Gästinlägg från verkligheten

Signaturen ”Okunnig fråga” beskriver en skrämmande verklighet i Spanien där förtroendet för banksystmet och politiker verkar vara nästintill obefintligt. Ruugigt men ändå nödvändigt att läsa då det skiljer sig så mycker från den verklighet media målar upp. ”Okunning fråga” skrev även ett gästinlägg i november förra året. Det är skrämmande det med och ett ”måste läsas” – risken är stor att verkligheten snart även når oss -för bakom den falska kulissen är det likadant här, vi måste fixa ett ärligt penningsystem innan bankrötan och korruptionen sprider sin cancer i samhället:

Gästinlägg av ”Okunnig fråga”

—————-

Hej,
här är ett inlägg från solparadiset i Spanien:
Dialogen i nyheterna har hela tiden handlat om Barcenas affären. Partido Populars politiker har fått mutor från byggsektorn för att få bygga bostäder där det har lagstiftats om att inte göra det. Det är inom 200 m från stranden. Nu har man gjort det iallafall och 40% av borgmästarna i Andalucien har fått sitta i fängelse enligt pressen. Samtidigt säger politiker i ett TV program om åtstramningen (La Austerdad) att man kan ju inte förvänta sig av spanjorer att de de ska vara som tyskar (inte korrupta). I TV talar alla om två alternativ:
1. Det har aldrig hänt, dessutom är det så att Partido Socialista har tagit emot mutor så dom ska hålla tyst.
2. Rajoy ska förklara sig inför det spanska folket.

Det som någon nämner, men ingen visar intresse, är att man skapar en dålig bild hos omvärlden. Kommentaren går förbi helt utan intresse från någon. Man vill antingen förtränga sanningen, alternativ 1 från gamla Francofilerna, eller fortsätta en oändligt orbajsande från båda sidor som liknar diskussionen: Jultomten bor i Nordpolen: Nej Han bor i Finland.
I byn där jag är, så har borgmästaren blivit anklagad för korruption. Det nämns att hon har bla 50 medarbetare, som alla är hennes släktingar, på lönelistan och ingen vet vilka arbetsuppgifter de har (utom hon själv, Antonia Mu˜nos). Man har från partiets sida (PP tror jag) begärt hennes avgång, varvid hon svarar med att gå ur partiet och vägra avgå.
En spansk vän säger: Man blir ju politiker för att bli rik, partiet har ingen betydelse!
Samtidigt säger han att han inte litar på bankerna och har allt i cash, gömt någonstans som är säkert. Jag berättar för honom om folk som gräver ner cash i trädgården pga brist på förtroende för banken och han säger att det är helt sant.
Samtidigt berättar en vän att: Jag blev rånad utanför Leroy Merlin i Marbella, som att bli rånad utanför Bauhaus i Barkarby. “Killen satte en kniv mot halsen på mig och visste vilken ficka jag hade plånboken, så han slet loss fickan, tog sedlarna och slängde plånboken på mig och gick kolugnt därifrån”. Vännens fru berättar att de har folk som kollar in personerna vid kassan och ser vilka som har cash, sedan signalerar man rånarna på parkeringsplatsen som genomför det fysiska arbetet. Polisen, enligt dem , säger att detta är svårt att hantera då han blev bestulen på mindre än €300 och dessutom hur ska man bevisa att man blev bestulen på mer än €300? man få ju knappast ett kvitto! Samma vän berättar att deras granne, ett äldre par blev brutalt rånade i hemmet. Hon fick ett antal revben brutna och han fick ett stort sår i huvudet. De hade inget av värde, så de fick genomgå chockterapin (Milton Friedman) för ingenting annat än sjukvårdsräkning (skapade BNP, så helt inproduktivt var det inte).
Påven har gått ut med ett uttalande till de unga (60% arbetslöshet i Spanien) att de ska fokusera på Jesus Kristus isf pengar! För helvete, unga har ju inga pengar, säg det till banker o politiker (den senare gruppen sitter med 40% representation i sparbankstyrelserna, Bankia för att nämna en ).
En svensk bekant berättar att hans syster blev stoppad av polisen som krävde €100 cash. De ville betala på polisstationen, men polisen föreslog bankomaten. De åkte dit och betalade. Hans kommentar var trots 30+ års erfarenhet av Spanien: Ska det fortsätta på detta vis, så vill ju ingen vara här och vågar inte att investera här.
Funderade mycket på vad den svenske vännen sa och insåg, om detta fortsätter så kommer hela sydeuropa att bli som Colombia, Brasilien eller Venezuela, där du inte kan gå till bankomat eller bankkontor utan livvakt. Vad kan vi göra för att förhindra detta? Känna oss trygga med våran Svenska krona och Sverigedemokrater som vill Albanisera vårt land och tvinga alla att gilla kåldolmar och sill. Inget fel i vår tradition, men varför inte var lite öppen?
Jag gillar Pizza och Hamburgare men gillar mycket mera Andalusisk mat men svensk julmat kan man inte vara utan.

