Hur USA:s bankimperium kan köpa upp resten av världen gratis

Det kan kanske vara bra att läsa min tidigare blogginlägg för att förstå illustrationerna   men jag tror det går hyfsat att hänga med ändå. Det är ett bankimperium som härskar över världen. Detta bankimperium är uppbyggt så att USA:s centralbank FED kan skapa obegränsat med dollar ingenting som USA:s banker sedan gratis kan köpa upp resten av världen med. När dessa länder tar emot dollar kommer landets banker kreditexpandera i periferin  och anskaffa fler skuldslavar till banksystemet.  USA  kan på så sätt exportera sin inflation vilket jag också hoppas framgår av illustrationerna.

Vi tar det stegvis:

1)

I USA har FED köpt upp en massa värdelösa bostadobligationer från banker (kallas QE – Quantitative Easing ). Sammanlagt rör det sig om runt 1000 miljarder dollar. I exemplet nedan har en bank gett FED värdelösa bostadsobligationer och fått 10 miljarder dollar insatt på sitt FED-konto som FED hittade på genom att trycka på lite tangenter på datorn:

1

2)

USA banken har nu 10 miljarder nypåhittade dollar på sitt konto hos FED och har dessutom blivit av med en värdelös tillgång. Banken vill köpa upp något i Kina varvid Kinas centralbank tar emot de 10 miljarder dollarna i affärstransaktionen.

2

3) För att den mottagande Kina-banken ska få Yuan måste den Kinesiska centralbanken hitta på motsvarande 10 miljarder dollar omräknat till Yuan.

3

4) Den mottagande Kinabanken kreditexpanderar och driver upp priserna på t.ex fastighetsmarknaden. Samtidigt har USA-banken fått en Kina-tillgång -se nedan:

4

Vad kan vi lära av ovan?

Jo

1) USA:s feodala banksystem med FED i centrum kan genom sitt dollarimperium hitta på dollar från ingenting och köpa upp resten av världen.

2) Dessa dollar hamnar på oilka länders centralbankskonton så att t.ex Kinas centralbank sitter med ett berg av dollar.

3) Andra länders banker kan sedan kreditexpandera genom att t.ex trissa upp priserna på bostäder.

4) USA behöver mao inte ta hand om inflationen när FED ökar penningmängden. USA kan exportera sin inflation till andra länder samtidigt som US:s banker kan köpa upp resten av världen gratis.

När Europeiska länder på 70-talet gnällde över att USA exporterade sin inflation sa den dåvarande Secretary of the Treasury Connally de berömda orden:
”Dollar is our currency, but your problem ”

5) USA:s bankimperium kan mao styra och kontrollera ekonomin i andra länder genom att reglera mängden dollar som tillförs (eller dras ifrån) landet.

Hur kan USA:s bankmaffia  hålla ihop det här? Dels genom att Kissinger sett till att olja säljs i dollar (petrodollarssystemet). Men framför allt genom militärt hot och krig – som ekonomiprofessor Michael Hudson beskrev i i artikeln nedan:

”- Om andra länder inte accepterar amerikanska dollar så kommer USA att se det som en krigsförklaring. Det förklarade en amerikansk finansminister personligen för mig på 70-talet. Kinesiska tjänstemän jag talat med har sagt att de sitter på dollarobligationer för att USA inte ska attackera dem med kärnvapen. Det handlar om ren militär utpressning.”

”EU gör vad USA ber dem att göra”

————-

Slut på inlägget

———

Videor jag gjort som beskriver penningsystemet , ytterst amatörmässigt gjorda -om någon vill göra dem snyggare så varsågoda.

Andra delen här:

————————————–

Bloggandet är inte alltid så optimalt för att skapa överblick. Man skriver det man känner för för dagen och det blir svårt att skapa någon helhet för läsaren. Det här är ett försök till sammanfattning av blogginlägg som jag tycker ger en övergripande bild av hur det sk kallade ”penningsystemet” fungerar (som egentligen till över 97% är ett bollande av bankernas skulder till kontoinnehavare och inget penningsystem).

