkringsbolag kunna försvara sin livsstil om de inte får tillgång till sedelpressarna? Det måste du väl ändå inse att jobbet som bankdirektör är så viktigt att vi måste belöna dem rikligt. Gäller även försäkringsdirektörer.
  Tänk tanken att ”Ankan” (SEB) skulle behöva sänka sin levnadsstandard till en rimlig nivå. Hur skulle då SEB kunna rekrytera nya dugliga chefer? Och om det spred sig? Vårt näringsliv skulle dräneras på kompetens. Bara sådana som du och jag (klåpare) skulle bli kvar. Hur skulle det då gå för Moder Svea? Du har väl ändå inte missat att omvärlden skriker sig hesa efter svenska direktörer?
  Sluta hacka på banketablissemanget!!!

  • Nja, nu har ju inte banker tillgång till sedelpressarna, varken de digitala eller fysiska (sedlar och mynt). Bara Riksbanken har tillgång till ”sedelpressarna” och kan skapa svenska kronor.

   Det du har på ditt konto är bankens skuld till dig i svenska kronor (en skuld som banken kan betala om du plockar ut pengar från t.ex bankomaten – men om du gör det är du en skurk, presumtiv svartjobbare, pedofil, miljöförstörare – banken använder massor av skurkepitet för att slippa betala sina skulder till kontokunder).

   Så när banken kluddar något på ditt konto och påstår att de ”lånar ut” detta påhitt lånar bank mao ord bara ut sin egen skuld (för, återigen det är det enda du håller på ditt konto – bankens skuld till dig). Banken lånar aldrig ut svenska kronor.

   Det är som om du lånar ut en elräkning till polaren och säger till polaren att skulden till Fortum på 2000 kr inte är din skuld – det är 2000 svenska kronor som polarn kan handla med på konsum med. Din polare skulle aldrig gå på det men det är i princip just detta som bankerna gör (fast de hittar t.o.m på en sin egna ”elräkning” som de ”lånar ut” till kontoinnehavaren)

   Annars håller jag med fast jag skulle väl dra till lite mer – bankdirektörer är bedragare och borde låsas in fortare än fortast (att hänga dem kanske är kanske lite väl drastiskt).

 2. I praktiken verkar bankerna, om än inom vissa ramar, ha tillgång till sedelpressarna. Därav mitt inlägg.
  Hursomhelst, FFF (Fina FinansFolket) får väl klassas som parasiter oavsett om de jobbar på bank eller någon annanstans inom finanssektorn.

  Länge sedan man hörde Anders Borg ytrra sig…

  • Jo, du har rätt så till vida att bankerna lyckats lura i alla att bankernas skulder ÄR svenska kronor.

   Jovisst är de parasiter. Tänk om du kunde skita i att betala dina skulder och lura i andra att dina skulder ÄR svenska kronor. Du skulle kunna bli rik som ett troll fortare än fortast men skulle du ha gjort dig förtjänt av din rikedom? Det är precis så bankerna gjort – köpt upp hela världen med sina egna skulder som de ”lånat ut”.

 3. Egentligen kanske vi inte ska hacka på bankerna om det här. Det var ju faktiskt staterna som gav dem denna underliga särställning. Att de utnyttjar den maximalt är inte så konstigt. Att ingen har satt stopp för det tycker jag är lite underligt. Eller inte?

  • Kapitalet och staten sitter förvisso i samma båt men det är kapitalet som styr staten och inte tvärtom.Bankwena har kapat staten så till den grad att vi inte ens betalar skatt i svenska kronor eller till staten. Skattekontona ligger på SEB och SEB:s konton är inte svenska kronor.

 4. Näe, staten har som enda uppgift att fixa bankernas misstag, Om du frågar ”Ankan” et al.

  Staten har kapitulerat. Staten bjuder på allt. Staten ”älskar” storkapitalet. Staten har redan skitit på sig på grund av vad som händer.

  Rösta på Anders, Fredrik och resten av idioterna. Om ni vill ha mer av samhällsförstörelse. Jag hävdar inte att sossarna är en lösning men möjligen något mindre eländigt. Det var trots allt de som ”riggade” det heja så de kanske kan återställa eländet.

Kommentarer inaktiverade.