Det är bankernas förfalskade skuldlappar som är problemet

Det är ett informationskrig på Internet. eller snarare desinformationskrig. Det handlar om hur man ska tolka ord och det handlar framför allt om att vantolka ord. Jag tänkte därför gå igenom vad en fiatvaluta är (sedlar och mynt är fiat som vanligt folk känner till)  och vad som är skuldlappar på fiat.

Men vi börjar med berättelsen om guldsmeden och hans utskrivande av skuldlappar på guld – detta då guld blir mer konkret (men det här är så simpelt även för fiat att det är konstigt att så många blandar ihop begreppen).

1) Nisse satte in guld i guldsmedens kassavalv

2) Guldsmeden skrev en skuldlapp på att han var skyldig Nisse guld

3) Folk började använda skuldlappen som betalningsmedel

Observera ovan att skuldlappen i sig INTE var guld (jo, jag vet det är nästintill löjligt att behöva påpeka detta)

Nu tar vi hur en bank fungerade för sig 40 år sedan.

1) Nisse gick till banken och satte in 1000 kronor i sedlar (=fiat)  på sitt konto

2) Banken skrev i Nisses bankbok att banken var skyldig Nisse 1000kr (dvs banken skrev en skuldlapp precis såsom guldsmeden)

Observera igen att bankens skuldlapp (bankboken) INTE var 1000kr (och återigen; detta är nästan löjligt att behöva påpeka).

Mao bankens skuldlapp på fiat är i sig lika lite fiat som guldsmedens skuldlapp på guld är guld.

Men bankerna har sedan lyckats sudda ut gränserna mellan vad som är fiat och vad som är bankernas skuldlappar på fiat (kundens kontoinnehav) så att folk i allmänhet inte kan skilja dem åt. Guldbaggar är i synnerhet specialister på att hela tiden blanda ihop skuldlappar på fiat med fiat fastän de aldrig skulle blanda ihop skuldlappar på guld med guld.

Läsaren tycker nog att ovan är trivialt (vilket det som sagt är) men just utsuddningen av begreppen (som guldbaggarna hjälper till med) är helt avgörande för att att nästa steg i bedrägeriet ska bli möjlig – att bankerna ”lånar ut” sina egna påhittade skuldlappar på fiat.

Vi går tillbaka till guldsmeden

Guldsmeden kunde skriva ut förfalskade skuldkvitton på guld han inte hade. Men hur skulle han få ut dom i cirkulation i samhället där de användes som pengar? Det fanns två sätt:

1) Guldsmeden ”lånade ut” förfalskade skuldlappar på guld mot ränta direkt till inkommande kunder

2) Guldsmeden kunde shoppa loss i samhället (för säkerhets skull genom en bulvan så att det inte blev uppenbart att guldsmeden skrev ut förfalskade skuldlappar)

Alternativ 1) skulle vara ett alldeles för uppenbart sätt att prångla ut de förfalskade skuldlapparna på. Folk skulle undra varför de skulle betala ränta på att få ”låna” guldsmedens skuld på guld. Så alternativ 2) verkar mycket troligare.

Av ovan kan man således sluta sig till att guldsmeden skulle ha mycket svårt att  ”låna ut” sina egna skulder (skuldlapparna) på guld. Man kan återigen tycka att detta är trivialt och att det är självklart att ingen skulle gå på ett sådant enkelt bedrägeri. Men det är just detta bedrägeri som bankerna sysslar med idag och skälet till att de  lyckas är just  att de suddat ut gränsen mellan fiat (sedlar och mynt) och bankernas skuldlappar på fiat (=kundernas kontoinnehav).  Så

1) Guldsmeden skulle INTE kunnat ”låna ut” sina förfalskade skuldlappar på guld mot ränta

men

2) Bankerna idag kan ”låna ut” sina egna skuldlappar på fiat mot ränta. När banken kluddar nya siffror på konton ”lånar” banken ut sin egen skuld på fiat – banken lånar INTE ut fiat-pengar.

Mao problemet är inte fiat utan att bankerna fått ”låna ut” sina egna skulder på fiat (vilket, som sagt, guldsmeden inte hade fixat – han hade troligen hamnat hängandes i ett träd ganska snabbt om han försökt göra motsvarande).