1) QE, Interbank Lending och andra ”obegripligheter

2) Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Nedan är kanske lättast att läsa men det jag gör fel är att jag använder ordet krediter och påstår att banker lånar ut dessa. Banker skapar inga krediter, lika lite som de skapar pengar, banker skapar skulder och inget annat. Ha det i åtanke om ni läser nedan

3) ”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

4) Hur JAK skulle kunna erbjuda sina kunder 100% uppbackade konton

————————

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Mervyn King fd chef för Bank of England

Annonser

24 thoughts on “Hur USA:s bankimperium kan köpa upp resten av världen gratis

 1. Lincoln, jag hängde inte med på varför detta är unikt för USA, kan inte alla länders centralbanker göra detsamma och att det bara är en fråga om växelkurs? Köper ett land för mycket tillgångar så straffas växelkursen? Werner beskrev t.ex hur Japan köpte upp stora delar av världen 70-80-talet, dock utan att Yenen rasade (av någon märklig anledning).

  En viktig sak som du beskriver är gällande konton hos centralbanker, de flesta tror nog att det faktiskt flyttas pengar mellan bankerna när de i verkligheten bara har konton hos varandra med digitala kontanter (som de iofs kan leverans på) ett betalningssystem med riktiga pengar.

  • Jo, det kan de göra, precis som Kina idag försöker göra sig av med sit berg av dollar genom att köpa tillgångar i t.ex Afrika (samma gällde nog Japan när de gick och köpte upp prylar i världen – det de handlade för var dollar som ansamlats på centralbanken – det påverkade ju inte växelkursen på Yen). Men prylen är att Kina har ju tillverkat och skapat något för att få dessa dollar. Allt USA:s bankmaffia behöver göra är att hitta på dollar från ingenting – dvs de kan köpa upp allt gratis.Dessutom kan Kineserna inget köpa av vikt i USA – som Michael Hudson säger i artikeln:
   ”Vad skulle hända om centralbanker med stora dollarinnehav började köpa upp amerikanska företag?

   – USA har inte för avsikt att tillåta det. Det ligger i USA:s intresse att inte ge er något. Ni kan inte köpa något för era dollar som vi anser är en fråga om nationell säkerhet. Ni kan köpa konkursmässiga bolag, låna ut pengar till Citybank och bankrutta banker, som USA tvingar Opec att göra nu, men när Kina ville köpa Unocal, sa USA nej. Det finns en dubbelmoral här. USA köper upp andra länders infrastruktur, men tillåter inte andra länder göra det med USA. Och nästan allt kan klassas som viktigt för den nationella säkerheten.”

   Precis som du skriver är det bara överflyttninngar mellan digitala konton (ett viktigt påpekande). Så jag tycker Hudson är ute och cyklar lite här när han beskriver det som dollarn var i form av papper (lite sedlar är det väl men det är en plutt i jämförelse med de digitala dollarna), annars är ju parasitismen beskriven på pricken:
   ”- USA verkar under premissen att man inte behöver en industri. Om Europa och Asien är beredd att exportera sina varor till USA, i utbyte mot papper, så behövs bara en tryckpress. Vi behöver ingen industri: Europa ger oss ändå allt vi behöver för inget. Vi kan köpa vilka europeiska företag vi vill, utan att ge annat än papper i utbyte. De dollar som vi köper europeiska företag för förs över till den europeiska centralbanken, som använder dem till att köpa amerikanska obligationer som finansierar det amerikanska budgetunderskottet. Varför ska amerikaner arbeta, när tyskar gör det gratis?”

   http://www.kristianstadsbladet.se/kultur/article1010801/EU-goumlr-vad-USA-ber-dem-att-goumlra.html

   Lite vid sidan av. Tydligen har Ungern börjat ge ut skuldfria pengar och sparkat ut IMF. Vet inte hur mycket av det som är sant dock. Har du hört något om det?

 2. Jag skrev följande på min blogg idag:

  Jag har funderat både länge och väl på varför, världens så kallade ”mest demokratiska land” USA, lägger ut så mycket pengar på sin krigsmakt, samtidigt som de säljer ut sin övriga industri till Kina och resten av världen. Utom krigsindustrin, givetvis. Det enda rimliga jag kan komma på är följande:

  Olja är den enda råvara som i slutänden gör att pengar får ett värde överhuvudtaget. Oljans förmåga att få bilar, båtar, flygplan, tåg att rulla innebär att inget i dagens moderna samhälle kommer att fungera utan den. Allt är totalt beroende av olja för att fungera överhuvudtaget och så länge den finns har också det vi kallar pengar ett värde. Däremot kan det inte finnas ett räntebelagt penningsystem om inte energireserverna går att öka i en till räntan motsvarande grad. Se dagens finanskris, oljepeakande länder över i stort sett hela globen.

