Vad är NSA jämfört med bankövervakningen?

Folk är upprörda över vad NSA sysslar med när de övervakar din google mail, facebook etc. och visst, folk har all rätt att känna sig upprörda, det är åt helvete!

Men den riktigt stora övervakningen sker genom ditt eget bankkonto. Banken har fullständig koll på var du är, när du köper, vad du köper etc. Och troligen kan allt dessutom samköras med uppgifter från NSA , FRA etc – för givetvis hänger det ihop (elller så var det bara en bara tillfällighet att ena brorsan Dulles skapade CIA medan andra brorsan Dulles fixade ihop BIS, centralbankernas centralbank – en tillfällighet vi ska blunda för, eller hur? Precis som vi ska blunda för att samma Dulles var försvarare åt Walllenberg vid den sk Boschaffären under andra världskriget – som sagt, bara tillfälligheter – blunda och gå vidare ).

Bankernas totalkontroll är givetvis bara en service det också, liksom google etc. Men om du försöker undvika bankernas radar genom att använda svenska kronor (dvs kontanter – det du har på kontot är INTE svenska kronor)är du t-ex en presumtiv terrorist, en svartjobbare, pedofil och/eller skyldig till den globala uppvärmningen (det är faktiskt sant, Nordea har bl.a hävdat det).

Så vad blir konsekvensen om kontanterna helt avskaffas? Jo:

1) Ett totalövervakat system
2) Bankerna får totala skuldavskrivningar (detta då ditt konto är bankens skuld till dig på svenska kronor som du kan hämta ut från t.ex bankomaten)
3)Den svenska kronan avskaffas (detta då de enda svenska kronor som finns ute i samhället är fysiska kontanter – återigen – ditt  kontoinnehav är enbart bankens skuld till dig – INTE svenska kronor)
4) Samhället är fångat i påhittad skuld till bankerna då inga permanenta pengar (kontanter) finns kvar

Av ovan skulle man ju kunna tro att det är bankerna som behöver tillsyn och kontrolleras då de bevisligen inte har rent mjöl i påsen eller ett ärligt uppsåt. Men så är det givetvis inte. Det är du som måste övervakas – och givetvis är det bara för att skydda dig från t.ex terrorister som lägligt ploppar upp här och där (snart ploppar säkert självaste Goldstein upp från Orwells 1984).

Den som tror att staten/eliten inte kan skapa Goldstein-figurer bör nog kolla upp operation Gladio eller operation Northwood. Googla, vetja! Så vet dom vad du sysslar med!

Och media sår inlärd hjälplöshet genom att säga att det inte går att vrida klockan tillbaka. Så in i buren med er och ta nästa stöt – det finns inget man kan göra åt det. Men vi kan bryta upp bankernas makt genom att demokratisera Riksbanken. Vi måste bara sluta tro att allt är hopplöst och att ingen annan väg finns att ta.

Tillägg:

Den som tvivlar på att det kontantlösa samhället kommer innebära att den svenska kronan avskaffas kan t.ex läsa den här BIS rapporten som säger att bankerna skapar egna valutor (vilket kan diskuteras men oavsett uppfattning råder det inget tvivel om att det det INTE är svenska kronor du håller på ditt konto):

The most familiar issuers of money are central banks, which provide central bank money in the form of both banknotes and deposit liabilities, and commercial banks, which generally issue private money (commercial bank money) in the form of deposit liabilities.

”Issue” betyder ge ut, skapa. Bankerna skapar mao sin egen valuta. SEB skapar sin valuta, Swedbank sin valuta ettc – allt enligt BIS, centralbankernas centralbank. Och om kontanterna försvinner finns mao inga svenska kronor kvar i samhället – det enda som kommer finnas är de olika ”valutorna” som bankerna hittar på och kluiddar på konton när de skuldsätter folk och samhälle.

BIS skriver sedan:

An important feature of this coexistence is that, in a given currency, central and commercial bank monies are convertible into each other at par. Conversion at par removes the very high transaction costs that could arise for users of a currency if there were multiple issuers whose monies were exchanged at different values.

Vilket betyder att BIS hävdar att 1 enhet av bankvalutan på ett konto går att växla till en svensk krona (=centralbankspeng). Ladda ned från BIS och läs själva:

http://www.bis.org/publ/cpss55.pdf

En konsekvens av detta är att t.ex priserna på bostäder inte prissätts i svenska kronor – de prissätts i den banks valuta  som ”lånar ut” sitt kontopåhitt till köparen .  Allt enligt centralbankernas centralbank, BIS.

Jag delar inte BIS synsätt helt (kolla videon nedan) men jag håller helt med om att inga svenska kronor finns på bankernas konton.

Slut på inlägget

——————

Videor jag gjort som beskriver penningsystemet , ytterst amatörmässigt gjorda -om någon vill göra dem snyggare så varsågoda.

Andra delen här:

————————————–

Bloggandet är inte alltid så optimalt för att skapa överblick. Man skriver det man känner för för dagen och det blir svårt att skapa någon helhet för läsaren. Det här är ett försök till sammanfattning av blogginlägg som jag tycker ger en övergripande bild av hur det sk kallade ”penningsystemet” fungerar (som egentligen till över 97% är ett bollande av bankernas skulder till kontoinnehavare och inget penningsystem).