Lösningen är att förbjuda banker att ”låna ut” sina egna påhittade ”skuldlappar” (kontokludd) och ta ränta på dessa. Detta måste ske samtidigt som allmänheten får tillgång till de digitala fiat-pengarna på Riksbanken (de läsare som inte vet vad jag avser kan kolla in videorna nedan).

Så enkelt är det

Slut på inlägget

———-

Videor jag gjort som beskriver penningsystemet , ytterst amatörmässigt gjorda – om någon vill göra dem snyggare så varsågoda.

Andra delen här:

————————————–

Bloggandet är inte alltid så optimalt för att skapa överblick. Man skriver det man känner för för dagen och det blir svårt att skapa någon helhet för läsaren. Det här är ett försök till sammanfattning av blogginlägg som jag tycker ger en övergripande bild av hur det sk kallade ”penningsystemet” fungerar (som egentligen till över 97% är ett bollande av bankernas skulder till kontoinnehavare och inget penningsystem).

1) QE, Interbank Lending och andra ”obegripligheter

2) Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Nedan är kanske lättast att läsa men det jag gör fel är att jag använder ordet krediter och påstår att banker lånar ut dessa. Banker skapar inga krediter, lika lite som de skapar pengar, banker skapar skulder och inget annat. Ha det i åtanke om ni läser nedan

3) ”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

4) Hur JAK skulle kunna erbjuda sina kunder 100% uppbackade konton

————————

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Mervyn King fd chef för Bank of England

Annonser

20 thoughts on “Det är bankernas förfalskade skuldlappar som är problemet

 1. Jag kom på ett tredje sätt som guldsmeden kunde prångla ut sina förfalskade skuldlappar på guld -han kunde ”låna ut” dem genom en bulvan (då skulle den som ”lånade” inte veta att guldsmeden just hade kluddat en ny förfalskad skuldlapp på guld som inte fanns)

  • En reflektion: Med denna tredje snillrika metod har guldsmeden och bulvanen lagt den enkla grunden till korruptionen – en relation i nöd och lust (mest bara lust förresten) som med framgång drivits och som nu genomsyrar systemets alla maktcentra. Gilla och understöd relationen så är du med i karusellen, ogilla och klaga så är du död – eller iaf utfryst…

   • Japp, bankirerna, presstituerade och politiker i en ormgrop av korruption där inslingrandet, rösvlickandet och de ömsesidiga banden håller ihop eländet.

 2. Bra inlägg Lincoln! Det är svårt att argumentera med många av guldbaggarna, allt är så väldigt utstakat och markerat vad dom ska tro och inte. Jag kan tänka mig att det är ganska lätt att falla för allt det där, vid en första anblick känns ju allt deras profeter säger väldigt uttänkt och klart. Hursomhelst, det glädjer mig att du har fortsatt bra tryck i kanonerna här på bloggen 🙂

  • Tack, NK!
   Jo, guldbaggar är mariga att diskutera med då de mantrar istället för att logiskt argumentera.

   Hoppas det löser sig med datorn. Jag brukar släpa på en usb-sticka så jag kan boota andras datorer från den med Linux (och ha mina egna prylar, bokmärken etc). Man kan ha flera på samma USB-sticka, Slitaz är t.ex extremt snabb och liten så den brukar jag ha med, Puppy-linux är en annan pygmé-linux som laddas in i RAM och går fort som fan. Faktiskt kan man ladda ned de mest vanliga applikationerna också. Om du vill ha Xbuntu eller Lubuntu funkar det med (men KDE eller Gnome blir för segt). Testa och lek 🙂
   http://www.linuxliveusb.com/en/features

 3. Å andra sidan har vi aldrig haft denna tekniska utveckling utan kreditsystemet.
  Nu kommer det ett snart ett nytt system och det blir baserat på guld då denna metall kan ökas ivärde 20-100 ggr ivärde utan att störa balansen i råvaruhandeln o ändock balansera o tom öka staters budgetbalanser.

  • Att finansparasiterna drivit på utvecklingen av nätet kan jag hålla med om men det är knappast bankirerna som utvecklat det. Utan nätet skulle bankerna aldrig kunnat tränga ut fiat-valutan så totalt som de gjort. Annars har bankernas skuldsättning skapat svält, krig och död. Och som sagt, bankirer är inte ingenjörer, kemister, fysiker är konstruktiva på något sätt -om man nu inte tycker kapande av skuldslaveri är något positivt skapande – sjäv har jag svårt att se det positiva i detta.

