Om vi betalar varandra med kronor rasar ”betalsystemet”

”Betalningssystem” som bankerna byggt upp har en drös helt absurda konsekvenser. En av dessa är att om folk/företag/stat etc börjar betala varandra med kronor rasar bankernas  ”betalsystem”. Vi börjar med att definiera de olika ”pengarna” som finns:

Den första typen av pengar:

1) Svenska kronor, dessa finns i två former:
a) Konton på Riksbanken som endast storbankerna har tillgång till
b) Fysiska kontanter – dvs sedlar och mynt

Den andra typen av ”pengar”:

2) Bankkonton:
Vilket är bankernas skuld på svenska kronor till kontoinnehavarna (som banken betalar när kunden gör t.ex bankomatuttag)

 
När vi ”betalar” varandra från bankkonton så flyttar vi mao bara bankernas skulder på svenska kronor mellan våra konton. Du får mer innehav av din banks skulder på ditt konto och jag får mindre innehav av min banks skulder på mitt konto (se videorna nedan om du vill ha en mer precis förklaring). För återigen, observera att ett bankkonto ALDRIG kan innehålla svenska kronor – de kan BARA innehålla bankernas skulder till kontoinnehavaren.

Vi betalar mao aldrig varandra med svenska kronor vid kontoöverföringar.

Det enda sättet som vi kan betala varandra med svenska kronor idag är  genom att vi använder kontanter. Du ger mig en 100-lapp och jag får 100 svenska kronor i handen. Så om vi ska börja betala varandra igen med kronor måste vi oftare plocka ut kontanter från bankerna. Men då måste bankerna betala sina skulder. Och om många gör det samtidigt kallas det bankrusning och bankerna måste stänga luckan då de knappt har några svenska kronor (så kallad Bank Holliday, såsom skedde på Cypern nyligen).

Så hela bankernas ”betalsystem” är helt byggt på att bankerna är ett frälse som aldrig ska behöva betala sina skulder för då faller hela pyramidspelet byggt på påhittad skuldsättning. Vilket riktigt företag har den föremånen? Banker är mao inga företag – banker är parasiter och inget annat. Försvinner kontanterna kan vi aldrig betala varandra med svenska kronor.

Lösningen är att öppna upp storbankskartellens monopol på centralbankspengar och införa t.ex Chicagoplanen.

Slut på inlägget

———

Videor jag gjort som beskriver penningsystemet , ytterst amatörmässigt gjorda -om någon vill göra dem snyggare så varsågoda.

Andra delen här:

————————————–

Bloggandet är inte alltid så optimalt för att skapa överblick. Man skriver det man känner för för dagen och det blir svårt att skapa någon helhet för läsaren. Det här är ett försök till sammanfattning av blogginlägg som jag tycker ger en övergripande bild av hur det sk kallade ”penningsystemet” fungerar (som egentligen till över 97% är ett bollande av bankernas skulder till kontoinnehavare och inget penningsystem).

1) QE, Interbank Lending och andra ”obegripligheter

2) Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Nedan är kanske lättast att läsa men det jag gör fel är att jag använder ordet krediter och påstår att banker lånar ut dessa. Banker skapar inga krediter, lika lite som de skapar pengar, banker skapar skulder och inget annat. Ha det i åtanke om ni läser nedan

3) ”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

4) Hur JAK skulle kunna erbjuda sina kunder 100% uppbackade konton

————————

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Mervyn King fd chef för Bank of England

One thought on “Om vi betalar varandra med kronor rasar ”betalsystemet”

  1. Kan ”Lincolns cirklar” användas i annat sammanhang för att sprida kunskap om bankernas kriminella verksamhet?

Kommentarer inaktiverade.