1) QE, Interbank Lending och andra ”obegripligheter

2) Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Nedan är kanske lättast att läsa men det jag gör fel är att jag använder ordet krediter och påstår att banker lånar ut dessa. Banker skapar inga krediter, lika lite som de skapar pengar, banker skapar skulder och inget annat. Ha det i åtanke om ni läser nedan

3) ”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

4) Hur JAK skulle kunna erbjuda sina kunder 100% uppbackade konton

————————

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Mervyn King fd chef för Bank of England

Annonser

10 thoughts on “Vad är NSA jämfört med bankövervakningen?

 1. Mycket bra skrivet Lincoln! Jag har noterat det här spektaklet med NSA. För mig känns det lite konstigt, som vanligt läckte ingenting som inte den som vill veta redan vet, och den där Snowden känns helskum. För mig känns hela skiten som Joe Laberos ”Looki-looki”-knep.

  Det är kanske jag som är överdrivet paranoid men jag tror faktiskt inte att något hamnar i media utan att ha godkänts först. Alltså, det finns något dolt syfte med allt som kablas ut såhär.

  Hursomhelst, bra inlägg!

  • Nä, precis! Det är ju ingen nyhet att de spanar av allt och troligen i samklang med FRA. Att media värnar om folks integritet när det gäller skvaller på twitter och facebook samtidigt som man skiter i den stora elefanten i rummet är ju medvetet omvända proportioner. Man kan ju faktiskt skita i att använda facebook etc samt kryptera sin mail (hur mycket det nu hjälper) men man kan inte undvika att låta banken registrera allt i ens ekonomiska privatliv – det blir allt svårare att använda kontanter. Att inte konsekvenserna av att banksystemet tagit över hela penningsystemet tas upp är ju medvetet.

   Wikileak undvikande av vissa tår är ju också påfallande klart. Oftast är det intressanta det som inte sägs. Och precis som du skriver kan de trolla bort det osagda genom att Labero-vifta en massa redan kända fakta framför ögonen på folk.

   Kanske är hela historien mest en betingning så att folk ska vänja sig vid att kontroll och våldtäkt på integriteten är normalt och något som staten/banksystemet gör av ren ”välmening” för att bl.a skydda oss mot riktiga eller påhittade Goldsteins. Tycker det finns den retoriken i medias rapportering – det är som det är och det går inte att ändra på – get use to it!.

   • Jag bröt mina regler och kikade in hos Corny, noterade att allt är exakt som vanligt. Han skyller bostadsbubblan på ungdomar, pissar på penningsystemhaverister och lever på att återpublicera massmedias nyheter, samtidigt som han låtsas vara kritisk och granskande av samma media. Det märks ganska tydligt att antalet läsare droppat av kraftigt och att de flesta kvarvarande mest verkar vara hans fellow gatekeepers. Till exempel skrev någon jag inte orkar namnge att han hatar den här övervakningen väldigt väldigt mycket, men han har accepterat det för det finns inget att göra åt det. Det är bara att rätta sig vad man än tycker. Samma kille passade på att inflika ”Allah är stor” för att sedan undra om han nu också blev avlyssnad. Suck.

    Jag hoppas Corny fått en bra deal, för han skjuter hål i sin egen båt. Att ignorera hela hans väsen fungerar bäst för mig, men ibland kan man inte låta bli att bli en smula irriterad.

   • Japp, han är en gatekeeper så det skriker om det. Jag brukar bara kolla mängden kommentarer lite då och då (orkar inte läsa dravlet). Och det minskar stadigt – han har väldigt få kommentarer jämfört med tidigare.

    Kollade in vad han skrivit och det är otroligt att han fortsätter ljuga om att bankerna lånar ut insättningar. Han säger som du skriver att det är skuldslavarna som är de skyldiga till att de ”lånat” pengar. Notera att han konsekvent undviker att skriva att banker lånar ut ”svenska kronor” – så trots allt är han nog lite medveten om att bankerna INTE lånar ut svenska kronor.

    Förresten är det en till pryl som gör att bankerna gjort sig skyldiga till bedrägeri när de såsom parasitär mellanhand trissat upp priserna på bostäder. Vi tar mitt gamla uttjatade exempel igen

    Vid en husförsäljning har inte köparna pengarna utan ”lånar” av banken som inte heller har pengarna men kan skapa kontopåhitt från luften som de ”lånar ut”
    Så här har vi tre deltagare på denna ”marknad”
    1) en säljare (tillgångssidan)
    2) potentiella köpare (efterfrågesidan)
    och
    3)mellanhanden banken som vill sälja så mycket som möjligt av sin ”produkt” – dvs skulder skapade från ingenting
    Det är ingen marknad, det är skuldslavsauktion där ”husägaren” får hyra huset av mellanhanden, parasiten=banken

    Och bankerna marknadsför bostadsinflationen, som är en följd av denna upptrissning, såsom ”värdeökningar” (samma skit med IT-bubblor, aktier, guld, etc). På så sätt får de människor att tro att alla kan bli rika bara de skuldsätter sig maximalt och går in i pyramidspelet och spekulerar. Sist ut blir svarte Petter.