  Lincoln skriver idag :

  https://parasitstopp.wordpress.com/2013/09/02/hur-usas-bankimperium-kan-kopa-upp-resten-av-varlden-gratis/

  om att alla behöver dollar för att kunna byta varor på världsmarknaden. Detta gäller i ännu högre grad oljan. Det finns bara två oljebörser i världen Brent och WTI. Den enda gångbara valutan där är dollar, tack vare Henry Kissinger. Petrodollarsystemet kallat.

  Men att olja är ändlig resurs insågs för länge sedan och den globala oljetoppen (peakoil) inträffade med största sannolikhet 2005. Så som Colin Campbell (en av Aspos grundare) beskriver detta här: http://www.youtube.com/watch?v=lDNMjV6sumQ

  Detta var den tidpunkt som pengamaffian väntat på, eftersom det i det stora spelet handlar det om att kontrollera världens kvarvarande olja och de sista kvarvarande oljereservoarerna som finns i länderna runt Persiska viken. Att fracingoljeutvinningen i USA,s skifferberg bara är rent nys förklaras enkelt genom att USA överhuvudtaget närvarar militärt i Periskavikenområdet. Vad skulle de där att göra om de hade fullt av olja själva?

  Samtidigt är USA ett av västvärldens mest skuldsatta länder. Men genom att inflaera sin Dollarn till värdelöshet gör de också sina skulder värdelösa. Visserligen går detta ut över den sparsamma delen av den amerikanska befolkningen, men om hela världens pengar ändå blir värdelösa så är inte den amerikanska befolkningen värre drabbade än några andra.

  Om då USA lyckas att med sin krigsmaskin göra Persiskavikenområdet till ett amerikanskt innanhav så är det också USA som bestämmer i vilken ny världsomspännande valuta den kvarvarande oljan kommer att handlas. Om sedan den nya valutan heter Dollar eller Ameranco eller Tjosanhejsan har ingen betydelse så länge USA,s krigsmaskineri kontrollerar tillgången till den.

  Att ta kontroll över världen sista oljeländer och där etablera militärbaser är med största säkerhet den plan som de som styr USA har räknat ut och de har i nuläget bara Iran och Syrien kvar nu. De andra länderna i Periskavikenområdet är redan mer eller mindre amerikanska delstater. Det bankrutta Grekland påtvingades att köpa amerikanska vapen för över 450 miljarder Euro när deras kris var som mest omskriven. Alla andra länder ska således bli tillåtna att fortsätta jobba åt USA,s bankmaffia, om de vill ha någon olja överhuvudtaget.

  I stället för att införa en jämlik, rättvis och hållbar framtida värld ska petrodollarsystemet 2.0 införas och med det fortsatt amerikansk världsdominans. Det finns ett ord för detta, det kallas för:

  ”The New World order”

  • Japp, ligger mycket i det farfar. Jag ändrade i din text och la till en länk till din hemsida.

   Att binda länderna kring olja som energi är också ett sätt att hålla kvar dem i dollar-riket. Solceller har gåt ned i pris enormt mycket på sista tiden och det är lönsamt för enskilda att köpa. Men EU har lagt på en skatt på solceller och jag tror att det hänger ihop med att all form av självständighet och självförsörjning minska användaet av olja och därmed också av dollar.

   En av de fulare sakerna är att inflationen som USA exporterar marknadsförs i andra länder såsom ”värdeökningar” (på aktier, bostadspriser etc). Så dollarhegemonin pumpr upp pyramidspel efter pyramidspel i olika länder och USA kan ploppa dem genom att styra flödena av dollar varvid pyramidspelen faller, ekonomin i landet raseras och USA kan köpa upp tillgångar för ”peanuts”.