   Vad menar du med ” baserat på guld då denna metall kan ökas ivärde 20-100 ggrr” – det kan bara ske om de skrivs 20-100 ggr mer skuldlappar på guld än det finns guld (det är mao inflation maskerad som ”värdeökning” precis som bostadsinflationen har har maskerats om till ”värdeökningar” – eller vilken bubbla du nu vill jämföra med).

   Men du har rät i att ett guldsystem kan bara existera såsom det nuvarande – genom att bankerna hittar på skuldlappar på guld de inte har. Då det är sama lilla grupp som kontrollerar guld så kommer 99,99% av världens folk få krypa för att få ”låna” skuldlappar på guld istället av bankerna.

   Utöver det är det ett extremt krångligt att forsla guld i motsatt riktning till varan runt hela världen. Guld som pengar är en relik bas för penningsystemet. Jag skre om det här:
   Guld är inte pengar

  • Kanske, men som Kissinger skrev är makten över pengar det som styr. Så ska en ändring ske måste kontrollen över penningskapandet ges till folket så att ett hållbart samhället kan byggas.
   ”Who controls the food supply controls the people; who controls the energy can control whole continents; who controls money can control the world.”

 4. ok jo håller med dig om allt du skriver men det som händer ivärlden är styrt sen länge vad jag läst om jag inte blivit lurad? vad vet jag? nä läser mr SinClair website mannen som sa 03 att vi kommer har ett guldpris på 1650 -2011 nä finns oerhörda krafter som styr Jag tror mr SinClair vet vad som kommer ske han råder nu alla att lämna banksytemet detta var en av de männan som sa lämna guldet när det toppade -80. Vad finns annars? stater ahr fortfarande en guldreserv i europa som är i princip bankrupt. Hur löser vi detta annars?

  • Jag kan förstå om man vill använda guld som hedge. Men undrar om inte jord är en bättre investering om allt går åt helvete. Någon som kommenterade på bloggen sa att Sverige bara har en självförsörjningsgrad på bara 50% då så mycket av jordbruket lagts ned. Storbritannien är nog det mest skrämmande scenariot – de har en än större improduktiv banksektor än Sverige som felallokerat alla resurser. Storbritannien har 20 miljoner fler innevånare än Argentina på en 1/11 av Argentinas yta. Och då har ändå Argentina Pampas som troligen skulle kunna försörja halva världen med mat om den nyttjades rätt. Så om det finansiella systemet brakar i Storbritannien kommer nog värdet på jord åka upp som en raket (tror jag).

  • Fiat har värdet krona. Enligt BIS är bankernas kontopåhitt inte ens svenska kronor. Bankerna är, enligt BIS, utgivare av sina egna inhemska valutor (commercial banks, which generally issue private money (commercial bank money) in the form of deposit liabilities.”) som är växlingsbara 1:1 mot Svenska kronor, dvs centralbankspengar ( central and commercial bank monies are convertible into each other at par.).

   Så Handelsbanken hittar på sina egna skuldlappar (kontokludd) och kan lura folk att de ”lånar” ut Svenska kronor genom att ge varje enhet på kontot samma växlingsvärde som en riktig svensk krona. Så när växlingen sker mellan bankens skuldlappar/kontopåhitt och centralbankspengar (Svenska kronor) märker kunden inte att det skett en växling. Likadant med de andra bankerna. Bedrägeriet skulle avslöjas direkt om t.ex Handelsbanken plötsligt gav skuldlapparna på kontona halva växlingsvärdet – kunden skulle få ut 50kr i centralbankspengar, kontanter, om han/hon växlade genom ett bankomatuttag istället för de 100 som stod på kundens konto. Likadant vid kontoöverföringar till andra banker.

   Så vi har en central valuta – Svenska kronor- och privatbankernas inhemska bankvalutor som har en fast växelkurs till den centrala valutan (återigen: ”central and commercial bank monies are convertible into each other at par”.) Och staten är enligt Maastrichtfördraget artikel 104(1) förbjuden att använda sin egen valuta – staten är enligt denna lag tvungen att skuldsätta sig med bankernas kontopåhitt.