    Ovan är det ju helt klart att det bankerna trissar upp priserna med INTE är svenska kronor (för andra läsare än NK, som redan vet det här så anser BIS t.ex att det bankerna trollar fram på sina konton är en helt egen valuta som är växlingsbar till svenska kronor).

    Så det upptrissade priset på bostaden är inte ens i svenska kronor. Som sagt, enligt BIS är bostaden prisatt i bankens egna valuta och INTE i svenska kronor (det banken gjort är att den ”lånat ut” sin egen skuld på svenska kronor till kunden samtidigt som banken ”lånar” tillbaka samma summa så att ingen lånat ut något alls men både banken och boskuldslavaen sitter i skuld på samma belopp svenska kronor som aldrig lånades ut).

    Det borde väl vara olagligt att man skapar en egen valuta/skuldsurrogat till svenska kronor och låtsas att det är svenska kronor som man påstår sig ”låna ut” till kontokunden?

    Om man hade orkat skulle man kunna djävlas med Corny och fråga om bankerna har ”lånat ut” svenska kronor eller vad det är för pengar de ”lånat ut”. Men orkar bråka med puckot – precis som du skriver – det bästa är bara att ignorera honom som den gatekeeper han är.

 2. La till en kommentar på Birger Schlaugs blogg

  Visst är det så och t.o.m värre för USA är bara ett redskap. Det som sker är planlagt sedan länge.

  Brzezinski (vars son, Mark, är ambassadör i Sverige, mysigt va?) skrev redan 1971 i boken ”Between Two Ages: America’s Role in the Technetronic Era”:

  ”The technetronic era involves the gradual appearance of a more controlled society. Such a society would be dominated by an elite, unrestrained by traditional values. Soon it will be possible to assert almost continuous surveillance over every citizen and maintain up-to-date complete files containing even the most personal information about the citizen. These files will be subject to instantaneous retrieval by the authorities. ”

  Clintons mentor Professor Carroll Quigley beskrev det i boken Tragedy and Hope:

  ”The powers of financial capitalism had another far-reaching aim, nothing less than to create a world system of financial control in private hands able to dominate the political system of each country and the economy of the world as a whole. This system was to be controlled in a feudalist fashion by the central banks of the world acting in concert, by secret agreements arrived at in frequent private meetings and conferences. The apex of the system was to be the Bank for International Settlements in Basel, Switzerland, a private bank owned and controlled by the world’s central banks which were themselves private corporations.

  Each central bank… sought to dominate its government by its ability to control Treasury loans, to manipulate foreign exchanges, to influence the level of economic activity in the country, and to influence cooperative politicians by subsequent economic rewards in the business world.”

  Men ovan ska givetvis suddas ut i mediademensens dimma. Tar lite mer av det som förvunnit i ”the memory hole” medan jag ändå är igång.

  För visst var det bara en bara tillfällighet att ena brorsan Dulles skapade CIA medan andra brorsan Dulles fixade ihop BIS, centralbankernas centralbank – en tillfällighet vi ska blunda för, eller hur? Kopplingen underrättelsetjänst banksystem är bara en tillfällighet precis som den snabba utvecklingen av internet – det har inget med Brzezinskis ord från 1971 om att i framtiden skapa filer över minsta detalj om varje enskild individ. Det finns inga samband – bara tillfälligheter.

  Och jag har full förståelse för att folk vill blunda – ignorance is a bliss!

 3. Suveränt! Fy fan vilket bedrägeri vi lever under. Vi måste ha kontanterna kvar eftersom dom är anonyma. Heja Lincoln! Skulle gärna vilja träffa dig någon gång. Liksom jag skulle vilja träffa Abraham L. Min idol!

  • Tack Helena!
   Jo, det skulle vara kul att träffas någon gång. Men jag är en ljusskygg varelse men kanske är det dags att krypa ut snart 🙂

 4. Då jag varit bortrest i det stora landet i Öster har jag inte hunnit läsa eller kommentera så mycket, men som vanligt får du ihop det väldigt bra. Och det är väldigt skrämmande hur vissa kan tycka att övervakningen är här för att stanna, och det finns inget att göra åt det. Och man undrar verkligen om det var därför som denna läcka kom just nu, för att se hur gemene man reagerar, precis som att man offrade lilla Cypern för ett tag sedan. Sedan kommer ju ett nytt krig att startas för att få media att skriva om det istället. Behöver nog inte skriva vilket land jag pratar om som ska ”befrias” från sin härskare och/eller sin hemska kvinnosyn. Men det är inte Saudi-Arabien eller Bahrain i alla fall;)

  Men jag väljer nog att tro på att det finns några individer som faktiskt vågar offra sina liv för en bättre värld. Därför har jag än så länge valt att lita på att Edward verkar vara en bra person, men vem vet? Assange gillar jag inte i alla fall…han verkar mest dryg.

  Tack igen för bra skrifter!

Kommentarer inaktiverade.