Är det bl.a det här som de kommer diskuteras på G20-mötet?

Media berättar nästintill om vad som händer i världen så jag tänkte dra upp vad jag tror att de drar upp på G20-mötet. Det är en maktkamp som utspelar sig där dollarn och USA är farligt nära ättestupet.

SCO utvidgas och kommer säkerligen söka sig bort från dollarn som parasiterande clearingvaluta.

http://stratrisks.com/geostrat/15148

SCO är även på gång att skapa en ny bank ”Bank of the Shanghai Cooperation Organization”

http://kabar.kg/eng/politics/full/7995

Därutöver håller även BRICS på att bryta sig loss från dollarhegemonin

BRICS är stort och SCO är ingen liten plutt det heller! Kolla bilden nedan.

541px-SCO_(orthographic_projection).svg

En sak som tyder på att dollar håller på att överges är att ”petrodollar recycling” i form av utländska köp av amerikanska statsobligationer verkar ha tvärnitat. Som bloggaren Flute skriver:

”ZeroHedge noterar åter att Feds andel av den totala marknaden för statsobligationer är mycket stor och ökar snabbt. Fed äger nu 31,9 procent av alla marknadens statsobligationer, och den senaste veckan ökade detta innehav med 0,3 procentenheter. Fortsätter denna trend skulle Fed om fyra år och fyra månader äga 100 procent av statsobligationerna, vilket förstås är orimligt.”
http://flutetankar.blogspot.se/2013/08/kan-skulderna-i-usa-oka-mer.html

Så t.ex Kinesiska centralbanken verkar nästintill ha slutat köpa amerikanska statsobligationer för de dollar som hamnar på Kinesiska centralbanken. Kineserna shoppar säkert loss istället och köper tillgångar för dessa dollar (t.ex i Afrika).

Kineserna har dock ingen lust att dumpa sitt enorma dollarinnehav för föort för det skulle sänka värdet på det dollarberg de sitter på så det ligger i kinesernas intresse att dumpa dollarn lite pö om pö.

Kissinger fixade ju så att dollar endast olja endast kan köpas i dollar (den sk petrodollarn). Ryssarna har ju redan sedan länge börjat sidsteppa petrodollarn då de tar betalt i Ruble (bl.a av Kina). Att Syrien och Iran (liksom tidigare  Irak och Libyen) inte använder dollar vid försäljning av olja kanske förklarar en del av varför krigshetsen riktas dit.

”Vladimir Putin’s original announcement, back on May 10, 2006, that Russia intended to increase the value of the ruble and make it into a reserve currency,
———–
Russia has been slowly converting oil and gas customers to paying in rubles rather than dollars. China and Belarus have already agreed. ”

http://seekingalpha.com/article/265375-russia-doesnt-want-any-more-dollars-what-this-means-for-investors

Så frågan i slutändan, för Sveriges del, kanske ändå är om inte Sverige med huvudrumpnissen Reinfeldt i spetsen slickar fel röv när Reinfeldt slickar Obomba i häcken?

Slut på inlägget

——–

Videor jag gjort som beskriver penningsystemet , ytterst amatörmässigt gjorda – om någon vill göra dem snyggare så varsågoda.

Andra delen här:

————————————–

Bloggandet är inte alltid så optimalt för att skapa överblick. Man skriver det man känner för för dagen och det blir svårt att skapa någon helhet för läsaren. Det här är ett försök till sammanfattning av blogginlägg som jag tycker ger en övergripande bild av hur det sk kallade ”penningsystemet” fungerar (som egentligen till över 97% är ett bollande av bankernas skulder till kontoinnehavare och inget penningsystem).

1) QE, Interbank Lending och andra ”obegripligheter

2) Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Nedan är kanske lättast att läsa men det jag gör fel är att jag använder ordet krediter och påstår att banker lånar ut dessa. Banker skapar inga krediter, lika lite som de skapar pengar, banker skapar skulder och inget annat. Ha det i åtanke om ni läser nedan

3) ”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

4) Hur JAK skulle kunna erbjuda sina kunder 100% uppbackade konton

————————

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Mervyn King fd chef för Bank of England

Annonser