Läste även New Yort Times, där man diskuterar Detroits konkurs. Det finns lite roliga kommentarer:
1. Förklara Detroit som en provins i Afganistan och starta “rebuilding the society” programmet så dom får sjukvård, utbilding och infrastruktur.
2. Förklara Detroit som bank och låt dom trycka upp pengar helt fritt så är alla problem lösta.

————-

Slut på inlägget

———

Videor jag gjort som beskriver penningsystemet , ytterst amatörmässigt gjorda -om någon vill göra dem snyggare så varsågoda.

Andra delen här:

————————————–

Bloggandet är inte alltid så optimalt för att skapa överblick. Man skriver det man känner för för dagen och det blir svårt att skapa någon helhet för läsaren. Det här är ett försök till sammanfattning av blogginlägg som jag tycker ger en övergripande bild av hur det sk kallade ”penningsystemet” fungerar (som egentligen till över 97% är ett bollande av bankernas skulder till kontoinnehavare och inget penningsystem).

1) QE, Interbank Lending och andra ”obegripligheter

2) Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Nedan är kanske lättast att läsa men det jag gör fel är att jag använder ordet krediter och påstår att banker lånar ut dessa. Banker skapar inga krediter, lika lite som de skapar pengar, banker skapar skulder och inget annat. Ha det i åtanke om ni läser nedan

3) ”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

4) Hur JAK skulle kunna erbjuda sina kunder 100% uppbackade konton

————————

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Mervyn King fd chef för Bank of England

Annonser

10 thoughts on “Gästinlägg från verkligheten

 1. Det där ”gästinlägget” verkar vara skrivet att någon som lever helt bortom verkligheten och har psykiska problem.
  Spanien är långt ifrån så illa. Jag talar av egen erfarenhet då jag reser mycket i Spanien med jobbet. Har bott där i många år tidigare och har spanska vänner och släktingar.

  • Det märks verkligen att du är ett mentalt kadaver som kravlat dig hit från Cornu. Samma ickeargumterande och personliga sinnessjukförklaringar som Cornu kör med.

   Vad har du sakligt att säga som motsäger det ”Okunnig fråga” skriver? Nada! Bemöt de fakta om korruption och de uppgifter om namngivna politiker som ”Okunnig fråga” anger om du vi ha någon som helst trovärdighet Annars finns ingen anledning till att tro att du överhuvudtaget varit i Spanien. Sorgligt nog är du ett lysande exempel på nivån på Cornus mentalt inavlade zombiearmé.