   • Det går inte att ersätta 34 procent av vårt samhälles energiförsörjning med solcellsteknik, vindkraft, vågenergi, kärnkraft, mm när den kommande oljeenergibristen slår igenom. Oljan har varit för billig under de etthundra år vi har haft tillgång till den. En liter bensin kostar 15 kronor och puttar bilen 10 kilometer. Prova att putta bilen utan bensin samma sträcka. Exemplet visar den orimlighet vår så kallade ekonomi bygger på, den totalt oersättliga oljan.

    PS. Det finns de som är mindre pessimistiska än jag:)

   • Nä, det kanske blir svårt men det blir än svårare när petrodollarsystemet medvetet motarbetar alla alternativ så att världen ska fortsätta slavbundet till petrodollarn.

   • Olja är ingen ändlig resurs, läs på om ”abiotic oil” och djupborrning. Det är inte för inte som ryssarna borar djupt och är nu den största producenten.
    Men olja är i alla fall en återvändsgränd då det smutsar ner, både vid borrning och förbränning då är det bättre med ”on board electrolysis” där fler uppfinnare bara i USA har kört sina förbränningsmotorer på vätgas och syre från vatten.
    Läs på om Andrija Puharich, Stanley Meyer, John Keely, Walter Russell (intellektuella / filosofiska fadern till atomåldern) och alla de andra hjältarna som bankparasiterna marginaliserar, hotar och tar livet av för att vi, ”de breda folklagren” inte skapar en kultur där våra hjältars genialitet kan accepteras. Men för all del, vi gick ju i fiendens skola, tittade på deras TV och läste deras tidningar, men nu använder vi deras internet för att sprida fakta.

 3. Rille: Tänk att inte USA kommit på att det finns längre borr, ändå har de haft sedan 1971 på sig. Du kanske skulle slå en signal och tipsa:

  • behövs inte, dom vet redan. läs på om Gull Island och hur de stängde av kranen för att skapa illusionen av begränsad tillgång på olja.

   • Oljan bildades enligt alla de geologer vars forskning jag lyssnat på och läst om, för cirka 250 miljoner år sedan, under en då extrem varm period här på planeten. Att denna process skulle pågå numera tror jag inte på. Det finns helt enkelt inte de förutsättningarna längre. Om det sedan finns så mycket dold olja, tja vad gör då USA i Persiska viken och varför importerar USA 10 miljoner fat olja varje dag, om de nu har obegränsat själva?

    Men det är fritt att tro vad som helst, så diskussionen är rätts meninglös.

 4. Hej igen. Intressant läsning, men…

  Varför skapar den Kinesiska centralbanken nya pengar för att betala USA? Det låter så märkligt att jag måste kontrollfråga hur du vet att de gör så. Är det detta som är anledningen till den av USA så hårt kritiserade konstlat svaga växelkursen som Kina påstås fabricera?

  Om den hade tagit befintliga pengar hade inte mängden Yuan påverkats och effekten hade blivit den som de flesta väntar sig, nämligen att Yuanen stärks mot dollarn. Alla amerikaner hade därmed blivit lite fattigare än tidigare, mätt i Kinesiska tillgångar, och allt hade fungerat som förväntat.

  • De kinesiska bankerna kan bara hålla Yuan på sina Kinesiska centralbankskonton. Därför växlar de Kinesiska bankerna dollarna mot Yuan. När mängden Yuan ökar hålls värdet på Yuan ned men samtidigt ökar Yuan-tillgångarna på de Kinesiska bankernas balansräkningar varvid bankerna kreditexpanderar varvid det blir inflation på framför allt tillgångar som t.ex fastigheter. Den Kinesiska centralbanken blir sittandes med dollarna.

   Mao USA hittar på dollar från ingenting och Kina får ta hand om inflationen. USA exportera mao sin inflation precis som de Europeiska finansministrarna klagade på i början av 70-talet varvid USAs finansminister Connally svarade med de berömda orden:
   ”Dollar is our currency, but your problem ”

   • Är det Kina som skapar USA dollar? Är det Kina som sett till att dollarn är världens reservvaluta och den valuta länder clearar med? Är det Kina som köper upp allt genom att hitta på dollar från ingenting och låta andra arbeta? Är det Kina som exporterar sin inflation? Är det Kina som bombar sönder allt och alla om dollar inte får behålla sin status?

