Bankdiktaturen är nästan fullbordad

Vad är bankkrediter? Jo, bankernas egna skulder på valuta  (för det är vad kontoinnehav är och inget annat). Så bankerna har plundrat hela världen genom att skapa ett enhetligt nätverksystem där bankerna ”lånar ut” sina egna skulder och får folk att tro att det är valuta (t.ex svenska kronor). Detta har skett samtidigt som de trängt ut och marginaliserat den inhemska valutan för att att skapa det kontantlösa samhället. Försvårandet att använda fysiska kontanter är ett bevis på detta – Nordeas köp av Postgirot ett annat. Detta har skett globalt, synkroniserat och orkestrerat av den globala bankkartellen med BIS, centralbankernas centralbank, i centrum för bankdiktaturens uppbyggnad.

Epicentrum i detta skuldimperium är dollarn som fungerar som ett globalt växlingsinstrument mellan bankernas kontopåhitt i olika länder.

De länder som försökt kringgå detta system och försökt använda valuta istället för bankernas skulder (kontokludd) som betalningsmedel har anfallits och tvingats in i systemet igen genom krig. Tyskland gjorde det på 30-talet. Ungern har försök nu.

Libyen försökte, Irak, Syrien Nordkorea, Iran har försökt kringgå dollarhegemonin. Minsta försök att kringgå bankernas globala kontonätverk av skuld skjuts sönder och samman eller sanktioneras för att svältas till underkastelse. Bankerna med sitt kartellnätverk har försökt skapa en global diktatur där allt är skuldsatt av, ja vadå? Jo, bankernas egna skulder på valuta. För, återigen, det är det enda som kan finnas på ett bankkonto -bankens skuld till kontoinnehavaren på den inhemska valutan – det är det enda du har på ditt konto, bankens skuld till dig på svenska kronor (som banken kan betala genom att du gör t.ex ett bankomatuttag).  Likadant i alla länder världen över.

Världen står under bankernas finansdiktatur. Det är vad den sk frihandeln hela tiden syftat till – att sudda ut begränsningarna för finansdiktaturens makt så att den globala finanskartellen kan härska oinskränkt.

Tillägg:

Kompletterande mycket intressant läsning om hur bankerna samstämmigt 1999 verkade i hela världen för sudda ut gränserna för bereda plats för bankkartellens diktatur.

Det hemliga brevet mitt i centrum av den finansiella krisen | VICE United Kingdom

——–

Videor jag gjort som beskriver penningsystemet , ytterst amatörmässigt gjorda – om någon vill göra dem snyggare så varsågoda.

Andra delen här:

————————————–

Bloggandet är inte alltid så optimalt för att skapa överblick. Man skriver det man känner för för dagen och det blir svårt att skapa någon helhet för läsaren. Det här är ett försök till sammanfattning av blogginlägg som jag tycker ger en övergripande bild av hur det sk kallade ”penningsystemet” fungerar (som egentligen till över 97% är ett bollande av bankernas skulder till kontoinnehavare och inget penningsystem).

1) QE, Interbank Lending och andra ”obegripligheter

2) Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Nedan är kanske lättast att läsa men det jag gör fel är att jag använder ordet krediter och påstår att banker lånar ut dessa. Banker skapar inga krediter, lika lite som de skapar pengar, banker skapar skulder och inget annat. Ha det i åtanke om ni läser nedan

3) ”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

4) Hur JAK skulle kunna erbjuda sina kunder 100% uppbackade konton

————————

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Mervyn King fd chef för Bank of England

Annonser

15 thoughts on “Bankdiktaturen är nästan fullbordad

 1. Bra och bra betyder good på engelska och inte förhöjande av kronblommor liksom ifall någon försöker översätta med babylon verktyg eller nått. Okej kan ju inte tappa humorn helt så bra helt enkelt.

