Om vi inte frigör de digitala kontanterna blir alla skuldslavar åt bankerna

Bidde en till

Jag kanske är för insöad på det här så jag tar saker för givet. De flesta vet nog redan skillnaden mellan permanenta pengar (kontanter) och krediter/skulder som bankerna hittar på på konton när de skuldsätter allt. Men kanske det behövs en uppfriskning för några.

Skuld/kredit, livsförlopp:

Pengar skapas som skuld/kredit——> skulden betalas——>pengarna /krediterna förintas

En 1000-lapp dör inte när skulder betalas:

En skuld finns—->skulden betalas med t.ex en 1000-lapp—->ingen skuld finns—–> men 1000-lappen existerar fortfarande och kan snurra runt och likt en katalysator nollställa andra skulder.

De digitala kontanterna på Riksbankskontona ska ha samma egenskaper som 1000-lappen ovan, dvs skapade utan att skuldsätta någon och de ska vara permanenta. De digitala kontantera ska, liksom 1000-lappen ovan,åka runt som en katalysator och se till att skulder dödas.

Riksbanken ska givetvis kunna dra in digitala kontanter från cirkulation såsom de i dagsläget kan göra med fysiska kontanter – det kan ske t.ex i samband med att skatter tas ut -detta för att kunna reglera penningmängden.

Att skapa en penningmängd baserat på krediter/skuld innebär motsatsen – för att pengar ska finnas måste skulder finnas – dödas skulderna finns inga pengar.

De som skapar pengarna till samhället är de som sitter med guldbyxorna på sig. Kan de dessutom skapa ”pengar” genom att skuldsätta allt i samhället kommer denna klick som inget gjort kunna inhäkta allt fler i skuldslaveri. Samhället hamnar i ett stockholmssyndrom – folk tigger och ber skuldslavdrivarna om att få bli än mer skuldsatta så att krediter/skulder kan skapas. Det är där vi är nu.

Fast vi behöver inte vara gisslan till bankerna. Att ta ifrån storbankernas deras monopol på de digitala kontanterna på Riksbanken är den viktigaste demokratiska reformen jag kan komma på. Om vi inte kan frigöra de digitala kontanterna kommer vi hamna totalt i bankernas skuldslavsamhälle baserat på påhittade skulder/krediter.

Kolla gärna videorna nedan för att få lite djupare förståelse för hur krediter, fysiska kontanter, Riksbanken, RIX, clearing etc fungerar.

Slut på inlägget

———

Videor jag gjort som beskriver penningsystemet , ytterst amatörmässigt gjorda -om någon vill göra dem snyggare så varsågoda.

Andra delen här:

————————————–

Bloggandet är inte alltid så optimalt för att skapa överblick. Man skriver det man känner för för dagen och det blir svårt att skapa någon helhet för läsaren. Det här är ett försök till sammanfattning av blogginlägg som jag tycker ger en övergripande bild av hur det sk kallade ”penningsystemet” fungerar (som egentligen till över 97% är ett bollande av bankernas skulder till kontoinnehavare och inget penningsystem).

1) QE, Interbank Lending och andra ”obegripligheter

2) Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Nedan är kanske lättast att läsa men det jag gör fel är att jag använder ordet krediter och påstår att banker lånar ut dessa. Banker skapar inga krediter, lika lite som de skapar pengar, banker skapar skulder och inget annat. Ha det i åtanke om ni läser nedan

3) ”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

4) Hur JAK skulle kunna erbjuda sina kunder 100% uppbackade konton

————————

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Mervyn King fd chef för Bank of England

Annonser

En tanke på “Om vi inte frigör de digitala kontanterna blir alla skuldslavar åt bankerna

  1. Michael Kumhof, förespråkare av Chicagoplanen och ekonom på IMF (fast en ”avfälling”) berättar om skillnaden mellan ”dödliga” krediter och permanenta pengar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s