    Känns som om du försöker hitta en syndabock som du kan skylla på istället för att se verkligheten som den är.

   • För mig verkar det som att så länge Kina skapar nya Yuan spelar det ingen större roll vad USA gör. Det blir inflation i alla fall.

    Och omvänt, i en situation där USA tycker oändliga mängder dollar (typ som nu) hade det inte blivit någon inflation i Kina om Kina bara låtit bli att trycka nya Yuan.

    Pga de två påståendena ovan har jag svårt att gå med på att det är just USA som skapar inflationen i Kina.

    Berätta gärna annars hur USA tvingar Kina att trycka nya Yuan. I det jag uppfattat i nyhetsrapportering verkar det som tvärt om. Dvs USA har haft starka invändningar mot att nya Yuan skapas för att hålla Yuanen svag mot dollar.

   • Jag har redan redogjort, både i inlägget och svaret till dig hur dollarn exporterar sin inflation. Att du ignorerar svaren gör inte att de försvinner.

    USA har hela tiden velat leva på andra och få en free ride genom att vara världens reservvaluta (dettta redogör jag också för men du ignorerar). För att citera ekonomiprofessor Michael Hudson i artikeln jag referar till:
    ”USA verkar under premissen att man inte behöver en industri. Om Europa och Asien är beredd att exportera sina varor till USA, i utbyte mot papper, så behövs bara en tryckpress. Vi behöver ingen industri: Europa ger oss ändå allt vi behöver för inget. Vi kan köpa vilka europeiska företag vi vill, utan att ge annat än papper i utbyte. De dollar som vi köper europeiska företag för förs över till den europeiska centralbanken, som använder dem till att köpa amerikanska obligationer som finansierar det amerikanska budgetunderskottet. Varför ska amerikaner arbeta, när tyskar gör det gratis?”

    Vore tacksam om du slutade ignorera svaren – väldigt irriterande!

 5. Har alltid hört att Kina sitter på massor av USA:s skuldsedlar och om Kina skulle börja sälja ut dessa på marknaden skulle USA befinna sig i ett prekärt ekonomiskt läge. Ungefär som att Japan skulle börja lösa in sina skuldsedlar i världen för att stärka sin likviditet. Det är ju givet att om länder börjar sälja av sina dollar måste dollarkursen sjunka Det blir ju dyrt men beroendet av dollarn minskar väl i motsvarande grad. Om BRIC läderna skulle skaffa en egen växlingsvaluta och spola dollarn måste det bli till nackdel för USA. Eller? Om oljestaterna skulle använda denna BRIC valuta som betalningamedel för olja och gas skulle inte det påverka USA?

  • Jo, Kineserna kan sälja USA statspapper och få dollar för dessa. Men var finns dessa dollar? Jo, de kan bara existera inneslutna i USA storbankernas dollarkonton på FED då de inte kan existera någon annanstans. Inte heller kan dessa dollar ”rinna ut” från dessa storbanker och skapa inflation i USA.

   Jo, det är väl därför Ryssland straffas. All infrastruktur leder vägarna till Rom (menar FED) så att endast dollar ska användas i internationell handel.Ryssarna håller på att bygga upp en ny infrastruktur (alternativ till SWIFT) som kommer sidsteppa dollarn och FED. Så därför är det bråttom för USA:s finanselit.att knäcka ryssarna

 6. Konspirationsteorier finns det gott om – men detta är ju bara komiskt. Trevligt att få ett gott skratt i alla fall. 🙂
  Du har tydligen inte hört talas om USA:s ständiga trassel med budgetstupet som det alltid bråkas om när Republikaner och Demokrater krigar i kongressen – och att just Kinas hårdnackade motstånd mot att ändra sin växlingskurs, skapar problem på olika håll i världen? Hade det du skriver varit sant, så hade det aldrig blivit några debatter om USA:s budget, utan det hade alltid varit fritt fram för allting och de hade inte behövt dra ner på sitt rymdprogram eller debatterat om huruvida de ska ha råd att skicka militär till konfliktzoner etc – men så är det ju inte, utan det finns både enorma företag och till och med städer som går i konkurs.
  Nåja – för någon som har bestämt sig för att USA är skuld till allt, så går det ju alltid att gräva fram diverse påhittade ”bevis”, men för de som tänker längre och som följer med på olika håll och inte bara i vänstermedia och anti-amerikanska konspirationssajter, så blir det en mer balanserad bild av verkligheten.