 2. Jag vet inte vem Cornu och jag har då inte lust att debattera med okunniga och obildade tonårsfjun.

  • Vem är tonårsfjun? Cornu är också allvätande (nä, inte felstavat) och leker helikoptern istället för debattera. Liksom du pissar Cornu oftast på sig själv när han vevar runt med ickeargument och idiotförklaringar. Så även om du inte har en aning om vem Cornu är (och tydligen inget vet om Spanien heller) så har ni onekligen likheter.
   Själv slutade jag leka helikoptern för länge, länge sedan! 🙂

  • Jag fattar inte vad du tackar för – för jag ser ingen anledning till att tacka dig mer än för att du pyser iväg och slutar pissa på folk på den här bloggen. Det är jag tacksam för att du gör! Och lite stolt! Jag har nämligen ett ganska effektivt stänkskydd om jag får säga det själv. 🙂

 3. Antonia Mun˜os tillhör Isquerda Unida och inte PP som jag trodde.
  Jag har 28 års erfarenhet från Spanien och jag återger bara det som jag hör från min omgivning där jag kommunicerar med vanliga människor och inte ”proffecionales” som klarar sig utmärkt i tex Madrid o Barcelona. Dom håller igång konsumtionen som finns här och syns i alla shoppingcentra. Arbetslösheten bland unga ligger på 60%, detta är inget påhitt, kolla bara publicerade fakta. Det många berättar på landsbygden är att de som har lite land kan klara sig genom att odla och byta till sig varor från varandra. Har inget hört om parallella valutor som (Ithaka HOUR eller Dollar Time eller de arbetscertifikat man använde i Argentina efter konkursen) som brykar dyka upp vid liknande situtioner.
  Byggsektorn har varit den stora sysselsättningen och den är helt död, reser man runt på solkusten så står det tomma bostadområden överallt. Vägar är lagda, el, vatten och avlopp och annan infrastruktur är byggd men växer igen och det ser ut som världens ände har kommit. Det kan inte undgå någon, den som inte reser runt kan hitta artiklar om detta i massor. Det talas om 3.4 miljon tomma lägenheter, samtidigt som 400.000 familjer har fått sina bostäder utmätta mellan 2007 och 2012 enligt El Pais. Ytterligare en källa säger att det mäts ut 500 bostäder per dag under 2013. Enligt ElEconmista så lever 1.5 milj familjer i undermåliga bostäder. Alla krediter som tagits för att bygga alla dessa nu tomma lägenheter betalas nu av Spanska skattebetalare och genom nedskärningar i offentlig sektor. Detta kan inte undgå någon i Spanien. Har en väninna som jobbar inom äldrevården, hon säger att lönerna sänkts och kanske åter igen. Hon är disktriktschef och tjänar €600 i månaden.

  Det jag imponeras av i Spanien är sjukvården. Way to Go Sverige!

  Jag talar flytande spanska och har stort kontaktnät i Spanien, lite bland politiker men mest med vanliga människor. Jag följer även spanska nyheter i press och TV utan större problem.

  • har du hört något om att de har förbjudit solfångare i Spanien? Kristoffer Hell skriver om det:
   http://kristofferhell.net/spanien-privatiserar-solen-gratis-solenergi-olaglig/

   Helt i klass med Bechtels förbjudande av insamlande av regnvatten i Bolivia i så fall. Först ”lånar” bankerna ut påhittade ”insättningar” och skuldsätter allt med dessa påhitt. Sedan sätter de taxameter på allt som går dessutom. Och det som det inte går att sätta taxameter på (t.ex regn, och sol) försöker de sätta tak på genom att förbjuda (luften försöker de sätta taxameter på genom koldioxidutsläpp). De fängslar oss med ingenting och stryper allt som inte kan inhäktas av deras giriga skuldslavsystem.. För vi är slavar åt ett litet gäng fullständiga parasiter.

   Slänger med Richard Werner föreläsning: För de som inte vet vem Werner är så är han professor i ekonomi och har bl.a varit rådgivare som bankexpert. åt Japanska staten. Han berättarnedan hur bankerna skapar ”pengar” genom att hitta på insättningar från luften som de ”lånar ut” (hur man nu kan ”låna ut”påhittat ingenting)

Kommentarer inaktiverade.