Ge en medborgarlön till alla – inte bara åt finansen

IMF-ekonomen Michael Kumhof berättar hur en medborgarlön kan ges om staten tar över penningutgivningen- i dagsläget är penningskapandet en medborgarlön åt finansen som inget behöver göra för att få detta privilegium. Dags för en medborgarlön åt folket.

——————

Slut på inlägget

———

Videor jag gjort som beskriver penningsystemet , ytterst amatörmässigt gjorda -om någon vill göra dem snyggare så varsågoda.

Andra delen här:

————————————–

Bloggandet är inte alltid så optimalt för att skapa överblick. Man skriver det man känner för för dagen och det blir svårt att skapa någon helhet för läsaren. Det här är ett försök till sammanfattning av blogginlägg som jag tycker ger en övergripande bild av hur det sk kallade ”penningsystemet” fungerar (som egentligen till över 97% är ett bollande av bankernas skulder till kontoinnehavare och inget penningsystem).

1) QE, Interbank Lending och andra ”obegripligheter

2) Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Nedan är kanske lättast att läsa men det jag gör fel är att jag använder ordet krediter och påstår att banker lånar ut dessa. Banker skapar inga krediter, lika lite som de skapar pengar, banker skapar skulder och inget annat. Ha det i åtanke om ni läser nedan

3) ”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

4) Hur JAK skulle kunna erbjuda sina kunder 100% uppbackade konton

————————

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Mervyn King fd chef för Bank of England

Annonser

3 thoughts on “Ge en medborgarlön till alla – inte bara åt finansen

 1. Yes!! Det är ju bara att vända på hela kakan och fördela pengarna och inflytandet diametralt motsatt jämfört med idag, vilket stavas just medborgarlön och direkt demokrati. Sim salabim så lämnar vi materialismen till förmån för idealismen, ”maskinismen” för humanismen, konsumismen för kreativiteten. Allt vi behöver göra i samlad trupp (privatpersoner, företag, kommuner och stater) är att vid ett visst bestämt datum helt enkelt sluta betala våra ”lån” – bankirerna har ju ändå inte ägt luften de lånat ut…

  Det stora problemet är nog att ”folk” – om de kände till bankirbedrägeriet – snällt skulle vänta på ett s k jubelår. Men vilka i maktställning skulle deklarera ett sådant?

  Filosofen Derrida menade att ett system kan stjälpas genom att man drar undan fundamentet för det, och det kan knappast råda någon tvekan om att det är just skuldgeneratorerna som utgör fundamentet i föreliggande system. Så varför stå på barrikaderna och skrika eller starta nya partier som det skulle ta decennier för att komma någonvart i det representativa systemet, när det bara är att bestämma ett datum då alla ignorerar bankirernas skuldsedlar!

  Tänk så enkelt det kommer att framstå i efterhand – precis som alla geniala idéer gör… 🙂

  • Japp, världen kommer bli en bättre plats när finansparasiterna inte längre kan suga ut andra genom att slänga in påhittad skuld i ekorrhjulen som folk måste jaga ikapp. Och det är i ett stort djävla ekorrhjul de byggt där vi alla ska konkurrera om att få tag i ”krediter” skapade genom skuldsättning. Vi ska kliva på varandra i ekorrhjulet och gå över lik för att nå skuldfrihet. Men det är en illusion – hela konstruktionen är byggd på att fler skuldslavar måste anskaffas för att hjulet ska kunna snurra vidare.

   Det är inga problem att rycka undan fundamentet i detta system då bankernas skuldslavsystem är så extremt centraliserat. Bankerna är helt beroende av internet för att deras skuldsystem ska kunna användas.Det finns ingen anledning för folk att springa på gatan och demonstrera. Visst, demonstrationer på gatan kan vara bra men de är ineffektiva och makthavarna skiter fullständigt i dem ändå. Här är lite mer effektiva förslag:

   * Demonstranter bestämmer sig för att ”bomba” banken genom att gå in på sin banks konto genom internet och logga in och logga ut oavbrutet. Om många (krävs troligen inte så många) gör detta samtidigt hinner inte bankens dator serva alla – bankens verksamhet blir blockerad. Jag talar här inte om sådana DDOS attacker som ett fåtal Ryska ungdomar lyckades sänka hela det Estniska samhället med (inte bara banker utan även tidningar, myndigheter etc). Jag tänkte mig mera att 10 000 tals människor bestämde sig för att mellan vissa klockslag bombardera sina banker. Men sker det samtidigt en DDOS attack skulle det nog vara svårt att lista ut vad som var vad (tror jag – någon som är bättre datakunnig än jag är vet nog bättre).

   * Plocka ut alla sina kontanter och vägra använda krediter i möjligaste mån. Kontanter är centralbankspengar och utgör grund för bankerna uppblåsning av krediter och skuldslavbindning. Att vägra var med i kreditparasitsystemet är ett effektivt sätt att sätta bankerna på plats. Bankerna skulle snabbt få stänga luckan om folk plockade ut sina pengar (som bankerna inte har) från sina konton.

   *Fysiskt förstöra kommunikationen mellan banker. Detta är direkt olagligt men å andra sidan är bankerna pyramidspel det oxå så det moraliskt riktiga i detta är svårt att bestrida. Att sätta banker i brand (såsom skett i bl.a Grekland) är kanske att dra till för mycket. Men att kapa internetkablar är ett sådant sätt och ju centralare kapningen blir till RIX (som är centralorganet till bankernas betalsystem) desto större effekt.

   Ok, det sista är väl lite att ta i men om makthavarna inte lyssnar så finns det säkert de som kan gå så långt

Kommentarer inaktiverade.