  • Odefinierat svammel från din sida.

   Menar du att det inte existerar någon dollarhegemoni? Menar du att 85% av världshandeln inte sker i dollar och att är empiriskt riktigt att alla länder som motsäger sig att använda dollar hamnar på USA:s hit-lista? Menar du att du inte är medveten om att Irak, Libyen etc har försökt sluta använda dollar? Menar du att det är en konspirationsteori att centralbankspengar i dollarform bara kan finnas i fysisk form (sedlar mynt) och på storbankernas centralbankskonton? Menar du att dollar i digital form kan existera annat än på FED? Menar du att ekonomiprofessor Michael Hudson kommer med ”konspirationsteorier” när han säger att USA:s finanselit är parasiter? menar du att De Gaulle redan på 60-talet var en konspirationstok då även han beskrev USA:s parasiterande genom dollarn? (tar för givet att du tycker Putin är en ”konspirationsgalning” då även han sagt att USA lever som en parasit genom dollarn).

   Sedan är det skillnad på USA:s befolkning och den lilla finansiella parasitklick som styr USA. Befolkningen i USA är också utsugna genom att banksystemet satt allt i samma skuldslaveri som i resten av världen. Att likställa denna lilla parasitära elit intressen med hela USA är fel.

   Och att det är en liten liten klick är vetenskapligt bevisat- kolla i slutet av den här videon:

   Ledsen, Anders! Stor käft – liten hjärna ger inga bonuspoäng här. Du mår säkert bättre av att fortsätta leva i den gobeläng av lögner som nobelpristagaren Harold Pinter beskrev i sitt nobeltal. Dream on

 7. Hej Michael, du en av de absolut främsta av mina läromästare, tack för allt jag lärt och fortsatt lär med din hjälp :-)!
  En fråga, den ”USA bank 1” som fått dessa FED skapade dollar insatt på sitt FED-konto, gör väl precis som du förklarat storbankerna i Sverige göra, alltså denna ”USA bank 1” skapar sedan (i ditt exempel) 10 miljarder av ”bankens egna skulder” som den använder för att köpa tillgångar i Kina, men då ”Kina bank 1” like lite som en storbank i Sverige vill ta emot ”bankers egna skulder” från annan bank utan att få lika mycket kronor överfört till sitt konto på Riksbanken, så är väl just de QE skapade FED-dollarna garanten som gör att ”USA bank 1” kan föra över också motsvarande 10 miljarder FED skapade dollar till ”Kina bank 1” konto på FED, alltså det sker som du brukar skriva alltid två kontotransaktioner, dels transaktionen med ”bankernas egna skulder” (/kontokludd) samt clearingen / transaktionen där hmm riktiga dollar övervärs i motsvarande mängd mellan de båda bankernas FED-konton, eller?

  • Tack! Men läromästare 🙂

   En USA:s banks skulder (dvs bankens kundkonton) kan bara clearas på FED:s motsvarighet på RIX. Så ”kreditexpansionen” (vilket ju är djävla lögn det med – det är inga krediter ) kan bara ske från bankerna som är kopplade direkt eller indirekt (tier2-banker) till FED och dess betalsystem (motsvarande storbankerna i Sverige som är kopplade till RIX-betalsystem samt tirer2-bankerna, ICA-banke, JAK etc som är tier2-banker). Så en amerikansk bank kan inte ”kreditexpandera” i Kina. Däremot kommer Kina-banken kunna ”kreditexpandera” när den växlar om till Yuan i Kinesiska centralbanken .

   Då alla digitala dollar ligger på FED:s datorer i New York kommer mao den Kinesiska centralbanken ha en massa dollar i New York – de digitala dollarna kan ju inte finnas någon annanstans. Kinesiska privata banker har inga konton på FED. Möjligtvis kan utländska banker vara tier 2 banker i USA men tier2 bankerna har ju inte tillgång till dollarna på FED.

Kommentarer inaktiverade.