Vem är ”långivare” och vem är ”låntagare”?

Alla som läst den här bloggen vet om att banker inte lånar ut insättningar. Banken hittar på det de påstår sig ”låna ut” från tomma luften och kluddar på kundens konto. Banken påstår att banken är ”långivare” och den presumtive skuldslaven är ”låntagare”. Det är förstås  en fullständig lögn då, som sagt, banken inte lånar ut någonting alls. Men låt oss för skojs skull acceptera lögnen som sann och kolla dess logiska implikationer. Vi tar Nisse som ett exempel.

1) Nisse går till banken och banken kluddar 100 000 kronor på Nisses konto. Banken påstår att banken är långivare och Nisse är låntagare av 100 000 kronor  – vilket varit sant om banken lånat ut 100 000 kronor men:

2) Nisses konto är ju bankens skuld till Nisse (som Nisse t.ex kan plocka genom bankomatuttag). Dvs Nisse har lånat ut 100 000  kronor till banken – viket varit sant om Nisse gjort en insättning på 100 000 kronor, men Nisse har ju inte gjort någon insättning – han ville ju ”låna”.

3) Banken har ”lånat” samma 100 000kr av Nisse som Nisse har lånat av banken. Dvs banken är låntagare och Nisse är långivare.

4) Men 1) strider ju mot 3) –  banken och Nisse kan inte vara låntagare och långivare åt varandra samtidigt på samma 100 000  kronor. Antingen har banken lånat 100 000 kronor av Nisse eller har Nisse lånat 100 000 kronor av banken.

5) Om Nisse har en skuld att kräva av banken på 100 000 kronor och banken har en skuld att kräva av Nisse på 100 000kronor så tar skulderna ut varandra och ingen har  lånat någonting.

6) Vi har därmed kommit fram till slutsatsen att det finns inget banklån, det finns heller ingen ”låntagare” eller ”långivare”.

Hela bedrägeriet bygger på att vi ska inbillas tro att bankernas skulder (dvs Nisses kontoinnehav) ÄR svenska kronor som banken lånat ut till oss – men det är de inte – bankkonton är endast bankens skuld till kontoinnehavaren på svenska kronor och inget annat.

Slut på inlägget

——————

Videor jag gjort som beskriver penningsystemet , ytterst amatörmässigt gjorda -om någon vill göra dem snyggare så varsågoda.

Andra delen här:

————————————–

Bloggandet är inte alltid så optimalt för att skapa överblick. Man skriver det man känner för för dagen och det blir svårt att skapa någon helhet för läsaren. Det här är ett försök till sammanfattning av blogginlägg som jag tycker ger en övergripande bild av hur det sk kallade ”penningsystemet” fungerar (som egentligen till över 97% är ett bollande av bankernas skulder till kontoinnehavare och inget penningsystem).

1) QE, Interbank Lending och andra ”obegripligheter

2) Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Nedan är kanske lättast att läsa men det jag gör fel är att jag använder ordet krediter och påstår att banker lånar ut dessa. Banker skapar inga krediter, lika lite som de skapar pengar, banker skapar skulder och inget annat. Ha det i åtanke om ni läser nedan

3) ”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

4) Hur JAK skulle kunna erbjuda sina kunder 100% uppbackade konton

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s