   Så bankerna hittar på sina egna krediter – inte Svenska kronor – från ingenting och skuldsätter allt maxiamlt samtidigt som de lurar folk att de ”lånar” ut Svenska kronor. Mao ord är det ett stort bedrägeri hela skiten då vad de säger att de gör och vad de gör är två helt skilda saker!

   Från BIS rapporten:

   ”The most familiar issuers of money are central banks, which provide central bank money in the form of both banknotes and deposit liabilities, and commercial banks, which generally issue private money (commercial bank money) in the form of deposit liabilities.”

   ————————
   ”An important feature of this coexistence is that, in a given currency, central and commercial bank monies are convertible into each other at par. Conversion at par removes the very high transaction costs that could arise for users of a currency if there were multiple issuers whose monies were exchanged at different values. Conversion between commercial and central bank monies takes place in a tangible manner when a commercial bank depositor withdraws banknotes from an account.
   Conversion between different commercial bank monies takes place through payment systems when a customer of one bank makes a payment to a customer of another bank, using central bank money as the bridge in most cases. ”
   http://www.bis.org/publ/cpss55.pdf

 5. Iestering???? hedge Vad snackar du om? hela valuta systemet kommer skrivas om o du snackar investering? dollarn kommer förlora sin status ivärlden? detta innebär krig då en världsvaluta knäcks dessvärre nä förstår inte ser du bara micro? oerhörda problem framöver.
  Absolut gillar din stil på bloggen men tror det blir värre än vad du tror tyvärr
  såg nu vad du svarade men ”lets face it” sånt spelar ingen roll detta är redan klubbat o klart vad en fiat sek är eller hur? nä vad ska göra sek orubblig enigt dig? vi kan ju inte höja räntan då kommer ju varann svensk gå från huset eller?

 6. QE to Infinity, followed by Gold balancing the balance sheets of the sovereign balance sheet disasters. Just as there is no tool other than QE to feign financial solvency, there is no tool to balance the balance sheet of the offending entities other than Gold. It is just that simple. –Jim Sinclair
  Vilkka skulder skulle du kunna avskriva utan att det kommer bli oerhörda konsekvenser?

  • Ja, det var ett engelskt mantra du drog till med men du har inte med det besvarat den kritik jag angett om hur totalt värdelöst en guldmyntfot är.

   Vem har sagt att det inte kommer ha konsekvenser? Fördelningsmässigt kommer det ha enorma konsekvenser. Men problemet är fortfarande skuldlappsskrivandet på fiat – inte fiat i sig själv. Nixon konkade 1971 när USA hade förfalskat för många skuldlappar (dollar) på guld – så det funkar lika bra med guld som skuldlapps-bas. Faktum är, som jag redan beskrivit men du inte bemött, MÅSTE guld vara baserat på samma skuldlapps och clearingsystem som dagens centralbanker och banker håller på med.

   Det vore bra om du kunde bli lite mer sammanhängande och logisk i det du skriver.

 7. Hade Nixon inte gjort detta hade vi haft ett sunt system då dollarn inte varit värlsvaluta?
  Nä vill bara ge dig ett tips på vad som kommer ske framöver för detta är ju planerat sen länge.
  Euron tillkom för detta syfte.

  • Vad är din poäng? Nä, det hade varit lika djävligt med ett guldbaserat skuldlappsssystem som med ett fiat-skuldlappssystem. Men prylen är att ett fiat -system kan fungera utan att pseudopengar i form av förfalskade skuldlappar på fiat skapas av banksystemet. En guldmyntfot kan ENDAST fungera genom att skuldlappar på guld skrivs ut (om du nu inte menar att folk ska ha penningpungar med guld runt halsen och skicka guld med posten när de handlar med varandra) -guld kan inte fungera som betalmedel utan bankparasiternas skuldlappsskrivande.

   Som sagt, bli lite logisk och bemöt det jag skriver, det har du inte gjort en endaste gång hitintills. Nu har jag bemött dig – bemöter du inte mig utan bara matar på med motfrågor kapar jag dig här -jag har inte tid med att skriva samma sak 50 gånger som du totalt skiter i att bemöta. Att ickebemöta och ickesvara är arrogant, så lägg av!

 8. Om det är något som fimpar oss eller ifall det är vi själva bara spelar ingen roll fimpad är fimpad hur som. Så tro enligt religioner eller annan form spelar ingen som helst roll i mina påståenden om fimpade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s