En Ring för att härska över dem alla

Kom att tänka på att det bara är den amerikanska centralbanken FED som kan ha digitala dollar på sina konton (precis såsom det bara är Riksbanken som kan ha digitala svenska kronor på Riksbankskontona). Då  dollar  är värdens reservaluta som länder använder för att handla mellan varandra med innebär detta en enorm makt för USA. Inte nog med att de kan köpa allt gratis genom att bara skapa dollar från ingenting – genom att USA dessutom kontrollerar de digitala dollarna fullständigt sitter USA som spindeln i nätet. Det är denna makt USA till varje pris försöker behålla genom bl.a krigföring. Jag tänkte försöka illustrera spindelnät som USA kontrollerar men håller på att tappa greppet om.

Nedan kommer jag skippa de fysiska kontanterna (sedlar och mynt) då de är en plutt i sammanhanget.  Jag kommer inte heller gå in på hur bankerna skyfflar sina skulder mellan varandra genom centralbanken (du kan kolla videorna nedan om du undrar hur det går till).

Då bara USA:s centralbank, FED, kan ha digitala dollar på sina konton måste andra länder direkt eller indirekt ha konton på FED genom sina centralbanker. Det måste vara ungefär som nedan bild för Riksbankens del:

1

Om vi slänger in lite fler länder i bilden ovan blir bilden som nedan:

2

För att illustrera hur en transaktion mellan en svensk bank och en Japansk bank kan man kolla in nedan bild.

3

Den svenska banken växlar sina digitala svenska kronor på Riksbanken till ——-> digitala dollar som Riksbanken håller på ett konto hos FED——-> Riksbanken skickar över dessa digitala dollar från sitt FED konto till Japanska centralbankens FED konto ——>Den Japanska centralbanken växlar om de digitala dollarna till digitala Yen som sätts på den Japanska bankens centralbankskonto.

USA kan mao helt kontrollera all internationell handel på detta sätt då allt måste gå igenom FED.

Denna enorma centralisering skulle aldrig varit möjlig med fysiska sedlar. Den enorma utvecklingen av datorer och internet de sista årtiondena har varit helt medvetet från bankernas sida och ingen slump.  Dock har utvecklingen även skapat en medvetenhet som finansparasiterna inte kunde förutspå – de får allt svårare att dölja systemet och det håller på att rasa då alltfler länder sett det inbyggda slaveriet till dollarn. Den sk frihandeln har inte varit något annat än ett skuldslavkontrakt till USA:s  banker och till dollarn.

————————-

Slut på inlägget

———

Videor jag gjort som beskriver penningsystemet , ytterst amatörmässigt gjorda -om någon vill göra dem snyggare så varsågoda.

Andra delen här:

————————————–

Bloggandet är inte alltid så optimalt för att skapa överblick. Man skriver det man känner för för dagen och det blir svårt att skapa någon helhet för läsaren. Det här är ett försök till sammanfattning av blogginlägg som jag tycker ger en övergripande bild av hur det sk kallade ”penningsystemet” fungerar (som egentligen till över 97% är ett bollande av bankernas skulder till kontoinnehavare och inget penningsystem).

1) QE, Interbank Lending och andra ”obegripligheter

2) Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Nedan är kanske lättast att läsa men det jag gör fel är att jag använder ordet krediter och påstår att banker lånar ut dessa. Banker skapar inga krediter, lika lite som de skapar pengar, banker skapar skulder och inget annat. Ha det i åtanke om ni läser nedan

3) ”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

4) Hur JAK skulle kunna erbjuda sina kunder 100% uppbackade konton

————————

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Mervyn King fd chef för Bank of England

Annonser

3 thoughts on “En Ring för att härska över dem alla

  1. Ja, tänk vad smidigt de ordnat det för sig…

    Precis som du skriver så är ju internet både FED:s bästa vän och värsta fiende. I längden är det förstås omöjligt att plocka bara russinen ur kakan – även bittermandeln slinker med. Kanske är det som någon föreslog på Nyaekonomiskasystemets facebooksida, d v s att Obama fattar att det är kört och kommer hit på onsdag för att söka asyl… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s