 2. Gomiddag, Lincoln! 🙂

  Som du vet har jag vänt på vartenda gruskorn av systemet ur det humanistiska perspektivet, och efter tre års forskande i penningsystemet – som jag för övrigt från början inte hade en aning om hur genomgripande det förtrycker – är mitt slutgiltiga svar på frågan om hur mänskligheten ska kunna slänga skiten ur båten, att bara total ignorans av systemet kan leda fram till en förändring. En oblodig revolution som består i en överenskommelse att ett visst datum, t ex 1/7 17 helt enkelt sluta betala räntor och amorteringar. Inkassobolag och Kronofogdemyndigheten m fl skulle implodera, och eventuella militära insatser skulle vara meningslösa eftersom alla sitter hemma och ignorerar systemet istället för att härja med upplopp och demonstrationer.

  Personliga off-gridprojekt är ju bra för den enskilde och för resurserna i liten skala, liksom försök med lokala valutor skapar sken av att man gör något mot systemet. Men egentligen är de ju inte särskilt effektiva för mänskligheten i stort – kanske stödjer de rent av systemet eftersom de skapar dimridåer som lägger sig framför den enda framkomliga och effektiva aktionen, d v s mänsklighetens gemensamma svärd. Problemet med en sådan aktion är ju rädslan för auktoriteter, så spridandet av förståelsen för penningsystemets förtryck måste ha prio ett men insikterna ökar du lavinartat tack vare internet. Därefter kommer steg två, d v s att sprida det datum då aktionen iscensätts.

  Jag redigerar Autentopia inför publiceringen 1/1 2016 – som en hommage till Thomas More´s Utopia som det året firar 500-årsjubileum, och där kommer jag förstås att väva in aktionen i berättelsen. Den största förändringen av idétexten handlar ju om penningsystemet och Autentopia 2061 där mänsklig kreativitet (=liv) finansieras av ett globalt monetärt finansierat system. Fick förresten en länk till Hjalmar Schachts bok ”The Magic of Money” via nyaekonomiskasystemets FB-sida, ifall du eller någon annan har lust att läsa den: https://docs.google.com/file/d/0B4CffaGCe1TpRlE3LWZVMkRjU0E/edit?pli=1

  Tänkte ägna denna regniga dag här i Nybro med att fördjupa mig i denna text…

  • Jag har redan kommit till den slutsatsen och slutat betala ett nickel till utsugarna. Saken är att om man har obetalbara skulder har man två val;

   1. slava full tid på existensminimum, eftersom kronofogden utmäter ens lön, och spendera all tid med att försöka tjäna ihop pengar att betala påhittade avgifter och skulder till blodsugare som lever på andras olycka.

   2. antingen leva på socialbidrag på existensminimum och leva fattigt men ha det knapert men ändå ett minimum av frihet kvar.

   Saken är att när kronofogden kommit fram till att det inte finns något att utmäta mer än lönen är det enda som händer att den skuld parasiterna påstår man har blir värd lika lite som de derivat som orakade den senaste börskraschen.

   Att hoppas på att människor ett specifikt datum kommer att betalstrejka tror jag inte kommer att hända men jag råder folk som hamnat i samma situation som jag gjort inte slavar ihjäl sig utan helt enkelt skiter i att betala!

   Det är inte så farligt som folk tror och det finns andra värden i livet.

   • Det är ju precis den situation som du beskriver som man skulle kunna upphäva om alla bestämmer sig samtidigt, d v s förtryckta småföretagare och privatpersoner som fått nog. Den s k konjunkturen fladdrar upp lite då och då från sitt bottenläge med hjälp av selektiv statistik, men i det långa loppet så är vi lika stenkörda här i Sverige som folk i Grekland och Spanien. Nu diskuteras ytterligare ”stödpaket” till Grekland, men nu tycker även politikerna i Grekland att det får räcka med åtstramningar. Vilket är egentligen deras enda val? På det nationella planet är det att införa monetärt finansierad ekonomi (enligt Tysklands riksbankschef Hjalmar Schacht på 30-talet vars bok från 1967 du hittar på ovanstående länk) och återgå till ”Drakarna”, men för att bli av med centralbanksspindlarna så kanske det först krävs att medborgarna sätter systemet ur spel genom en gemensam aktion som egentligen snarare innebär en brist på aktivitet, d v s den som i vårt samhälle hedras högst – att betala våra ”skulder” som tillkommit genom bedrägeri eftersom ingen lagstiftning stöder utlåning av något man inte äger. ”Lagligt betalningsmedel” som det finns stöd för juridiskt är något helt annat än ägande. De som läser nationalekonomi på universitet och högskolor får aldrig läsa några systemkritiska böcker som t ex Saschers, så det intellektuella inavlandet är totalt. Allt för att upprätthålla pyramidspelet…

