”Frihandelsavtalet” = skuldslavskontrakt under dollarhegemonin

USA:s dollarimperium håller på att rasa och USA försöker täppa rädda det som räddas kan ge att ingå sk ”frihandelsavtal”. Tänkte försöka förklara grafiskt hur det hänger ihop.

Sedan Bretton Wood är dollarn världens reservvaluta som används i handel mellan länder. Om ett företag i Sverige t.ex ska köpa något i Kina sker detta i dollar. Dollar har på så sätt fått en stor efterfråga utan att USA tillverkat något av värde. USA har kunnat shoppa upp andra länders tillgångar gratis för de dollar bara de kunnat skapa, se bild:

dollar1

Problemet för USA med att bara pumpa ut dollar har varit att förr eller senare skulle t.ex Kina och Sverige få tillräckligt med dollar för att kunna handla med varandra. USA skulle då inte längre kunna leva på att trycka dollar, se bild:

dollar2

För att lösa detta problem måste USA se till att dollar återvänder så att det alltid råder brist på dollar i kolonierna. Gamla imperier använde skatter för att återforsla sin valuta till centrum. USA har valt att bygga finansiella illusioner istället. Genom att skapa diverse finansiella bubblor har dollar återvänt till USA och skapat fiktiva uppblåsta ”värden” i t.ex börs och fastigheter, se bilden:

dollar3

Bl.a annat Kina (men även hela BRICS och SCO) har tröttnat på den här utsugningen och istället för att återforsla dollar till USA:s fiktiva finansiella bubblor och statsobligationer (=skuldpapper som USA aldrig tänkt betala tillbaka med mer än mer skuldpapper) har t.ex Kina börjat köpa tillgångar i t.ex Afrika samt även guld. Flödet i dollar-återforslingen har minskat och dollarns hegemoni hotas, se bilden:

dollar4

Fiktionen i USA:s finansiella bubblor, framför allt börsen, hålls inte längre upp av återvändande dollar. USA:s centralbank FED måste trycka in dollar direkt i bubblorna  för illusionen av stigande ”värden” ska upprätthållas. Samtidigt köper FED upp nästan alla statsobligationer med nytryckta dollar.

USA:s dollarimperium håller mao på att sjunka. USA försöker därför knyta fast de rester av världen som fortfarande är intresserade av att bli utsugna av USA genom sk ”frihandelsavtal”. EU:s ”frihandelsavtal” är ett sådant dollar-slavkontrakt, avsett att hålla liv i USA:s fiktiva finansvärden.

dollar5

Måste-läsning till ovan är den här artikeln där ekonomiprofessor Michael Hudson beskriver samma sak.

”EU gör vad USA ber dem att göra”

Slut på inlägget

——————–

Videor jag gjort som beskriver penningsystemet , ytterst amatörmässigt gjorda – om någon vill göra dem snyggare så varsågoda.

Andra delen här:

————————————–

Bloggandet är inte alltid så optimalt för att skapa överblick. Man skriver det man känner för för dagen och det blir svårt att skapa någon helhet för läsaren. Det här är ett försök till sammanfattning av blogginlägg som jag tycker ger en övergripande bild av hur det sk kallade ”penningsystemet” fungerar (som egentligen till över 97% är ett bollande av bankernas skulder till kontoinnehavare och inget penningsystem).

1) QE, Interbank Lending och andra ”obegripligheter

2) Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Nedan är kanske lättast att läsa men det jag gör fel är att jag använder ordet krediter och påstår att banker lånar ut dessa. Banker skapar inga krediter, lika lite som de skapar pengar, banker skapar skulder och inget annat. Ha det i åtanke om ni läser nedan

3) ”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

4) Hur JAK skulle kunna erbjuda sina kunder 100% uppbackade konton

————————

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Mervyn King fd chef för Bank of England

Annonser

11 thoughts on “”Frihandelsavtalet” = skuldslavskontrakt under dollarhegemonin

 1. Kissinger fixade ju så att olja bara kan betalas i dollar (något bl.a Ryssland och Iran öppet kringgår nu). De arabiska länderna gick med på att återforsla dollar till USA och ”investera” i USA:s finansiella bubblor samt i statsobligationer – det systemet kallas petrodollar recycling. .

