Destabilisering och krig för att försvara en döende dollar

Dollarn är sedan Bretton Wood världens reservvaluta. Det innebär att för att länder ska kunna handla med varandra måste de först växla om till dollar. Grunden i det nuvarande systemet ligger i Kisssinger knytande av dollarn till olja  Vi tar ett exempel där Norge säljer olja till Sverige. En förenklad händelsekedja skulle då bli.

Det svenska företaget måste då växla svenska kronor mot dollar——> Det norska oljebolaget får betalt i dollar——>Det norska oljebolaget växlar dollar mot norska kronor

Som synes ovan fungerar dollarn som en mellanhand. Dollar kommer efterfrågas utan att USA gjort ett enda skapandes gram. USA kan på detta sätt köpa upp vad de vill i hela världen genom att bara trycka dollar-sedlar. Detta är ett gammalt imperietrick som jag har beskrivit tidigare (Stalin kallade Bretton Wood för dollarimperialism).

Vad händer om länder försöker handla direkt med varandra? Vi kan då stryka bort dollarn  i ovan händelsekedja, förtkortad skulle den då se ut ungefär så här:

Det svenska företaget betalar med svenska kronor——->Det norska oljebolaget accepterar betalning i svenska kronor

Som synes ovan skulle Sverige och Norge gå förbi dollarn. Om många länder gjorde samma sak skulle dollarn mao förlora sin ställning som utsugande världsvaluta. USA använder därför sin vapenmakt för att tvinga in alla länder att använda dollarn i internationell handel. Libyen, Irak, Syrien och Iran är bara några exempel på länder som brutit mot dollarns härskarställning. Som ekonomiprofessor Michael Hudson uttryckte det:

”- Om andra länder inte accepterar amerikanska dollar så kommer USA att se det som en krigsförklaring. Det förklarade en amerikansk finansminister personligen för mig på 70-talet. Kinesiska tjänstemän jag talat med har sagt att de sitter på dollarobligationer för att USA inte ska attackera dem med kärnvapen. Det handlar om ren militär utpressning.”

”EU gör vad USA ber dem att göra”

Världen lever mao primärt under en vapenmyntfot och sekundärt under en oljemyntfot.  Pistolmynningen från USA:s sida finns alltid riktad mot de som försöker göra sig självständiga från dollarslaveriet. Men det är ett system som vacklar då riktigt stora länder börjar gå förbi dollarn. BRICS-länderna (Brasilien, Ryssland, Indien, Kina och Sydafrika) har t.ex börjat handla med varandra direkt och slutat använda dollar.

Döende imperier är alltid som farligast när deras existens hotas. Vi står på randen till ett världskrig om folk inte får upp ögonen för det här och slutar går på medias trams om t.ex att elaka muslimer är roten till allt ont i världen. Den riktiga ondskan ligger i dollarn och penningsystemet och samma lilla psykopatklick som Kissinger tillhör styr detta krigsskepp som bombar sönder allt som inte knäfaller.

Det är Kissingers ord som gäller men som media och tankekontrollen tiger om:
”Who controls the food supply controls the people; who controls the energy can control whole continents; who controls money can control the world.”

Tillägg

USA har mao inget intresse av att hålla länder stabila. Lyckas USA förstöra ett land kommer landets valuta bli helt värdelöst och kan ersättas med dollar som USA kan tillverka från ingenting och köpa upp landet med. Kallas dollarization och vissa länder har t.o.m slutat använda sina egna valutor och har blivit helt annekterade av USA. Imperialismen i detta döljs sedan med en massa svammel om ”frihandel” etc.

————————-

Slut på inlägget

———

Videor jag gjort som beskriver penningsystemet , ytterst amatörmässigt gjorda -om någon vill göra dem snyggare så varsågoda.

Andra delen här:

————————————–

Bloggandet är inte alltid så optimalt för att skapa överblick. Man skriver det man känner för för dagen och det blir svårt att skapa någon helhet för läsaren. Det här är ett försök till sammanfattning av blogginlägg som jag tycker ger en övergripande bild av hur det sk kallade ”penningsystemet” fungerar (som egentligen till över 97% är ett bollande av bankernas skulder till kontoinnehavare och inget penningsystem).

1) QE, Interbank Lending och andra ”obegripligheter

2) Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Nedan är kanske lättast att läsa men det jag gör fel är att jag använder ordet krediter och påstår att banker lånar ut dessa. Banker skapar inga krediter, lika lite som de skapar pengar, banker skapar skulder och inget annat. Ha det i åtanke om ni läser nedan

3) ”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

4) Hur JAK skulle kunna erbjuda sina kunder 100% uppbackade konton

————————

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Mervyn King fd chef för Bank of England

5 thoughts on “Destabilisering och krig för att försvara en döende dollar

  1. USA har mao inget intresse av att hålla länder stabila. Lyckas USA förstöra ett land kommer landets valuta bli helt värdelöst och kan ersättas med dollar som USA kan tillverka från ingenting och köpa upp landet med. Kallas dollarization och vissa länder har t.o.m slutat använda sina egna valutor och har blivit annekterade av USA.

  2. Se bara på hur USA beter sig mot länder som inte inte vill ha deras papper, Irak blev sönderbombade, Lybien sönderbombat, Iran står på tur och Ryssland svartmålas dagligen i massmedia.

    Ryssland håller just nu på att syna USA’s bluff, de växlar ungefär en halv miljard dollar till fysiskt guld varje månad, tror inte det är så uppskattat. 🙂

  3. Ping: 30 aug | Syrien

Kommentarer inaktiverade.