    Jag tror att du har rätt i att det inte är så farligt som folk tror vare sig i det enskilda fallet eller för en hel nation, det är mest en fråga om effektivitet och därmed i förlängningen vägen till humanistisk värld som gynnar en hel mänsklighet. Än så länge tror fortfarande de flesta att de gynnas mest av att lalla med – och framför allt tiga eftersom man förväntas känna skam för ekonomiska tillkortakommanden. Med samma skuldförskjutningsmekanism är självmorden skambelagda – för familjerna. Trots att Försäkringskassan direkt och indirekt är orsak till allt fler av dem.

 3. Vet inte om du redan skrivit om detta:

  JP Morgan to eurozone periphery: “Get rid of your pinko, anti-fascist constitutions”
  ”Last week, the European economic research team with JP Morgan, the global financial giant, put out a 16-page paper on the state of play of euro area adjustment.”

  ”.. the authors have basically said that the laws and constitutions of southern Europe are a bit too lefty, a product of their having been written by anti-fascists. These “deep-seated political problems in the periphery,” say authors David Mackie, Malcolm Barr and friends, “in our view, need to change if EMU is going to function properly in the long run.”

  “Political systems around the periphery typically display several of the following features: weak executives; weak central states relative to regions; constitutional protection of labour rights; consensus building systems which foster political clientalism; and the right to protest if unwelcome changes are made to the political status quo.”

  http://blogs.euobserver.com/phillips/2013/06/07/jp-morgan-to-eurozone-periphery-get-rid-of-your-pinko-anti-fascist-constitutions/

 4. Tack, Carina och anon för era vettiga tankar och bra information! Ska försöka gå igenom det lite mer nogrannt lite senare har massor att göra men hann ta sista doppet (kanske) på Långholmen för i år!

  • I samlad trupp har ju mänskligheten oövervinnerlig styrka, men penningsystemets mekanismer med skuldslaveri – lönearbetets och konsumismens hegemoni – har varit effektiva och isolerat människor och lärt oss att trampa på varandra för att själva överleva. Vi har sannerligen lärt oss att skämmas som förskrämda barn! Därför håller vi saker och ting hemliga och skäms som om vi borde skylla oss själva för arbetslöshet och sjukdom. Skuldförskjutningen från stat (via marionetterna i den enfaldiga politikerkåren) till individ är total. Fas 3 och utförsäkring av sjuka, utförsäljning till riskkapitalbolagen, skattebördan som går till räntor istället för till människors behov av välfärd osv.

   Det är ingen enkel sak att bryta det psykologiska skuldbeteendet, men man får ju göra så gott man kan – det är ju trots allt den sista väckelserörelsen som någonsin kommer att behöva drivas. När folk blir fria från förtrycket – vilket i samtliga fall kan härledas till centralbanksekonomin, så finns inte längre något övrigt att önska för någon. Vi kanske måste nöja oss med tak över huvudet och mat för dagen – å andra sidan öppnas samtidigt obegränsade möjligheter till en kreativ mänsklighet…

 5. En tanke kring idén om att strunta i att betala: Bra tänkt men en sak måste åtgärdas först! För tillfället är Sveriges självförsörjningsgrad av livsmedel under 50 %, gårdar läggs ner, åkrar förslyas eller beskogas. Innan detta har rättats till och försörjningsgraden närmar sig 100 % kan ingen betalstrejk inträffa utan att hungersnöd och annat därmed följande elände utbryter inom några veckor, då all import ju sker mot betalning. En nog så knepig ekvation.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s