  En annan återforsling av dollar har varit narcodolar som amerikanska banker tvättat. Jag skrev om det här:
  Afghanistan – det tredje opiumkriget

  FARC-gerillan i Colombia var inte så pigga på att återforsla sina narco dollar utan ville använda dem lokalt- varvid en viss Richard Grasso, chef för New York börsen, åkte till Colombia och försökte snacka ”vett” med FARC-ledarna och försöka övertala dem att återforsla narco dollar och ”investera” dem i New York börsen. Här är en bild på det mötet:

 2. Den verkliga maffian är bankerna och deras medlöpande politiker! Men att väcka ”vanligt folk” så länge Bingolotto, Idol, Facebook, telefoner, internet och det mesta i samhället fungerar är inte lätt.

  • Tack, Carina!
   För att få föreläsa på Handels måste man nog vara en bra sagoberättare – det är inte jag – man måste tro på osynliga händer och mystiska marknadskrafter som på något sätt är kopplat till vädret (typ, mörka moln på finanshimlen osv) och har kraftiga svängningar i humöret (typ ”marknaden” reagerade negativt på att Obama snöt sig i fel näsduk) 🙂

   • Det där med perspektiv är intressant. OM du skulle föreläsa på Handels ungefär på samma sätt som du gör i dina inlägg, så skulle de inte fatta nånting och fullständigt skratta ut dig för din ”dumhet” antagligen. I Autentopia 2061 har jag vänt på steken – där berättar huvudpersonen som är 100 år, om vårt nuvarande system på ett sätt som får folk att gapskratta åt enfalden.

    Idag skrattar vi åt 1600-talets juridiska system (minns inte om det var det Svenska eller kanske Engelska?) som gav utrymme att hänga den gris som någon prominent person råkat snubbla på och därför stått på näsan i dyngan. Då var förstås ett sådant grisstraff logiskt, så det är väl egentligen en fråga om olika mognadsgrader för systemet och människorna i det…

   • Jo, det kommer nog en dag då folk kommer tycka att folk måste ha varit bra korkade som trott på sagorna som finansgrisarna berättar idag.

    Tyvärr är utbildningssystemet uppbyggt för att få folk att tänka bu proxy – detta gäller i synnerhet ekonomiutbildningen som verkar mest vara en sekt med mer anknytning till scientologi och framgångsmyter (blandat med lite kvasipsykologi och spående av vädret). Att tänka själv har blivit en bristvara i dagens samhälle – de som tänker själva hånas ofta tills de håller käften. För att klara sig igenom skolan gäller det att göra som Chomsky sa, spela med och göra som man blir tillsagd men skaka på huvudet åt enfalden när ingen ser.

 3. Hittade den här mycket intressanta artikeln där bl.a statusen som världens världsvaluta tas upp. Bismark skrev skrev tydligen bl.a om ”frihandel”:
  “Free trade is the weapon of the dominant economy anxious to prevent others from following in its path.”
  Bismark hade enat Tyskland och den tyska valutan Mark höll på att konkurrera ut den Brittiska dåvarande imperievalutan Pundet (sterling ).:
  ”It should be recalled that the practically universal use of sterling in international trade was a principal component of Britain’s financial sway, and it was precisely into this strategic sphere that Germany began to penetrate, with the mark evolving as an alternative to the pound. The Deutsche Bank conducted “a stubborn fight for the introduction of acceptance [of the German mark] in overseas trade in place of the hitherto universal sterling bill…. This fight lasted for decades and when the war came, a point had been reached at which the mark acceptance in direct transactions with German firms had partially established itself alongside the pound sterling.”…“It seems probable that if war had not come in 1914, London would have had to share with Germany the regulatory power over world trade and economic development which it had exercised so markedly in the nineteenth century.”

  Förklarar en del om varför första världskriget utspelade sig, eller hur?

  Tyskland förlorade första världskriget och det Engelska Pundet kunde fortsätta vara världens imperivaluta ett tag till, men en vacklande sådan. Efter andra världskriget ersattes Pundet av dollarn. Spelet kring dollarns övertagande och hur skapandet av pengar ska ske förklarar en stor del av orsakerna till 2:a världskriget .

  Och nu håller dollarn på att rasa och samma psykopater som tidigare vill starta ett tredje världskrig
  http://www.ied.info/articles/america-gains-economic-freedom/world-wars-decides-who-controls-world-trade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s